|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oporoka
12.11.2008 14:30:19   
ronja
Hehe, no, nisem mislila prav oporoke, samo me zanima, kaj sploh morava napisat, če hočeva to zrihtat - en papir verjetno treba (glede na to, da sta onadva še študenta - čeprav hodi brat že redno v službo, ampak še prek študenta... in jima CSD avtomatsko verjetno ne bi dal otrok, midva bi pa to rada, da jih takoj dobita, ne da se tamali 5x selijo vmes...) A mogoče kdo ve kaj o tem? Je kdo to kaj rihtal? Verjetno morajo malo upoštevat najine želje glede tega?

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Oporoka
12.11.2008 15:11:50   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
, kaj sploh morava napisat, ....midva bi pa to rada, da jih takoj dobita, ne da se tamali 5x selijo vmes...

Meni je sestra predlagala pred nekaj leti, da naj bi podpisal z ženo en tak papir (ne vem kateri) s katerim bi prevzel odgovornost za njenega otroka, če se njej in njenemu kaj zgodi. Takšne obveze nisem hotel sprejeti v naprej iz več razlogov:
1. hipotetično se mi ni potrebno zavezovati
2. takrat se lahko še marsikaj spremeni - kaj če gresta brat in punca narazen in dobi on eno čudno. Boš še za to da vzame otroka? Boš vsakič menjala odločitev glede na bratovo menjavo partnerke?
3. lahko se spremeni tudi v zdravju enih ali drugih.
V splošnem, mislim takole: Če bi do tega prišlo, bom potem takrat o tem premišljal in se odločal glede obveznosti prevzema otroka, v takratnih okoliščinah (socioloških, finančnih, zdravstvenih,...) in bom še vedno lahko prevzel skrb za otroka. Če pa ne bom primeren za SCD potem je pa vseeno kaj danes o tem pišemo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Oporoka
12.11.2008 19:45:18   
ronja
No, seveda sva najprej vprašala njiju, če sploh sta za tako odgovornost, pa sta se strinjala, mislim, da se je celo brat spomnil, da bi bilo verjetno to pametno napisat (on je bolj organiziran glede teh pravniških zadevuser posted image )
Hm, če gresta narazen, bom sicer zelo žalostna, ampak glede na to, kakšne imamo druge možnosti, mislim, da bi se še vedno odločila za brata... Babice in dedki se nama ne zdijo primerni, stric po drugi strani živi v tujini in niti ne vem, če bi bil pripravljen, moja sestra pa se potepa po svetu in njej si svojega otroka res ne bi upala zaupat v varstvo (mam precej tehtne razloge za touser posted image - je čisto ok punca, ampak res ne za neko odgovornost ala otroci)...
Pa mislim, da je tale punca kar dokončnauser posted image , sicer še nista poročena, ampak mislim, da se imata namen enkrat v prihodnosti, planirata otroke skup, se imata rada... Kaj pa vem, ravno toliko je možnosti, da se midva razideva, pa tudi ne računam na touser posted image .

Jaz sem mislila, če bi do tega prišlo, da se ne bi več mogla nič odločat - če je prometna in si mrtev ali pa visiš na nitki in ne moreš povedat nič, pa tudi, če bi lahko, ne bi na sodišču veljalo, ker si takrat ves zadrogiran od zdravil... Zato bi rajši to prej zrihtala.

Ker CSD ima lahko drugačna merila kot midva: recimo redni dohodki (prek ŠS zanje ne šteje, v realnosti pa) - ampak meni je bolj važno, da otrok odrašča v domu, kjer so starši 1 generacijo starejši, ne pa dve, imajo potem še svoje otroke,... kot pa to, da imajo redno penzijo in lahko navsezadnje umrejo, ko je otrok še precej majhen... To je potem še ena trauma, pri mlajših ljudeh (torej tete in strici) je vseeno bolj verjetno, da bodo preživeli do odrasle dobe svojih otrok... To se mi zdi bolj pomembno od trenutne finančne situacije...

Kar se tiče obratne situacije: moj brat še nima otrok, sestra jih itak po vsej verjetnosti ne bo imela, lubi pa ima samo enega brata in je jasno, da bi poskrbela za njuna otroka, če bi bilo treba, ker itak ni nikogar drugega (vendar pa ne vem, če bi bile babice za - temu bi se midva rada izognilauser posted image - raznim pričkanjem, ker to je zadnje kar otrok rabi, če mu starša umreta...)

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Oporoka
12.11.2008 19:49:50   
Mojc
Oporoka je čisto preprosta stvar in tudi prekljicljiva. Brez težav. Ali jo uničiš ali pa napišeš novo.
Oporoka seveda pomeni, da s svojim premoženjem razpolagaš še za časa življenja in tako po lastni želji, presoji, odločitvi pač napišeš kdo naj kaj dobi.
Sicer po tebi dedujejo zakoniti dediči. Pa tudi če z oporoko npr. vse nakloniš tretji osebi, imajo nujni dediči (tisti, ki bi sicer dedovali po tebi kot zakoniti dediči) pravico do nujnega deleža na zapuščini (ki je pa nižji kot bi bil zakoniti delež).
Malo pravno, ampak tako je. In najlažje je oporoko lastnoročno napisati in podpisati. Lahko tudi pred 2 pričama (in obvezno tvoj podpis), lahko pa seveda pri notarju ali pred sodiščem (samo pač plačaš).
In vsaka kasnejša oporoka, ki jo sestaviš, razveljavi prejšnjo, tako da tudi ni potrebe fizično uničevati stare. Je pa pametno, da mogoče vsaj komu poveš, kje je oporoka ali da jo imaš shranjeno med dokumenti, ki bi jih lahko našli po smrti.

Glede otrok. Ja, žal je zakon res zakon. Starša imata roditeljsko pravico. In če ne živi družina skupaj imajo starši seveda tudi pravico do stikov. Samo dejstvo, kako jih izvršujejo (in zlasti kako ne), ne vpliva na to, da ne bi imeli roditeljske pravice. In tudi če ima en skrbništvo nad otrokom, to še ne pomeni, da ga pa drugi ne more /ne sme pridobiti. Če se torej vam kaj zgodi, bo seveda otrok po zakonu padel najprej v roke drugega starša (ne glede na to, koliko dobrih in primernejših bratov, sestr, bratrancev imate okoli sebe). Da do tega ne bi prišlo, bi takemu staršu bilo potrebno prej odvzeti roditeljsko pravico (kar pa ni ravno preprosto). Če vaš nov partner posvoji tega otroka (stari se mora strinjati), pa itak to potem pomeni, da k pravemu očetu otrok ne bo prišel.
Dejstvo, da so bratje, sestre, ipd. po vaši oceni primernejši, skrbnejši glede vzgoje vašega otroka, žal pravno ne pomaga kaj dosti glede tega, da bo prvi po vaši smrti ravno pravi oče, ki bo dobil skrbništvo nad otrokom. Pa če sedaj izvaja stike ali pa ne.... Tako pač je (načeloma). Seveda se da v dogovoru z njim potem marsikaj urediti, ampak razen v oporoki zapisanih želja, kdo naj skrbi za otroke, če umrete, še ne pomeni, da bo potem v resnici tako.
Zgodba je seveda drugačna, če umreta oba starša. Takrat seveda te želje že nekaj pomagajo, še vedno pa CSD tudi poda svoje mnenje. Absolutno pa upošteva odločitev / pripravljenost tiste osebe, ki ste jo v oporoki določili. (če bi ta npr. rekla NE, je CSD in sodišče ne bi mogla prisiliti). V teh primerih v končni fazi sodišče gleda kaj je dobro za otroka, kdo bi bili primerni skrbniki (poleg ljubečega varstva se gleda tudi materialnost - ampak to zgolj v smislu, da ljubeč brezdomec ne bi mogel zagotavljati zdravega razvoja otroka. Ne rabiš pa biti bogataš za to!)

Torej, če se odločate za oporoko, si predstavljajte bolj, da boste s tem uredile svoje premoženje. Če pa vas skrbi bivši partner kot morebitni skrbnik, pa tega z oporoko nikakor ne boste rešile. Ali bodisi z veliko mero potrpežljivosti in znosnosti začnete pozitivno spodbujati stike (in skušate zamere in vajine prepire pustiti ob strani - zavedajoč se, da lahko vaš otrok jutri pristane pri temu bivšemu in ne bo dobil z njegove strani lepe dediščine o vas - vsaj kar se "govoric" tiče) ali pa, po moje še najbolj zdravo, preprosto ne razmišljate črnogledo, da boste jutri umrle. Čeprav je to povsem normalno (in po mojem mnenju tudi logično razmišljanje).


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Oporoka
12.11.2008 20:30:39   
ronja
mojc, jaz nimam problema, da ne bi želela otrok pustit lubiju v varstvo - itak je on prvi! - mislila sem, če se OBEMA hkrati kaj zgodi... Bi rajši, da gre k stricu kot pa k babicam in dedkom, ki so res že malo prestari za vzgojo in kompletno skrb za otroke... Silila pa seveda ne bi v to nikogar, tudi če si premislita, jima ni treba - saj nočem, da moji otroci živijo pri nekom, ki jih noče! Ampak pri nas bi jih po moje bolj vsi hoteliuser posted image , pa sem upala, da kaj pomeni, kaj se midva odločiva... Sicer brat ima hišo, del tudi oddaja, ima punco, s katero sta že 3 leta skup, hodi v službo vsak dan, samo je še študent, diplomiral naj bi enkrat drugo leto (njegova najljubša pa isto, dela prek ŠS in bo drugo leto končala), ima nekaj denarja našparanega (sicer na borzi, ki je trenutno v p*, ampak nekaj je vseenouser posted image )... Tako da se ne bojim, da ne bi mogla finančno shajat, saj mata več prihodkov in imetja kot midvauser posted image , hehe. Samo ne poznam točno vseh kriterijev na CSD, bi pa verjetno ena babica bila precej zagreta, da bi ona dobila vnukeuser posted image in ima seveda redno penzijo, pa deda tudi. Tak da če bi to gledali, potem bi dali tamale njim.

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Oporoka
12.11.2008 20:42:00   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman



Oporoka je razveljavljena, saj sm napisala. Ni več potrebe. Če me pobere vse možek dobiuser posted image


Pa ni tako, če tebe bog ne daj pober, recimo če sta lastnika stanovanja od polovice stanovanja pol.Pol pa dobijo tvoji starši oz bratje sestre.Če imaš pa otroka pa tiste pol stanovanja( tvoje) gre pol na njega pol na otroke.
On dobi vse, če je to napisano, če ni so tukaj drugi še drugi dediči.


To pa ni resuser posted image

Prvi dedič je zakonec in otroci če so.
Če zakonca ali otrok ni so dediči starši in bratje ter sestre.

Matr.....da bom šla prou uprašat odvetnika. Si mi dala delouser posted image

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Oporoka
12.11.2008 21:19:43   
copka

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca


IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman



Oporoka je razveljavljena, saj sm napisala. Ni več potrebe. Če me pobere vse možek dobiuser posted image


Pa ni tako, če tebe bog ne daj pober, recimo če sta lastnika stanovanja od polovice stanovanja pol.Pol pa dobijo tvoji starši oz bratje sestre.Če imaš pa otroka pa tiste pol stanovanja( tvoje) gre pol na njega pol na otroke.
On dobi vse, če je to napisano, če ni so tukaj drugi še drugi dediči.


To pa ni resuser posted image

Prvi dedič je zakonec in otroci če so.
Če zakonca ali otrok ni so dediči starši in bratje ter sestre.

Matr.....da bom šla prou uprašat odvetnika. Si mi dala delouser posted image


se strinjam z brisackarico. Ce je vsak lastnik polovice stanovanja, in sta porocena oz. imata prijavljeno skupno gospodinjstvo in v njem zivita vsaj 3 leta, dobi samo zakonec njeno polovico, v kolikor ni otrok, oz. ostalih potomcev. Starsi ne dobijo cisto nic.
Pa se to, starsi so drugi dedni red in ce se ne motim placajo davek, prav tako bratje in sestre. 

< Sporočilo je popravil copka -- 12.11.2008 21:20:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Oporoka
13.11.2008 2:02:50   
Vijoličarka
brisačkarica in copka, vsekakor zadevo preverita pri odvetnikih, ampak mislim, da se motita.

Če zakonca nimata potomcev, potem po preminulem zakoncu, če ni oporoke, polovico deduje preživeli zakonce, polovico pa starši umrlega.

Več o tem tukaj: http://www.pravozatelebane.com/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=105



Najpomembnejše:

Drugi dedni red: starši, zakonec, zunajzakonski partner zapustnika
 
Če zapustnik nima živih potomcev (ali ti ne dedujejo), zakonec ali zunajzakonski partner ne deduje v prvem dednem redu, pač pa v drugem, skupaj z zapustnikovimi starši ali njihovimi potomci.

Starši dedujejo eno polovico zapuščine po enakih delih (vsak eno četrtino), zakonec pa drugo polovico. Tudi tu obstaja vstopna  Primer: lastninska pravica na stanovanju daje njenemu imetniku (lastniku) možnost, da v njem živi, ga uporablja, daje v najem, proda, zastavi in podobno. Če nekdo krši njegovo lastninsko pravico (se npr. nasilno vseli v to stanovanje), ima lastnik možnost s sodbo pred sodiščem zahtevati, naj s kršitvijo preneha. Pravica: če eden od staršev ne deduje, dedujejo del zapuščine, ki bi mu pripadla, njegovi otroci (zapustnikovi bratje in sestre), vnuki ali pravnuki. Enako velja, če ne deduje nobeden od staršev. Če ne deduje nobeden od zapustnikovih staršev niti njuni potomci (jih ni, dedno nevredni, se odpovedali dedovanju), deduje zakonec celotno zapuščino.
 

Stvar ima svojo logiko. Če bi vse dedoval samo preživeli zakonec, ki bi potem to zapustil komu v svoji družini, bi premoženje, ki ga je ustvaril umrli zakonec ali ga celo dobil od svojih staršev, v celoti končalo v rokah nekih tujih ljudi. Recimo, da so ženi starši podarili hišo. Z možem nimata otrok, žena umre. Po vajini logiki hišo podeduje  mož. Mož jo zapusti npr. svojemu bratu. Ženini starši pa imajo še druge otroke in vnuke in jim ne bo prav, da njihovo premoženje roma v čisto druge roke. Tako so svoj čas mene učili.
 
Tako da, če ni otrok, se splača oporoko napisati, ker tako zavaruješ partnerja. Saj se zna zgoditi, da bodo prav taki starši, ki niso nič pomagali svojemu otroku, še najbolj zainteresirani za dediščino po njemu. Preživeli zakonec pa bo moral prodati stanovanje, da jih bo izplačal. Mogoče pa umrli zakonec ni hotel, da starši po njemu kaj dobijo, a ni naredil oporoke.


< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 13.11.2008 2:03:46 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Oporoka
13.11.2008 13:19:06   
Mojc
Če zakonca nimata potomcev, potem po preminulem zakoncu, če ni oporoke, polovico deduje preživeli zakonce, polovico pa starši umrlega.


To je res!

Ronja, saj ravno za tvoj primer sem pa napisala, da se takšne želje štejejo! Mislim tudi, da ni logično, da bi CSD otroke potem dal kakšni babici, če so tukaj še drugi (mlajši), ki bi ga lahko imeli pri sebi. Pri vsem tem se upoštevajo KORISTI OTROK. In po moje absolutno ni korist otroka (in mislim, da tudi CSD tako razmišlja), da potem takšnemu otroku čez 5, 10 let umre babica in je spet prepuščen tujim ljudem. Seveda spet drugače je, če se vsi strinjajo, da otroka dobi babica in da je to najprimernejši način. V praksi je to po moje največkrat kadar ni drugih oseb.Mislim pa, da se babice ravno ne grebejo, če so še druge primernejše osebe, ker so pa že toliko zrele, da vedo, kaj pomeni stalna vzgoja otroka (one se pa starajo). Seveda jim pa sploh ne bi bil problem, če bi se od njih to "zahtevalo".
Zato, ti kar napiši željo, koga želiš, da bi otroka vzgajal, če oba umreta. Zlasti se pa s temi osebami to zmeni. Če se vama kaj zgodi, lahko te osebe potem povedo pred CSD, da sta vidva želela, da je otrok pri njih (tudi če nikamor nista tega zapisala). Če je zapisano, pa seveda olajša dokazovanje - če bi se tudi kdo tretji grebel za otroke.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Oporoka
13.11.2008 14:21:11   
jakaracman
Seveda je res, saj sem bila pri odvetniku in nisem edina.Saj če je vse OK ti ostali prepustijo delež.Je pa res, da je malo takih, ki se odrečejo.Kar pozanimajte se!!

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Oporoka
13.11.2008 19:29:39   
ronja
Mislim tudi, da ni logično, da bi CSD otroke potem dal kakšni babici, če so tukaj še drugi (mlajši), ki bi ga lahko imeli pri sebi. Pri vsem tem se upoštevajo KORISTI OTROK. In po moje absolutno ni korist otroka (in mislim, da tudi CSD tako razmišlja), da potem takšnemu otroku čez 5, 10 let umre babica in je spet prepuščen tujim ljudem.

Aha, potem je super. Ne vem, kaj gledajo, sem se bala, da so važni redni uradni prihodki, ker tu bi lahko nastale težave...


Mislim pa, da se babice ravno ne grebejo, če so še druge primernejše osebe, ker so pa že toliko zrele, da vedo, kaj pomeni stalna vzgoja otroka (one se pa starajo).

Hehe, ne poznaš te babiceuser posted image . Saj je super babi, tudi ona pravi, da bi ji bilo celodnevno varstvo prenaporno in smo se vsi strinjali, da bo mala šla v vrtec, ko bom šla v službo, ampak vseeno nisem ravno prepričana, da bi tako zrelo razmišljala, ko naju ne bi bilo tu... Ker včasih je neverjetno otročja, saj verjetno veš, kako to greuser posted image


Zato, ti kar napiši željo, koga želiš, da bi otroka vzgajal, če oba umreta. Zlasti se pa s temi osebami to zmeni. Če se vama kaj zgodi, lahko te osebe potem povedo pred CSD, da sta vidva želela, da je otrok pri njih (tudi če nikamor nista tega zapisala). Če je zapisano, pa seveda olajša dokazovanje - če bi se tudi kdo tretji grebel za otroke.

Zmenili smo se že zdavnaj, to sploh ni problem - pa vsake toliko vprašam, če sta še za oz. da naj povesta, če si premislitauser posted image . No, v bistvu sem ju vprašala ponovno samo zdaj, ko je pač bila ravno taka situacija, da sem morala bratu malo razložit, da se lahko na porodu kaj zgodi (se itak ne bo, ker sva midve z malo fajterki in niti pod razno se nama ne more nič zgodituser posted image , je pa fer, da ve, ker sva si blizu, pa praktično je, da nekdo ve, če se slučajno kaj izrednega zgodi, da takrat pride po tamalo - če bi to povedala tašči, na katero se sicer tudi lahko 100% zanesem, da bi prišla takoj po malo, bi se čisto preveč sekirala, boljše da nič ne veuser posted image ).

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Oporoka
14.11.2008 18:32:37   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

in je not zapisala kdo naj vzgaja in skrbi za njene otroke, če se njej kaj naredi (moža ni v sliki).


Full cudno. Moz umre in zapise, da bo za otroka skrbel nekdo tretji user posted image .
Matr, ga se za bonus lastnorocno zabijem, da slucajno iz krste ne vstane.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Oporoka
23.8.2013 17:34:04   
patrino
No pa sem našla eno staro temo iz naftalina, da mi ne bo treba odpirat nove. K iskanju podobne teme , me je spodbudil dogodek, ki se je blizu nas zgodil pred kratkim. Moževega bratranca je pred kratkim kot strela z jasnega zadela možganska kap.Sicer ne do smrti, ker so ga ekspresno prepeljali v KC, vendar je še vedno nepokreten in trenutno na rehabilitaciji v Soči. Še posebej tragično pri vsem tem je, da je star le 37 let in ima dve mali deklici. Ženska je seveda čim več pri možu, ki je precej psihično in fizično na dnu ( prej aktiven športnik, deloholik..), dečvici pa se v tistih dneh, ko je mati odsotna ( kar je res veliko) selita od enega sorodnika do drugega. Tudi pri nas sta bili večkrat, čeprav drugače nimamo ne vem kako rednih stikov. Žalostno je vse to, če gledam niju dve sploh, saj sta zadnje čase stalno na poti s kuferčkom. Žal nimata nikogar, ki bi lahko poleg matere zanju skrbel ves čas kadar nje ni. Ob tem mi je nehote prišlo na misel, kam bi v primeru, da zmanjka naju, s kuferčki potovali najini otroci. Tudi midva si želiva, da bi ju v takem primeru vzel k sebi moj pol brat ( on je ves nor nanje), saj se nama zdi najbolj primeren. Sedaj pa me zanima, če kdo ve, če se je zadevščina v tem času, ko se je odprla ta debata ( od leta 2008) zadeva kaj spremenila, oz. če se sedaj mogoče že da napisati kaj bolj "trdnega"kot le predlog oz. željo, ki jo CSD upošteva ali pa tudi ne. Ronja, ali sta vidva kaj poštimala to od takrat?

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Pralni prašek


Katerega uporabljate in ste z njim zadovoljni?

Ariel (42%)

Persil (26%)

Luna (7%)

Faks (1%)

Dash (13%)

trgovinske blagovne znamke (11%)


Število vseh glasov: 9937

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!