|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dieta
5.5.2008 9:57:06   
mamica 1
Upam da ste za to, da tukaj odpremo eno univerzalno temo kako kaj pripravite ter seveda dopišete starost otroka in alergijo. Tista stran od jedilnikov mi je super všeč, kjer dobim kakšno idejo kaj malemu skuhat, včasih pa ne vem kako pripravit kaj.

No pa gremo lepo po vrsti, naš  Samo je star 7,5 meseca in je poleg GH še dojen. Imamo potrjeno alergijo na KML, jajc se izogiboma na daleč ostalo sprobavamo. Sedaj me pa zanim kako pripravite ŠPINAČO za takšnega otroka, ker jaz si mleka ne stiskam Allernova pa nam ne gre (beri zopet).

Ker še vedno dojim in Samo reagira na svinjino si privoščim kdaj kakšen golaž ali ga naredite brez paprike in paradižnika?

Odkrila sem en super napitek iz kokosovega mleka in banan pa me zanima če je to tudi alergeno, ker je pač tropsko sadje? Zaenkrat se ni nič pokazalo pa je žwe dvakrat popil po 150 ml, kar je za nas velik uspeh ker jemo po malem večkrat pa še iz flaške je pil ko ni hotel mleka nikol po flaški.

Zelo me je strah sadja, ker nekaj stvari jaz ne smem zaradi moje alergije (jabolka, kivi), banana malega full zapre, hruška ga je nazadnje "šraufala", tak da sedaj je samo jabolka in slive, kaj mu še naj dam???????

Zaenkrat imate dost vprašanj za podebatirat, jaz imam pa vprašanj še nešteto se vam še oglasim.

< Sporočilo je popravil Moyca RR -- 9.5.2008 23:14:45 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DIETA
5.5.2008 10:15:03   
Lunc_a
A ima kakšne znake,da je alergičen na mleko?
Ker ti testi itak niso zanesljivi.Naš je tudi alergičen na melko ,jajca,pa vse dobiva za jest

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DIETA
5.5.2008 10:22:00   
izabella1
Mnenje mamice z 9-mesečno punčko, alergično na mleko, jajce, pšenico, perutnino, govedino, ...

Poskusi mu jabolka in hruške prekuhati, bo mogoče bolje.

Špinače jaz še nisem poskusila, bom pa v kratkem nekaj podobnega, saj mi je zrasla lepa blitva na vrtu. Jo bom pa skuhala v loncu, nato pa mogoče malenkost prepražila na (dovoljeni) margarini. Zraven pa kakšen pire krompir. (to je pri nas mišljen pretlačen krompir z olivnim oljem ali pa z margarino) Vendar tako, en dan eno žličko, drugi dan dve žlički... Pri nas je hitro reakcija, če je preveč novega naenkrat.

Tisti napitek po mojem nebi smel biti škodljiv (v kolikor ne vsebuje mleka/mlečnih beljakovin). Sama kokos in banana naj nebi bila zelo alergena, je pa možno da malček reagira na to. Če vam paše, je ok user posted image

Svinjina? Jaz bi se je čim bolj izogibala. Tako na alergološki kot na bioreasonanci smo dobili najbolj jasna navodila glede mesa - svinjine ne. Poskisi raje teletino npr. glede paprike in paradižnika pa nebi znala svetovati, še nismo tam. Vendar na splošno, sta oba precej alergena, predvsem paprika.

Poskusi še z rozinami, suhimi marelicami, suhimi slivami, borovnicami. Moji sem zadnjič skuhala njen puding skupaj z borovnicami (jih je še nekaj v skrinji ležalo). Pa je bilo ok. Nasplošno obožuje puding, vanilijo na jabolčnem kompotu, s koščki jabolk, kuhanega samo na vodi s koški banan, ... Skombiniraj kako sadje s piškoti, riževo kašico,... Če ne mara Allernove mu razredči z riževim mlekom, ovsenim mlekom. Variacij je ful, samo domišljiji prosto pot user posted image




< Sporočilo je popravil izabella1 -- 5.5.2008 10:23:25 >

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DIETA
5.5.2008 10:56:33   
biga
Naš user posted image  je star 11 mesecev in ima od 6. tedna alergijo na KML. Vmes je pri 4. mesecih že minila, a se je vnovič pojavila pri 8. mesecih. Tako da se po navodilih zdravnikov strogo držimo diete, čeprav smo vmes že uvajali jogurt in Aptamil, pa ni imel težav. Zbolel je le za bronhiolitisom, kar eni dr. povezujejo tudi z alergijo. No, kakor koli, ne dajem mu mlečnih izdelkov, svinine, paprike in paradižnika (tudi začimb ne, tako da delam golaž brez tega), vegete, jajc in jajčnih izdelkov (preventivno), jagod, kivija, breskev, citrusov, ananasa, od sadja mu dajem jabolka, hruške, slive, češnje, marelice, banane, melone, mango, avokado. Tropskega sadja sicer čim manj, bolj sezonsko. Saj bo poleti več izbire. Zelenjavo praktično vso razen omenjene. Salame, paštete, hrenovke ipd. mu še ne bom dala, čeprav se dobijo menda tudi brez mlečnih beljakovin, so pa polne E-jev. Veliko jemo proseno in ajdovo kašo ter druge žitarice v kombinaciji z zelenjavo in mesom (piščančje in puranje, zajčje, teletino), krompir, riž, polento. Slednjo mu naredim tudi s sadjem. Večinoma mu ga prekuham, ker ga ima raje. Špinačo pa naredim s pirejem, v katerega vmešam Pregomin. Špinačo prepražim na malo olivnega olja in česna, dodam žličko moke, da zgostim, nato zalijem z vodo, dam noter dve kocki zamrznjene špinače, na koncu primešam sojino smetano ali Pregomin. Moj user posted image  to obožuje. Ekano naredim z blitvo, le da s svežo. Skratka, probleme imamo predvsem z malico in zjutraj, ker noče več po flaški mleka. Tako mu dam dostikrat kašice na krožničku, pa se malo ponavljamo. Zvečer pred spanjem še spije flašo Pregomina.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DIETA
5.5.2008 12:07:44   
rose
Naša bo stara 10m in ima od 6 tedna sum na alergijo na KML in jajca, sicer zadnji testi negativni, ima pa potrjeno alergijo na arašide. Še vedno pa se držimo diete brez KML in jajc. Obe, ker je še dojena.

Pri nas imamo tudi težave pri sadju. Hruške sploh ne mara. Jabolko kakor kdaj, še najbolj gre v promet kompot s koruznimi kosmiči. Drgač pa obožuje banano (jo tudi zapira, tako da jo dobi občasno) in melono.

špinačo jaz kupujem zamrznjeno, pasirano, tako da jo samo prevrem in zmešam s pire krompirjem. tega pa naredim z riževim mlekom. Ali pa ji špinačo zmešam s polento - tega pa poje ogromne količine user posted image

A za golaž, svinjino, papriko in paradižnik sprašuješ zase? Papriko in paradižnik sem jaz jedla in ni imela težav. svinjino pa zadnje čase, občasno, ko se že manj dojimo.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DIETA
5.5.2008 14:43:16   
mamica 1
Ja za goveji golaž papriko in paradižnik sem zase spraševala, ker včasih pa res ne vem več kaj naj jem, pa še za ostale to skuham. Imam še tri leta staro hčerko in za moža. Zanimivo, ko sem se "pregrešila" z ajvarjem se mu je spustil izpuščaj na ličku ko pa sem jedla zelenjavne ribe pa je bilo o.k. user posted image
Svinjino sem pa tudi sprobala in je dobil reakcijo na njo, tak da tega ne jem.

Sedaj sva probala na jabolčnem kompotu riževo kašico od Alnature pa samo par žlic nato pa BLJAK, ne vem kak mu naj te žitne kašice poturim da bo vsaj mal dalj časa sit, recimo za zvečer. Smo probali z Allernovo, pa potem bolj vodeno Allernovo (manj meric kot piše), na koncu sem poizkusila še s čajem pa nič, sedaj tudi z kompotom noče (sicer bom še poskušala ker mu je bilo to danes prvič).
Sem pa ugotovila da tisti ki se še dojijo se večkrat na noč, pa ne vem al so res tolk lačni al se sam crkljajo al jih kaj od alergije zbudi recimo srbenje pa potem ne morejo nazaj zaspati brez zize user posted image
Vglavnem zaenkrat hvala za odgovore pa se še slišimo.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DIETA
5.5.2008 14:49:41   
mamica 1
Aja pa še to Lunc_a dokler nismo vedeli da ima alergijo smo bili ponoči vsako uro zbujeni in se dojili, od takrat pa SAMO dvakrat na noč. Drugač imamo kožo lepo edino če je kak kiks se mu spusti en izpuščaj na  ličku.
Za zanimivost naj povem da od takrat ko smo na dieti pečem kruh doma pa sem zadnjič probala kupljen kruh od Mercatorja Dolenc ki naj bi bil brez mleka jajc, aditivov in ne vem česa še vse pa 3 dni nismo spali.

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DIETA
5.5.2008 14:50:15   
izabella1
Če ga srbi ponoči in mu to moti spanje, reci pediatrinji za recept za Fenistil kapljice. Pri nas je to pomagalo (ni hotela ponoči jesti, samo zaspati ni mogla) Odkar ji dam vsak večer 5 kapljic, spimo celo noč. Je pa res, da so po teh antihistaminikih kar zaspani (če dam moji zjutraj, je kot bi bila zadeta user posted image )

Pa poskusi Pregomin namesto Allernove? Naši tudi ni bila všeč, pregomin pa mnjamsi.

S hrano pa ne obupaj... Probavaj nove okuse, nekaj bo že pokapil in mu bo všeč. Najbrž ga ne misliš celo življenje dojit user posted image (pa ni mišljeno kakorkoli grdo tole)


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DIETA
5.5.2008 14:58:51   
mamica 1
Najbrž ga ne misliš celo življenje dojit

Jaz bi ga najraj HA HA

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: DIETA
5.5.2008 15:05:26   
rose
moja tud najprej ni hotla alernove. pa še problem sve imele, ker je imela reakcijo čist na vsako hrano, tako da do 7,5m je bila skoraj samo dojena. ja, na zelo zelo pogosto. se mi je kar mešalo user posted image  Pa sem ji rižolino sprobavala z alernovo, z vodo, z zelo švoh jabolčnim kompotom. In ni hotla jest, samo pačila se je zraven. Potem sem pa malo obupala in poskušala z ostalo hrano: sadje in zelenjava. Ko sem pa naslednjič naredila rižolino z alernovo ga je pa kar jedla, no čisto malo za začetek - naredila sem ji 30 ml, pa ni pojedla vsega. potem se postopoma količino povečevala, tako da je do zdaj prišla na 150 ml. Dobi ga pa za večerjo in zdaj lepo spi. Zbudi se še vedno 1x na noč, jo podojim in lepo zaspi nazaj.
Upam, da ti bo uspelo ga navadit na alernovo. drgače pa probaj pregomin. meni se tudi zdi bolje za tele kašice, kot pa da bi si stiskala mleko. eni smo pač malo bolj komot user posted image

Mogoče mu pa probaj dodat zraven kakšno sadje, ki ga ima rad.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: DIETA
5.5.2008 15:30:17   
trdozimc
HI, sem videla, da so ti punce že precej napisale, jaz pa nisem utegnila vsega prebrati, tako da se opravičujem, če sem katero ponovila.

Imam sina, starega dobri dve leti. Od 2,5 meseca je imel diagnosticiran AD, reakcija kože na KM in jajce (nič potrjeno na testih). Dokler sem dojila sva bila oba na dieti, potem je dobival Pregomin. Danes je vse, brez reakcij, še vedno pa pije pregomin (zvečer), ne je jagod in arašidov, izogibamo se večjim količinam jajc in KM, pa seveda zelo malo je ''svinjarije'' ala čips, kupljena polpripravljena hrana....

Dieta je veliko obširnejša, kot pa samo jajca in KM (prosi zanjo alergologa). In zajema tudi vse ostre začimbe, papriko, paradižnik, konzervanse, aditive, ribe (predvsem konzervirane!!!!, ker vsebujejo veliko histamina - ta poslabša alergično reakcijo kože v vsakem primeru) nekatero sadje (agrumi, kivi, jagode, velikokrat hruške), nekatero zelenjavo (soja, zelena, peteršilj,....) in seveda kakav, čokolada, arašidi, izogibal naj bi se tudi jedem z glutenom - kar nekje do 1. leta........................

Špinačo sem jaz naredila tako, da sem prepražila čebulo na olivnem olju, skuhala  potem s tem vred blitvo in krompir in s paličnim pretlačila. Začiniš lahko s kumino, soljo.

Sojinih izdelkov ni užival, ker je verjetnost, da se pri malčku alergičnem na KM pojavi še alergija na sojo zelo velika (menda okrog 40%).

Pudinge imajo tudi na podlagi riževega mleka - tega pa lahko uporabiš tudi za pit ali kot dodatek k ostali kuhani hrani.

Rad je jedel riževe vaflje ali pa še ene take ploščice iz koruznega zdroba s česnom.

LP!


(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: DIETA
6.5.2008 21:56:15   
manca
IZVIRNO SPOROČILO: izabella1

Če ga srbi ponoči in mu to moti spanje, reci pediatrinji za recept za Fenistil kapljice. Pri nas je to pomagalo (ni hotela ponoči jesti, samo zaspati ni mogla) Odkar ji dam vsak večer 5 kapljic, spimo celo noč. Je pa res, da so po teh antihistaminikih kar zaspani (če dam moji zjutraj, je kot bi bila zadeta user posted image )

Pa poskusi Pregomin namesto Allernove? Naši tudi ni bila všeč, pregomin pa mnjamsi.

S hrano pa ne obupaj... Probavaj nove okuse, nekaj bo že pokapil in mu bo všeč. Najbrž ga ne misliš celo življenje dojit user posted image (pa ni mišljeno kakorkoli grdo tole)



A drugače si dobila Fenistil za 3xna dan? Ker jaz ga imam za hčerko (stara bo 6m) 3xna dan po 6kapljic, pa nam ne pomaga. Bi morala dozo povečati verjetno...ima pa cca.8500g teže. Ponoči se mi res karnaprej praska ter zbuja.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: DIETA
7.5.2008 10:59:03   
rose

A drugače si dobila Fenistil za 3xna dan? Ker jaz ga imam za hčerko (stara bo 6m) 3xna dan po 6kapljic, pa nam ne pomaga. Bi morala dozo povečati verjetno...ima pa cca.8500g teže. Ponoči se mi res karnaprej praska ter zbuja.

[/quote]
nam so rekli, da lahko do 10 kapljic, je bila pa stara 7,5 mescev in težka 8,9kg

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: DIETA
7.5.2008 13:43:20   
izabella1
Pri nas so kapljice v uporabi zjutraj in zvečer samo kadar je kriza. Sicer se pa res poskušam izogibat vse možnih problemov... Načeloma jih ji dajem zvečer, ravno zaradi te "zadetosti". Ker se mi zdi, da je čisto povožena po tem F. in sploh ne funkcionira normalno. Na 5 kapljicah sva sedaj, bili smo pa tudi že na večih (nikoli pa ni presegla 20 čez cel dan)

Manca, jaz bi iše naprej iskala možne alergene... Čim bolj omeji prehrano, imej snažno stanovanje, dvakrat splakuj perilo, ...


< Sporočilo je popravil izabella1 -- 7.5.2008 13:44:50 >


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: DIETA
9.5.2008 12:48:07   
mamica 1
Ali si pišete jedilnike tudi za na pregled k alergologu ali P? Če so kake težave in potem izključujete alergene ki niso dokazani?

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: DIETA
9.5.2008 15:08:17   
rose
jaz si skoz vse pišem. kaj je jedla, koliko in če je bila kaka reakcija. povsod nosim s sabo, sam tko tega nihče ne pogleda. je pa dobro, ker točno veš povedat, kako in kaj.

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: DIETA
11.5.2008 22:02:21   
manca
IZVIRNO SPOROČILO: izabella1

Pri nas so kapljice v uporabi zjutraj in zvečer samo kadar je kriza. Sicer se pa res poskušam izogibat vse možnih problemov... Načeloma jih ji dajem zvečer, ravno zaradi te "zadetosti". Ker se mi zdi, da je čisto povožena po tem F. in sploh ne funkcionira normalno. Na 5 kapljicah sva sedaj, bili smo pa tudi že na večih (nikoli pa ni presegla 20 čez cel dan)

Manca, jaz bi iše naprej iskala možne alergene... Čim bolj omeji prehrano, imej snažno stanovanje, dvakrat splakuj perilo, ...




Imamo dokazano alergijo na prah, tako da bi naj bil to vzrok za praskanje ponoči. Alergična je potem še na jabolko in pa mačjo dlako. Glede mleka še ne veva, naj bi zvedele pa v prihodnjih dneh...in ker dojim, sem jaz na dieti brez mleka.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: DIETA
14.5.2008 13:07:46   
izabella1
Jaz si tudi skos pišem kaj poje. Tako res točno veš kaj je škodovalo. Pri nas je še malo bolj pestro, ker se pazi enkrat pri eni babici, enkrat pri drugi,... In tako samo lepo vsak napiše kaj je jedla in imamo vse pod kontrolo. Imam pa to jaz pač zase, pediatrinja ali alergologinja tega nista zahtevali. 

_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?