|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje mlečnih izdelkov
21.6.2008 22:00:27   
biga
Zanima me, če je imel kdo težave pri uvajanju mlečnih izdelkov otroku, ki je prebolel alergijo? Naš mali noče nič mlečnega, že ko vidi lonček jogurta ali kašico z mlekom, se obrne stran. Vse drugo je, samo mlečnega čisto nič. Kaj naj naredim? Zdaj mu še vedno delam kašice s Pregominom, ker edino tako jih poje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
22.6.2008 10:49:10   
Anonimen
Kaj če bi poskusila, ko delaš kosilo npr pire, zamešati notri kislo smetano, maslo, da se navadi okusa?

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
22.6.2008 17:58:25   
izabella1
Pri nas je ful zavračala Aptamil. Mogoče je to znak, da mogoče še ni čisto minila alergija. Otrok že ve.

Če pa ti misliš nasprotno, mu poskusi res malo podtakniti. V kakšen močnejši okus dodaj malo kisle smetane, skuto v štrudlju, ...

Jaz sem ji ta teden dala npr. žlico kisle smetane v rižoto in pa pri meni je pojedla par žličk Topfen creme. Na žalost se je sprva pojavila driska in suha koža, nato pa še srbeče pikice. Vztrajamo naprej brez KML. Sem pač takšne sorte, da se bolj zanašam nase in na malo, kot pa na teste v alergološki. So punce že pisale - mama test nikoli ne zataji.


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
22.6.2008 23:14:07   
annie17
A mora otrok res na vsak način jesti mlečne izdelke? Kje to piše? Saj je toliko drugih stvari, ki so miljonkrat boljše kot mleko?! Ne vem, zakaj bi silili otroke z njimi?! Če noče, jih pač noče! Oprostite (mi je glih tak bed prišlo), ampak mene vsi okrog mene me živcirajo, pa zakaj mu ne dam to in ono, pa sej se mu nič ne pozna in bla bla bla... ZAKAJ?

Če je pa prebolel alergijo, pa hvala bogu! Vsekakor pa je najbolje začeti s kako žlicko masla, margarine, kisle smetane v jedi, ki so otroku najboljše.

Sam ne silit otroka! Otrok že ve!!!!

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
23.6.2008 8:19:27   
ella2006
Prejšnji teden smo imeli provokacijo na km, v bolnici so nam pri odpustu svetavali počasi uvajati km v hrani naprimer špinačo z smetano ali mlekom, pri zajtrku kakšne skute, počasi pričeti uvajti šunke in kolobase.
Tamalemu pa so v bolnici dajali Novalac pa mu tudi ni bil všeč tako da smo mu ga že skoraj na silo vlivali. Ko smo prišli domov sem kupila tudi Novalac vendar z okusom vanilije in mu je včeš, tako da zdaj zjutraj in zvečer spije flašo.

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
22.7.2008 15:29:43   
tjulenjček
Živjo!
Punce, lepo prosim za pomoč; namreč, sin je 8,5 mesecev star, od tega 7 mesecev na Allernovi, saj je zaradi enkratnega pojava nekaj krvavih pikic na blatu dobil diagnozo suma na KML. Vsi izvidi so bili doslej negativni, koža krasna, krčev nismo imeli.

Svetovali so nam, naj pričnemo s postopnim uvajanjem KML v prehrano, in sicer z majhno količino prilagojenega mleka za dojenčke. Obenem naj bi tri dni zaporedoma v laboratoriju testirali blato na kri. Tako sem prvi dan zjutraj pričela s pol merice Aptamila (ki ga je na samem začetku pil), preostalo pa Allernova; zvečer že ena merica. Drugi dan zvečer smo tako dali že merico in tričetrt in smo imeli ponoči celo kolobocijo. Tamali je bruhal, nato imel drisko...sedaj ima še vedno malce driske, a se mi zdi, da že gre nazaj. Sicer je živahen in dobro razpoložen. Tretjega dne uvajanja KML tako zdaj ne bo.

Zanima me, ali sem prehitro prešla na takšno količino Aptamila? Kako pa delajo provokacije na pediatriji? Kakšno količino KML dobijo otroci? Ne vem, katera je predlagala, naj jim ne dajemo KML, če jim ne paše in naj raje poskusimo z jogurti/skutko ipd. A pri teh živilih ni toliko reakcij kot pri mleku?

Danes tako je le kuhan rižek, pa prej malce pretlačen krompirček, korenček in piščanec, pa zjutraj sem mu dala banano. A menite, da bi mu zvečer lahko že dala kašico - seveda samo z Allernovo? Anmreč, izhajam iz sebe, da kadar imam prebavne težave, mi mleko in mlečni izdelki ne dišijo toliko...

Moram reči, da me je ta reakcija tamalega presenetila, saj je doslej bilo vse negativno.

Hvala že vnaprej. Lp vsem skupaj

(odgovor članu ella2006)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
22.7.2008 20:54:26   
izabella1
tjulenček, kot prvo bi ti svetovala, da uvajata KML dopoldne, ne proti večeru... Da nimate vseh noči uničenih...

Sicer pa v bolnišnici Jesenice zgleda uvajanje tako:
1. dan
5ml aptamila, 5ml, 10ml
2. dan
5ml, 10ml, 30ml
3.dan
30ml, 60ml, 60ml

Za naprej nebi vedela... bodo še druge mamice povedale svoje izkušnje. Skratka, količine so res majhne, saj znajo malčki reagirati že na te zelo burno.

Po lastnih izkušnjah ti svetujem tudi, da poskusi prej s čimbolj predelanim mlekom (sir, jogurt, ...) Pri nas sedaj je že vse mlečne izdelke, samega mleka (oziroma tudi kašic z njim) pa še ni jedla. Še vedno pije Pregomin zvečer, AM kot je aptamil pa ne. Začela sem ji dajati tudi mlečne kašice od milupe pa so kar ok (vendar samo zjutraj in še to poje zelo malo)



_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu tjulenjček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
22.7.2008 21:22:54   
tjulenjček
Izabella, najlepša hvala za odgovor. V bistvu ugotavljam, da smo se malce napačno zadeve lotili...
mah, v glavnem, zdaj mi je bolj jasno...torej praviš, da imajo s predelanimi mlečnimi izdelki manj težav oz. jih nimajo? Mama mi namreč non stop pravi, naj poskusim s k-smetano v krompirček ipd, pa sem skoz mislila, da bog ne daj...zdaj pa berem, da to prej sprejmejo...

Ahhh, večkrat sem že ugotovila, da mi ta forum pomaga pri marsičem...

Aja, mogoče še to: kakšen je pa postopek, če provokacijo uspešno prestanejo in reakcij ni? Prideš domov in nadaljuješ kako?

Hvala in lp

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
24.7.2008 13:18:16   
izabella1
Zato pa smo tu, da si pomagamo. Sploh pri alergijah se lahko zelo loviš, kak dober nasvet prav pride.

Kakšna navodila dajejo po uspešnem uvajanju v bolnišnici točno jaz nebi vedela. Sem pa slišala od sosednje mamice v bolnišnici, da je v bistvu čisto na tebi. Če tam uvajajo aptamil, najbrž nadomestiš mlečne obroke na začetku s tem, pravo kravje mleko najbrž kasneje (kar pa priporočajo tudi za nealergike)

Sem pa jaz moji mali podtaknila najprej kakšno smetano v hrano, nato je odkrila sladoled, ... po malo. Je bilo malo driske na začetku, sedaj pa je že ok.


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu tjulenjček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
27.7.2008 22:05:42   
trdozimc
Oj tjulenček!
Večina ti je že tako Izabella odgovorila. Jaz bi samo še malo dodala.

Če ti ni finančno preobremenjujoče, ne menjavat adaptiranega mleka. Allernovi v bistvu nič ne manjka, kar ima aptamil, je pa dražja.

Jaz bi z uvajanjem KM še malo počakala, ker (kot je že ena prej ugotavljala), v bistvu ni pametnega razloga, zakaj forsirat z uvajanjem, organizem pa še ni zrel. Če daješ user posted image  kapljice AD3 in pije adaptirano mleko, dobi dovolj kalcija in vitamina D.

Ko začneš z uvajanjem KM, pa res poskusi najprej s fermentiranim mlekom (jogurt, skuta, sir, ...), ker je manj alergeno.

Povem ti še našo izkušnjo. Jan je alergik, z nepotrjeno alergijo na KM in jajca (imel je le pikice po koži - diagnoza AD). Nisem uvajala KM, jajc in ne glutena (še nekaterih drugih alergenih živil ne) pred 1. letom - kljub pritiskom P in okolice, ker se mi enostavno ni zdel dovolj zrel, pomanjkanja pa zaradi diete tudi ni trpel.
Potem pa postopoma vse. Skozi pa je (in še zdaj včasih) pil pregomin (nikoli druga adaptirana mleka). Danes je vse izdelke iz KM, vse izdelke iz jajc in glutena - brez težav. Druge alergije se mu niso razvile. Še vedno se izogibamo pomarančam, arašidom, jajcem (kot takim), KM za pitje in soji.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
1.8.2008 21:55:25   
tjulenjček
Trdozimc, hvala tudi tebi za vašo izkušnjo...sicer moram povedat, da kot kaže, vse, kar se je zgodilo, ni bila posledica uvajanja KML, ampak nek virus...pa istočasno sta lezla ven še dva zobka, tako da je P rekla, da zna biti povezava tudi s tem. V glavnem, analiza blata na kri, ki smo ga dvakrat uspeli oddat, je bila negativna user posted image .
Strinjam pa se, da se nam nikamor ne mudi, tako da bomo malce še počakali, potem pa le poizkuslili s skuto/jogurtom.
Pozdravček

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
2.8.2008 14:50:45   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: tjulenjček

V glavnem, analiza blata na kri, ki smo ga dvakrat uspeli oddat, je bila negativna user posted image .





user posted image user posted image user posted image  Super. Čestitke za zobke!

(odgovor članu tjulenjček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
2.8.2008 17:57:06   
tabi
Da še jaz pristavim našo zgodbico
Naš tavečji se je pri 6 mesecih odstavil od zize,pa sem mu začela dajat aptamil po 15min.je postal čist flekest grem k pediatrinji ji pokažem tamalga pa pravi da je alergija na km.jst pa:ja kako ko sem pa dojila sem pojedla na tone mlečnih izdelkov pa popila na litre mleka pa ni bilo nobene reakcije.A ne gre to tut v mleko.Pa mi priporoča pregomin.Tamal tut ust ni odprl.pol mi reče da jogurte,skutke mu nej pa kr začnem dajat.No po tem pa ni nič ratal flekast in sem nadaljevala s prekuhanim km je pa vriskal zraven o flekih ne duha ne sluha.Moje mnenje je da v teh prilagojenih pripravkih (mleku) tolk ene kemije,da ni čudno da je toliko reakcij in alergij.To je samo moje mnenjeuser posted image

_____________________________

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: uvajanje mlečnih izdelkov
2.8.2008 22:19:41   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: tabi

Moje mnenje je da v teh prilagojenih pripravkih (mleku) tolk ene kemije,da ni čudno da je toliko reakcij in alergij.To je samo moje mnenjeuser posted image


Ja, tabi, tudi jaz verjamem, da je v takem (točno določenem) primeru, res krivo adaptirano mleko. Zaradi tega se tudi ne strinjam, da bi otroku, ki naj bi ''prerasel'' alergijo na KM, dajali navadno adaptirano mleko, ampak se mi zdi bolje, da je do konca (dokler ga pač potrebuje) na dietnem, uvajati pa se začne izdelke in samo KM. 

Ampak vedeti moraš pa tudi, da ti (oz. tvoj user posted image ) med dojenjem nisi imela težav, kar za večino od nas tu ne velja, pa tudi imela si svojega mleka dovolj, če pa ga nimaš, moraš dodat dojenčku adaptiranega in Pregomin je še vedno boljša izbira kot pa navadno adaptirano, če ima tvoj malček alergijo na KM, ni pa še dovolj velik, da bi jedel GH.

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?