|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 9:19:50   
cvetka13
Vceraj pri 9 mesecih (korigirano 7 m in 1 t) sva daka kri. Klicem prej za izvid in je hemoglobin 95. Sem vprasala kake so pa pribl. orientacijske vrednosti za take male nedonosencke. Niso mi odgovorile. LE to, da je Hb prenizek. RAda bi vedla a je ful nizek, na sppodnji meji al kako.
Sem kar razburjena, ker mi tega pa ne znajo povedat. HAlo- a po ferum lek naj kar letim, ki kvari zobe, drugih info pa ne  dajo!!!
Zdravnica je rekla na pregledu vceri, da prezgodaj rojeni od mame ze tako dobijo manj Zeleza, da so pogostejse anemije.

MAmice (nedonosenckov), koliko HB so imeli vasi soncki, in ali sta dobile zanje dodatek zeleza?  Ste se posluzevale kakih bolj naravnih zvarkov-hrane???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 9:46:26   
emaa
Ima kar nizek hemoglobin, naša dva sta železo oba dobivala, tako da ko so bili zobje zunaj ni bilo več potrebe. Naša P da nedonošenčkom železo iz preventive. Normalno za dojenčke je od 110 naprej, ni razlike donošen, nedonošen, sam nedonošeni prej pokurijo zaloge in jih velikokrat ne nadomestijo tak dobro. Meja 75, 70 pa je že za krvno transfuzijo (tudi to je David že imel, kar nekajkrat).Železo, pa dosti mesa, iz tega se največ železa absorbira v sistem, iz zelenjave je slabša absorpcija. David ima hemoglobin trenutno super, pa ima nizko železo, na meji, če mu bo še padla vrednost pa bo dobil dodatke. Obstajajo pa neke tablete v Avstriji za železo, ki ne pustijo madežev na zobeh (zdrobiš pa daš), čeprav jaz sem jemala med nosečnostjo legofer ali ferum ne vem več, pa ni bilo nič za opazit. 

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 10:18:38   
Jumpy
Kot je rekla emamair - 95 je precej nizek hemoglobin. Samo hrana bo težko pomagala. Bo treba kar železo jemat. Sicer pa premalo hemoglobina ni tako nedolžna stvar, jaz se s tem ne bi igrala.

Naš ga jemlje, je imel hemoglobina 90, sedaj ga ima 98, a je še vedno precej pod mejo. Ima 8 zobkov, zaenkrat so še v redu. Raje imam gnile zobe, kot posledice slabokrvnosti.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 10:19:02   
aluš
Naš ni bil nedonošen, mal zahiran, rojen z nizko porodno težo. Pa je kilažo v prvih treh mesecih noter prinesel. Ampak pri devetih mes. je tudi imel premalo HG. Ne vem koliko, niti ne koliko je normala. Od tega je že skoraj 4 leta.

Jaz mislim, da je naš imela premal Hg zato, ker se je dojil 6 mes, GH smo šele dobro začeli uvajat. Hg sem pa jaz celo nosečnost imela na meji. In ker me nobeden ni opozoril oz,. mi ni "kapnilo", da moram tudi ko dojim pazit na vnos hrane bogate z železom, je tamal posledično dobil premal Hg..

Smo dobili legofer, ga je pljuval ven, potem mi je p. dala en drug sirup, ki ga je bilo treba dat manjšo količino in samo 1x dnevno. Na zobeh se mu nič ne pozna. Itak smo naredili samo eno kuro cca 1-2 meseca (se ne spomnim točno) in je rekla p. da je to zadosti za en lep čas. Sedaj je star dobre štiri leta, pa ima vedno v redu kri.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 10:19:39   
Jumpy
Še nekaj. Jasno je poleg zdravil potrebno imeti tudi ustrezno prehrano.

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 14:03:08   
PIŠKICA
Tudi jaz sem mamica nedonošenčka in zahirančka, ki je prav tako imel prenizek hemoglobin - 70 !!! Panika. Prejemal je sirup legofer, spil je sigurno 2 ali 3 stekleničke sirupa in to kar s stekleničko mleka, ker je takrat pač jedel samo mleko. Drugače je boljše, da se ti sirupi pijejo s C vitaminov, ker gre potem več železa v kri. Hemoglobin se je nato popravil na tam okrog 128. Se je pa stanje tudi izboljšalo, ko je začel uživat tudi drugo hrano (govedina, rumenjak,..). Za odrasle ženske je normalna meja 120-160, za moške 140-180, za otroke pa menda okrog 110.

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 14:05:03   
Lunc_a
PIŠKICA zakaj ste imeli paniko?
Mi smo imeli Hb tudi 50 ,pa ni bilo nobene panike.A zato ,ker je nedonošenček?

(odgovor članu PIŠKICA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 14:14:33   
cvetka13
 Vprasanje sem dala tudi med "dojencke" in je ena mama opozorila, naj sirupa ne dajem skupaj z mlekom. V lekarni ali zdravnica me   na mleko ni opozorili, niti v deklaraciji ne pise.

Sla po recept dopoldne za Logofer.

Spodnja meja  za otroke je 110.

To sem zelele vedeti zjutraj po telefonu,  ko sem klicala za izvid.

Sicer sem pa se z zdravnico govorila. IN bo zadovoljna z Hb 105 ali vec. IN pravi, da ni to s enobena krizna meja (95), glede na to, da je bil 7 tednov prezgodnji otrok ( med nosecnostjo dobil manj zalog Fe) in je  v 9 m ful zrastel 77cm, 10kg). ZE med vrstniki, ki so se rodili ob casu je med vecjimi, ce pa bi gledala korigirano starost, je pa res velik (torej obdobje intenzivne rasti).

Dojiva  se  še   zj. in zv.  PO moje tudi sama  nimam glih visokega Hb. Pred nosecnostjo je bil sicer 132, potem pa je padel.

Sem pa govorila se z eno sestro iz intenzivke v P, in je rakla naj ne zganjam panike: mall sirupa, hrana pa s ebo posti malo.   ZA kasneje pa je priporobila Endovit al neki tacka, sirup ( a ima notri med,  je se prezgodaj). Tudi ona je svojim otrokom  dodajala tega.



(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 18:53:29   
* Mateja *
Naš Nejc je imel tudi nekaj časa za pit sirup v železu. To se mi ne zdi nič spornega, pač nedonošenčki imajo pogosto težave s krvjo in je edino prav, da se jim pomaga z zdravili, kasneje ko pa zrastejo pa ga itak nimajo več, ker dovolj dobijo vsega v uravnoteženi prehrani!!

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: (pre)nizen hemoglobin
13.6.2008 20:06:36   
anajmad
Mi smo v začetku tud jemal železo. Nabavljala sem ga celo v Italiji,ker je po našem tok polivala. Potem je pa preveč polivala in sem ukinila. Ker sem ji po 5.m mesecih začela dodajati adaptirano mleko,sem mal pregruntala,katero mleko ima najvišjo vsebino železa in to je Milumil. Od takrat dalje tamala ima kri kot šus. Še sedaj ji ga dajem enih dva do tri deci zvečer. In ni mi žal,ker je zdrava in kri ima super.
Sam pri vas je res nizko. Lepo se posložuj železa in hrane čimbolj bogate z železom.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?