ronja
|
Ojla, punce! Da vam zaželim SREČNO NOVO LETO! Pa da se malo oglasim pa popravim seznamček: pri meni se je prikradel en tiskarski škratek 24. 10 pri 3 mesecih in pol je bila težka 5595, ne 6595g. Pa še najnovejši podatki: 28.11. 63 cm in 6360 - to že maš, a ne KT? 1.1. 2008 (5 mesecev in 3/4) 6680 g (dolžine niso izmerili). NO, novo leto smo preživeli v bolnici, ker so mislili, da ima bronhitis in so jo obdržali na opazovanju... No, imela je samo zamašen nosek in neko virozo, oboje je fasala od svojega očija, ki se ni pa ni pocajtal, dokler ni nje okužil . NO, v tisti trapasti bolnici, kjer smo bili sicer samo čez novo leto, pa sem se jaz nalezla ene krasne trebušne zadeve, da sem bruhala, driskila in vse me je bolelo, groooz! Sicer smo bili do zdaj zdravi, dokler ni šel lubi na teren in prinesel te štale... Mislila sva začet z gh na novo leto, pa je zbolela in sva morala prestavit. Na kontrolnem pregledu v petek so rekli, da naj še malo počakamo, do sistematskega, ki ga imamo v sredo in takrat naprej povejo. Upam, da bo vse ok in bomo lahko začeli korenčkat;) Je pa dobila neke rdeče fleke na pregibih - pod vratom, pod koleni in pod pazduhami. Lahko da je samo od drgnjenja kože, lahko pa da je alergija, upam, da ne. Zdaj so nam dali neko mažo, ki pomaga. Lahko da je samo zato, ker imamo drug pralni prašek, tekoči (tašča prinesla, pa sva ga pač hotla porabit), sicer bolj priporočajo trdega, ker se lažje spere iz oblačil... Upam, da ni alergična na kako hrano, čeprav ne vem, na kaj bi bila, ker vse že ves čas jem, edino citruse sem šele zadnje čase probala - zdaj se jih seveda za vsak slučaj izogibam, čeprav je smotano, ker sem bolana in mi malo manjka vitaminkotov... Kak ste ve praznovale? Aja, znakovni jezik- to je v bistvu jezik gluhih, skratka s kretnjami. Baje je dosti vseeno, ali otroka učiš uradni jezik ali pa si sam zmisliš, ker je glavno, da ima on dober občuek, da lahko pove točno to, kar želi in to predno se mu dovolj razvijejo glasilke in ostalo, da je sposoben govorit. Naj bi bilo dobro za razvoj intiligence in govora. Saj me nič ne stane, pa probavam, za enkrat jo učim besed za dojenje (mleko), za previjanje (zamenjati), za kopanje (voda) in za sprehod (hoditi), te sem malo priredila, da so nama všeč. To se mi zdi zaenkrat dovolj (sem pa uvajala postopno, eno po eno, da ne bi vsega zmešala). Nekaj se mi zdi, da že razume, nekaj še ne, zdaj ko je bila bolana, smo sicer malo opustili vse skup, ker se kopati in sprehajati itak nismo mogli, ostalo je bilo pa tak, da je moralo bit takoj, saj veste, kaki so bolani otroci- skoz na rokah in boški... NO, zdajle SPI!!! Si vi to predstavljate, ko je bila zdrava je imela že prav lep dop. dremež, potem med boleznijo se je vse malo porušilo, zdaj pa je spet stara dobra Ronja:) NO, grem dalje, vam sporočim, kako bo šlo na sistematskem (cepljena verjetno ne bo...) IZVIRNO SPOROČILO: Kati81 Punce a je katera že videla to? http://comfortbaby.com/sack_vec.html Tole sem pa jaz gledala predno sem rodila, pa sem si zapomnila in bom zdaj enkrat naredila/sešila, ko ji bo kmalu prav prišlo:)
|