Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:54:30
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy sej ne da se vtikujem v prehrano vaših malčkov ampak a to je kul da pr 9-ih mesecih tok mal GH jejo? Čist tko me zanima, iz firbca...Pa da nau ker kej zamerla...Sam firbec me matra ker mam skos občutek da je pr njihovi velikosti in teži ki jo imajo sedaj mlek kr mal premalo.... Sisy, no jst scer nisem pisala o težavah z uvajkanjem GH... Ampak pomoje da niti nimajo izbire, tamali nočjo GH jwst, sam jošk pali. Če majo dost mlek? Pomojeda ja, če ne Neli nebi bla tok konkretna baba (če gledam po Neli)
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:55:11
|
|
|
|
April
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy sej ne da se vtikujem v prehrano vaših malčkov ampak a to je kul da pr 9-ih mesecih tok mal GH jejo? Čist tko me zanima, iz firbca...Pa da nau ker kej zamerla...Sam firbec me matra ker mam skos občutek da je pr njihovi velikosti in teži ki jo imajo sedaj mlek kr mal premalo.... saj ne, da jim mi hrano odtegujemo...ampak jim je dojenje očitno dovolj. Moj prvorojenec se je do enega leta skoraj izklučno dojil. Jaz sem bla vsa v skrbeh, da mu kaj primankuje, železa...pa je bil zdrav ko riba, kaj je vročina ali prehlad do dveh let sploh nismo vedli, pri 9 mescih je bil skoraj 2 kile težji od jaše. Jaša pa sedaj (danes izjemoma zaradi vročine nič noče) ful velik poje. Tko kot beno pri dveh letih npr. Pa ponoč tud celo noč prespi. Pa je pod spodnjo mejo pri teži.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:55:28
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: Sisy sej ne da se vtikujem v prehrano vaših malčkov ampak a to je kul da pr 9-ih mesecih tok mal GH jejo? Čist tko me zanima, iz firbca...Pa da nau ker kej zamerla...Sam firbec me matra ker mam skos občutek da je pr njihovi velikosti in teži ki jo imajo sedaj mlek kr mal premalo.... ja, ja, ziher ciljaš na Mio in Jaškota sej vedno več papata.....sam...eni otroci pač niso veliki jedci..., tudi, če se jim hrano ponudi ko naj bi bili lačni.... Sej Mia proti večeru malo več poje.... Riviiiiiiiiiiii ne zameeeeeert Čist tko nedolžno vprašam Ja Mia pa Jaško res očitno ne marata papat...Ampak nism zato vprašala,zanimal me je če je kul če so pretežno na mleku (mislm če jim zarad tega nč ne manjka)...Recimo železa al pa česa drugega....
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:56:20
|
|
|
|
*lenc@*
|
ja, rivi eno obdobje"nosečnosti" je za nami 9 mesecev................lepih, prestrašenih, čustvenih, razneženih, enkratnih.... o, hudo k pomislim kak je rastla in še raste ta mala moja...
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:56:24
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: zalenka IZVIRNO SPOROČILO: birdy Zalenka, kok časa ti je pa kri tekla po puljenju? Men še zmer mal teče, tko občasno... Zdej me je pa strah da ni kej narobe men kri ful mal časa. notr mam rano čist lepo, sam prehladila sm si celo spodnjo stran ful. na začetku kuj k mi je spulu je reku nej z vso silo ugriznem u un tampon k ti da in nej držim čimbolj 1 uro. pa sm držala 2 uri in je res pol čist zaustavlo krvavitev. menda pa da lahko kak dan ali dva še mal priteče kri. kako se sicer počutiš? t eboli? a ti je dal antibiotik? Aha, pol ni panike če občasno še kej prteče. Drgač sem v redu, me niti ne boli, dons še nisem lekadola vzela tko da ni sile O kakšnem antibiotiku ti to sprašuješ? Pa ti? Si vredu?
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:57:31
|
|
|
|
saskija
|
ZA Mio za 9 mesecev
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:58:15
|
|
|
|
April
|
IZVIRNO SPOROČILO: saskija IZVIRNO SPOROČILO: Sisy sej ne da se vtikujem v prehrano vaših malčkov ampak a to je kul da pr 9-ih mesecih tok mal GH jejo? Čist tko me zanima, iz firbca...Pa da nau ker kej zamerla...Sam firbec me matra ker mam skos občutek da je pr njihovi velikosti in teži ki jo imajo sedaj mlek kr mal premalo.... Sisy pri nas pa jemo že skoraj vse se JAkcu tudi fajn pozna , je že skoraj 90% vključen v našo skupno prehrano . Pri nas je še minimalno stvari, ki jih ni jedel: svinjina, jagode, beljak (kot tak sam), fižol, zelje drugo vse je. Se pa tudi še doji. moj je še gozdne jagode jedel.veš kok so mu teknile. Mesa, razen juh še en je. Ne mara, ne da mu jaz en dam. Železa ima pa 114. Jajc mu pa td še nisem dala. Kr pozabim. Ima pa tok rajši sladko smetanco.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:58:21
|
|
|
|
Sisy
|
uf sm zdele sprožla plaz ne bit hude...sam tko me je zanimal..Sej vem da jim ne odtegujete hrane-valda...Sam včas mogoče pomislm da zato nočejo jest ker ste začele uvajat ful pozn...al to nima veze u glavnem,samo dobro namerno vprašanje je blo
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:58:22
|
|
|
|
birdy
|
Dejte mi uno stran od Antigone k so naši čmrli gor prosim napisat. Bi rada slikce pogledala. Kok pa drgač računa njen za slikce?
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:59:13
|
|
|
|
saskija
|
IZVIRNO SPOROČILO: April IZVIRNO SPOROČILO: Sisy sej ne da se vtikujem v prehrano vaših malčkov ampak a to je kul da pr 9-ih mesecih tok mal GH jejo? Čist tko me zanima, iz firbca...Pa da nau ker kej zamerla...Sam firbec me matra ker mam skos občutek da je pr njihovi velikosti in teži ki jo imajo sedaj mlek kr mal premalo.... saj ne, da jim mi hrano odtegujemo...ampak jim je dojenje očitno dovolj. Moj prvorojenec se je do enega leta skoraj izklučno dojil. Jaz sem bla vsa v skrbeh, da mu kaj primankuje, železa...pa je bil zdrav ko riba, kaj je vročina ali prehlad do dveh let sploh nismo vedli, pri 9 mescih je bil skoraj 2 kile težji od jaše. Jaša pa sedaj (danes izjemoma zaradi vročine nič noče) ful velik poje. Tko kot beno pri dveh letih npr. Pa ponoč tud celo noč prespi. Pa je pod spodnjo mejo pri teži. ampak očitno mu tvoje mleko ni dovolj ko ima 7,5 kg pri 9 mesecih
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 9:59:50
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: April moj je še gozdne jagode jedel. Ima pa tok rajši sladko smetanco. pol mu pa sadno kupo nared
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:00:07
|
|
|
|
saskija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy uf sm zdele sprožla plaz ne bit hude...sam tko me je zanimal..Sej vem da jim ne odtegujete hrane-valda...Sam včas mogoče pomislm da zato nočejo jest ker ste začele uvajat ful pozn...al to nima veze u glavnem,samo dobro namerno vprašanje je blo mi smo začeli iuvajat gh pri njegovih polnih 6 mesecih pa je kot nor, se kar cel dan dere am, am, am
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:00:25
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: saskija IZVIRNO SPOROČILO: April IZVIRNO SPOROČILO: Sisy sej ne da se vtikujem v prehrano vaših malčkov ampak a to je kul da pr 9-ih mesecih tok mal GH jejo? Čist tko me zanima, iz firbca...Pa da nau ker kej zamerla...Sam firbec me matra ker mam skos občutek da je pr njihovi velikosti in teži ki jo imajo sedaj mlek kr mal premalo.... saj ne, da jim mi hrano odtegujemo...ampak jim je dojenje očitno dovolj. Moj prvorojenec se je do enega leta skoraj izklučno dojil. Jaz sem bla vsa v skrbeh, da mu kaj primankuje, železa...pa je bil zdrav ko riba, kaj je vročina ali prehlad do dveh let sploh nismo vedli, pri 9 mescih je bil skoraj 2 kile težji od jaše. Jaša pa sedaj (danes izjemoma zaradi vročine nič noče) ful velik poje. Tko kot beno pri dveh letih npr. Pa ponoč tud celo noč prespi. Pa je pod spodnjo mejo pri teži. ampak očitno mu tvoje mleko ni dovolj ko ima 7,5 kg pri 9 mesecih no če sem iskrena sm jst isto kot Saskija pomislila....
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:00:38
|
|
|
|
April
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: Sisy sej ne da se vtikujem v prehrano vaših malčkov ampak a to je kul da pr 9-ih mesecih tok mal GH jejo? Čist tko me zanima, iz firbca...Pa da nau ker kej zamerla...Sam firbec me matra ker mam skos občutek da je pr njihovi velikosti in teži ki jo imajo sedaj mlek kr mal premalo.... ja, ja, ziher ciljaš na Mio in Jaškota sej vedno več papata.....sam...eni otroci pač niso veliki jedci..., tudi, če se jim hrano ponudi ko naj bi bili lačni.... Sej Mia proti večeru malo več poje.... Riviiiiiiiiiiii ne zameeeeeert Čist tko nedolžno vprašam Ja Mia pa Jaško res očitno ne marata papat...Ampak nism zato vprašala,zanimal me je če je kul če so pretežno na mleku (mislm če jim zarad tega nč ne manjka)...Recimo železa al pa česa drugega.... dojenje v prvem letu zadovolji otrokovih 70 % potreb vsega imajo dovolj...važno je sam da se jim skoz ponuja, saj enkrat se jim bo odprlo. Tak ko se ej jaškotu. To je isto kot pri plazenju, sedenju....eni prej, eni kasnej.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:02:14
|
|
|
|
Sisy
|
Rivi-maš prov... Tko kot naša-plazi ne zato pa veselo papa Vaši pa plazjo pa ne papajo sej ne vem kaj je bolš/slabš
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:02:44
|
|
|
|
saskija
|
april 60 in ne 70 %, ampak je pomembno da napredujejo v teži, razvoju...
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:04:28
|
|
|
|
Sončni žarek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Imam eno vprašanje -koliko je v mejah normale hemoglobin za naše otročke? Rivi......... razpon je kar velik (ta podatek je za starost 6m do 2 let) .....cca 120, (+/- 15)...... Hvala Eva je imela 109 in je dobila sirup-ki pa se mi zdi, da jo zapira.....ji ga sedaj ene 3dni ne bom dala, pa bomo videli. železo hmmmmm.....pri taki vrednosti..? (ta sirup lahko zapira....) Sem vedla, da moram tebe vprašat Drugače pa je z železom bogato- marelice, špinača Prosim pomagajte, kaj še vse.........
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:04:58
|
|
|
|
Rivi
|
IZVIRNO SPOROČILO: saskija ZA Mio za 9 mesecev hvala
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:05:18
|
|
|
|
April
|
IZVIRNO SPOROČILO: saskija IZVIRNO SPOROČILO: April IZVIRNO SPOROČILO: Sisy sej ne da se vtikujem v prehrano vaših malčkov ampak a to je kul da pr 9-ih mesecih tok mal GH jejo? Čist tko me zanima, iz firbca...Pa da nau ker kej zamerla...Sam firbec me matra ker mam skos občutek da je pr njihovi velikosti in teži ki jo imajo sedaj mlek kr mal premalo.... saj ne, da jim mi hrano odtegujemo...ampak jim je dojenje očitno dovolj. Moj prvorojenec se je do enega leta skoraj izklučno dojil. Jaz sem bla vsa v skrbeh, da mu kaj primankuje, železa...pa je bil zdrav ko riba, kaj je vročina ali prehlad do dveh let sploh nismo vedli, pri 9 mescih je bil skoraj 2 kile težji od jaše. Jaša pa sedaj (danes izjemoma zaradi vročine nič noče) ful velik poje. Tko kot beno pri dveh letih npr. Pa ponoč tud celo noč prespi. Pa je pod spodnjo mejo pri teži. ampak očitno mu tvoje mleko ni dovolj ko ima 7,5 kg pri 9 mesecih ja pa kaj naj...on je že pri3 m imel ful nizko teže glede na porodno..in je pri vsakem tehtanju na spodnji meji...pač je bolj neješč otrok...mleka je blo dovolj, sem ga stran emtala, flaške pa tud ni hotel.... zdaj imamo čez en mesec kontrolo teže, pa me zanima, če bo kaj več se zredil, ko je tko lepo začel jest. Al je pa po naravi bolj tak suhcen Moj ej itak več ali manj skoz pri tasuhih....jaz imam pa tud tako konstitucijo in bi bla tud suha, če se ne bi sladkarij prenažirala.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:05:45
|
|
|
|
saskija
|
April ampak če je beno tako malo jedel je očitno to tako pri vas, pa hemoglobin ima ok, pa lepo napreduje... potem pa tako ni nobene panike
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:06:33
|
|
|
|
April
|
IZVIRNO SPOROČILO: saskija april 60 in ne 70 %, ampak je pomembno da napredujejo v teži, razvoju... odvisno od primera...pri prvem sinu je blo bolj 90 %, če ne še več .
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:07:11
|
|
|
|
Rivi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy Rivi-maš prov... Tko kot naša-plazi ne zato pa veselo papa Vaši pa plazjo pa ne papajo sej ne vem kaj je bolš/slabš ja...Mia je po celem stanovanju, zna pa komi kej rečt....ammmm...ji včasih uspe sam vidiš, kako si nas napalila z dojenjem in GH, prav vse zagrizene dojilje smo ti replicirale
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:07:20
|
|
|
|
Sisy
|
pa je Sisy spet odprla temo o GH pri kateri se nikoli ne strinjamo dejmo raj o vremenu
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:07:42
|
|
|
|
Antilopa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Drugače pa je z železom bogato- marelice, špinača Prosim pomagajte, kaj še vse......... sok rdeče pese
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:08:08
|
|
|
|
April
|
Jaz mu dam res že skoraj vse, sam da bi se kam premaknilo. Včeraj je še burek lizal.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKo vam dojenček pade s postelje ...Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Dečkova mama.
пеперутка16
Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?