|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razvoj nedonošenčkov
26.5.2008 21:53:50   
aprilska34
Zdravo, mene pa zanima, kakšne izkušnje imate mamice nedonošenčkov glede razvoja. Recimo za dojenčka, ki je rojen 1 mesec prehitro in je star 6 mesecev- je pričakovati da bo na stopnji 6 mesečnika, ki je rojen  s 40  tedni, ali je potrebno odračunati  tisti mesec in otročiček obvlada "veščine" 5-mesečnika? Kako je z dojenčki, ki so rojeni 2 ali več mesecev prehitro?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razvoj nedonošenčkov
26.5.2008 23:17:24   
urška
moj se je rodil v 36. tednu. razen v kilaži na začetku ni bilo nikol nobene razlike med njim in rojenimi na PDP. je pa seveda odvisno, če se otrok rodi s kakimi okvarami bo najbrž skoz malo zaostajal. 

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Razvoj nedonošenčkov
26.5.2008 23:33:53   
sani1
Naj bi se gledalo na datum PDPja. Ampak pri nas smo vse dohiteli. Moji pupi se nič ne pozna, da bi bila rojena prej ne po kilaži in ne pri razvoju. Če bi gledala zdej na PDP- bi  prehitevala.  Tako kot je rekla že urška je pa odvisno, če ima pa otrok kakšno okvaro potem je pa to drugače. 

_____________________________

Pusti, naj prihajajo stvari same-
kot večer, kot noč, jutro in dan.
Počakaj, da potrkajo pri tebi-
kot dež, kot lačen ptič, kjot izgubljen popotnik.
Pusti, da stvari odtečejo-
kot čas in voda!
Za lepši dan!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Razvoj nedonošenčkov
27.5.2008 8:03:52   
emaa
Naša dva sta po kilaži in višini do pol leta prehitela donošene, motorično sta pa zaostajala kar precej, se jima je tist mesec fajn poznal, pa še zahirana sta bla tud mal

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Razvoj nedonošenčkov
27.5.2008 8:25:19   
k1
naša je 2m in 9d prezgodnja, pa je pri 2 letih čisto not spravla vse - glede teže in velikosti. pri 3 letih je v čisti zlati sredini glede povprečja, pa tudi drugače je vse že od začetka b.p.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Razvoj nedonošenčkov
30.5.2008 17:20:55   
dory
Nam se je do dveh let kar poznalo...pa ne na intelektualni ravni ampak na razvojni....zelo je pešal...ni jedel, ni spal...skratka imeli smo res veliko težav...sedaj pri 4letih je pa skorajda tak kot ostali...domači ki vemo,kje so njegove šibke točke jih vidimo, ostali pa še opazijo ne...trdo delo, ampak se je izplačalo...

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Razvoj nedonošenčkov
30.5.2008 22:05:16   
cvetka13
Rojen 7 tednov prezgodaj. PO velikosti in tezi je med velikimi- tudi ce gledas kronolosko starost in ne samo korigirano. Pri ene 5 mes. pa s e je zacelo kazati, da motoricno se ni zrel kot njegovi vrstniki, rojeni na  PDP.  A ni krize, mali napreduje lepo, a v svojem tempu. HOdiva na NFTH in je pravi borec!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Razvoj nedonošenčkov
31.5.2008 6:52:15   
anajmad
Moja tavečja hči je rojena 6.t prezgodaj. Pri 7.mesecih  se je že plazila,shodila pri 9.mesecih. Sedaj je stara 14 let in je večja od mene in zelo inteligentna,sploh v jezikanju.
Zmeraj je bila korak pred ostalimi,lahko rečem.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?