|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   služba al diloma
3.12.2008 0:14:37   
komarka
Moram napisat kaj se mi mota po glavi,da vidim vaše komanetarje...

Po mojem mneju je diploma pomebnejša - sploh, ker je ze nekaj let kar sem končala predavanja in tud diploma je ze napol narjena...
Mož ma sicer redno sluzbo z osnovno plačo (800€),najemnino imamo zaenkrat simbolično, mali je zacel hodit v vrtec...

Itak si pa želiva kmal še kakšnga otročka.

Vsake toliko pa se vseeno vprašam če ne bi bko bolš it v službo, pa met porodniško...

Skatka kaj je po vešem več vredno?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: služba al diloma
3.12.2008 3:56:32   
Kerensa*
Več vredno od česa?

Sedaj si, če prav razumem, doma. Brez službe in brez lastnega dohodka. Otroka imaš v vrtcu, moža v službi, ti pa čas za diplomo, ki ti je pomembna. Eksistencialnega problema očitno nimate (ga ne omenjaš).

Če bi šla delat, bi bilo sicer več financ, a s tem tudi nižji otroški dodatek in višje plačilo vrtca, istočasno pa manj časa in energije za moža, otroka, diplomo in stanovanje.

Če je to tisto, kar sprašuješ, potem bi jaz ostala pri prvem odstavku. Torej brez službe. Razen, če nimate kakšnih materialnih načrtov, ki se ne izidejo s samo eno plačo.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: služba al diloma
3.12.2008 7:45:27   
piamaria
Iz lastnih izkušenj- diploma!
Vse se uredi, ko sva midva imela 1. dojenčka sav bila še oba študenta, mož izredni in s službo, potem smo imeli čez dve leti še enega in mož redno službo točno za cca200.000 SIT in nato sem jaz šla v službo, ko je bil drugi star 9 mes., brez problema...sedaj sem 3. nosečka in presrečna!!!!!user posted image

In vpisala sem mag. letos sept.user posted image
Vse se da, če se hoče, je pa res zelo malo časa ostane zame in za opravila...ampak likat pride mama, kuha mi menza med tednom....poceni!
Jaz se ukvarjam otrokoma in se učim, ter sem zaposlena za 4.ure.
To je to!!!!!user posted image

Pavilno se odloči.
Študij čez par let bo le še dražji in manj časa bo glede na razmere in službo.

_____________________________

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: služba al diloma
3.12.2008 8:34:48   
t5t6
Po mojem imaš lahko oboje. Res ne vem v čem je problem hodit v službo in vzporedno pisat diplomo. Jaz sem naredila 16 izpitov in magistrsko nalogo  z dvema majhnima otrokom, ko sem se vpisala sem bila noseča za 2. Pa nisem niti en dan manjkala v službi, ker sem se super počutila. Tako, da kar pogumno vse se da. Diploma je seveda pomembna ampak služba in posledično prihodki tudi, po mojem boš lažje sedaj našla službo, kot pa potem z diplomo in dvema majhnima otrokoma.


(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: služba al diloma
3.12.2008 9:57:40   
sazi
Zahtevnost pisanja diplome je zelo odvisna od programa, ki ga končuješ. Če nisi iz take stroke, ki vključuje kakšne poizkuse, raziskave in nasploh odvisnosti od drugih, potem ne bi smel biti problem, da napišeš diplomo že v času čakanja na novo službo - sploh, če si zdaj itak doma.
Če pa je diploma zares zahtevna in jo moraš pisati v odvisnosti od volje/časa/pomoči drugih, potem je pa malo za razmislit.
Tudi jaz sem ob enem otroku naredila zelooo veliko - ob dveh se pa strinjam, da bo težje, samo če niti noseča še nisi in si doma, pa res lahko napišeš diplomo ob enem otroku in službi. (ok, se strinjam, da je odvisno od napornosti službe in težavnosti diplome)

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: služba al diloma
3.12.2008 10:27:02   
zmajaz
Najprej vsekakor dokoncaj diplomo. Ce imas ze napol narjeno, potem bo verjetno tako kmalu gotova. Poznam primer, ko je uciteljica slovenscine zacela delati v osnovni soli se kot absolventka in potem se je tako dolgo spravljala delat diplomo, da ji je cel studij propadel in se je morala znova vpisati v 1. letnik!!! user posted image  Verjetno si ji sicer kake izpite priznali, ampak vseeeno. S tem se ni za igrat, ker je res skoda, ce ti studij propade.

Pisem c, s, z - ker sumniki ne delajo. :(

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 3.12.2008 10:29:26 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: služba al diloma
3.12.2008 12:31:43   
ThinkPink
Poznam primer, ko je uciteljica slovenscine zacela delati v osnovni soli se kot absolventka in potem se je tako dolgo spravljala delat diplomo, da ji je cel studij propadel in se je morala znova vpisati v 1. letnik!!!


Oprosti, tega pa ne verjamem. Razen, če je vmes minilo kakih...50 let.

Drugače pa komarka- na tvojem mestu bi začela aktivno pisati diplomo (če imaš varstvo za otroka, lahko pišeš nekaj ur na dan, kar pomeni, da boš hitro končala) in hkrati iskati delo. Če delo pride prej, ga sprejmi in piši diplomo hkrati (vse se da).

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: služba al diloma
3.12.2008 12:36:06   
tintin
Se strinjam s t5t6. Ne vidim razloga, da bi človek izbiral med službo ali diplomo. Sigurno se da oboje. Pač pišeš diplomo, zvečer ko gre otrok spat. Če delaš vsak dan 2 uri, imaš napisano v dveh mesecih. Samo samodisciplina je potrebna.



(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: služba al diloma
3.12.2008 18:56:38   
komarka

IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Po mojem imaš lahko oboje. Res ne vem v čem je problem hodit v službo in vzporedno pisat diplomo.


user posted image čestitke in občudovanje z moje strani vsem ki studirate ob sluzbi in otrocih!!! men se ta diploma vleče ko kurja čreva user posted image Izpite bi mogoče še uspela(no sej diplomski izpit me se čaka), ampak pisanje-res nisem tak tip.

In hvala za spodbudo vsem!

Nekdo je omenil disciplino-ja to je pr men velik problemuser posted image sej me je sram...

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: služba al diloma
3.12.2008 18:57:50   
komarka
Aja delam pa iz španske knjizevnosti-in je ze kr nekajkrat po dva meseca dela vlozenga-pa sem pomoje sele na polovici...

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: služba al diloma
3.12.2008 19:03:24   
Anonimen
Oboje. Jaz sm cel študij ob službi nardila(razen prvega letnika). Sicer je dlje trajalo ampak sm. Tudi sedaj delam podiplomca ob službi. Pa imam službo do petih vsak dan.
Itak si doma, zdej na ful deli na diplomi pa bo. Če je otrok v vrtcu imaš itak čas, ga pač izkoristiš za diplomo. Sam začetek je težak. K enkrat zalaufaš kar greuser posted image

(odgovor članu komarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: služba al diloma
3.12.2008 19:14:50   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Poznam primer, ko je uciteljica slovenscine zacela delati v osnovni soli se kot absolventka in potem se je tako dolgo spravljala delat diplomo, da ji je cel studij propadel in se je morala znova vpisati v 1. letnik!!!


Oprosti, tega pa ne verjamem. Razen, če je vmes minilo kakih...50 let.


Tudi jaz vem za take primere. Je punca redno naredila vse letnike in izpite, se po 4. letniku zaposlila kot učiteljica,m potem pa diplomo pacala in pacala - ni se ji dalo, pa bi lahko končala. Odlašala je toliko časa, da so ji počasi začeli postavljati noe pogoje. Najprej 2 dodatna izpita, pa potem še nekaj, potem se je spremenil program in bi bilo potrebno vložiti res zelo veliko truda in časa, pa je vse skupaj pustila - je rekla, da poučevanje itak ni zanjo. Zdaj ne dela v šoli, med začetkom in koncem te zgodbice pa je minilo cca 7 let, pa se ji je nabralo toliko novega dela in zahtev. Programi se spreminjajo in je treba s končanjem pohitet.

Avtorici teme sem pa tudi že prej scetovala, naj se loti diplome in iskanja službe, pa še zanosi lahko kmalu in bo imela končano vse.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?