|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 13:50:20   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: sončika84

Uf,živci ja. tut meni popustijo. ko vem,da mu nič ne manjka(da je sit,previt...) ga dam v postlo,zraven zajčka plišastega in grem v kuhno in kej počnem ter ga provam preslišat. pa ga tut pol ure pustim jokat. grem vmes mu dat dudo parkrat. sej pol zaspi. boste rekle,da sem kruta,ker gapustim. ma ne, jaz sem tudi mišljenja,da dojenčki že zgodaj uveljavljajo svojo voljo. in ker vem,da kšnkrat joče,sam da bi bil po rokah ga pač pustim,naj se navadi bit sam in se zabavat. pa ne zdej razumet kot da ga nimam nič pri sebi. ga imam tut v naročju dost,sam kadr je pa preveč je pa preveč. pol se ti pa navadjo in nikokr ne morjo brez tebe. razvajenost. joče ap predvsem kadar je zaspan in se mora obvezno prej skregat. al pa kokr se m že rekla,da bi bil sam an rokah.


Koliko pa je star tvoj otrok?


Jaz bi rekla samo to, zdaj ko imam že "večjega" otroka, šest let pa pol je star. Crkljajte, crkljajte in še enkrat crkljajte, stiskajte k sebi otročke, vsak dan jim povejte, kako jih imate rade, .....ne malih otrok pustit jokat, saj ne vedo, kaj jim ne paše, radi bi bližino, mamo, ki ga bo stisnila, da jo začuti in zavoha ob sebi. Je prvo leto težko, ne rečem, da ni, tudi meni ni bilo vedno na izi, samo mi ni pa zdaj niti za sekundo žal, da sem ga toliko precrkljala, ker se mi zdi, da mi je kar ratalo vse skupaj. Zaenkrat in seveda trikrat trkam....Ko pap pride kapo di banda domov, pa otroka njemu v roke, ve pa na zrak za pol ure, da se zluftate.

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 14:08:10   
stunfek
meni tudi popustijo zivci in takrat v sebi cutim ful neko jezo na otroka. ampak vseeno ga nikoli ne bi pustil jokat za dalj casa...ga vsaj trepljam al pa kej, da ve da sem zraven. sem pac mnenja, da ni dobro pustit jih same jokat :)
ponavadi vse kar rabim je, da se enemu spovem, vcasih pa se kar zjokam, pa je...sploh kadar joka zaradi krcev in mu ne morem pomagat...takrat se se jaz zraven cmerim pa imava duet :) sicer pa je najboje res, da ga v takih tezkih trenutkih komi predas, ce le imas moznost.
pa jaz si skozi govorim (moja mantra) "slej ko prej bo zaspal" :) "tudi to bo minilo" :) pa kr gre user posted image


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 14:41:22   
sončika84
volga,  moj mali ima dobre 4 mesce. Sej vem,da me boš zdej napadla,pa še kšna druga zravn, da če sem nora,da ga pustim jokat. ampak, vem,kdaj ga lahko pustim jokat in kdaj ne. seveda ga tudi cartam in ljubkujem in vse, ampak ne bom dopustila,da bo pa skoz na rokah. poznam primer,ko ga je vedno dvignila k sebi in bla skoz z njim,zdaj pa je mali razvajen in ne zna brez mame. jaz to ne bom dopustila. saj če že res hudo joka,pol grem mal zravn in ga božkam po rokici, ampak vzela ga pa ne bom,ker točno vem,da samo to hoče. ali pa ko je zaspan, naj se joče ker če ga bom dvignila bo prec gledal okoli in se prečul. 

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 15:16:21   
Tisana
Jaz imam tri pa nimam problemov z živci
 Ja, sej, ko bom jaz mela ta tretjega, tud nam tok komplicirala user posted image user posted image user posted image  (svaka čast ninini).  Bom pa zihr še vedno živc in kolerik, pa kaj morem, če sem pač ful čustvena oseba - velik ljubezni, crkljanja, lupčkanja, objemanja, delanja neumnosti, igranja,... pa hkrati tudi hitra jeza. Še dobr, da je fotr čist skuliran user posted image user posted image user posted image   

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 15:19:05   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: alisha_2008

heheheheh  a dejte no punce user posted image
kaj ce bi jih mele 5-petorcke
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

 Alisha, očitno si vzela nekaj močnejšega od trave user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 15:22:24   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: sončika84

saj če že res hudo joka,pol grem mal zravn in ga božkam po rokici, ampak vzela ga pa ne bom,ker točno vem,da samo to hoče.


Nič te ne bom napadla, ker meni je v končni fazi vseeno, kako ljudje delajo s svojimi otroki. želim samo povedati, da to, da ga stisneš in vzameš k sebi, ko otrok joka, ni nič narobe. Čisto nič. 9 mesecev je rasel V tebi, bila sta ENO, zdaj je uletel na svet in kar naenkrat mu je vse novo. In ker se ne znajde sam v vsem tem NOVEM, seveda rabi mamo, bližino, nekoga da ga stisne in potolaži, ko se joka. Samo to sem želela povedati. jaz sem tako delala in kot pravim, je danes z mojim šestletnikom čisto vse v redu, ni mamina maza, ni da bi mi skoz za ritjo stal, če te je tega strah in je za svojo starost dovolj samostojen in samozavesten.

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 16:14:47   
sončika84
vem,da rabi mamino bližino in vse to. ampak,da bo pa 24ur na dan po rokah, to pa pač ne gre. ne samo zaradi bojazni pred razvajneostjo ampak tudi zaradi tega ker ne zmorem tega in ker pač se mi ne zdi prav in v redu, da je otrok tolko po rokah.  in zato ga pač pustim kdaj da se zjoka. 

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 18:26:59   
darja72
Sončika84, mogoče se bo bedasto slišalo, ampak jaz ne bi bila rada v koži tvojega dojenčka. Ker meni cartanje veliko pomeni. Dojenček potrebuje bližino mamice. In brez skrbi, ne bo se razvadil. To pride kasneje. Navsezadnje ni lutka, ampak živo bitje.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 20:54:50   
koala
Moj je zdaj star 9 mececev in če je nekja ne, potem začne tako kričat in izsiljevat, da mi včasih resnično popustijo živci in takrat ga odložim v stajico ali na tla, da je na varnem in stopim na verando za pol minutke, da nekajkrat globoko vdihnem in si ohladim živce. Tudi ko je bil mlajši in je jokal pa nisem mogla odkrit vzroka, sem ga odložila v posteljico stopila iz sobe 3x globoko vdihnila ter šla k njemu.
Še vedno se mi to zdi bolj sprejemljivo, kot pa da bi tako znervirana vztrajala pri jokajočem otroku.
Res pa sem vedno odpravila vse možne vzroke za jok.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 21:04:01   
tea78
Enaka zgodba kot Koalina.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 21:19:17   
cukrček11
Moj user posted image  je tud star 4 mesece pa je tudi taki vragec včasih, da mi popustijo živci. Pa, da ne bo rekla katera, da se ne morejo razvadit, pa še kako. Jaz vidim pri svojem kako je že naštudiran, tud on ponavadi čez celi dan spi mogoče 1 h vsega skupaj in ga ni user posted image , da bi ga spravil spat in potem se ne joče ampak vrešči in se dere, da mi gre skozi možgane pa za trenutek preneha in me prečekira s takim pogledomuser posted image  ali ga bom vzela k sebi al ne, potem vrišč daljeuser posted image user posted image user posted image , ampak nikoli ga ne pustim ali grem stran od njega, ko pa že obupam in ne morem več poslušat ga vzamem v naročje(ampak bog ne daj vodoravnouser posted image ) pa je v sekundi tišina, potem je tu vriskanje in veselica za 5 min, potem pa spet jovo na novo tečnarjenje in to se dogaja dan za dnem, pa sem tudi sama doma čez dan in nimam nikogar, tako da ko pride dragi domov samo še padem.user posted image user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 22:11:53   
alisha_2008
Tisana Lilypie 1st Birthday Ticker



Objave: 521
Član od: 6.6.2008
Status: odsoten

IZVIRNO SPOROČILO: alisha_2008

heheheheh a dejte no punce
kaj ce bi jih mele 5-petorcke


Alisha, očitno si vzela nekaj močnejšega od trave


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jah....kaj no user posted image probavam bit dobre volje ..... user posted image ampak ne trave pa ne uzivam user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 22:20:51   
polma
Ma, kaj bi skrivala- oba sem že hotla user posted image user posted image al pa user posted image ,user posted image ....
Pa še nekaj ne bom skrivala-vedno večkrat te prime...z leti  živci popuščajo prej user posted image .
Na hči se odkar je v šoli že  zderem (11let), tepem je ne, al se pa umaknem in prediham popadekuser posted image .
Mali ni še sam kriv, ampak ko se je user posted image user posted image user posted image nepretrgoma par ur...mi je popuščalo...
Sem preživela...vse bomo...
STAY POZITIVE!!!
Važno, da si lahko priznamo da bi lastne otrokeuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Naše mame tega niso nikol priznale- zato pa je blo takrat več fizičnega kaznovanja, se vam ne zdi?


(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: ko popustijo živci
12.11.2008 22:25:57   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: teja28
In kaj storite v takih trenutnkih?

Pa tut delam se dostikrat da ne vidim, kako me izziva-če jim vzameš moč, ONI popustijo... vrageci maliuser posted image user posted image user posted image ...
Zelo pomemben napotek sem enkrat dobila od starejše prijeateljice, ki ga je vredno upoštevat:
Ne spuščaj se z otrokom v bitko, če nisi 100% prepričan, da jo boš dobil!!!

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: ko popustijo živci
13.11.2008 8:39:58   
TiaSara
Ne spuščaj se z otrokom v bitko, če nisi 100% prepričan, da jo boš dobil!!!
 
user posted image user posted image user posted image

Drugače pa se strinjam z Volgo. Če dojenčka cartaš, ga s tem ne razvadiš. Mi smo starejšega veliko precrkljali in je sedaj krasen otroček. Bi ga pa sedaj hitro razvadili, če bi mu popuščali in mu ne bi postavili ustreznih mej. Imamo pa tudi dojenčico, ki zahteva skoraj non stop naročje in to povečini mamino. Včasih se pa tudi zgodi, da tako vpije, da je ne moremo pomiriti. Ko sem z njo sama, jo kdaj za trenutek odložim kam na varno, da 3x vdahnem, potem pa jo spet stisnem k sebi. Je pa to težko. Meni se zdi, kot da bi mi govorila, kakšna mama pa si, da me ne znaš potolažiti. No ampak si potem dopovem, da to ni res. In ko se drugič tako lepo nasmeje, s tem povrne za vse nazaj.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: ko popustijo živci
13.11.2008 8:56:34   
nia5
Mislim, da vsem kdaj vsaj malo popustijo živci, meni osebno sredi noči ko se zbudi in noče spat ter rogovili. Takrat jo za nekaj časa vzame ati, vendar je ponoči aktualna le mamauser posted image . Jokat pa je ne morem pustit, mi je prehudo. Enkrat sma jo pustila v postlci jokat in sma bila oba zraven, da ne bote mislile, da je bila sama in se je jok tako stopnjeval, da je nisma mogla več kot pol ure umirit. Jaz jo cartam, ko pa ne morem več, pa jo "podturim" atiju ali pa svoji mami.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: ko popustijo živci
13.11.2008 10:40:42   
babyboooom
jst tud

IZVIRNO SPOROČILO: zarjica

oja, oja, živci tudi meni popustijo. problem je pa, da sem z user posted image  ves dan sama doma in se ne morem nikamor umakniti. Ja, jaz jo odložim v posteljico, grem spit kozarec vode, globoko vdihnem in se vrnem k mali...ter čakam, da bo večer in se vrne mož.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: ko popustijo živci
13.11.2008 11:08:47   
sončika84
darja in vse ostale, nisem rekla,da ga ne cartam,ga. ampak pardon,če ga ne cartam celi dan in kar naprej.  celi dan sem z njim sama in verjemte mi,se ful ukvarjam z njim,ga cartam,lupčkam itd., ampak ne bo pa non stop se carttal pa bil v naročju,ker pač se razvadi. je hitro to vidt. saj se tudi sam igra v igralni podlogi. tudi jaz sem z njim,večkrat. ampak,kot sem že povedala ne bom z njim nonstop. in ja,pustim ga jokat,kadar res vem,da mu ne fali nič. seveda pa grem tudi do njega in ga pobožam in potolažim,dam dudo,tolko da ve,da sem še tukaj z njim,da ga nisem zapustila. kakorkoli, vsak dela po svoje. 

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: ko popustijo živci
13.11.2008 12:35:42   
TiaSara
Sončika84 - nobena ni rekla, da ne smeš tako delati ali da ni prav, da tako delaš. Samo druge pač ravnamo drugače, jaz zato, ker ne verjamem, da s crklanjem otroka razvadiš. To, da pa se ti počutiš osebno napadena, pa verjetno pomeni, da tudi ti nisi tako 100% v svoj način. Pa te nočem nič prepričevat, samo komentiram.

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: ko popustijo živci
13.11.2008 12:47:39   
mamica1
moje mnenje je, če user posted image   joka potem mu nekaj manjka...
živci pa sicer tudi meni popustijo ampak bolj na atija kot na otročka user posted image
ne vem naš sonček je star skoraj 8 mesecev pa smo ga ogromno prenosili in ga še
in nikol nisem imela občutka, da bi izsiljeval, če je jokal sem ga pač vzela v naročje
in je vedno pomagalo user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: ko popustijo živci
13.11.2008 13:13:06   
karamelam
No men so glih dons popustil...je zgleda tud vreme takuser posted image  Stara je 5,5 m pa mi do danes še ni tko pokrova odnesl. Vem da je vse ok, je sita, previta, zdrava...vse. Crklam jo dost, v glavnem vse oh in sploh, kot vse mamice. Ampak dons...dons pa res ni nč prov. Sem jo pustila na tleh, jst pa v kopalnico pa jok. Pol k sm pršla nazaj me je sam čudn pogledala in naprej tečnarla. Pa sm jo kr oblekla (čeprav ji tud to seveda ni blo prov), jo napokala v voziček in šla mal ven klub dežju. Obe sva se morale preluftat in v sekundi zaspala. Zdej pa spet tečnari....tko da morm ituser posted image user posted image

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: ko popustijo živci
13.11.2008 13:48:38   
sončika84
tisara saj se ne počutim osebno napadene. sploh ne. sam komentiram in povem svoje mnenje. jaz sem v svoj način popolnoma prepričana,ker drugače tega ne bi počela. vem,da ste tudi ve v svoj način prepričane in prav je tako. vsaka mamica pač dela po svoje. tako je to in tako bo in resnično se ne počutim napadene.user posted image  

(odgovor članu karamelam)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: ko popustijo živci
14.11.2008 7:36:34   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: alisha_2008

ga pa pustis samega z otrokom za en dan..gres mal ven .....pa ze klice ves panicen, da je tecna user posted image

takrat pa zna rect "svaka ti cast, mas dobre zivce"
user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image

Ja tako stanje je tudi pri nas in to že po eni uri.

Hja živci pa znajo fino popustit, sploh po celem dnevu joka, ko res ne veš več kaj bi znjim. In priznam, da sem zvečer že tako utrujena, da ga kar pustim v postelji, da se dere nekaj časa. Ker enostavno ne morem več. V najhujših živčnih obdobjih ga dam tudi v posteljo ali pustim v ležalniku si nardim čaj in ga grem ven pred bajto spit, da ga ne slišim, ker drugače se ti res lahko odpelje user posted image

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: ko popustijo živci
14.11.2008 12:22:58   
alisha_2008
jah nimas kej user posted image

se vedno pravim....

kaj bi blo ce bi mel petorcke user posted image user posted image user posted image user posted image

bomo ze...vse se da prezivet, sam treba se je skolirat pa pomirit, pa ceprou bi v ksnem trenutku sam zaprl vrata in se vsedu kot da svet ne obstaja


(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?