|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 12:54:53   
pikapoka12345
Ojla,

a ima katera kakšno idejo kaj lahko proti bolečinam v grlu vzamem?
Peče me.
user posted image
Hvala
Pa ravno ta vikend grem na pot.user posted image

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 13:22:19   
Anonimen
Evo mene z novim nickom, da bo zmeda popolna. user posted image Ne, sem rekla da je nerodno da sva dve jjasni, pa men je vseeno če sem samo jasna. Bo malo lažje, a ne? Za vas in za naju, da bomo vedeli za koga se gre. user posted image

Skratka mi smo se imeli čez vikend super. Sonček je bil lep, nič megle zjutraj kakor tu v Lj kotlini. Danes pa imam morfologijo, ampak šele popoldne... Obseg trebuščka je na istem (103cm), na kilaži sem po mojem na nuli - ampak domača vaga in vaga pri G nikoli ne pokažeta isto - pri G je vedno kakšne pol kilce do kilo več?! Bom poročala zvečer. user posted image

Vse kar ste napisale je kar težko komentirat, ampak glavnino bom uspela...

jjasna85 - Čestitke. user posted image Si bila lepa, ma vse ste bile zelo lepe nosečke. Luštne slikce. user posted image Me pa zanima, kakšne so bile une igre oziroma preizkusi? Si mogla pol tudi dejansko zamenjati Pampersko?

dioptrija - Nekaj je bilo govoora o tem... Meni se med nosečnostjo in porodom ni nič poslabšal vid. Pravijo pa da se mnogim tudi poslabša. Od česa je to odvisno pa ne bi vedela. Sem pa celo prejšnjo nosečnost nosila leče, po porodu in sedaj pa sem se navadila kar na očala, čeprav so mi bila prej vedno smotana in so me vedno nekje žulila. Edina slaba lastno nošenja očal, ko imaš otroke je ta, da nimajo dolgega roka uporabe - v enem letu sem ji že trikrat nesla popravit... pa kličejo že po četrtem popravljanju. Mislim, da me je moj optik kar vesel, ko se prikažem navratih in še samo zmajuje z glavo (ne zaman).

očka pri porodu - Mož tudi ni bil čisto prepričan, da bo kos porodu, a sem si ga neznansko želela ob sebi. Sem rekla, da brez njega sploh ne grem rodit. user posted image Pa sva se zmenila, da bo pri meni toliko časa dokler bo zdržal, dokler ne bo zanj postalo prekrvavo, preveč strašno in bi se po porodu, ko bi mene in otroka zrihtali vrnil v porodno sobo. No, na koncu se je izkazalo, da so ga kolegi in znanci le preveč strašili s tem porodom. Je rekel, da to pa res ni nič takšnega (seveda je porod potekal brez komplikacij in zapletov). Pa še v porodni mi je rekel, ko se je odločil, da bo ostal do konca, da popkovnice pa že ne bo prerezal - pa jo je na koncu vseeno. Pa celo, ko mi je babica rekla (ko se je videla ven že glavica) naj pobožam piškota po glavici in pogledam koliko lask ima, je moj takoj vprašal, če jih ima res... pa mu reče naj pride sam pogledat, pa je res in nimam nikakršnih mor zaradi vsega tega. So si pa moški (pa tudi ženske) zelo različne in vsak dojema porod malo drugače.

nakupi - Mi kakšnih večjih nakupov ne bomo delali, ker imamo že od prvega sina že precej stvari, tako da ne bo nekih hudih stroškov. Seveda pa bo "padel" kakšen nov kompletek, pa seveda ostale drobnarije - od dudik, stekleničke,...

brcike - Pri nas se tudi edaj zadnji teden pojavlajo vsak dan, ampak samo če sedim, če se uležem, če sem v gibanju jih pa še ne čutim. Pa en večer sem imela tak hecen občutek, da se mali pikici kolca? Vem, da se je prvemu sinu tudi, ampak tako zgodaj pa nisem bila pozorna na kolcanje - ali pa se je pikica samo tako premikala, da sem to zamenjala s kolcanjem.

krčne žile - Mi jih tudi imamo v rodu - po mamini in očetovi strani. Sicer sama sedaj kakšnih hudih problemov še nimam, imam pa popokane kapilare na stegnih, kar pa ni povezano s krčnimi žilami - ali pa se motim user posted image Me pa občasno zvečer prav bolijo notri noge, če sem recimo dolgo na nogah, da grem na kakšen hiter in dolg sprehod.

čutenje otroka - Tudi jaz čutim brcike čisto spodaj. Pa po pravici povedano, da ne vem kako je bilo v prvi nosečnosti - kje sem jih čutila. Spomnim se samo tisteg aproti koncu, ko je trebuh delal prave valove.

pikapoka12345 - Zdej se res ne spomnim kaj že lahko vzameš za boleče grlo, vem samo to, da se imenuej nekaj na P, pa je ena taka bela škatlica in z zelenim gor piše. Pojdi v lekarno, tam bodo sigurno vedeli kaj naj ti dajo.

(odgovor članu _andreja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3552
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 13:40:30   
MONIKQ
Ojla punce, moj bo tudi pri porodu, hvala bogu.
Zanima me je mogoče katera bila na 3D UZ pri dr. Lukmanu na ptuju?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 13:59:11   
čebeica maja
DANuser posted image !

Pikapoka-za boleče grlo lahko vzameš samo granobil.

jjasna58-vse čestitke, upam da si dobila vsaj kakšno darilce, poročaj, smo ferbčne.

Jaz sem šla za žile tudi na pregled, zdaj drugič, ker je desna noga grozna. Modre,vijolične barve zil mi kr ven štrlijo. Prvič pa sem jih kupila kar v lekarni, sm v navadni jih nimaj, v privat novakova, medisu, sanolaborju,... Če je prodajalka z izkušnjami ti znajo dobr svetovat. Ni pa mus da imaš hlačne nogavice, jaz zdaj imam na bolni nogi samo stoječo nogavico-(štrumpantel). Imam pa tudi podedovane jih ima mama in mami. Vse kar je naštela pikapoka je prov. Pomaga knapanje to je izmenično topla in hladna voda, pa masaža od gležna navzgor s kakšno kremo-kostanjevo da lažje masiraš, pa ne prekrižane noge, ko sediš.

Mene je tudi strah kako bo sin reagirav ko bo prišel dojenček, takrat bo imel dve leti. Dojenčki ga nič ne zanimajo, sm veči od njega, taki  ki se znjim igrajo. Ve da ima mamica dojenčka v trebuščku, če je volje tudi boža in da lupčka, to je sm kerkrat če ga prepričam.Bo še lušno.

Moje dlesni so mal bolš, oteklina na nebu ki je bila velika kot velik bombon je zdaj sm bombonček.

< Sporočilo je popravil čebeica maja -- 20.10.2008 14:13:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 14:18:03   
dana
Hojla,
jjasna85 user posted image za mesto 2. spremljevalke.

Mene je pa danes celo dopoldne tako bolel trebuh - maternica, da sem mislila že kar domov it. Samo pol sem šla pa na veliko potrebo, zdaj je pa bolje. Ne vem kaj sem takega pojedla da me je tako nagnalouser posted image  Pa tud ne vem če je možno, da me je spodni del trebuha tako bolel, če bi bilo z mojo prebavo kaj narobeuser posted image .
Me je blo kar strah ker tako me še ni bolelo.

Vikend je minil tako kot vsak - malo pospravljanja, malo počitka, mal sprehajanja po naravi in kuhanje, kar pa zelo rada.

No zdaj pa smo spet v službi in že komaj čakam petekuser posted image

=jasna= ti pa le poročaj kako je bilo na morfologiji. Jaz jo že komaj čakam. Imam jo pa šele danes 14 dni. Me je pa malce strah kaj bo rekla glede velikosti otroka, ker jaz imam že zdaj tako velik trebuh, pa sem se zredila samo 4 kg. Upam, da ne gre vse na otroka.

(odgovor članu čebeica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 14:52:20   
čebeica maja
dana- mogoče pa samo bol naprej nosiš, pa je trebušček večji. Jaz zdej drugič imam večjega in čist drugačne oblike je.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 15:21:04   
SRCCEK
Ojla user posted image

Pa je spet ponedeljek, in smo spet v službi. Vidim, da ste čez vikend kar pridne na forumu, jaz se vam žal ne morem pridružiti, ker je domači internet zeloooooooo počasen.

Naš vikend je bil delovni, kot vsak......zdaj smo začeli polagati ploščice v kurilnici, tako, da počasi nam bo uspelo........user posted image

Moj sin ima pa ful prebliske glede dojenčka: je prjavil, da bo dojenček spal pri njemu v sobici, pa sm ga vprašala:
"kaj pa ko se bo dojenček ponoči jokal?",
pa pravi "ti ga bom pripeljal v spalnico",
jaz pa "kako ga boš pa pripeljal v spalnico?"
"prijel ga bom za rokico, pa bova pršla k tebi"
jaz pa "Matic, al dojenčki ne znajo hoditi!"........

BRCIKE že čutim, posebej če ležim ali če sedim.

JJASNA85 čestitke za stopničke......same lepe nosečke ste bile.

Vsem želim lepe preglede in čimboljše počutje. user posted image

Se beremo user posted image

_____________________________

28.1.2005 MUCEK 1
31.03.2009 MUCEK 2

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 15:36:31   
jjasna85
IZVIRNO SPOROČILO: =jasna=
jjasna85 - Čestitke. user posted image Si bila lepa, ma vse ste bile zelo lepe nosečke. Luštne slikce. user posted image Me pa zanima, kakšne so bile une igre oziroma preizkusi? Si mogla pol tudi dejansko zamenjati Pampersko?



Hvala, hvala user posted image
Preizkusi so bli pa kar šokantni! Najprej smo imele KVIZ o nosečnosti (koliko % očetov je pri porodih? koliko % porodov se konča s carskim rezom? Koliko tednov traja nosečnost? ipd). Ampak ok.. to smo preživele..
pol pa 2. preizkus: pred celo dvorano (cca. 200 ljudi) smo mogle v mikrofon pet uspavankooo!! aaaaaaa... sej ok.. če bi vedle vnaprej, bi se lahko pripravle.. ma v 2h minutah se spownit uspavanko, ki je ni zapela že una pred tabo je bla pa že malo umetnost user posted image  Sicer je meni kar šlo - ne pretiravam, če rečem, da je bla popolna tišina ko sm začela pet... najprej se je slišalo čebljanje, potem pa je vse utihnilo za tistih 30 sekund.. tako čuden občutek ej... še Natalija Verbotnova (ki je povezovala), je baje ostala z odprtimi usti - ma to ne zdej zato, ker sm js ne vem kakšen pevec, ampak ker so punce pred mano pele vse od ''Ti si moje sonce (Bepop), Martinov lulček ipd user posted image ). Ampak sm bla ful šokirana no...
Pol so razglasili prvih 5 (jeeeeej user posted image ). In smo mele vsaka eno vprašanje od strokovne žirije. Ena je mela kako kaj telovadi med nosečnostjo, ena kako občuti spremembe na telesu (če ji je cool), ena kolko testov je porabla preden je sprejela, da je noseča... in mene vpraša: KAJ MISLIM O ISTOSPOLNIH PARTNERJIH Z OTROCI?? js sm bla: WHAAAT?!!? sm bla full ''jezna'', ker kako češ bit simpatičen pri tem odgovoru user posted image (naj bi se šlo za najbolj simpatično in ne najlepšo, ma..... )- kvečjemu bi lahko koga prizadela.

Pol so razglasili še prve tri in to je blo to user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3558
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 16:52:47   
trezika
jjasna 85 čestitke še z moje straniuser posted image user posted image user posted image  To pa je mogla bit lepa izkušnja...

Midva sva pa dobla včeraj za rojstni dan (js sn ga mela, moj ga pa ma čez en teden) tak lep vozičekuser posted image user posted image  Ful sn dolgo rabla, da sn prišla k sebi kr so naju tk lepo presenetiliuser posted image user posted image  Točno tak je kot sn ga hotela imet...
Od kolegice sn pa dans dobla knjigico Dojenček - navodila za uporabo, je ful zanimiva videt... jo grem brat, ko vas tu na forumu prekontroliramuser posted image user posted image
Jutr pa mam pregled, komaj čakam, da spet vidim pikecauser posted image user posted image  Sn se dans zjutraj tehtala in mi je domača tehtnica pokazala "le" 1 kg več od zadnjega pregledauser posted image user posted image  Me zanima koliko mi bo jutri pokazala pri G. Seveda vam javim kako in kaj...

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 16:53:43   
MONIKQ
jjasna85, ČESTITKE, si pa res mela tako čudno vprašanje postavljeno iz strani žirije, pa glede na druga vprašanja ki sijih napisla, hmm

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 16:53:48   
Lolita23
Živjo!!!

jjasna85 user posted image

očka pri porodu
no sem spet poskusila, saj veste če ženska hoče lahko vse doseže in mi je uspelo,ga pripraviti, da bom z mano vsaj dokler se ne bo začel porod oz. mu bo hudo postalo.Čeprav se je otepal, da ga bom kao na konc prepričala, da bo do konca tam. Zdaj ga še en njegov kolega prepričuje, da naj snema, sam je čist bel ko mu kaj takega rečeš.user posted image

Nakupi no danes sva se mal šla v babz center pa pikopolonico za voziček pozanimat, pa previjalne, banjice....Kako srečo imate ve, ki vam ni treba vsega kupovat.Boste vse kupovale tudi košare za vozičke?Jaz se po resnic ne morem odločiti.Kaj je bolj pametno?????user posted image

lep pozdrav




(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 19:20:49   
helimaša
čao punce

jst sm mela dons pregled.....vse je super.....sm tale moja G je pa res šus od babe....mi je delala ultrazvok pa mi sploh ni pokazala otročka....obup....
mene pa zanima kako je s to morfologijo.....a to vam vsem vaši G delajo.....a vam to prej povejp kaj vam bojo drugič delal......ker men to ni nardila niti pr prvi nosečnosti....ma kr neki.....res sm ful razočarana nad njo.....zdej pa to še bolj opažam k mam probleme.....v glavnem se nism še nč zredila.....kilaža je ista kot pred enim mesecem.....sm ji povedala da spet ful bruham.....in je rekla da to pa že ni od nosečnosti.....WTFuser posted image .....A JE NORMALNA.......
tko....drgač sm se pa prehladila in me glava na ful boli....dobr da je zdele tašča mal tamalo vzela.....da lahko mal početam......

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 19:33:41   
Anonimen
Jaz sem s pregleda - sem se načakala, ampak se je splačalo, da sem potem tudi videla svojo pikico. Sem bila kr dolg na UZ-ju. Tamala (med nogami ji ni nič bingljalo user posted image ) je imela obe rokici okoli glavice (eno pred obrazkom, drugo nekje pri strani glavice) in je težko videla potem rokici, pa tud nogice je potem prekrižala, sedi na ritki in očitno te brcike, ki jih čutim tako nizko so od nogic. user posted image Drugače je bilo vse ok, srčke, želodček, mehur, glavica,... ma vse. Težka je 395g, pa tudi mere ima v primerjavi s starejšim sinom večje. PDP drži 3.3. in za toliko naj bi tudi bila velika. Glede kilaže sem na pozitivni nuli. user posted image Sestra me ej najprej vprašal, da ja ne bi hujšala. user posted image Posteljica je zadaj (tudi v prvi nosečnosti sem jo imela zadaj), trebušček pa kar konkretno večji kakor prvič.

jjasna85
- Si imela pa res hudo vprašanje in čisto mimo v primerjavi z drugimi. Katero pesem si pa zapela?

trezika - Barvo za voziček! user posted image To pa je res darilo, ki vzame sapo, sploh če je po vajinih željah.

Lolita23 - Jaz sem v prvo rodila konec marca in nisem imela košare in tudi sedaj v drugo je ne bom imela. Kaj je bolj pametno, pa ne vem. Verjetno je to odločitev vsake posameznice.

helimaša
- Jaz sem ravnod anes imela morfologijo (več si preberi zgoraj), mi jo je pa vedno delala moja G. Pa še slikco sem dobila. Zredila se pa tudi jaz nisem še nič. Pravijo, da če se do 25t ne zrediš nič, da ni takšne panike. Tudi v prvo sem do 21t nabrala le 1,5kg, do 32t 6kg, do konca (6 dni čez PDP) pa celih 16kil.



< Sporočilo je popravil =jasna= -- 20.10.2008 19:36:22 >

(odgovor članu Lolita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 3563
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 19:47:55   
ada2
pozdravljene!

jaz sem tudi imela danes morfologijo, pa sem skoraj zaspala zraven. sicer nič čudnega, ko pa že kaka dva tedna ne spim. G je pa komentiral, da je to čisto normalno, da poleg dveh otrok doma, fizično naporne službe in še 500 drugih problemov, ki nas v tem času spremljajo tako ne more biti drugače. sledilo je moraliziranje o zlorabi bolniške med nosečnostjo.... no, zdaj sem na bolniški, ampak ne vem nič kako in kaj dalje. upam, da se bom spočila.

drugače pa imam 2, 5 kg manj kot pred enim mesecemuser posted image , pa rahlo povečan sladkoruser posted image . naslednji pregled imam 17.11.

jasna 85 - čestitkeuser posted image


_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3564
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 20:26:06   
Naja30
Jaz sem pa tako utrujena, da to ni več res. user posted image  Namesto, da bi se začelo lepo obdobje nosečnosti, sem še bolj utrujena in brez energije. Edino dopoldan še kaj naredim, po 16h je pa konec z mano. Ne ljubi se mi niti za rač. več toliko sedet... Brez skrbi, enkrat bom že nadoknadila! user posted image

Stvari za prvo user posted image  sem veliko dobila, nabavljala pa sem bolj proti koncu. Edino voziček, posteljico in lupinico sva malo prej vzela, ker je bilo ravno ugodno. Tokrat pa... imam še čas. user posted image

andreja, jaz tudi mislim, da bo pri prvi hčerki kar kriza, ko bom rodila. Ful je navezana name in zelo ljubosumna tudi na atija, kadar me objame. Pa bomo že nekako. Samo, da se ne bo počutila odrinjene.

jjasna85 lepe slike! Sem pokukala tudi vaju, bodoča starša. Ful sta lep parček!user posted image

brcike čutim, kadar sem umirjena, najpogosteje zvečer. Pa ne še ful. Včeraj pa... joj, Tija se je nekaj po meni kobacala s knjigo (drugače pa tudi neverjetno manijo skakanja po meni user posted image ) in je eno nogo vrgla direkt čez spodnji del trebuha. Pikica pa je zamigala, kot da smo jo zbudili user posted image  ali pa se je ustrašila user posted image  No, sem takoj preverila z AS, če je vse ok.user posted image Res super zadeva!

jjasna, jaz te bom še vedno tako klicala, pa reci kar hočeš. user posted image  Kaj si skoz nekaj zmišljuješ! user posted image  Hec hec!

ada2, ti se pa le ne sekiraj in ne obremenjuj. Stres ni dober za user posted image .

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 20:41:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

jjasna, jaz te bom še vedno tako klicala, pa reci kar hočeš. user posted image  Kaj si skoz nekaj zmišljuješ! user posted image  Hec hec!




Khmmm... najprej je bila Kaja30, pol Naja3, sedaj Naja30... user posted image jst pa najprej EnaNobena, pol jjasna, sedaj =jasna=... user posted image Upam, da ostale marčevke 09 sledijo temu dogajanju in spreminjanju. user posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3566
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 20:46:07   
Anonimen
                                            MARČEVKE 2009


    PDP    Ime            (št. user posted image , št. user posted image )    Pregledi, kraj,spol,+ kg, cm buši

user posted image


27.02. 
chichinchek
(28)        (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)              

01.03.  
jjasna85 
(23) 
          
(št.1 user posted image , št. user posted image 0) 29.10., Izola, user posted image  , +3,5 kg 
Anonimna user posted image (32)  (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)      
cita (27)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 22.10., CE, user posted image
02.03
ada2 
(29)                    (št. 3 user posted image , št. user posted image 2) 17.11., ?, user posted image  

hedviga (34) user posted image user posted image      (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 07.11., LJ user posted image user posted image (?)
03.03. 
=jasna=
(26)              (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)
24.11. , LJ, user posted image +0kg, 103cm
Miša99 (33)                (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)     
SanjaB                        (št. ? user posted image , št. user posted image ?)   
05.03. 
Linda25
(28)              
(št. 1 user posted image , št. user posted image 0)          
06.03. 
Grahec (30)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 22.10., LJ, user posted image +1,5 kg, 99 cm   
07.03. 
spps
(26)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 24.10., CE, user posted image
+5,5 kg, 90 cm
08.03. 
yania
(29)                     (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 23.10.,
LJ, user posted image +0,5kg, 85cm
Lolita23 (23)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 3.11, CE , user posted image +4kg
11.03. 
petrcaK
(25)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 03.11., CE, user posted image
mama_milchy (27)      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 03.11., Izola, user posted image +3 kg
12.03. 
michell
(28)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)
PERSIDA (32) user posted image  user posted image (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)21.10., MB,user posted image user posted image +2,1 kg,104 cm
helimaša                      (št. 3 user posted image , št. user posted image 1) 20.10., ?, user posted image    -3,5kg, 93 cm
mizi
13.03.
imam
(24)                     (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)
trezika (24)                   (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 21.10., Ptuj, user posted image +7 kg
an_angel (28)               (št. 1user posted image , št. user posted image   0)  29.10, ?,  user posted image  +8 kg
14.03. 
juli@
(24)                     
(št. 2 user posted image , št. user posted image 0)  
trinity22 (30)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  
škratka (23)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)             
*TEJČI*                        (št. ? user posted image , št. user posted image ?)   
15.03. 
lejca
(32)                     
(št. 2 user posted image , št. user posted image 0) 19.10.,ITA user posted image  +6 kg, 100 cm 
tina_r                           (št. ? user posted image , št.  user posted image ?)
brskale                         (št. 4 user posted image , št. user posted image ?)
16.03.
dana
(30)                      (št. 2 user posted image , št.  user posted image 1) 03.11., LJ, user posted image +4kg

pocka (29)                    (št. 2 user posted image , št. user posted image   1) 05.11., Izola, user posted image  +5 kg       
Infinity1                       (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 04.11., NM, user posted image , -0,5 kg 
babyg                            (št. 1  , št.  0) 30.10., CE, user posted image   +7kg 
17.03. 
mediuhec
(29)
            (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 11.11., MB, user posted image   +3,5 kg, 85 cm
18.03. 
Dali*
(28)                     
(št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 28.10., CE, user posted image
+2 kg, 81 cm
buksi                             (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0) 21.10., PO, user posted image
tasa_m (25)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 11.11., MB, user posted image +1 kg, 82 cm
20.03.
KOKICA32
(32)             (št. 2 user posted image , št. user posted image 0) 18.11, MB, user posted image , +3 kg, 86 cm
evica23                         (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)
gaja (28)                        (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)
21.03. 
_andreja_
  (23)          (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) ?, TRB-CE, user posted image   0 kg, 110 cm     
sanna                             (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  
mojčika (32)                  (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) ?, LJ, user posted image
+2,5kg, 88cm
pupa7 (28)                     (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 7.11., CH, user posted image +2 kg
jadrnica                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 24.10, LJ, user posted image +3,5kg, 85cm
čebeica maja                 (št. 2user posted image , št. user posted image  1) 11.11., NM  user posted image +4 kg, 86 cm
22.03.
pikapoka12345 (26)     (št. 2user posted image , št.user posted image 0) 4.11., LJ, user posted image +3kg
23.03.
Zasanjana
(26)              (št.3 user posted image , št. user posted image 2) 5.11, FRA,  user posted image
+5 kg, 105 cm
1hruska (24)                  (št. 1 user posted image , št.  user posted image 0) ?, LJ, user posted image
 
25.03.
piamaria
                        (št. 4 user posted image , št. user posted image 2) 24.10., LJ, user posted image
+5 kg
MONIKQ                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 22.10., MS, user posted image  + 2 kg, 96 cm
štručka** (25)               (št. 2 user posted image , št. user posted image 0)
marec2009 (31)             (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)         
27.03.
lotoska
 
    
                       (št. 2user posted image , št. user posted image 1 )
SRCCEK                          (št. 2user posted image , št. user posted image 1 ) 03.11.
novo (29)                        (št. 3 user posted image ,  št. user posted image 0) 22.10., CE, user posted image +5 kg, 90 cm
28.03.
Nina00
(35)                    (št. 2 user posted image , št.  user posted image 1) 21.10., LJ, user posted image   +3 kg
suncicica (29) user posted image  user posted image      (št. 2 user posted image , št.  user posted image 0) 21.10., Ptuj, user posted image +5kg
Tejči H                            (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0) 12.11., LJ, user posted image +1 kg
mkkl (223)                      (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 5.11., LJ, user posted image  +1 kg, 91cm

29.03.
mikroB
(25)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?,Velenje,user posted image
+5 kg, 97 cm
30.03.
janaja
(25)                     (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 21.10., KR, user posted image  
+0,6kg, 108cm
31.03.
Naja30
(30)                  
(št.2 user posted image , št. user posted image 1) 10.11., LJ, user posted image +2 kg
frulica                            (št. ? user posted image , št. user posted image ?)
kataka21                       (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 
Irena 83

xx.03. 
julam 
(33)                      (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)                

anonimnauser posted image (29)       (št.  2user posted image ,  št. user posted image 1)     
kayica24 (24)                 (št. 1 user posted image ,  št. user posted image 0) 
pondelak (19)                 (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0)
 
03.04
Piruri (30)                       (št. 2user posted image , št. user posted image 1) 18.11., ?

user posted image  - 10 fantkov
user posted image  - 4 punčke
user posted image  - ostalo

Trentno je 72 nosečk!

user posted image

user posted image  

Z nami so pot začele:
user posted image   fragola , Nikita,  zasavka, pikica36 user posted image

user posted image    MAŠKA, ajja, enkratna   user posted image  


ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              user posted image DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

  • Še nekaj strani:
user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image  NOSEČNOST                user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image  NOSEČNIŠKI KALK.     user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image  MAMA.SI                      user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

  • nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1     priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2        Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
Priznanje očetovstva
Kako do otroškega dodatka?
Zdravstveno zavarovanje novorojenčka


(odgovor članu Dali*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3567
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 20:52:58   
Pupa7
Holja punce,

no pa sem prišla do računalnika, sicer čist utrujena ampak srečna čist user posted image

IMELI BOMO FANTKA  user posted image user posted image user posted image Na morfologiji vse super, migal je kot navit celo uro user posted image lušno lušno lušno, zdaj pa gremo spat po napornem dnevu.


Lahko nočko user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
   RE: Marčevke 2009
20.10.2008 21:34:01   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: =jasna=

IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

jjasna, jaz te bom še vedno tako klicala, pa reci kar hočeš. user posted image  Kaj si skoz nekaj zmišljuješ! user posted image  Hec hec!




Khmmm... najprej je bila Kaja30, pol Naja3, sedaj Naja30... user posted image jst pa najprej EnaNobena, pol jjasna, sedaj =jasna=... user posted image Upam, da ostale marčevke 09 sledijo temu dogajanju in spreminjanju. user posted image



Ja sej, zato pa sem dala smajlija user posted image  hec mora bit!
Oprosti, sem pa razmišljala, da spremenim nick, ker mi gre ena stvar na živce. Ne povem kaj, sam tolk, da itak bi bila jaz jaz, ne bi se skrivala.

Pupa super za user posted image !

Aja, mi imamo ožji izbor imen za user posted image   user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
   RE: Marčevke 2009
21.10.2008 7:37:05   
Nina00
mkkl ne se sekirat, če še nimaš nič. Je še veliko časa. Prvič sem jaz začela kupovat šele po 30. tednu, prej sem samo malo po netu firbcala (za občutek), za trgovine pa prej ni bilo časa. Veš, da imava na isti dan PDP?! user posted image

buksi prve brcike sem čutila zelo nizko spodaj, sedaj pa kakor kdaj: spodaj ali pa tja do polovice med sramno kostjo in popkom. Saj zdraj se še veselo prekopicujejo naokoli. Tudi jaz imam danes pregled user posted image  Vendar pri meni danes ne bo UZ-ja, se pa moram dogovorit za morfologijo.

pikapoka12345 in _andreja_ nasvet glede krčnih žil. Ko bosta nehali dojiti, lahko začneta jemati Detralex tablete, eno zjutraj in eno zvečer, za učvrstitev sten ven. Se jih dobi tudi v lekarni brez recepta. Na recept so pa, če imaš že določeno stopnjo krčnih žil.

pikapoka12345 domače zdravilo za bolečine v grlu: žlico olivnega olja blago segrej, zamešaj notri žličko medu in na vse stisni limonin sok. Poješ po žličkah. Po okusu ni ravno moje priljubljeno zdravilo, a je učinkovito. Glede točnega razmerja se boš sproti naučila, kako ti paše. Če te draži na kašelj, si dala preveč medu.

jasna nažalost so popokane kapilare tudi povezane s krčnimi žilami (jih imam tudi sama). Pa to, da te bolijo noge po stanju in da je boljše po hoji tudi kaže na to. Ampak v nosečnosti so krčne žile vedno slabše, ker maternica pritiska na vene v medenici in se kri težje vrača iz nog proti srcu. Po koncu dojenja bom verjetno ponovila trimesečno kuro z Detralexom.
jasna, Pupa7 in ada2 čestitke za morfologijo user posted image  Ada ti se pa kar dobro spočij.

trezika vse najboljše! user posted image user posted image user posted image

Lolita 23 jaz tudi v prvo in sedaj ne bom imela košare. Se pa naslonjalo športnega dela vozička spusti povsem v vodoraven položaj.

Naja in jasna sedaj pa dovolj zmišlvanja, drgač bom še jaz začela razmišljat, da bi kaj spremenila user posted image  Pol bo pa res zmešnjava.
Hec, vidve kar kakor vama paše. Saj med marčevkami bomo že sledile kera je kera user posted image  Drugod je pa itak vseen.

Zdaj pa se moram zrihtat in šibam na pregled. Se javim zvečer če bo kaj energije, ker po šesti zvečer sem bolj za likanje kavča, kot kaj drugega user posted image

(odgovor članu mkkl)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
   RE: Marčevke 2009
21.10.2008 8:53:25   
mediuhec
pozdravljene punce,

malo pa me begate s spremninjanjem nickov ali avatarjev. sploh če kakšno stran preskočiš.

vesela sem za vse dobre preglede, ki ste jih opravile. zdaj držimo pesti še za lejco za AC! komaj čakam morfologijo, kar verjeti ne morem da smo že na polovici in prav z veseljem že čakam našega pikija.

mene še vedno daje utrujenost. včasih si prav želim da bi bila doma, dopoldne bi malo pospravila, pa kosilo naredila, potem pa počivala in se naspala. mene precej kolegic sprašuje če sem doma, kot da si to lahko kar tako zrihtaš (očitno enim rata?).
včeraj sva spet šla gledat vozičke, zdaj imava že ožji izbor. bila sem precej presenečena, da jih kar nekaj težko spraviš v avto! imate ve tudi take probleme (ranga clio, fiesta npr..)?

jasna, čestitke za uvrstitev na stopničke!



(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
   RE: Marčevke 2009
21.10.2008 9:39:15   
tasa_m
pozdravljene punce. Po dolgem, dolgem času se spet javljam. Enostavno nimam časa, pa čeprav sem na bolniški. Sem več ali manj doma pri mojih, ker moj dela cele dneve in mi je pol tečno bit sami doma pa ga čakat. Tam pa z mamo in sestro tak čvekamo da pozabim na računalnik. Nazadnje ko sem bila je bila  130 ali 132 stran, zdaj pa že kar nekaj čez 140. Pridne ste ve..user posted image
Tudi midva sva včeraj dobila voziček Ouinny z košaro vred ter zimsko vrečo in vsem kar spada zraven (proti komarjem, dežju, vetru,..), razen jajčke katero dobim ok sestrične in kolegice. Tak da tega ne potrebujemo.

jjasna,naja30,janaja,spps in ostale že z enim otrokom- mi prosim poveste koliko ste imele teh navadnih bombažnih pleničk. Mi vsaka kolegica pove drugače pa sem čisto zmedena, ker ne vem več kak pa kaj naprej. user posted image  Nekatere pravijo 30, druge 20 pa spet druge drugače,..
jjasna85- čestitke za 2. spremljevalkouser posted image

Punce, lepo bodite in božajte svoje bušije..Midva/-e kar uživamo z tem božanjem, sploh zdaj na dekliščini, v sob. na poroki pa bo verjetno še boljše ko se vsak zapiči v trebušček..heh user posted image

(odgovor članu mediuhec)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
   RE: Marčevke 2009
21.10.2008 9:51:15   
janaja
ojla babuške

jjasna85 čestitke za stopničke user posted image user posted image  ampak tko k so punce napisale - za nas si zmagovalka

No mi imamo danes pregled pi domača vaga kaže -1 kg od zadnjega pregleda, bomo videli kolk tista pri gin laže user posted image

Mi smo naredili ožji izbor vozičkov in dobili favorita : Maxi cosi MURA 3, zdej samo še čakamo če bo še kej popusta na njemuser posted image

Zgleda da imam zraven sebe usojene same lulčke user posted image  mi je zadnjič gin rekla, da pomoje se vidi luli in je bila sestra pri vedeževalki in je še

ona rekla da bomo meli user posted image . No jaz se do morfologije ne dam user posted image user posted image

Men gre ta nosečnost full hitr, se mi je zdelo da se mi prva res vleče, sam pa vidim da veliko bolj uživam v tej nosečnosti. Vsak trenutek mi je res enkraten.

Mogoče se bila pri prvem premlada, al pa je blo vse neki novega pa neverjetnega.

se tipkamo

_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
   RE: Marčevke 2009
21.10.2008 9:53:20   
Naja30
mediuhec, bo treba kar vsako stran prebrat, da boš na tekočem. user posted image

tasa_m, jaz sem tamalo široko povijala samo prvi mesec, imam pa kar veliko plenic, ker sem jih dobila dosti na posojo. Je pa tako, da ti plenice pridejo prav skoraj povsod - ko dojiš, da jo daš pod glavico v posteljici, pri podiranju kupčka, za karkoli pobrisat... v glavnem, prav pridejo kar dolgo časa. Mislim pa, da jih več kot 20 res ne rabiš. Ko otroka previješ, daš tako najprej pampersko, potem pa te plenice, ne tako kot včasih ko so naše mame imele samo te in je bilo res veliko pranja.

Ponoči smo zelo slabo spali, ker je mož ne vem zakaj dal sredi noči Tijo h nama spat. user posted image  Nekaj je zajavkala, ampak ponavadi spi lepo dalje, danes je pa kar vstal in jo prinesel. In je imela mala žur med nama. Sej je bila pridna, ni bila glasna, pa vseeno. Nisem mogla ravno trdno zaspat. Tak da je hitro bila ura pol 8h ko gre ponavadi že v vrtec.
Vseeno se kar ok počutim in sem že pregledala njeno omaro in izločila premajhne stvari. Punce, nikar preveč ne kupujte za user posted image  ker se lahko zgodi, da preraste še preden 3x obleče. So pa takooo cute cotke in mi je takooo hudo, ko jih dajem stran. user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
   RE: Marčevke 2009
21.10.2008 9:56:02   
janaja
tasa m - hm sem že kar malo pazabila, ampak mislim da jih je bilo 20 dovolj, sicer so se kar pozgubile, tako da jih morem še ene 10 kupit
              ( sicer imam jaz sušilni stroj tako da če je bila poraba večja sem sušila in so bile še isti dan suhe)

               kupi jih 20 če bo premalo še vedno lahko dokupiš

Upam da misliš tetra za vsesplošno rabo in ne une za previjat ker mi smo mel pampers in pampers only sploh na začetku ko gre mimo vseh drugih plenic ker je vse bolj tekoče


janaja

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Strah pred porodom: Ne čakaj, da mine!
Če tvoje misli glede poroda spremlja strah, mu odprto prisluhni. Prinaša ti darilo. Sporoča ti, da je porodna izkušnja z...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?