|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   energijske pijace
2.12.2007 9:56:28   
jakoLUlana
imam prijateljico, ki ima zelo napono sluzbo in se dva otroka. Oba mora zjutraj spedenat in jih odpeljat v vrtec , poleg tega pa je se noseca. Kave ne pije, ker je ne mara, spije pa vsak dn vsaj en energijski napitek. Ne pije Red Bulla ker je na plocevinki napisano, da se nosecnicam ne priporoca, pije pa SHARK na katerem pise, da se lahko pije med nosecnostjo a v zmernih kolicinah. Kaj ve mislite? Malo me skrbi da ne bi kako skodovala otroku, ker sva res dobre prijateljice in vem, da tudi ona noce skodovat ne sebi, ne otroku.. naj pa se povem, da sama taksnega tempa, ki ga ima ona, ne bi zmogla - z dvema otrokoa in enim na poti pa sploh ne...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: energijske pijace
2.12.2007 10:09:28   
Rožica I
Shark in Red Bull konkurenčni znamki, torej, če ni dovoljena ena, potem..
Kakorkoli ta tvoja prijateljica bo morala nekaj druga spremenit v življenju, saj menim da ji en energijski napitek na dan ne more kaj prida pomagati (sem mnenja, da prej škodi).

Drugače pa bi bilo koristno prebrati kakšne nasvete oz. knjige o zdravih napitkih (in tudi zdravi, energetsko polni hrani- vsaka knjižnica jih ima kar nekaj!), ki so vir energije. Recimo, če se odloči za nakup sokovnika (po moje ni potrebe po najdražjem, jaz ga imam za 50€ pa sem čisto zadovoljna). Zjutraj, na tešče, naj spije sveže pripravljen sok in bo imela definitivno več energije kot po Sharku. In kar je še zelo pomembno, tudi otroci lahko dobijo na hitro svojo dozo vitaminov.

Jaz bi na njenem mestu dobro razmislila in nemudoma črtala Shark ...

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu jakoLUlana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: energijske pijace
2.12.2007 10:40:18   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: jakoLUlana
ki ima zelo naporno sluzbo in se dva otroka. Oba mora zjutraj spedenat in jih odpeljat v vrtec , poleg tega pa je se noseca. Kave ne pije, ker je ne mara, spije pa vsak dn vsaj en energijski napitek. Ne pije Red Bulla ker je na plocevinki napisano, da se nosecnicam ne priporoca, pije pa SHARK na katerem pise,


Žlampanje energijskih pijač zato, da preživiš nek dolgotrajen ponavljajoč napor ni ravno pametno. Red bull in podobne zadeve se obnesejo le za kratotrajen neponavljajoč napor (krajša nočna vožnja po celodnevnem napornem športanju ipd).Tako da more ta vaša prijateljica razmisliti o alternativah.

Energijske pijače dan za dnem tudi niso nič koristnega za zarodek. Gre predvsem za ogromne količine kofeina v kombinaciji s sladkorji. Taurin sam po sebi še ni škodljiv, ker je aminokislina, ki jo telo rabi.


(odgovor članu jakoLUlana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: energijske pijace
2.12.2007 10:53:26   
Marogica
Naj si prijateljica kupi raje kakšno Cedevito ali pa dela naravne limonade...ti napitki se mi ne zdijo ravno primerni za nosečnice, ker je koncentrat kofeina dosti močnejši kot kava...pa očitno so noter še kakšne druge zadeve...

Kaj pa malo več spanja? Če je mogoče...seveda....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: energijske pijace
2.12.2007 12:37:58   
Naja30
Malo več sadja mogoče. Tudi sama se ne strinjam z energijskimi pijačami. Že tako veš, da niso zdrave, sploh pa v nosečnosti?user posted image  Ali pa naj koga prosi za pomoč, moža menda ima?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: energijske pijace
2.12.2007 13:50:58   
lelaval
Shark in Red Bull konkurenčni znamki, torej, če ni dovoljena ena, potem..
Kakorkoli ta tvoja prijateljica bo morala nekaj druga spremenit v življenju, saj menim da ji en energijski napitek na dan ne more kaj prida pomagati (sem mnenja, da prej škodi).


Isto. Bi bilo bolje, da spije 1 ali 2 skodelici kave. Definitivno pa bi morala malce spremenit način življenja - kaj bo pa pol pri 3 otrocih jemala, če sedaj 2 poleg tempa življenja ne sfolga?

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: energijske pijace
2.12.2007 15:49:01   
jakoLUlana
ze vem kaj bom naredila.. podarila ji bom sokovnik, morda ga bo zacela uporabljat- da me ne bo uzalila (malo se hecam)..

Kako bo s tremi otroci? Ko bo v semem mesecu nosecnosti, bo sla na porodnisko, potem pa jo bo se podaljsala za dve, tri leta. Tako sta se odlocila z mozem, ki tudi ogromno dela in ni skoraj nic doma..
Do teh sedmih mesecev pa mora nekako zdrzat..

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: energijske pijace
3.12.2007 12:10:07   
mala pikica
S kakšnim namenom pije te stvari, to ni moja stvar. Sem pa v zvezi s tem prebrala; na dan lahko nosečnica zaužije približno 800 mg kofeina, v eni pločevinki teh poživilnih pijač pa ga je, mislim vsaj, nekje 300 mg. Jaz sem tudi kdaj pa kdaj, ko smo šli ven, spila eno pločevinko. 

_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu jakoLUlana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: energijske pijace
3.12.2007 14:03:52   
Inigo
jst mam pa drug problem. jst mam pa neznansko rada red bull! okus mi je... njami! user posted image pa tudi ne vem, če ga lahko... mi pa tudi pomaga, kada r imam nizek pritis. mi kr neha u buči šumet. user posted image

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?