|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pruh ali kila v nosečnosti?!
4.5.2008 18:48:01   
Barbara84
Pozdravljene.

Pišem vam zelo, zelo zaskrbljena.
Sem v 32. tednu nosečnosti in sem na morju kar nekaj krat bolj trdno stopila "navzdol" (ne znam napisati kako).
Včeraj sem opazila, da imam na desni strani "hribčka" (nevem kako se naj izrazim... takoj pod trebuhom, ko se začne spolovilo), bulo oz. izboklino, ki je razpotegnjena po celi desni polovici. Ko sedim, se ta izboklina ne čuti, ko pa stojim pa je močno izbočena.
Ali morda katera ve, kaj je to??user posted image   Jaz sem že od včaraj ful na trnih in me skrbi. Mož mi je rekel, da se tako naredi, če imaš kilo (njegov oče jo je imel). Jutri bom vrjetno šla k zdravniku, ampak vseeno prosim, če katera ve, kaj je to ali pa če je imela podobne težave, če mi lahko napiše.

Strah me je namreč tudi, ker če je kila, ali mi lako to operirajo preden rodim? Ali bojo morali zaradi tega narediti carski rez??  Prosim, naj mi kera kaj napiše, ker sem že čisto "fertik" od strahauser posted image .

Lepo se imejte.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
4.5.2008 19:01:06   
marsovcek
Čisto verjetno je, da si dobila kilo. Jaz sem jo tudi dobila med nosečnostjo. Ko sem ležala se bula ni videla, ko pa sem stala se je in me je bolelo če sem malo hitreje ali pa več hodila. Med nosečnostjo te ne morejo operirat, tko da te čaka po porodu če bo potrebno. Meni je "čudežno" izginila po porodu. 

_____________________________

Ti si moj b..

(odgovor članu Barbara84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
4.5.2008 19:04:32   
Barbara84
Joj, mi lahko prosim napišeš, če si lahko normalno rodila, ali so ti morali zaradi tega narediti carski rez. Pa če si morala počivat ali si lahko normalno vse delala.user posted image

(odgovor članu marsovcek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
4.5.2008 19:13:39   
marsovcek
Ni bil potreben carski rez. Delala pa sem kakor sem se počutila. V službo sem hodila, ker me ni tolk bolel in sem imela pisarniško delo. Popoldne pa tko no, nisem mogla bit preveč aktivna, ker me je bolel, če sem preveč migala. Sem šla na kakšen krajši počasen sprehod pa je bilo ok. Upam, da sem te malo potolažila. 

_____________________________

Ti si moj b..

(odgovor članu Barbara84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
4.5.2008 19:22:55   
Barbara84
Aha.... ok.  Joj, res ti hvala, ker si mi odgovorila. Ful mi je že bila sila... Mene mož straši, da lahko zaradi kile tudi umreš... samo te očitno ni tak hudo.

Bom saj lažje spala. Jutri pa grem vseeno še k zdravniku, da vidim, kaj bo rekel.
Še enkrat hvala za odgovor.user posted image

(odgovor članu marsovcek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
4.5.2008 19:26:06   
marsovcek
Boljš je, da vprašaš, mene je blo tud kr mal strah, ker nisem vedla kaj se mi je pojavilo. Na srečo to ni nič takega. Lp

_____________________________

Ti si moj b..

(odgovor članu Barbara84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
4.5.2008 21:24:59   
Blejka26
tud jaz sem dobila kilo v nosečnosti-dimeljsko tako kot ti.ginekolog ni delal nobenega preplaha glede kile in je rekel da to ni nobena ovira za porod.Na koncu pa sem rodila z Cr toda ne zaradi kile ampak zaradi teže dojenčka,ker je imel čez 4kg in se ni spuščal..najprej sem razmišljala o tem da bi mi kilo odstranili med Cr toda mi je G rekel,da to on ne dela,da bi se morala prej dogovorit glede tega..No in ko sem se zbudila iz narkoze niti nisem pomislila na kilo in tako je bilo še dva dni..tretji dan pa se jaz somnim nanjo in se pošlatam,bule pa nikjer..nato se le počasi pogledam in vse je izginilo.Kila se le ne sme ukleščiti potem pa je vse v redu in zleze nazaj tako kot je meni.trebuh verjetno pritiska nanjo in tko se vidi ena gromozanska kepa..
ni razloga za preplah


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu marsovcek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
4.5.2008 23:01:12   
Majuska
Ja pri nekaterih nosečnicah pride tudi do kile, imam sodelavko ki ima težavo s tem. Predlagali so jih veliko počitka, težkih stvari se niti dotaknit ne sme. Pojdi do zdravnika, s temi stvarmi se ni za igrat user posted image

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
5.5.2008 8:14:27   
Blejka26
jaz sem pruh dobila,ker sem dvigovala in nosila svojo prvorojenko..drugače ni šlo.Tudi ko sem izvedela za kilo ni bilo nič drugače..še vedno sem jo nosila,ker ni hotela hoditi...pa dvigovanje v stolček...tko da se temu niti nisem mogla izogniti.Mi je pa kirurginja rekla da naj se odločim ali grem na operacijo pred porodom ali po porodu,ko preneham dojiti.Pred nisem mogla iti zaradi prvorojenke in varstva in še prav sem se odločila,kajti kila je izginila kot sem napisala.tko da počakaj s tem ne hiti takoj na operacijo.Mogoče no vsaj upam da ti bo izginila.me je pa enako skrbelo kot tebe,verjami.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
5.5.2008 12:00:48   
Inigo
kila se baje zelo rada pojavi, saj so mišice v nosečnosti razrahljane. mela jo je tut moja mami, ko je bila noseča z menoj. pravijo tudi, da se velikokrat rado zgodi, da se tudi otroček rodi s kilo. in pri meni je bilo tako. vsakič, ko sem močno jokala je prihajala na dan... vendar je postopoma izginjala. tako, da še zdaj nisem bila operirana in mogoče sploh nikoli ne bom user posted image

nevarno to ni. tudi za dojenčka ne. seveda, če ni prevelika. malce nerodno je samo za fantke, ker baje vozliček lahko "skoči" v modo... takrat se lahko zakomplicira. pri deklicah pa sploh ni problem. se kar zmasira nazaj.

bodi brez skrbi. to je samo primer! ni  nujno, da se bo to zgodilo. sicer pa bodo v P najbolj vedeli kaj storiti.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pruh ali kila v nosečnosti?!
5.5.2008 16:42:00   
Barbara84
Evo me.  Hvala, ker ste mi odgovorile in me malo potolažile.
Danes sem bila pri zdravniku in me je poslal na kirurški oddelek, kjer so tole mojo kilo pogledali. So rekli, da je dimeljska kila, ki sicer ni nevarna, moram pa paziti da ne dvigujem težkih stvari, da ne skačen in se bolj počasi gibljem. Je pa nevarnost, da bi se nekaj prevščipnilo...  Če bi se, bo bolelo in moram takoj nazaj na še 1 pregled.

No, saj potolažli so me malo, da res nebo nevarnosti pri porodu.  Ni pa prijetno s tole kilo... mi gre ful na živce. user posted image

Je pa fajn, da zdaj moj dragi veliko bolj skrbi za mene, pa mama me skos sprašuje, če kaj rabim in mi perilo obeša...user posted image Še malo, pa me bojo razvadili.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?