trdozimc
|
HI! Sem mamica dveh otročkov in moj sin ima diagnosticiran AD od 2,5 meseca, alergije pa nikoli potrjene, čeprav smo opravili vse sorte testov. Od diagnoze naprej pije Pregomin, do skoraj drugega leta je bil na dieti brez jajc in KM, zdaj pa je v redu, brez znakov AD in je vse, razen jagod, arašidov, limon in pomaranč. Seveda imamo težave pri virusnih infekcijah.... Ampak saj ste že vse same opisale in poznate. Bi imela pa eno vprašanje, pa je bolj take narave mogoče za razmislit. Aja, pa prosim, ne me napast, kakšna sem, ker spoštujem zdravnike in sem tudi sama iz te stroke, tako da poznam imunske in preobčutljivostne reakcije. Ali se še kateri zdi, da na njenem otroku mogoče po nepotrebnem izvajajo neke preiskave po vsej sili? No meni se je to zdelo. Npr. otrok, ki je star 6. mesecev, sploh ni nujno, da ''pravilno'' reagira, ne na prvokacijske, ne na krvne in ne na kožne teste, ker organizem enostavno ni dovolj zrel. In v čem je potem poanta izvajat vse te teste, če ti največ pove itak izkušnja. Npr. ti poješ KM, otrok ki je dojen odreagira s pikicami ......... sledi, da ne ješ več KM in izdelkov (oz. mu jih več ne daš za jest, če že sam je), ne? In če vidiš, da odreagira na KM in jajca na primer, sledi itak dieta in posebna skrb za kožo in življenje nasploh. Pikanje in jemanje krvi ni prijetno, prav tako ne zbadanje pri kožnih testih, sploh pa ne razumem teh provokacijskih testov - razen kadar je življenskega pomena (npr. pri hudih reakcijah ali pa pred cepljenjem). Ali ni logično, da če je tako krhek organizem še bolj labilen zaradi senzibilizacije npr. z jajci, in da ga potem dajo na provokacijski test za 4. dni (ker prej test ni pokazal alergije) na KM (oz. Aptamil), da bo skoraj sigurno potem odreagiral pozitivno, čeprav je pred tem testom mogoče bil samo občutljiv nanj? Otrok, ki je star manj kot eno leto, dobi itak vse potrebne snovi s Pregominom in GH, ki ne vsebuje jajc, mleka, paprike, paradižnika, rib, ... Po drugi strani me pa jezi zdravstveno zavarovanje, ki ga vsi plačujemo vse življenje in potem ne krije Pregomina, ker ni dokazana alergija, čeprav so znaki preobčutljivosti očitni. Npr. alergolog postavi diagnozo AD zaradi alergije na KM in jajca, ampak ker v krvi ni protiteles tudi ni Pregomina na recept. In ker sem rekla, če je to njeno strokovno mnenje, da ima to alergijo, mi je rekla naj mu dam pa navadno adaptirano mleko za pit (čeprav je bilo po Pregominu in moji dieti izboljšanje 99%) in če bo potem dokazana alergija, bom pa mogoče dobila na recept????? Upam, da vam nisem preveč zamorila, in če katera ve za odgovor za naštete nesmisle (za moje pojme), bom vesela. Držite se in želim vam vsaj toliko sreče pri odraščanju, kot je imamo mi! LP
|