|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 15:32:41   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: Vešča

Mi pa nismo verni, ne krščeni, skratka nič..... pa bi vpisala svojo hčer v škofijsko gimnazijo (če bi ona seveda na to pristala) - ker je po mnenju strokovnjakov (mnogih profesorjev oz. učiteljev) in dijakov to najkvalitetnejša in najprijaznejša gimnazija v Sloveniji. Pa jih tam ne posiljujejo z molitvami ipd. (kdor noče, mu ni treba).

Tako da - dokler imajo vstop VSI, ne glede na veroizpoved (in brez šikiniranja) - toliko časa jaz podpiram tudi verske šole oz. njihovo financiranje s strani države.


sestrična je hodila na škofijsko gimnazijo, je rekla, da so molili zjutraj pred poukom in potem pred malico tud.


ja in kaj je tu narobe valda so molili če je to katoliška gimnazija, pa verjetno imajo križe (razpela) tud po učilnicah in ne vem zakaj bi bilo to narobe, meni je važna izobrazba oz. podajanje snovi in če je bilo rečeno da so tle dijaki zelo uspešni mene to ne moti, pa naj molijo sej pa noben ne stoji nad tabo s palco, če si tiho ali pač, ne vem.


< Sporočilo je popravil puncica -- 2.9.2008 15:33:45 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 15:43:40   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sam aleluja pa Uran, ki leta s kadilom nimata kaj iskat v OŠ dokler je ta financirana z javnim denarjem, pa pika.


se podpišem!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 15:47:02   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Vešča

ker je po mnenju strokovnjakov (mnogih profesorjev oz. učiteljev) in dijakov to najkvalitetnejša in najprijaznejša gimnazija v Sloveniji.


Samo tole. Rada bi kakšna imena ali link do zapisanega s strani teh mnogih profesorjev oz. učiteljev. Da ne bomo "rekla kazala".

(odgovor članu Vešča)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 15:51:19   
baguSka
sem ti podčrtala na kaj sem misla in ne to zame niso osemletke oz. devetletke.


nisi podcrtala, ampak odebeljila... user posted image user posted image  in kaj je potem zate ta nova zasebna katoliska sola!? se to ne smatra pod devetletko!??? user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 15:55:22   
baguSka
tud po učilnicah in ne vem zakaj bi bilo to narobe, meni je važna izobrazba oz. podajanje snovi in če je bilo rečeno da so tle dijaki zelo uspešni mene to ne moti, pa naj molijo sej pa noben ne stoji nad tabo s palco, če si tiho ali pač, ne vem.


user posted image user posted image user posted image  no sej... tebe ne moti... kaj pa tvojega otroka!? sej za gimnazijo si bo verjetno ze sam zbral to solo, ce si bo tega zelel... ampak v OŠ pa nima sam svoje izbire a ne? ker tebe ne moti, bo tudi on mogel gledat te krize in moral poslusat molitve in biti obhajan in zakajen, ker ga bo zupnik al kdo ze dimil...

pa naj molijo ja, ampak na svojo voljo... in ce nimajo volje, jim tega niti poslusat ni treba, ne!?

se tuki strinjas z mano? al je pac to tvoj otrok in bo tko kot bos ti rekla!?user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 15:56:18   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Vešča

ker je po mnenju strokovnjakov (mnogih profesorjev oz. učiteljev) in dijakov to najkvalitetnejša in najprijaznejša gimnazija v Sloveniji.


Samo tole. Rada bi kakšna imena ali link do zapisanega s strani teh mnogih profesorjev oz. učiteljev. Da ne bomo "rekla kazala".


Ja tko se govori. To sem tud jaz ze slisala... ampak kdo je pa zacel s temi govoricami, pa nebi... user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 15:56:23   
Kerensa*
Čisto nič nimam proti zasebni katoliški osnovni šoli.

Sem pa opazila, da močno poudarjate to, da je omenjena šola zasebna katoliška... nekaterih vas ne zmoti to, da je katoliška (čeprav niste verni), ampak to, da je zasebna katoliška... vztrajate, da če je zasebna, da se mora financirati sama... ker je istočasno tudi katoliška, trdite, da bi jo morala financirati Cerkev (kot "zasebnik")... ena je napisala dobro primerjavo zasebne katoliške šole in zasebnega zdravnika... zasebni zdravnik počne tisto, za kar se je izobraževal - zdravi ljudi... to počne sicer v zasebni ordinaciji, ki jo je odprl s svojim denarjem, njegova dejavnost pa je kljub temu javno dobro... in za javno dobro (ne samo za dobro njegove denarnice) ima marsikateri tudi koncesijo... kar pomeni, da je popolnoma vseeno, če pridete v prostore, ki jih je financiral iz lastnega žepa... dovolj je, da pokažete zdravstveno izkaznico, ki dokazuje, da ste obvezno zavarovani... to obvezno zavarovanje vam krije njegovo zdravljenje v njegovi nepremičnini... enako je z zasebno katoliško osnovno šolo... Cerkev je sicer njen ustanovitelj in lastnik, istočasno pa izpolnjuje tisto, kar ji nalaga zakon, ki je enak za celo državo - osnovnošolce uči po sprejetem programu... ki je tudi enak za celo državo... dela v dobro naših otrok - izobražuje jih... tako, kot je za zdravnika, ki nas zdravi, popolnoma nepomembno, ali je npr. pristaš alternativne medicine (še vedno nas mora zdraviti po uradno veljavnih merilih), tako je tudi za učitelja (ali ravnatelja) vseeno, ali je vernik (katolik) ali ne... šolski program za vse predmete ni pisan na podlagi tega, kdo bo učil - brezdomec ali župnik, takorekoč... in če za npr. brezposelne obvezno zdravstveno zavarovanje financira država (in se potem posledično lahko hodijo zdravit brezplačno k zasebniku s koncesijo), potem lahko država financira tudi zasebno šolo, katere lastnik je Cerkev - in potem lahko brezplačno tja hodijo vsi otroci, katere se vpiše.
Edina razlika je v tem, da ima zasebna katoliška osnovna šola dodaten predmet - verouk... niti ne verouk, kakor si ga predstavljamo iz cerkve, ampak predmet, ki se imenuje "verska vzgoja"... osnovna šola je katoliška, kar je logično, saj je to vera, ki je pri nas najbolj razširjena... niti ne bi bilo logično, da katoliška cerkev odpira zasebno muslimansko osnovno šolo, kajne?... imamo tudi Waldorfsko osnovno šolo, ki ima svoje poudarke na drugih stvareh... za katoliško šolo je logično, da ima poudarek na veri... in za nobenega od staršev, tudi za katolike ne, ni obvezno, da svoje otroke vpišejo v to šolo... šola je samo ena od možnosti... alternativa klasičnim državnim osnovnim šolam... vanjo bodo hodili otroci predvsem tistih staršev, ki so verni in katerim je logično, da posledično živijo po krščanskih načelih... kar pomeni staršem in otrokom, katerim je normalno, da pred jedjo in pred spanjem molijo, npr.... predmet verske vzgoje pa ne pomeni samo dril učenja molitve "očenaš" na pamet, ampak pomeni spoznavanje vere na splošno... kar pomeni tudi širšo splošno razgledanost... le ta pa ni še nikomur škodovala... nikoli.
Moti vas to, da država financira alternativo... ker pač niste verniki... ste pa davkoplačevalci... ja, prebrala sem, da vas moti tudi financiranje vojaških operacij... najbrž vas pravzaprav moti še veliko stvari, ampak čemu odrekati otrokom (pa čeprav ne vašim) možnost alternative?... pravite, da so starši tisti, ki otrokom vsilijo vero... starši to lahko počnejo samo, dokler so otroci - otroci... do takrat, ko otroci o pomembnejših stvareh ne začnejo razmišljati z lastno glavo... tega pa je do konca osnovne šole večinoma konec... ja, starši, kot verniki, lahko otroka zaradi lastnih interesov vpišejo v katoliško osnovno šolo, ampak tudi ta šola se bo enkrat končala... in otrok, ki bo sam pri sebi ugotovil, da ne verjame v to, kar so ga do sedaj učili, s tem načinom življenja ne bo nadaljeval... torej npr. ne bo šel naprej na Škofijsko gimnazijo... kje so torej starši tukaj profitirali?... jim je uspelo "nasilno", zaradi lastnih interesov, "ustvariti" še enega vernika?... ne, ni jim... in tukaj je bistvo.

Nekoliko manj se obremenjujte s tem, kam gre davkoplačevalski denar, pa čeprav ste davkoplačevalci vi... lahko volite samega Boga ali Hudiča, če želite, ampak vedno se bo našlo nekaj, kar se bo financiralo iz državnega denarja in s čimer se vi ne boste strinjali... veliko enostavneje se je sprijazniti s tem, da gre določen delež vaše brutto plače (ki ga načeloma niti ne opazite) za nekaj, kar vam ni prav... pa naj bo to Patria ali pa Cerkev... ločitev Cerkve od države?... ne bodite no taki optimisti, no... to ni 100%-no mogoče, ne glede na kakršnokoli zakonodajo... dokler smo ljudje tisti, ki sestavljamo državo (države brez ljudi ni) in dokler smo ljudje verniki, to dvoje ne bo nikoli ločeno.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 15:56:24   
Mišni
Meni se zdi kar prav, da se zasebno šolstvo financira s strani države. Čimbolj. Ker drugače bo tudi pri nas hitro tako kot drugje, ko si zasebne (boljše) šole lahko privoščijo samo bogati, tako da imajo otroci bogatih staršev že v zibelki dano boljšo možnost izobrazbe. Kar pa ni prav, a ne?

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 15:58:57   
baguSka
no kerensa, mete moti ze to, da je to OŠ... ne glede na to, al je zasebna al ne... denarja se nisem omenila do zdej... je pa seveda se tok huj, da te stvari podpira drzava ja... zame ja! grozljivo mi je...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 16:00:16   
Kerensa*
Osnovna šola je nekaj, kar je v Sloveniji obvezno... kaj te torej moti - to, da je osnovna šola obvezna ali to, da se v kalup "obveznosti" vtakne tudi versko vzgojo, čeprav je to samo alternativa?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 16:02:25   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Meni se zdi kar prav, da se zasebno šolstvo financira s strani države. Čimbolj. Ker drugače bo tudi pri nas hitro tako kot drugje, ko si zasebne (boljše) šole lahko privoščijo samo bogati, tako da imajo otroci bogatih staršev že v zibelki dano boljšo možnost izobrazbe. Kar pa ni prav, a ne?


no, jaz se strinjam do te mere, dokler so SAMO ZASEBNE OŠ... ne neke verske in ne vem kaj se vse... zato jaz niti ne govorim o denarju... ampak samo o tem ali so take sole sploh aktualne... jaz bi jih ukinla vse! naj bojo zasebne in naj jim drzava pomaga, vendar le, dokler jih v teh solah ne silijo s takimi stvarmi...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 16:03:23   
baguSka
ce bi bil samo verski nauk (kot dodatni predmet) potem ok... recimo... ampak sama ves da ni glih tako!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 16:03:52   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni
Meni se zdi kar prav, da se zasebno šolstvo financira s strani države. Čimbolj. Ker drugače bo tudi pri nas hitro tako kot drugje, ko si zasebne (boljše) šole lahko privoščijo samo bogati, tako da imajo otroci bogatih staršev že v zibelki dano boljšo možnost izobrazbe. Kar pa ni prav, a ne?

no, jaz se strinjam do te mere, dokler so SAMO ZASEBNE OŠ... ne neke verske in ne vem kaj se vse

Tukaj lahko naredimo prej omenjeno primerjavo... se torej tudi z zasebnimi zdravniki strinjaš, dokler so samo zasebni?... zasebniki ne bi smeli imeti koncesije, če npr. izvajajo še alternativno medicino?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 16:05:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
ce bi bil samo verski nauk (kot dodatni predmet) potem ok... recimo... ampak sama ves da ni glih tako!

Vem... predmet je res samo dodaten predmet... ampak princip same šole deluje na tem, da se otroke vzgaja po krščanskih načelih... še vedno pa ne razumem, kaj je tukaj narobe?... so napačna krščanska načela (ki vsa izhajajo iz desetih Božjih zapovedi)?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 16:17:30   
baguSka
Tukaj lahko naredimo prej omenjeno primerjavo... se torej tudi z zasebnimi zdravniki strinjaš, dokler so samo zasebni?... zasebniki ne bi smeli imeti koncesije, če npr. izvajajo še alternativno medicino?


jaz govorim o necem cisto drugem... torej se enkrat: ce das ti otroka v solo, da bo tam primoran 9 let poslusat molitvice in gledat nune in zupnike... in poslusat vse njihove grehe itd... (ni glih tko kot pravis, da je to samo dodaten predmet pri pouku), se pa strinjam, da bi ti lahko bil (po zelji) kot dopolnilni predmet, ki se ga udelezi vsak sam... drugih katoliskih navad se itak otrok nauci doma v druzini... zakaj bi ga tega ucili se v soli!?user posted image  no skratka... zdravnik je pa spet cisto neki drugega: tuki kot odgovoren stars, bi mogu vedet zakaj ga peljes do alternativnega zdravnika, ne!? najprej mu nudis osnovno pomoc... in ce ta ne pomaga, gres k specialistu al pa celo posezes po drugih metodah... vse nardis zato, da bi otroku pomagal!? se strinjamo? a s katolisko osnovno solo, ki traja 9 let mu tud pomagas al kako? sej mu sam kot vesten katolican znas predstavit vero, v katero verjames, zakaj se mora tega se dodatno ucit v soli!? ne razumem... se najbolj grozno mi pa je, ko npr en otrok ne zeli k masi in je doma potem cel halo iz tega... da je gresnik in ne vem kaj se vse... da mu bog ne bo oprostil itd... pa to ni samo v katoliski veri tako... tudi v drugih! zato sem pa tolko proti temu, da se to ze otroke uci od tako malega... pa nebi sla zdej prevec v detajle...

zato naprimer locim zdravnisko pomoc, al pa ta nacin solanja!!! zame ni primerjave!!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 16:19:01   
baguSka
da se otroke vzgaja po krščanskih načelih... še vedno pa ne razumem, kaj je tukaj narobe?...


nic, dokler se to dogaja doma... pa se to na tak nacin, da se otrokom ne vsiljuje tega... dokler bo pa to podpirala se drzava zraven, je pa zame hudo narobe!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 16:30:06   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
ce das ti otroka v solo, da bo tam primoran 9 let poslusat molitvice in gledat nune in zupnike... in poslusat vse njihove grehe itd... (ni glih tko kot pravis, da je to samo dodaten predmet pri pouku)

Primoran bo poslušati, ja... kar z drugimi besedami pomeni, da bo primoran početi tisto, za kar njegova starša mislita, da je zanj najbolje... kaj ni enako tudi pri drugih stvareh v življenju?
drugih katoliskih navad se itak otrok nauci doma v druzini... zakaj bi ga tega ucili se v soli!?user posted image

Tudi osnov pisanja se otrok večinoma nauči doma... zakaj bi torej to še ponavljal in utrjeval v šoli?
zdravnik je pa spet cisto neki drugega: tuki kot odgovoren stars, bi mogu vedet zakaj ga peljes do alternativnega zdravnika, ne!? najprej mu nudis osnovno pomoc... in ce ta ne pomaga, gres k specialistu al pa celo posezes po drugih metodah

Najprej mu nudiš osnovo... vpišeš ga v osnovno šolo... kar osovni program katoliške osnovne šole je enak, kakor v vseh ostalih osnovnih šolah... predmetniki so enaki... in če misliš, da to ni dovolj, mu nudiš še alternativno... takšno, v katero verjameš... v tem primeru torej katoliško vzgojo.
a s katolisko osnovno solo, ki traja 9 let mu tud pomagas al kako? sej mu sam kot vesten katolican znas predstavit vero, v katero verjames, zakaj se mora tega se dodatno ucit v soli!?

Seveda mu pomagaš... za začetek že s tem, ker mu nudiš alternativo... stvari namreč niso črno - bele... možnost imeti alternative je namreč dobra stvar... veliko slabše je, če imaš samo eno stvar, katere se moraš striktno držati... ali tisto, ali pa nič... in logično je, da vse osnove prihajajo iz družine... šola je dopolnilna... v šoli se ponavlja, utrjuje, izpopolnjuje tisto, kar v osnovi učijo starši... vsaj glede verovanja... saj pisati otroka tudi lahko naučiš doma... zakaj bi torej pisal še v šoli?
se najbolj grozno mi pa je, ko npr en otrok ne zeli k masi in je doma potem cel halo iz tega... da je gresnik in ne vem kaj se vse... da mu bog ne bo oprostil itd.

Prisila je eno... normalna predstavitev svojih prepričanj in "prisila" staršev otrok, da jih "silijo" v nekaj, za kar so sami prepričani, da je to dobro zanje, je pa nekaj drugega... rezumen starš bo otroku predstavil vero, upal, da bo za otroka dobro, da obiskuje katoliško šolo ter s tem to znanje še poglablja in mu nudil vse možnosti, da se z vero pobližje spozna (torej tudi maša)... ampak ker je razumen, bo tudi sprejel otrokovo mnenje in otrokove odločitve... če otrok ne želi iti k maši, pač ne bo šel... obisk neke nepremičnine ni pogoj za to, da nekdo veruje v Boga... in razumnemu staršu bo to logično.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 16:31:14   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
da se otroke vzgaja po krščanskih načelih... še vedno pa ne razumem, kaj je tukaj narobe?...

nic, dokler se to dogaja doma

Zakaj pa samo doma?... zakaj pa je potrebno za zaprtimi vrati skrivati svoja prepričanja?... po tej logiki bi se morali tudi gayi poljubljati samo doma.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 17:11:21   
Anonimen
Če je zasebna naj se financirajo sami, ali kako?? Financirajo kao program, da ne bi bila predraga. Ah... Kakšno je vaše mnenje?


Ja, tisti del, ki se nanasa na zasebno odlocitev o programih, ki niso obvezni in ki niso del javnega solstva.

Sicer bo pa svoje itak pokazal cas; verjetno bo ena zelo povprecna sola z dodanimi katoliskimi vsebinami in obnasanji.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 17:19:52   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Ja, tisti del, ki se nanasa na zasebno odlocitev o programih, ki niso obvezni in ki niso del javnega solstva.

Če prav sklepam, torej predlagaš, da je zasebna katoliška osnovna šola v svoji osnovi  brezplačna (tisti del, torej večinski, razen predmeta verske vzgoje)... predmet verske vzgoje, ki pa v klasičnih osnovnih šolah ni obvezen (oz. ga sploh ni), pa naj bi bil plačljiv (za starše)... vse lepo in prav, ampak širjenje vere je s Cerkvene strani brezplačno... tudi verouk (klasični) je brezplačen... torej je po tej logiki pravilno, da je predmet verske vzgoje v zasebni katoliški osnovni šoli brezplačen... oz. da ga financira Cerkev, kot lastnika/zasebnica... kar očitno tudi ga, saj ga staršem ne računajo... razen, seveda, če sklepate, da davkoplačevalci financiramo Cerkev... tukaj se pa zaplete... ampak na tak način tudi financiramo klasične osnovne šole.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 17:21:56   
Lianna
Če je zasebna meni, da bi se morali sami financirat. Ne pa država. Jaz svojega otroka nikoli ne bi dala v katoliško šolo. Tako kot nikoli ne bo hodil k vereuku ter v cerkev.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 17:28:46   
Anonimen
Če prav sklepam, torej predlagaš,


Nic ne predlagam, ker mi je skoraj vseeno.
Po eni strani mi je fajn, da taksna sola je in da tisti, ki mu pase, gre tja :) in nima moznosti, da bi s svojimi verskimi nazori tezacil v normalni osnovni soli.

Sicer pa itak menim, da bo to samo ena povprecna sola, zaradi katere je skoda izgubljati besede. Sem pa slisala danes zjutraj po radiu, da se odpira in sem komentirala.

Me je veliko bolj navdusila novica o odprtju steze za trening voznje na Vranskem :)). Tja bom pa ziher sla.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 17:31:10   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
nima moznosti, da bi s svojimi verskimi nazori tezacil v normalni osnovni soli

Vse šole SO normalne user posted image ... poleg tega pa obstoj katoliške šole in možnost vpisa vanjo ne pomeni, da bodo tja hodili vsi otroci vernih staršev... kar še vedno pomeni, da lahko otroci katolikov hodijo v ne-katoliško osnovno šolo in sošolcem "težijo" s svojimi prepričanji, katere so jim "vsilili" starši. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 17:34:51   
Anonimen
Ok, bi bilo treba "normalne" dati v narekovaj.

Mi je pa vseeno, kdo bo hodil tja user posted image .
Lahko pa koga posljem tja, ce bo slucajno tezil s svojo vero.
Za vse ostalo mi je pa vseeno, ker se od povprecja verjetno itak ne bo odlepila in ker me povprecja ne zanimajo.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Zasebna katoliška šola
2.9.2008 17:36:37   
Kerensa*
Pod "teženje" z vero jaz smatram samo fanatike... tiste, ki ne dopuščajo drugega mnenja... ki mislijo, da je njihovo mnenje edino pravilno in edino sprejemljivo... tega pa je, roko na srce, v "normalnih" osnovnih šolah zelo malo ali skoraj nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?