|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
4.7.2008 8:40:46   
Minka Pobalinka
Vem, da tema sodi drugam, vendar bi v najkrajšem času rada dobila kar največ mnenj... potem pa naj jo moderatorji prestavijo. Hvala.

Med poletnimi počitnicami je naš matični vrtec zaprt in Mark ( 2 leti in pol ) hodi v vrtev v sosednjo vas. Tam je bil že lani, pa je bilo vse ok, letos je šel prvič v začetku tega tedna. Prve tri dni je bilo vse ok, nobenega joka ali česa podobnega, super se je prilagodil.. Ko sem ga pripeljala je zakorakal v igralnico kot veliki... Včeraj pa sem prišla ponj po službi in ga najdem objokanega, varuška je povedala, da je cel dan presedel v kotu in klical mene in moža. user posted image  Ko sem ga spraševala kaj je narobe ni znal povedat, čez popoldne je bilo vse ok, zvečer pa, ko sva šla spat in sem mu rekla, da greva jutri zjutraj v vrtec, kako bo fino, kako se bo igral..pa spet huronski jok. Da ne gre... zjutraj je bilo vse ok, nobenega joka, rekel je da gre v vrtec, se sam oblekel in pripravil.. do vrat v igralnico vse ok, nasmejan in dobre volje.. potem pa konec.

Ne vem kako naj reagiram, kaj naj naredim?? Možnosti drugega varstva nimamo, dopusta ne dobim niti pod razno, na bolniško ne morem kar tako... Kaj naj??? Do konca julija je dolga doba in nikakor nočem, da moj otrok trpi !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
4.7.2008 8:47:04   
anitaz
Zakaj te pa niso poklicali, če je celo dopoldne jokal?????

Pogovori se z njim in zahtevaj, da ti vzgojiteljica pove, kaj je bilo narobe, da je sploh začel jokati. MORA vedeti in ti povedati!

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
4.7.2008 8:50:38   
Minka Pobalinka
Sem vprašala.. ne ve in jokati je začel takoj ko je prišel v igralnico.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
4.7.2008 9:12:19   
rainbow
Vsaka sprememba zahteva prilagajanje. Tudi če je bil tam lani, je še premajhen, da bi se tega spomnil. Moja ta mlajša je že mimo 3, pa sem bila na trnih, kako jih bodo poleti družili. Tako da je po moje to vzrok. Mogoče bi lahko vzgojiteljice pomagale prebroditi tisto jutranjo krizo, ga malo pocartale, pa ga potem zamotile s kako igro. Bi morale že same vedeti kako.

Upam, da se tvoj fantek hitro navadi. Ali pa naj kako njemu ljubo igračo v vrtec vzame.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
4.7.2008 9:23:00   
BarbaraE
Naš vrtec tudi prenavljajo. Hčerka tako hodi v drugo igralnico na drug trakt. Ona ima manjše težave le za to, ker je med ta prvimi in je tako sama, pa vsak teden druga vzgojiteljica dežurna in nekatere take, ki jih ne pozna. Je pa res, da ima problem le zjutraj, ko jo damo v igralnico. Danes jo je mož potolažil tako, da ji je rekel, da je pridna, ker je prva v vrtcu in da bo ona lahko skupaj z vzgojiteljico ostale otroke sprejela. No, pa ji je bilo takoj bolje.

Poskusi izvedeti, zakaj je jokal. Opazuj ga. Meni je recimo hčerka enkrat rekla, da ona noče k zajčkom, da hoče k ježkom. Pač - problem zgolj v sobi. Pa sem jo potolažila, da ni to nič takega, da je to še celo super, ker so lahko vsak dan druga skupina/živalice in nove igračke.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
4.7.2008 9:34:57   
smigli
Na tvojem mestu bi se zmenla v službi, da vsaj ene 2-3 dni, po par uric zjutraj zamudiš in preživiš skupaj z Markom, da mu malo pmagaš, da prekineta to blokado, če je to vzrok. Morada mu bo v tvoji bližini lažje se vklopit in zaigrat. Seveda bi tudi pri pogovoru z vzgojiteljico vztrajala, sama nisem sitna po naravi, ampak ko gre za mojega otroka, pa ne popuščam.

lp

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
4.7.2008 17:09:02   
Naja30
Verjetno se mora navaditi. Preden pride v sobo, je vse ok, ker šele noter potem ugotovi, da to pa le ni tista soba, otroci in varuške, na katere je navajen in jih že dolgo pozna.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
4.7.2008 17:30:49   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Verjetno se mora navaditi. Preden pride v sobo, je vse ok, ker šele noter potem ugotovi, da to pa le ni tista soba, otroci in varuške, na katere je navajen in jih že dolgo pozna.



Se popolnoma strinjam. Delam v vrtcu in se s tem srečujemo vsake počitnice, ko v naš vrtec pridejo otroci iz podružničnega vrtca. Kljub temu, da je vsaj ena od vzgojiteljic iz njegove enote, se mora otrok prilagoditi na novo okolje, nove otroke in nas. Nam je do sedaj vedno uspelo rešiti to težavo tako, da smo se na te otroke pripravil in jim že ob prihodu namenile kak kompliment in njegovo najlubšo igračo, nekako dale vedeti, da ga poznamo, da nam je pomemben. Pa je še vedno delovalo. Je pa velika zasluga dana tudi staršem, ki teotroke že prej pripravijo na to že doma in tako otrok ni zmeden.

Pa veliko uspeha in čim manj skrbi v nadaljne, vam želim.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
8.7.2008 9:43:31   
silver1
No bom še jaz nekaj napisal okrog te teme. Nasplošno so vzgojiteljice OK, nekatere pa si ne zaslužijo imena vzgojiteljice ampak lenobe, ki samo čakajo da bo konec šihta...vlečejo, nadirajo in se lenobno obnašajo. V našem vrtcu se nekaterim tudi pozdraviti neda, zavijajo z očmi če otrok kaj pojoka, ležijo po blazinah...Se prav vidi katere ima otrok rad in katerih nemara...Otroku se hitro kaj zameri, slaba izkušnja se jim vtisne globoko v spomin in  le z časom zbledi. Mislim da bi morali po vrcih imeti kamere, preko katerih bi lahko starši spremljali obnašanje vzgojiteljic in otrok v vrtcih...Tale članek leti le na redke vzgojiteljice, večino jih je tam s srcem in vedo zakaj so izbrale ta poklic.

LP

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
8.7.2008 10:39:51   
lenika
Mislim da bi morali po vrcih imeti kamere, preko katerih bi lahko starši spremljali obnašanje vzgojiteljic in otrok v vrtcih...


Potem bi morali tudi v drugih službah, kjer se dela z ljudmi ali kakorkoli odloča o njih imeti kamere. Jaz mislim, da to ni rešitev.
Sama sem učiteljica in lahko rečem, da svoje delo opravljam po svojih najboljših močeh in s predanostjo do otrok. Verjamem pa, če bi imela v razredu kamero preko katere bi me opazovali, pa gotovo ne bi bila tako sproščena in bi bila veliko bolj zadržana.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 8.7.2008 10:47:05 >

(odgovor članu silver1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
8.7.2008 10:59:41   
bini
eh, kamere niso rešitev...
je pa tole poletno obdobje je vrag... naša bo samo še ta teden hvala bogu, ampak že drugi dan joka zjutraj - saj popoldne potem pa ponosno razlaga, da sploh ni veliko jokala... pa se znajdi... ampak dejstvo je, da pač nekateri se težko prilagodijo na spremembe, ampak tako pač je ... življenje ni vedno enolično, ampak vsak dan posebej drugačen in tega se pač morajo navaditi... jaz to vzamem tako kot je in tudi malo skušam spodbujati in ji to razložiti.. bo že morala razumet in dojet.... so pa pri nas tud druge vzgojiteljice zelo prijazne in jokajočega otroka zjutraj vedno vzamejo v naročje in se ful trudijo - vsak čast jim, ampak jaz sem res navdušena nad vsemi 6imi v našem vrtcu, čeprav jo imajo nekatere le občasno..

svetujem ti, da se veliko pogovarjaš z njim, da se sama ne obremenjuješ s tem preveč, ker to otrok tud čuti, četudi ne pokažeš. srečnouser posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vrtec - katastrofa - prosim za mnenje
8.7.2008 11:04:23   
silver1
Kot sem napisal, to leti le na nekatere, ki si ne zaslužijo takšnega naziva, na žalost. Če jim je tako hudo v takšni službi naj si izberejo kakšno drugo, saj nismo vsi za vse a ne? Glede nadzora s kamerami sem imel v mislih, da bi jih pregledali če bi sumili da je kaj narobe...Postavite se pre dejstvo, da vzgojiteljice skupaj drzijo...kako lahko potem pridemo do nekega rezultata če vas za nos potegnejo?Meni otrok točno pove kaj je bilo v vrtcu in mu verjamem, saj ga poznam! Pri tej starosti zagotovo vem da se ne laže, saj tudi na lastne oči in ušesa kaj vidim in slišim...Tudi sam delam v službi kjer so kamere in se ne obremenjujem z njimi, saj se nadzor oz. ogled opravlja samo če je kaj narobe.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?