december06
|
večer punce, najprej vam sporočam kaj sem zvedla glede cen cepiv, posredujem vam odgovor iz Zavoda za zdravstveno varstvo Celje: oblikovanje cen samoplačniških cepiv je tržna kategorija, kar pomeni, da vsak, ki to storitev opravlja, osnovni ceni prišteje strošek storitve. Ta se lahko različno oceni. Pri nas pač zastopamo stališče, da je poslanstvo našega Zavoda takšno, da kar čim več ljudem omogočimo, da se zaščitijo s cepljenjem. Zato so naše cene v primerjavi z drugimi izvajalci pač nižje. no, zdaj vem, da je potrebno tudi cene cepiv preverit in kam boš šel cepit, ne pa samo cen kruha:))) spanje pri nas sicer lepo spimo, je pa tudi problem z uspavanjem. Danes mi je prvič uspelo, da je zvečer sam zaspal. Tok, tok. Torej, običajna rutina: oblačenje v pižamico, utišanje televizije, tih pogovor, in seveda zatemnjen prostor ter hranjenje. Običajno je bilo nato nošenje na rokah dokler ni zaspal. Danes pa sem ga kar položila v posteljo, pokrila in vklopila zvezdico, ki odslikava sliko na stropu in je kar zaspal, po 20 min. No, bomo vidli kaj bo jutri. Drugače pa sem probala tudi tako, da sem ga uspavala z dekico in ga z dekico nato položila tudi v posteljo, da se ni predramil v mrzli postelji. Pa tudi ni bilo pravilo. Čisto odvisno je od tega kolko je zaspan. Še ga nisem ravno pogruntala. Sem pa slišala za knjigo Otroško spanje, brez joka v sanje, ki ima baje fajn metode za uspavanje. Jo bom prebrala in vam sporočim. Pa mirno noč vsem.
|