|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjanke (z okolico)
18.11.2008 17:31:59   
Lolita23
Živjo!!!

martka jaz bi tudi imela cd.

katja_p torej so poz. vtisi glede P.user posted image Super no sej važen je odnos do ljudi, vse drugo je le za zraven.user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
18.11.2008 18:21:14   
katja_p
Js morm rečt, da sem danes dobila pozitiven vtis o CE P. Ampak v končni fazi je to čist odvisno od ljudi, ki so tist trenutek tam ... Eni imajo po porodu slabo izkušnjo, drugi malo manj. Ampak to je tud v SG porodnišnici. Pač, kokr naletiš - ena sestra vstane z levo, druga z desno nogo ... user posted image

Bistvo je, da ko si tam na mizi, da poslušaš babico! Pol bo pa že šlo nekak. Tiste tri dni v P bomo pa tud preživele, tud, če bo kaka sestra mal bolj sitna user posted image

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
18.11.2008 18:26:10   
mbd0411
1x sem že pohvalila porodnišnico celje in bom še 1x.
Sestre so super prijazne,pomagajo in sploh zlo ustrežljive.Tudi zdranice in zdravniki,sploh s katerimi sem imela jaz opravka same pohvale,glede babic pa itak.Jaz sem imela babco Branko in je bila ves čas z mano v porodni....
Kaj naj še rečem?Lepe izkušnje na porod imam,saj sem se tudi zelo pozitivno pripravljala na vse.
Vsem,ki ste tik pred želim res lepo in nepozabno izkušnjo kot je bila moja.Zapomnite si vsako podrobnost,saj se boste rade spominjale...Bolečine se pozabi,verjemite.user posted image
Komaj čakam vaše porodne zgodbe.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
18.11.2008 18:31:41   
katja_p
Js lepo strumno korakam porodu naproti user posted image  Sicer user posted image vsak dan dopovedujem, da naj počaka na december (ker mi je zlo lep mesec), če pa res ne bo zdržala, pa vsaj do naslednjega tedna, da bo strelec (ker s škorpijoni nism glih kompatibilna user posted image ).

Mogoč je čudno, da me ni še nič strah, ko pa se ene že kr tresejo ... Bom imela skoz v mislih, da bom pol dobila na trebušček svojo malo pikico, ki sem jo čuvala te mesece in ji dajala zavetje. Tiste bolečine bom pa že pozabla, še vse so/ste user posted image  Želim si sam, da res ni bi imela poldnevnega poroda user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
18.11.2008 18:36:43   
katja_p
Bethany, decembrke so te začele prehitevat user posted image  Nam bo ena ta teden rodila (ker ima premal plodovnice in bodo najbrž sprožili porod)

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
18.11.2008 18:39:58   
martka
bethany in lolita imata zasebno sporočilo

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
18.11.2008 18:48:24   
martka
Mogoč je čudno, da me ni še nič strah, ko pa se ene že kr tresejo ... Bom imela skoz v mislih, da bom pol dobila na trebušček svojo malo pikico, ki sem jo čuvala te mesece in ji dajala zavetje.

pa ja, tko je treba razmišljat in tako se potem zgodi....user posted image
ne pa paniko peljat in se potem cela v krč spravit in cel dan v porodni ždet in se potit...user posted image

pa to res ni naš namen, a ne?
a še tebi cd presnamem? da se boš rolala od smeha v porodni?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
18.11.2008 19:58:19   
martka
prvič nisem nobene na forumih brala in nič jamranja in strahov drugih poslušala
pa se človek mal nalezeuser posted image user posted image

v resnici me pa ni nič strah- saj bi bilo čudno, če bi me bilo po takem prvem porodu, kot sem ga imela...

je pa fajn it mal na akup.,
pa fajn je 2x na dan domačo nalogo delat
pa fajn bo cd poslušat
pa fajn se bo v porodno prismejat in potem smejočega otročka v naročje dobit
skratka...
fajn!!

je do decembra počakat!
pol pa vse to naredit!

ker  moram še za mojega Luka darilo kupit, pa za taščo, tasta, mamo, ata... pa seveda za dragega...
ej to se mi pa res ne da počet in razmišljat!!

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
18.11.2008 19:58:51   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Bethany, decembrke so te začele prehitevat user posted image  Nam bo ena ta teden rodila (ker ima premal plodovnice in bodo najbrž sprožili porod)

Pa kam se jim tak mudi!! user posted image user posted image Ko je pa taaaak "fajn" bit čez rok, pa it sam sebi na živce, ko se sam prestavljaš iz enga konca stanovanja v drugega, pa ko je trebuh že fejst napoti, če so pa še kakšne bolečine, ki te ovirajo pri premikanju, pa še toliko boljše... user posted image user posted image

Eh, ta naša user posted image je čist flegma, danes je bila cel dan mirna, pa si mislim: aha, nekaj se pripravlja! Ampak mi zadnje pol ure spet konkretno rogovili po trebuhu... Sej je fajn, da jo čutim, me vsaj to ne skrbi... Sam vseeno: naj pride VEN!! user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
18.11.2008 20:00:43   
katja_p
Bethany, daj še prosim pol men posnem CD. Thnx! user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
18.11.2008 20:02:53   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: martka

prvič nisem nobene na forumih brala in nič jamranja in strahov drugih poslušala
pa se človek mal nalezeuser posted image user posted image

v resnici me pa ni nič strah- saj bi bilo čudno, če bi me bilo po takem prvem porodu, kot sem ga imela...

je pa fajn it mal na akup.,
pa fajn je 2x na dan domačo nalogo delat
pa fajn bo cd poslušat
pa fajn se bo v porodno prismejat in potem smejočega otročka v naročje dobit
skratka...
fajn!!

...

Hehe, tole si pa ful fajn povedala, oz. napisala. user posted image Kot reklama za izi porod. user posted image Js si tud takega predstavljam v mislih.

A 2x na dan delat domačo nalogo??! user posted image Joj, tle pa nisem pridna, nič čudnega da se nič ne začne dogajat. user posted image user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
18.11.2008 20:08:59   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Bethany, daj še prosim pol men posnem CD. Thnx! user posted image

Velja! user posted image To bo smeha v porodnišnici v naslednjih mesecih. user posted image user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
18.11.2008 20:25:00   
martka
A 2x na dan delat domačo nalogo??! Joj, tle pa nisem pridna, nič čudnega da se nič ne začne dogajat.

zjutraj, da sem cel dan kot ferari in zvečer, da spim kot polhek

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
18.11.2008 20:35:30   
Bethany
Ko smo že glih danes nekaj vicev prebrale in je prav pasalo, sem se zdele spomnala na moj priljubljen posnetek na Youtube, ziher ste ga že videle in slišale, ampak je vseen vreden omembe in ponovnega ogleda. Js se vedno nasmejem, ko ga gledam user posted image user posted image

Torej: Achmed, the dead terrorist user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
18.11.2008 21:29:03   
_kathy_
Bethany, a boš še men plis posnela CD?user posted image user posted image
am...mbd0411, omenla si, da si mela babico Branko...a se piše Užmah?
jao jst sm pa bla dans na faxu, pol sm pa celo popoldne spala ...sm zadnje čase ful neki utrujena ...am a ma kera težave z dihanjem zdaj med nosečnostjo??ker mene ful matra ...mislim gledam tv, nič napora ...pa mi ne da dihat.user posted image user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
18.11.2008 21:33:52   
m a j c i k a
Hej punce, tolk pohval na celjsko porodnišnico pa že dolg nisem slišala in da je lepo uštimana pa to, no men se glih ni zdel, je pa res da je ogled porodnišnice pod prijaznim vodstvom čisto nekaj drugega kot potrem sam potek poroda in vse kar paše zraven. Kaj bi jaz dala lani za kakšno babico Branko, v bistvu za kakršnokoli babico!!user posted image  Verjetno ne bi bila tako rezana pa tudi prestrašena ne,............

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
18.11.2008 22:00:07   
katja_p
majcika, predvidevam, da tvoja izkušnja z CE P ni glih preveč pozitivna ...

(odgovor članu m a j c i k a)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
18.11.2008 22:12:35   
m a j c i k a
Ker tamala že spi, ati je šel na en pir, meni je pa dolgčas in se pač bliža porod obujam spomine na moj lanski in prvi porod in sem se odločila da ga na kratko podelim z vami, upam da vam je prav,........

V ponedeljek, 05.03.2007 sem imele redni pregled pri svoji G, ki mi je kar napovedala da bom najkasneje do osmega marca rodila, ker je tamala že čisto odspodaj in bila sem odprt že 3cm. Seveda se mi je to zdelo nekako smešno, češ kok bo pa to vedla? Počutje je bilo super in v sredo, 07.03. sem okrog 13h šla še v Mercator s kolegico na kavo in babji čvek, okrog 14h pa me je pognalo na wc - driska, kmalu zatem še enkrat in v roku pol ure še trikrat, začelo me je tudi malo bolj kot ponavadi zbadati v spodnejm delu trebuha in kasneje še v križu, malo pred 15h so bile bolečine malo močnejše in poklicala sem dragega v službo naj rajši pride da se nekako čudno počutim, stuširala sem se oblekla in ob 15.30 sma bla tam.
Bolečine so se iz minute v minuto stopnjevale, v bistvu so to bili popadki, ki sem jih občutila kot zelo močno zbadanje in špikanje, pa nenehen pritisk na blato, čeprav ne moreš it, grozen občutek. Priklopili so me na CTG in pustili samo z bolečinami ki so bile vedno hujše (ni pa mi padlo na kraj pameti da so to popadki in da naj jih predihavam), čez dobre pol ure je prišla babica, mislim da je bila Greta, me odklopila prinesla spalno srajco, rekla da se lahko stuširam in uležem ter počakam na zdravnico, da me še vaginalno pregleda ter šla. Ostala sem sama z vedno hujšimi bolečinami, šla sem še enkrat na blato, sama voda, potem se je odvalil ogromen krvav čep in nisem vedela kaj naj zdaj, klicala sem pa nobeden ni slišal, par minut za tem se mi je vlila še voda, ogromna topla luža, še vedno ne dobim nobenega, predstavljajte si greš prvič rodit ne veš niti približno kaj te čaka, nikjer nikogar da te vsaj potolaži,nič,........ K sreči je bil moj pod oknom (noter seveda ni smel do poroda) in je šel noter iskat pomoč, čez nekaj časa je le prišla babica in rekla naj s epomirim in uležem da je zdravnica trenutno pri porodi in da m,oram počakatuser posted image  Kakšno ležanje in pomiritev???? Hodla sem sem in tja in čakala, ko me je prijel popadek tak nisem vedla kak naj se naštimam da bo čim manj bolelo, še vedno jih nisem predihavala, ker sem bla tolk prestrašena da se tega sploh nisem spomnila, verjamte ali ne!
Ob petih končno pride zdravnica me pregleda in reče: KAJ PA NISTE POVEDALA DA STE ŽE ČISTO ODPRTA??????????  Halo pa kdo je tu zdaj zdravnik? Takoj v porodno in ne se premikat, gremo rodit, pokličite očeta, če bi takoj šli rodit bi imeli že dokjenčka v naročju!!!! Teh besed ne  bom nikoli pozabla!!!!!
V porodni na CTG, pride noter moj srček cel v zelenem vem da mi je bil ful smešen, pa še v obraz je bil cel zelen od groze mendauser posted image  in pride babica, zdravnica pa greuser posted image ????!!!!!  Reče ko pride popadek potisnite in dihajte vmes, ni šlo, ker so popadki že slabeli, glavna doza je že šla mimo mene, dala mi je dozo umetnih ker nam je pač vlak odpeljal! To je šele bil žur ko so prijeli, med najhujšimi popadki me je spraševala moje osebne podatke, podatke o partnerju, o boleznih in vse kar bi me morala že prej, komaj sem vedla kok mi je ime, ne pa kdaj je rojen moj srček! Babica pa se je iz drugega kota sobe drla dihat, dihat, poskusite pritisnit,.......
Vmes je prišla zdravnica pogledat in se je začudla da še tamale ni odzunaj, 19.15 pa se je iz trebuha izstrelila mala kepica Tija, težka 3280 in dolga 49cm, 11 dni prd rokom. To je bil čuden občutek, takšna toplina in pritisk in kar naenkrat občutek praznosti in tisti zvok, ko je babica prerezala presredek in jok moje male punčke in objakani ponosni očka s fotoaparatom in prvi dotik z mojim sončkom, nepozabno res,.....................
Pravo mesarjenje pa je šele sledilo, porod posteljice sploh nisem občutila ker sem čisto prevzeta nad novorojenčkom, potem pa je prišel dr. Pirc da zašije presredek, že na pogled mi je bil zeeelo antipatičen in grob in res me občutek ni varal,.. Noge so mi razširili in zavezali, dal mi je inekcijo in začel šivat, kar naenkrat pa je rekel da ni v redu in začel parat oziroma vlečt šive ven in začel šivat še enkrt malo bolj vstran brez inekcije, seveda sem kar trznila ker je blo to v bistvu bolj kot ne skoraj na živo, mogla sem bit pa čisto pri miru in so me držale tri sestre ne vem kje so se našle, prej pa nikjer nobene, moj je kar barve spreminjal, meni pa je brava izginjala z obraza od bolečin, takoj so mi dali dve tableti in to je blo to, ati je po eni urci šel ker mu je bilo slabo in je rabil svež zrak, jaz pa sem še dve urci ležala sama v porodni s svojim sončkom, vsa dehidrirana pa nikjer nobenega, da sem na koncu čistilko prosla za kozarec vode, ker baje je ne smeš pit, da ne bruhaš, potem so me odpeljali v sobo in naslednje jutro ko sem mogla na wc sem padla skup kar na školjki, ker sem zgubila ogromno krvi med šivanjem,..........
Ležala sem še tri tedne z zagnojenimi šivi in bolečinami, hvala bugu za lubje iz katerega si skuhaš čaj in izpiraš šive, da se hitreje celijo!!!

To je moja prva porodna zgodba, čeprav je porod minil kar hitro, me boli ker vem da bi lahko minil še hitreje, bolj prijazno in manj prestrašeno!

Ja malo sem vam zamorila tale večer, pa brez zamere malo me grabi panika pred porodom,..............
Lahko noč!

Neposredna povezava do sporočila: 2243
19.11.2008 8:04:24   
martka
v franciji z EA rodi 70% porodnic. v avstriji 30% -  toliko kot pri nas!  sedaj namreč gledam ponovitev preverjeno!

Neposredna povezava do sporočila: 2244
19.11.2008 8:07:41   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: martka

v franciji z EA rodi 70% porodnic. v avstriji 30% -  toliko kot pri nas!  sedaj namreč gledam ponovitev preverjeno!
sem gledala včerajuser posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
19.11.2008 8:40:17   
martka
To je moja prva porodna zgodba, čeprav je porod minil kar hitro, me boli ker vem da bi lahko minil še hitreje, bolj prijazno in manj prestrašeno!

joj tole je bilo pa res pod kritiko za osebje in bravo zate!

ravno zato je bilo meni fino, da sem imela dogovorjeni datum poroda.

13.12.1999 je moja G. ugotovila da sem 3,5 odprta in me 16.12. naročila na porod (če se seveda sam ne bi zgodil že prej).
zjutraj sva naredila še domačo nalogo
prišla sem na ctg, pol pa klistir in blazno začudenje babice (ali koga pač), da sem pobrita in ja kdo vas pa je ?!?  halo??? kaj jo briga!!! sama sem se, ji povem in jo skor kap zadene... no pa ji je le uspela zapret usta, mi povedat, da naj še malo poležim in potem grem pod tuš in seveda na wc. potem dam vse podatke in plačava porod...
to opravim , pride moja ginek. mi predre mehur, malo vode odteče, potem pa me dajo na posteljo, ki se lahko nagiba na vse možne načine a mi ena starejša babica reče naj si sedaj le naj ne izmišljujem, kako naj mi premikajo posteljo, ker so tud tiste brez te postelje pred mano rodile..... k sreči je njene izmene čez nekaj minut konec....
ginekologinja odredi količino umetnih popadkov in če pol ure kasneje ne bo nič potem toliko in...
čez slabih 5 minut mene grozno zagrabi popadek... in dihamo- vsi- babica, jaz in bodoči očka.... uh, mine in jaz rečem, da bi raje jutri rodila, pa mi ne pustijo domov (ha ha ha!), izprosim tisti protibolečinski drobižek,
potem čez minuto nov popadek, ki traja in traja in potem jaz hočem pritiskat in pritiskam, pa se babica huduje, da pa v drugem popadku res še ni čas za to... jaz sem odločna nazaj in ji zabrusim, naj bo koristna in gre po ginekologinjo, ker jaz Moram pritiskat, ginekologinja je bila pred vrati in to slišala in pogledala, se z mano zelo strinjala!! še enkrat mi mora predret mehur...popadek je minil... par sekund miru in potem njen glas- hitro na bok, pritisnite!,.... na hrbet!,... mi dvigne hrbet v pol sedeči položaj, primem noge, slišim njen ukaz, gremo kakat! in evo Luka! dajo mi ga na srce... sem kot v transu od očaranja!
porodim še posteljico (smešen občutek), me ginekologinja pregleda, ne potrebujem nobenih šivov in potem me kmalu začne tako zelo zebsti, da mi morajo prinest še dodatne odeje iz drugih porodnih sob... ginekologinja (na začudenje sester) naroči naj me dajo v drugo nadstropje v enoposteljno sobo. HVALA!!!  čez dve uri me preselijo v drugo nadstropje.... sama sem hodila na wc, pod tuš .... vsakih 45 minut so hodile sestre k meni in spraševale o počutju in če kaj potrebujem. in se čudijo mojemu dobremu počutju...
taka je moja porodna izkušnja in izkušnja s sestrami na oddelku....
brez pripomb (hvala bogu, da je tista tečka imela konec službe na začetku poroda!).
želim si, da bi bilo sedaj enako... moje vizualizacije so že takšne.... gremo na zmago, kajne?

Neposredna povezava do sporočila: 2246
19.11.2008 8:49:23   
_kathy_
sm si jst zdaj tud pogledala Preverjeno.a od vas se bo katera odločila za EA?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
19.11.2008 8:51:58   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_

sm si jst zdaj tud pogledala Preverjeno.a od vas se bo katera odločila za EA?

jaz se ne bom odločila za to- verjetno zarad tega,ker mi je prvi porod ostal v lepem spominu in imam visok prag bolečineuser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
19.11.2008 8:55:47   
urskaf
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_
...sm zadnje čase ful neki utrujena ...am a ma kera težave z dihanjem zdaj med nosečnostjo??ker mene ful matra ...mislim gledam tv, nič napora ...pa mi ne da dihat.

Jst sem tudi kr naprej utrujena in zasopihana. So rekli, da v drugem trimesečju imaš pa ful energije in vsega, pa pri meni to sploh ne drži. user posted image Jst bi najraje kr naprej spala, pa še to ne morem, ko me vse boli. user posted image No, ja, vsaj ponoči še zaenkrat spim, če mi moj ne krade preveč odeje. user posted image Jst sem zasopihana že, če grem na wc, pa srce mi ful razbija. Me vsi že sprašujejo, če že kaj brca, pa nič ne čutim, ker ko se uležem, čutim samo svoje srce.

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
19.11.2008 9:00:42   
mbd0411
Jutro!
Ja porodne zgodbe so različne,mi smo si različni in seveda osebje...Jaz sem imela obakrat lepo izkušnjo.Obakrat malo različno a vseeno enako.
Kathy,ja mislim da je bila ta babca Branka(Užmah).Super je bila res.Mislim,da je iz Šentjurja al pa se mi je sanjalouser posted image .
Še malo pa se boste tudi ostale oddahnile od nosečniških tegob in se prelevile v nočne soveuser posted image Ja,noči bodo skrajšane,dnevi pa še bolj.Tako mine dan,da ne morem verjet.Skoraj 1 mesec smo že stari pa sem še čisto pod vtisom poroda.Seveda prijetnim.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 presenetljivih dejstev o nosečniškem tre...
Pogled na rast nosečniškega trebuha je nekaj posebnega in občutek res prekrasen, ko veš, da tam raste ljubezen tvojega ž...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

zanositev
awwa

Koliko časa po prenehanju jemanja kontracepcijskih tablet ste "se trudile", da vam je uspelo zanositi?

prvi mesec (37%)

2-3 mesece (23%)

4-6 mesecev (14%)

7-9 mesecev (4%)

več kot 9 mesecev (22%)

Število vseh glasov: 234

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!