|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko hrane vzamete s seboj
31.7.2008 22:08:54   
Anonimen
Na dopust gremo na Hrvaško, pa me zanima, koliko kaj vzamete in katero hrano s seboj (čops, pivo...)  Prijateljica mi je rekla, da že doma skuha, da zmrznit in zmrnjeno pelje s seboj in ima kosilo preskrbljeno. Mogoče kakšna prakticira tudi kaj takega?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
31.7.2008 22:13:51   
metkica1
Mi gremo v hotel in vzamemo kopalke in lak za nohte druga ne rabimo. No malo heca.user posted image user posted image

Lani sem vlekla s sabo vse mogoče ni da ni (meso, pivo, vse začimbe, testenine, nekaj zelenjave, sladkarije, slano za grizkat, kavo, mleko........ma vse mogoče).
Aja kuhala prej doma nisem in zamrznila.
Letos pa smo res šli v hotel all inclusive in je majka samo cote in to je to. Tudi drugo leto bo zgodba ista.user posted image

< Sporočilo je popravil metkica1 -- 31.7.2008 22:14:22 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
31.7.2008 22:22:33   
daša
Mi hodimo že vsa leta na Hrvaško. Vedno vzamemo s sabo približno iste stvari od hrane: makarone, špagete, riž, kis, olje, kakav, kavo, mleko- 1 karton, sokove- cca 15 kom po 1,5 l, sol, začinko, par. mezgo, paštete, sir, salamo, jajca, hrenovke, ribje konzerve, čokolešnik, kosmiče. Najbrž še kaj, pa se zdaj na hitro ne spomnim.
Grem po omaricah in poberem ven, dam v eno škatlo in to je to. Ker se mi ne ljubi na morju vsak dan sproti razmišljat, kaj moram kupit da naredim kosilo. Pa dejansko je še dražje.
Pa vedno vzamem v naprej pripravljeni 2 porciji makaronflaža,pa doma že skuham golaž za prvi dan. V hladilno torbo dam še dva kosa piščančjega fileja. To je vse za 14 dni.
Potem pa dol kupujem piščanca, salame, namaze, jogurte, paštetke, sadje, zelenjavo, piškote, čipse, krofe, pa za žar meso.
Pir ostane doma(ni prostora v prtljažniku, ga kupujemo doli).

V naprej ne skuhamo veliko (za 3-4 krat). Velikokrat imamo piščanca in pire ali pečen krompir, pa žar. Pa pri nas mož kuha, tako da mi je super. Je brez veze, da doma cel teden "crkuješ" v vseh pripravah hrane  + vse ostalo. Saj imaš na morju dovolj časa, da skuhaš.

< Sporočilo je popravil daša -- 31.7.2008 22:25:34 >

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
31.7.2008 23:45:14   
Dream
Ponavadi vso sezonsko zelenjavo, kakšno gotovo jed vzamem iz zamrzovalnika, pa razne vrste zamrznjenega mesa - ali za omake, ali za žar. Pa seveda vse ostalo, kar potrebujemo - testenine, riž, začimbe, olje, kis, kavo, sladkor, pa kaj za grickat in nabirat kalorije, od pijače pa največkrat samo dva zavitka vode, pa mogoče kakšno pivo. Če imamo kaj sreče, pa kaj ulovimo tudi na ribiško palico, pa je spet za kakšno kosilo...

< Sporočilo je popravil Dream -- 31.7.2008 23:46:08 >

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
1.8.2008 0:00:04   
Anonimen
Nič, itak user posted image , ne glede na to, kam grem.

Mi vsak drugi dan kupujemo svezo ribo in se za 10-15 kun vec kot najemo, sveze in dobre hrane.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
1.8.2008 1:03:52   
Anonimen
O mater, pa se je moj pritozeval zaradi tiste ene vrece hrane user posted image Ampak vnaprej kuhanje in pogrevanje na morju - bljak. Jaz sem vsak dan skuhala sveze kosilo, dvakrat smo se celo palacinke pekli. Jedli smo pa makarone, pa zelenjavno juho, meso, riz itd. Edino kar smo vzeli ze pripravljenega so bile 3 omake za na makarone in smo jih namesto v mikrovalovki pogreli na stedilniku.

Se  pa cene hrane ne razlikujejo bistveno. Mi smo nesli bolj osnovne zadeve in smo v 10-ih dneh za 3 (2 odrasla en otrok) porabili 110€ za hrano dol - mleko, kruh, jogurti, siri, sadje, zelenjava ipd.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
1.8.2008 9:03:20   
tehnofil
Sabo nesem tisto, kar se ne porabi veliko. Npr. moko, (sladkor ne več ker ga dobimo ob kavicah) , začimbe, olje - bučno, kis, 1 lit mleka, obvezno barCafe. potem pa še kaj za popotnico. V glavnem ena hladilna torba za robo v steklenicah (vključno z vanishom user posted image ) in ena torba z ostalim. Meso nikoli. Če je kašna salama odprta, kakšen sok za tamalga, smoki, banane, kašen jabuk. Pač poberemo iz hladilnika, da se ne pokvari, ne kupujemo pa več posebej za na morje.

Včasih smo pa še nosili krompir, bučke, korenje, čebulo, kolerabo, stročji fižol - pač s taščinega vrta, pivo, pijače. Sedaj gremo pa v Konzum in so cene tam-tam podobne našim pa še obemenjen nisi, kaj vse moraš porabiti, da ne zgnije ali se pokvari.

Samo smo bolj posebni s hrano. Prej smo ribice pa to - malo gurmansko, od kar je pa tamal pa jemo čist enostavno, zanj goveja juhica - vržeš not in po par urah je gotovo, pa pečen krompir, meso in bučke. Ja, pa 1x na teden hobotnica v omaki in v solati - ko kakšno ven vržem (iz morja) user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
1.8.2008 9:42:40   
ella2006
Razen Novalaca za tamalega ne nesemi nič. Večinoma jemo kr zunaj če pa kaj pečemo pa kupimo sveže ribe pri sosedu.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
1.8.2008 14:30:37   
*tajda*
Ker smo se letos odločili da našim dragim sosedom ne damo niti centa več za razne apartmaje in hotele.Pač zaradi zelo slabe izkušnje.Tako da če bomo slučajno še kdaj dopustovali na Hrvaškem,bomo verjetno v našem stanovanju v Puli,sabo bomo pa vzeli vso hrano, tako da bomo čimmanj pustili pri sosedih.user posted image

(odgovor članu ella2006)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
1.8.2008 14:35:22   
Anonimen
Vzeli smo samo litr mleka in čaj za tamalo če bi blo kaj med potjo. Pa čokolešnik za tamalo in pivo za dedcauser posted image .
Vse ostalo smo kupili tam.

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
2.8.2008 7:56:16   
nbiba
Nič, ker gremo v hotel. Deset dni sem samo uživala in nič drugega. Kuham in pospravljam doma.
Pa srečno !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
2.8.2008 9:05:29   
NevenkaP
Ne vlačim hrane s sabo. Kakšno flašo vode za prvi dan edino. 

(odgovor članu nbiba)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko hrane vzamete s seboj
2.8.2008 10:47:32   
Spiria
Vedno manj, ker mi je postalo odveč...
Letos sva v eni majhni platneni vreči nesla 1 veliko Cedevito, pol kile makaronov, par paštet, paket grisinov user posted image , kozarec domače marmelade za zajtrk in mislim, da je bilo to vse.
Pa en paketek redbullov za ohranjanje prisebnosti po poti.

Dol sva potem kupovala stvari za zajtrk (mleko, kruh, maslo, jogurte, jajca...), pivo in vodo,
glavni obrok pa sva jedla kar zunaj in tudi drugo leto bo verjetno tako. Skuhala sva si enkrat samkrat in to pašto z najino omiljeno omako user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?