|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 8:38:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
....zato so seznam z njegovim imenom in priimkom obesili
... župnik si je za svoje lastniško (!) stanovanje kupil kuhinjo z denarjem župnišča
...so glavni v Cerkvi zaščitili pedofilske duhovnike

Zelo nespametno je trditi, da zaradi teh dejanj ni Boga. To je enako kot trditi, da če tvoj župnik tega ne naredi potem veruješ v Boga.

Tudi nespametno bi bilo presojati ali Bog obstaja na podlagi mojega pisanja. Mojega obnašanja. Ker če je tako, potem ti lahko pokažem kar nekaj ljudi, ki jasno s svojim življenjem izpričujejo, da je Bog živ, a ti kljub temu ne bi verjela.

Obstoj Boga je potrebno iskati drugje, precej globje in ne v dokazih zaradi dejanj posameznikov.

Ne trdim, da zaradi teh dejanj Boga ni. Za mene ga ni, če bi bili čisto vsi ljudje na svetu dobri ali pa čisto vsi slabi. In zate Bog je, če so vsi dobri ali vsi slabi. To je dejstvo (ki je sicer lahko nekje v prihodnosti spremenljivo, to dopuščam), tako zate, kot zame. Oba v nekaj trdo verjameva (ali verujeva, ne vem, kaj sem bolj paše), a ne? In se bi mi zdelo popolnoma nespoštljivo, primitivno in nezrelo od tebe zahtevati, da mi moraš fizično dokazat svojo vero ali obstoj Boga. Zate to je. Upam, da sem vedno znala in bom znala to sprejemat in spoštovat. Meni se zdi (ne)vera en zelo pomemben del vsakega človeka in ne morem zdaj kar vsepovprek govoriti, da je nekdo, ki veruje, ovca, slab, neumen,... pa še kakšna floskula se bi našla. Kakšna nespoštljivost. Tisti moji prjatelji, ki so verni, so to, kar so, ravno zaradi tega, ravno zato jih imam rada.
 
Cerkev je ogromna, torej je nekako logično, da so vmes tudi gnila jabolka. zdaj je le vprašanje posameznikovega stališča, s katerega konca gleda. In verjetno večina ateistov in vernikov sprejema dejstvo, da se povsod, kjer je dobro, zraven prilepi tudi slabo. Zato je potrebno neprestano glancat in delat, da slabo ne preraste dobrega. Kot v partnerstvu, je dobro in slabo. Na koncu potegneš črto in vidiš, česa je bilo več. Ampak to lahko vidiš šele čez čas, ko nisi več čustveno vpleten v vse skupaj. Nerealno je le, če ena stran vidi samo slabo ali samo dobro. Npr. če vzamem Cerkvo med drugo svetovno vojno. Vrh se nikoli ni direktno in jasno opredelil proti nacizmu. Ali je zato Cerkev slaba? Nekaj že. Ampak ne morem zraven tega pozabiti na vse duhovnike na Primorskem med obema vojnama in drugo svetovno, ko so vzorno in vztrajno v groznih pogojih italijanizacije skrbeli za slovenski jezik, kulturo, knjige, ljudi.
In kot sem že napisala nekje prej, a nismo vsi ovce, če je bilo to že večkrat izpostavljeno? Pač ne moremo čisto na vseh področjih življenja ves čas živeti osveščeno in vsak človek nekaj vzame tako, kot mu je bilo posredovano, brez spraševanja, iskanja v sebi.

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
In ni samo Cerkev dobrodelna, tudi veliko drugih institucij je, ki dajo OGROMNO denarja za dobre namene (RK, Unicef)

Medtem ko se zbran denar za misijone, karitas v RKC namenja izključno temu,  denar RK direktor posoja prijateljem za nizke obresti. In ne dajejo svojega denarja, temveč ga zadržijo tudi za sebe. Medtem ko RK in Unicef izplačijeta s tem denarjem tudi svojo plačo je pri Karitasu izključna za prostovoljno delo BREZ nadomestila.

user posted image user posted image user posted image  Sploh tisti direktor RK mi gre v nos. žalostno, ja, da se z denarjem, ki je namenjen ljudem v stiski, dela profit za lastno rit.
So pa tudi pri RK, Unicefu in številnih drugih organizacijah številni prostovoljci. Bistveno se mi zdi, da obstajajo ljudje, ki hočejo pomagati drugim, ne da bi kaj zahtevali nazaj. Npr. krvodajalstvo, ki ga organizira RK, je rešilo že ogromno življenj.


< Sporočilo je popravil Ankica -- 29.3.2008 8:46:26 >

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 8:38:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
jeh, men se na momente ....    ...tko je to, dragi moji

Upam da hodiš v trezor spat. user posted image



user posted image vidiš, pričakovala bi kak konkreten odgovor na moj post, ti pa kr neki....a lahko rečeš da nimam prov ? da sem kej slabga napisala? zato ker sem nevernik? no dej, me res zanima....

drugače pa - dober post si napisal ( obhjava 414)...čeprav bi se dalo debatirat o čemuser posted image ampak to si dobr napisal u bistvu....

in razloži mi še, zakaj je spirala splavilna kontracepcijauser posted image ker preprečuje vgnezditev jajčeca? ker preprečuje da semenčece pride do njeuser posted image men je pa to malo mimo...ker pol delam smrtni greh s tem, ko seksam ob takih dnevih, ko se po naravni poti izognem temu dogodkuuser posted image

in ja, sem povedla da zame je splav nesprejemljiv...pa u bistvu _ pa kaj? kaj to pove? in kaj to pomeni? u bistvu ne dost...pove sam neki malga o mojih moralnih vrednotah. samo kaj so moralne vrednote, ko pride do določene situacije?recimo zame je tud umor nesprejemljiv ( tko kot karkrpnokol nasilje) ampak....če bo ogroženo moje življenje, življenje meni dragih ljudi, življenje moje pupe, a misliš da bom zato, ker mi je to nesprejemljivo stala mirno jah, vse je v božjih rokah? misliš da bom mirno gledla, kako mi koljejo otroka? a bi ti? mislim da je va dani situacija vsak sposoben ubijat? in kaj so tu moralne vrednote? fajn so v tolk, ker drugače bi delali svinjarije vsevprek in za zabavo. in isto je s splavom.in kdo si ti in kdo sem jaz, da boma presojala o resnosti situacije, kdaj je primerno nardit splav?
a lahko razumeš stisko, brez da jo obsojaš? a lahko poglaedaš še iz drugega kota, brez obsojanja?

pred leti je bil v okolici primer detomora. grozno a ne. nepredstavljivo. ženska je kr dva novorejnčka umorila in ju zakopala, ne spomnem se, kak so pogruntali. in je folk nagnal celo hajko takrat, pomoje bi jo linčali, če bi jim pršla v roke. pa sem že takrat rekla, dejte se mal ohladit...kakorkol že, ne poznate ozadja...in se pol izkaže da jo je že od malega fotr splono zlorabljal in ta dva otročka sta bila plod tega...in kaj zdaj? a je njeno dejanje kaj manj nesprejemljivo? ne ni....a je ona pošast zarad tega? zame ni, zame je ženska v stiski, v grozni, nepredstavljivi stiski...ker se ti more trgat že ob takem početju očetka...ob spoznanju da si pa sestra lastnemu otroku, pa se ti mora dokončno odpeljat....in zamisli si grozo otroka, ko enkrat zve plod česa je...in kaj misliš, a je prd Bogom ta ženska pošast?

kaj hočem povedat provzaprov?
user posted image pogruntaj sam, sej si brihtn dečko...

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 8:45:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil


IZVIRNO SPOROČILO: Lolypop
, zanima me tvoje mnenje.

Moje mnenje je, da sem hvaležen Gospodu, da mi ni dal takšne preizkušnje. To je moje mnenje.



točno tako. bit hvaležen in se kdaj ugriznt u jezik ( do krvi če je treba) preden obsojaš in moraliziraš. ker tvoje življenje še ni pri koncu in pojma nimaš kake preizkušnje ti je še namenil Gospod.
user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 13:15:12   
SOULatka
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

user posted image a to te mot....k svoje mnenje zagovarjam...a pol je bolš če ne stojiš za svojimi stališči? če menjaš smer, kokr je pač bolj primerno? jah, pač sori, no gouser posted image

orodij, pomagal in vaj do česauser posted image



ne moti me, da svoje mnenje zagovarjaš...
včasih je bolje, če popustiš in ne stojiš striktno za svojimi stališči, ker to, ko se jih tako držiš, ti onemogoča duhovno rast, ker smo ponavadi tako zaverovani v svoje mnenje, da nočemo drugače pogledat in to nam onemogoča, da bi se odrešili svojih omejitev.

Če menjaš smer...če izbereš drugo smer zavesto in svobodno, če jo samo menjavaš skozi, lahko samo zamenjuješ koncepte, ki pa jim nisi dala razumevanja...in tako se vrtiš v začaranem krogu-črno zamenjaš za belo-kar je popolnoma enako, samo druga skrajnost, in s tem nisi nič naredila, ker rešitev je v razmevanju obojega.

orodja, pomagala- ki te približujejo nazaj k sebi...to so meditacija..

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 13:19:59   
SOULatka
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil


IZVIRNO SPOROČILO: Lolypop
, zanima me tvoje mnenje.

Moje mnenje je, da sem hvaležen Gospodu, da mi ni dal takšne preizkušnje. To je moje mnenje.



točno tako. bit hvaležen in se kdaj ugriznt u jezik ( do krvi če je treba) preden obsojaš in moraliziraš. ker tvoje življenje še ni pri koncu in pojma nimaš kake preizkušnje ti je še namenil Gospod.
user posted image



glej: ni treba reči, da se vgrizneš v jezik. Raje zamenjaj to s tem: sem izbrala drugače, ne da si se v jezik vgriznila. In ko izbereš zavestno drugače, izbereš ljubezen namesto obsojanja in moraliziranja, takrat si izbral-ljubezen in to je naša izbira, ki nam je dana od boga. Svobodna volja.
Z vsem kaj nam pride na pot, lahko izberemo odnos jeze do tega, ali izberemo ljubezen. Mi odločamo, kaj bomo izbrali.

Gospod ti nič ni namenil. Namenil si si sam. Bog je vse! Samo on ti dopusti, da ubijamo, saj smo tako izbrali. On se ne vmešava v to, zato, ker smo mi tako izbrali! Ne nahrani lačnih, ker smo mi izbrali, da bodo lačni, ne on!

A razumeš?

Mi je všeč, da takole pišete, več nas bo, bolj kot se bomo na tak način povezali, lepši bo ta svet!


Kolektivna zavest je tako močna, ampak ne spet tako, da je ne bi mogli spremenit! Dajmo skupaj...širite ljubezen!

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 13:24:16   
SOULatka
Še enkrat povem, da ni vse v božjih rokah!

Bog je vse. Dal nam je vse, kaj vidite okrog sebe. Dal je tudi vojne, kontracepcijo, splav, morilce...In vendar vseh teh ne sodi, ker je vsemogočen in ne obsoja tega, kar je sam ustvaril.
Dal nam je, da sami odločamo: o splavu, o kontracepciji, o Hitlerju...Kakšen odnos bomo mi imeli do vsega tega, pa je naša izbira.

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu SOULatka)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 13:26:58   
SOULatka
Vse, ki vas zanima kaj več, ki iščete odgovore, ki si iz srca želite rešitev zase in za vsa živa bitja na svetu...

Vam iz Srca priporočam knjige, ki mi še zdaj korenito spremninjajo moje življenje.

Naslov: POGOVORI Z BOGOM (1,2,3)
            Donald Neal Walsh

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 13:50:05   
Anonimen
Hvala za namig, solatka, jo bom vzela v roke.

Jaz sem mnenja, da se največ o sebi in svetu lahko naučimo od tistih, ki drugače mislijo, čutijo, razmišljajo, gledajo na stvari iz drugega zornega kota, kot npr. jaz. Kar mislijo istomisleči kot jaz, že vem, a ne?
Zato so mi čisto fajn take debate (in malo krega user posted image ), ker se vsak lahko nekaj nauči, če seveda hoče. Lahko pa se kot pijanec plota drži svojega mnenja in ga jemlje kot edinega veljavnega in dobrega (zato toliko problemov s taščami, ker ima vsak svoj prav user posted image user posted image ).

(odgovor članu SOULatka)
  Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 14:25:40   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Jaz sem mnenja, da se največ o sebi in svetu lahko naučimo od tistih, ki drugače mislijo, čutijo, razmišljajo, gledajo na stvari iz drugega zornega kota, kot npr. jaz. Kar mislijo istomisleči kot jaz, že vem, a ne?



Točno tako, Ankica. Pa bo tole držalo pravzaprav kar za vsa življenjska vprašanja, ne samo tista religiozne narave. In če nam ob tem uspe ostati kritičen do vseh "resnic", ki jih kjerkoli slišimo ( ali pa od kogarkoli, torej ne glede ali je blizu našemu razmišljanju ali je iz drugega zornega kota ), smo na zelo dobri poti do uspeha.
Res good point, Ankica user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil daddy -- 29.3.2008 14:27:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 20:38:16   
Anonimen
soulatka, knjige že davno prebrane....in jaz ne menjam stališč in mnenj kr tko, ne popuščam...a je to vredu al ni, pa kaj vem....mnenje si ustvarim na podlagi nečesa...na podlagi izkušenj, doživetij, podatkov...ne zbudim se kr eno jutro - aha, zdej bom pa tko mislila...to je pol lahko zamnjat...če se pa mnenje dalj časa in temeljito oblikuje, pol pa to ne gre tko....in tole je zame samo debata, tko da te ne rabi skrbet zame, za moj dušni mir in mojo duhovno rastuser posted image

drugače se pa ful strinjam z ankicouser posted image jaz najbolj uživam, ko naletim na koga k na stvari gleda drgač kot jaz, k je dober sogovorec, ima dobre argumente, če ma še pa smisu za humor, sm pa u sedmih nebesihuser posted image user posted image nekdo k se strinja v vsem z mano, je dolgočasn....sam takih je hvalabogu bore malouser posted image user posted image



(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 21:53:54   
SOULatka
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

soulatka, knjige že davno prebrane



če te knjige prebereš, ne gre drugače, kot da se začneš spreminjat, ker gre za RESNICO..mogoče nisi tapravih brala, ali pa nisi brala s srcem...

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Vera v Boga
29.3.2008 21:59:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

soulatka, knjige že davno prebrane



če te knjige prebereš, ne gre drugače, kot da se začneš spreminjat, ker gre za RESNICO..mogoče nisi tapravih brala, ali pa nisi brala s srcem...


ne, res...brala sem z očmi in glavouser posted image in za  čigavo resnico gre? sej so ful dobre knjige, resuser posted image se splača prebrat, priporočam, so tud v moji zbirkiuser posted image ampak te knjige so samo delček v mozaiku, ki vpliva na moje mišljenje, mneje, poglede...

(odgovor članu SOULatka)
  Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 8:33:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

soulatka, knjige že davno prebrane



če te knjige prebereš, ne gre drugače, kot da se začneš spreminjat, ker gre za RESNICO..mogoče nisi tapravih brala, ali pa nisi brala s srcem...


Ali jih je pa drugače razumela, kot ti in odkrila drugačno resnico user posted image , tudi to je možno, a ne? Ker Ullino srce pravi drugače, že v izhodišču. Pa se mi to ne zdi nič narobe. Tisti trenutek, ko bomo vsi ljudje na Zemlji začeli videti stvari skozi iste oči, ko bomo vsi videli isto resnico, bo zeloooo dolgočasno in uniformirano.

(odgovor članu SOULatka)
  Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 9:01:02   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

soulatka, knjige že davno prebrane



če te knjige prebereš, ne gre drugače, kot da se začneš spreminjat, ker gre za RESNICO..mogoče nisi tapravih brala, ali pa nisi brala s srcem...


zakaj ste eni tako mahnjeni na to, da bi morali vsi ljudje videti enako resnico/pespektivo/stran...... In zakaj mislite, da je le vaša resnica tista prava? Kaj vse, kar je bilo napisan iz "naše" strani ni bila resnica? Gola, kruta in zastrašujoča, ampak resnica?

Vsak malar ima svoje oči, da vidi svojo resnico in svojo glavo, da z njo razmišlja in dojema določene zadeve. Univerzalne resnice ni. To je iluzija tako, kot je za nekatere iluzija Bog.

< Sporočilo je popravil Freycha -- 30.3.2008 9:09:36 >

(odgovor članu SOULatka)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 10:45:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

soulatka, knjige že davno prebrane



če te knjige prebereš, ne gre drugače, kot da se začneš spreminjat, ker gre za RESNICO..mogoče nisi tapravih brala, ali pa nisi brala s srcem...


Ali jih je pa drugače razumela, kot ti in odkrila drugačno resnico user posted image , tudi to je možno, a ne?


V tem je čar dobre knjige, da vsakemu pove svoje in nikomur enako. Ker smo vsi razlicni in vse nase resnice samo odtenki ene.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 11:29:32   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


V tem je čar dobre knjige, da vsakemu pove svoje in nikomur enako. Ker smo vsi razlicni in vse nase resnice samo odtenki ene.


Uav, mič, tukaj se pa celo strinjam s tabo.user posted image  In to zelo! - mislim, da si naredila en pameten povzetek tele debate.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 11:30:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


V tem je čar dobre knjige, da vsakemu pove svoje in nikomur enako. Ker smo vsi razlicni in vse nase resnice samo odtenki ene.


Uav, mič, tukaj se pa celo strinjam s tabo.user posted image   


Vsak dojema ob svojem casu :).

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 21:12:44   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
preden obsojaš in moraliziraš.

user posted image

Stališče ni ne obsojanje in ne moraliziranje.

Zaradi vzvišenega in posmehljivega pogleda ne zmoreš pogledati preko ograje in zato šok ob srečnju nekoga ki hodi izven meja percepcje sveta. Od tod vsa reakcija.

Medtem ko trdim, da je življenje nedotakljivo ni niti sence obsojanja kogarkoli. Ne obsojam ne tistih, ki so naredile splav, ne tistih ko so koga zlorabili, ne tistih ki so ubili. Vedno pa se obsoja dejanje, ne človek. Preberi svoje poste kjer obsojaš cerkev in posameznike, ne dejanj. In to vsepovrek. Označuješ vse ki hodijo v cerkev (mislijo drugače) za neumne.

Kljub temu, da sem povedal samo del, vrhnjo plast gledanja, sem s paralelnimi pogledi jasno pokazal, da so tvoje obsodbe pristranske, merila dvojna in gledanje omejeno, zelo zaslepljeno z jezo in sovraštvom (ne do mene) do cerkve, točneje do RKC.

Zato so napadi bili pričakovani.

A še vedno nisem prišel do bistva, zakaj sem ponosen, da sem LAHKO ud Kristusovega telesa na zemlji. Predvsem je bila do sedaj želja prikazati pogled na RKC na enak način kot gledamo na vse ostale institucije. Pogled z enakimi merili. In ko gledaš z enakimi merili, niso zločini, hudobije, zloba nič manj gnusni. Vendar ne morejo več biti vzrok, da ne bi odprl ušesa za tisto, kar institucija podaja. Zdravnik o zdravju, šola o znanju in vera o tem, kaj je prav.



< Sporočilo je popravil tehnofil -- 30.3.2008 21:28:06 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 21:40:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
preden obsojaš in moraliziraš.

user posted image

Stališče ni ne obsojanje in ne moraliziranje.

Zaradi vzvišenega in posmehljivega pogleda ne zmoreš pogledati preko ograje in zato šok ob srečnju nekoga ki hodi izven meja percepcje sveta. Od tod vsa reakcija.

ajauser posted image user posted image user posted image

Medtem ko trdim, da je življenje nedotakljivo ni niti sence obsojanja kogarkoli. Ne obsojam ne tistih, ki so naredile splav, ne tistih ko so koga zlorabili, ne tistih ki so ubili. Vedno pa se obsoja dejanje, ne človek. Preberi svoje poste kjer obsojaš cerkev in posameznike, ne dejanj. In to vsepovrek. Označuješ vse ki hodijo v cerkev (mislijo drugače) za neumne.

s tabo je pa res živi obup
user posted image sam bluziš spet in nakladaš,nič se ne da zvedt od tebe....eh

Kljub temu, da sem povedal samo del, vrhnjo plast gledanja, sem s paralelnimi pogledi jasno pokazal, da so tvoje obsodbe pristranske, merila dvojna in gledanje omejeno, zelo zaslepljeno z jezo in sovraštvom (ne do mene) do cerkve, točneje do RKC.

user posted image user posted image sovraštvo je rekuuser posted image ta pravljice pa ne boš doživu, ljubčkuser posted image

mislim, pa kako lohk kr neki sklepaš o menuser posted image zdej počas me boš res prpravu do tega da ti bo rekla da si bedakuser posted image lej kok sm potrpežljiva s tabo...

Zato so napadi bili pričakovani.

A še vedno nisem prišel do bistva, zakaj sem ponosen, da sem LAHKO ud Kristusovega telesa na zemlji. Predvsem je bila do sedaj želja prikazati pogled na RKC na enak način kot gledamo na vse ostale institucije. Pogled z enakimi merili. In ko gledaš z enakimi merili, niso zločini, hudobije, zloba nič manj gnusni. Vendar ne morejo več biti vzrok, da ne bi odprl ušesa za tisto, kar institucija podaja. Zdravnik o zdravju, šola o znanju in vera o tem, kaj je prav.




user posted image pa še zmer niti enga odgovora na postavljena vprašanja....to je skor tko, kt če bi se z bogom pogovarjalauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 30.3.2008 21:41:00 >

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 21:54:34   
tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
organizira RK, je rešilo že ogromno življenj.

Tako je. In nihče ne očita celotni organizaciji RK da je pokvarjena, ker je pokvarjen njen glavni.

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
in nezrelo od tebe zahtevati, da mi moraš fizično dokazat svojo vero ali obstoj Boga.


Predvsem nemogoče. Ker to se ne da prenesti. Lahko se poskuša prenesti zunanje oblike, ki omogočijo osebno spozanje Boga, ne more pa se lastno izkustvo Boga prenesti na drugega. Šele ko imaš lastno izkušnjo Boga se odpre sposobnost prejeti podobno izkustvo drugega. Stvar je namreč tako nemogoča, da tisti, ki veruje samo na besedo je ali neumen ali pa je prejel izreden dar milosti od Boga in je blagoslovljen ker veruje, pa ni videl.

Torej vsak mora (lahko, če želi) sam imeti željo spoznati Boga. Če je nima, zastonj pričakuje, da Ga bo spoznal. Razen v posebnih primerih ko osebo sam Bog dobesedno izbere in jo vodi do spoznanja, ker ima z njo poseben načrt. Čeprav se takšen primer zdi fini, ni nič kaj lepo, ko te Bog vzame v roke z namenom, da te oblikuje. Navadno je to pot križa.

Vsak vernik, pa naj bi s svojim življenjem in delom pričeval fizižno obstoj Boga. Ker pa so svetniki med nami bolj redki, velikokrat s svojimi dejanji ne vzbujamo ravno vtisa o obstoju Boga. Tako mi, kot posamezni duhovniki.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 22:18:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
Kaj vse, kar je bilo napisan iz "naše" strani ni bila resnica? Gola, kruta in zastrašujoča, ampak resnica?

Prepričan sem, da nihče ni lagal. Torej je res vse do sedaj napisano resnica, kar se tiče dejstev, ne zaključkov.

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
, da bi morali vsi ljudje videti enako resnico/pespektivo/stran...... In zakaj mislite, da je le vaša resnica tista prava?

Ne, nismo mahnjeni. Še nihče ni napadel nekoga, ki ne veruje, da je bedak, zavede'n in neumen. Še nikoli se ni nihče od vernih posmehoval nevernim. To veliko pove, predvsem, da želijo neverni na vsak način vsiliti svojo resnico v trenutku, ko nekdo izjavi da veruje. In sicer tako, da sprašuje in se nato norčuje. Ampak norčevanje je vedno lastnost, tistega, ki gleda omejeno. Zato se tudi norčuje. Jasno. Saj mu res izgleda neumno. Ampak to je samo njegova percepcija. Zavestno omejena.

Temu pravim značaj paradoksa. Še noben neumen ni trdil, da je neumen. Vedno je za sebe prepričan da je pameten in ne sodi v norišnico. Še nihče pameten ni trdil, da je neumen. Če je trdil da je neumen je predvsem prej pameten. Tako se predvsem v verskih stvareh izredno izrazito pojavlja ta značaj paradoksa. Tisti, ki zmerja je užaljen, tisti ki se počuti da se mu vsiljuje, navadno sam vsiljuje, tisti, ki pravi da ga noben ne posluša, navadno nikogar ne posluša in norčuje se tisti, ki najmanj razume...

Ne norčuje se pa tisti, ki se zaveda svoje omejenosti. In je zato modrejši. Daje priložnost novemu pogledu. Seveda pa tu veliko prispeva ego. Če je človek zelo zaverovan vase se težko odpre. Človek, ki se zaveda svoje omejenosti v resnici stalno raste. Zato omejenost kot taka ni nekaj slabega, dokler se svoje omejenosti zavedamo.

Vsi ljudje smo omejeni na pet telesnih čutil. Vemo, si mislimo ali smo slišali še o šestem čutu. O čutu, ki ga ni mogoče opisati v fizični obliki. Seveda lahko nekdo trdi, da šestega čuta ni. Ampak s tem se samo zapira v samozadostnost petih telesnih čutil in v bistvu nazaduje, čeprav se počuti zelo varno.






(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 22:25:30   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
in razloži mi še, zakaj je spirala splavilna kontracepcija.....ker preprečuje da semenčece pride do nje

Ti bodo punce razložile.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 22:29:27   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image no sej, pričakovano od tebe, ni kej...

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 22:34:36   
Anonimen
evo, ti pomagam, k ne veš :

Pri delovanju materničnega vložka nekaj let ni bilo jasno, ali prepreči ugnezdenje že oplojenega jajčeca in je torej nekakšen abortiv ali prepreči združitev jajčeca in semenčice. Zdaj vemo, da tako kot hormonska tabletka prepreči združitev jajčeca in semenčice. Sterilizacija kot oblika trajne kontracepcije deluje enako. Le eni obliki kontracepcije bi morda lahko pripisali delovanje na že oplojeno jajčece in to je postkoitalna, urgentna kontracepcija."

kopirano iz članka, objavljenega v Vivi, pa še link :

http://www.viva.si/clanek.asp?id=2443


da se malo izobraziš, lahko pše pa kakega ginekologa vprašaš, ker ni fajn da nepoučen klamfariš bedarije...

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 22:36:49   
SOULatka
Ne! Ravno za to gre...da je RESNICA ENA! Ko bomo vsi isto mislili, takrat ne bo dolgčas( to si misli ego, zato ima raje skozi drame), ampak bo samo še RESNICA!

Te pa ne more vsak drugače videt! Ker je samo ENA!

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?