|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
4.3.2008 16:35:42   
andrejka75
pa še moja zgodbica o nedojenju: rodila sem s 34tedni, potem pa smo zaradi zlatence in slabokrvnosti pristali v pediatrični kliniki v LJ. Od začetka nisem imela mleka, ker je bilo vse tako iznenada, po treh dneh pa se je pojavilo mleko. Žal pa mali ni imel razvitega sesalnega refleksa, zato sem si mleko črpala že v LJ in potem nadaljevala tudi doma. Sedaj je naš malček star že 7 mesecev in pol in še vedno si črpam mleko, ni ga več toliko kot ga je bilo je pa še vedno. Ni mi žal za ves čas ki sem ga porabila in ves trud, ki sem ga vložila,  saj sem s tem veliko pripomogla k zdravemu razvoju svojega otroka. Vem da sem se 100% potrudila s črpanjem ker pač dojenje ni šlo. Odločitev za dojenje ali nedojenje je od vsake posameznice, je pa res da če se  otrok doji ti je veliko priranjeno ne samo časovno, da o sterilizaciji  stekleničk, lončkov, črpalke in higieni sploh ne govorim.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
4.3.2008 17:13:29   
kaya2007
jaz sem si pumpala in ne dojila, ker ni šlo drugače-mala ni znala jesti iz joške. postrani me niso gledali, sem pa rodila v avstriji, kjer te itak ne gledajo postrani ampak te vprašajo kako in kaj želiš. se mi je na začetku zdelo kar fajn, da je tako, v tem sem videla več prednosti, npr. otroka lahko nahrani tudi kdo drug itd.

se pa nikoli ne bi sama odločila za to (zdaj ti to lahko rečem, ker imam izkušnje user posted image ), ker je zeloooooo naporno! ves dan ne delaš drugega kot pumpaš, pumpaš in še enkrat pumpaš-katastrofa! po 3 mesecih sem imela vsega dovolj. pa tudi mleka je vedno manj, ne dela se v enakih količinah kot pri dojenju. pa določenih značilnosti tudi nima napumpano mleko-nima npr. protiteles, ki se ustvarijo s stikom, če je dojenček bolan...          


(odgovor članu andrejka75)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
5.3.2008 10:39:58   
nevenka1
Moja največja želja je bila da bi dojila, vendar nama to ni uspelo.

že v bolnici smo imeli probleme, ker mali preprosto ni hotel vlečt, vedno je potegnil za par požirkov potem pa se je samo še igral. sestre v bolnici so bile zelo prijzne in mi poskušale pomagat, tudi z nastavki (mleka sem imela dovolj - nastavek je bil poln mleka) vendar se je mali samo igral. Malega sem dojila vsake pol ure vendar je zaradi lakote bil že tako nemiren, da ni ne jedel ne spal. zato so ga sestre 2x na dan hranile z adaptiranim mlekom.

3 dan sem v bolnici dobila naval mleka mali pa ni hotel jest zato so mi sestre prinesle črpalko. Mleko sem si črpala vendar sem ga morala zlivat stran.

Ko sva prišla domov sem si kupila črpalko in si mleko črpala. Črpanje mi ne dela težav. Že od vsega začetka sem imela preveč mleka, zato višek vedno dam zamrznit.

sedaj je star 3 mesece hrani se z mojim mlekom preko flaške. črpam si 3-4 dnevno od 200-240ml na eno črpanje. črpam pa si okoli 20 minut.

zamrznjeno mleko mi je prišlo že dvakrat prav saj sem enkrat zbolela za trebušno gripo, pred 14 dnevi pa še za virozo obakrat se mi je bolezen vlekla več kot teden dni zaradi česar sm obakrat skoraj izgubila mleko. preden se mi je mleko povrnilo pa sem ga hranila s tispim, ki sem ga prej zamrznila

Najbol me razjezijo izjave tistih ki pravijo, da je treba samo vztrajat in da dojenje potem steče. pri meni je vztrajanje povzročilo ravno nasprotni učinek- mali se je vsakič ko sem mu ponudila dojko začel jokat na ves glas. K meni je prihajala vsak 2 dan tudi patronažna da bi mi pomagala z dojenjem, vendar je tudi ona rekla da nima smisla vztrajt- če otrok noče pač noče.Z dojenjem sem poskušela do njegovega 2 meseca, potem pa sem obupala.

Takšna je moja izkušnja z dojenjem in z črpanjem. Pa še to, mali do sedaj ni niti enkrat zbolel kljub temu, da sva bila bolana oba  z možem in moji starši pri katerih živimo. zato izjava, ki jo je napisala kaya2007,da iztiskano mleko nima protiteles ne drži. tudi pedijatri smatrajo tako hranjenega otroka kot dojenega.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?