|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj jeste
9.12.2008 20:48:47   
tominikapiki
Našemu 7-mesečniku niso ugotovili, na kaj naj bi bil alergičen, ima pa po obrazu rdeče pikice, ki se včasih sušijo, včasih postanejo živo rdeče in se iz njih rosi, včasih pa čisto izginejo... Preventivno ne jem jajc, mleka (in izdelkov iz njih), paradižnikovega koncentrata, jušnih kock, zelja, citrusov, čokolade...skratka en kuuup stvari je prepovedanih, zato sem si kupila tablete iz alg, da dobim vsaj b vitamin. Ker ga še vedno večinoma dojim, pa me skrbi, da ne bo dobil zadosti železa.., Kaj torej ve, ki imate podobno dieto, jeste, da nadomestite izgubljene minerale in beljakovine?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj jeste
9.12.2008 22:52:43   
Ursi2
Živjo!
Doma imam 9,5 mesecev starega sina. Oba sva na dieti brez mleka, jajc in pšenice (in seveda vseh izdelkov, ki kaj od tega vsebujejo). Poleg tega pa ne jeva soje, oreščkov, svinjine in jagodičevja ter meda.
Se še vedno veliko doji, čeprav že je tudi GH, vendar še nismo nadomestili enega obroka.

Za oba uporabljam riževo mleko z dodatkom kalcija in tudi ovseno mleko. S tem mlekom naredim pudinge, rižolinote, corn flakes. Zelo rada imava za zajtrk ovsene kosmiče+suho sadje (prejšnji večer namočeno in potem zmiksano s paličnim)+laneno seme inn vse zmešam z riževim oz. ovsenim mlekom.

Baje imajo tudi rožiči kr nekaj železa v sebi. Poleg tega jeva teletino in govedino, veliko zelenjave., predvsem brokoli, ohrovt, bučke, špinačo, cvetačo, papriko, korenček,...
No, oba obožujema krompir, ampak tudi riž ali polenta nista slabi.. Veliko pojema suhega sadja, pa tudi svežega sadja (banane, kakiji,jabolka, hruške, melone,...)
Pa ajdovo kašo i proseno kašo jeva, čeprav em se morala navadit na okus. Je skuham več in nilč ne solim in potem imam enkrat zraven zelenjave, drugič pa naredim kak narastek z jabolki in suhim sadjem in je tudi zelo dobro. Pa mlečni riž z rozinami, suhim sadjem, jabolkami,... je tudi dober!!!

No, če želiš še kaj vprašat, lahko tudi na ZS. imam kr nekaj receptov za juhe, glavne jedi in tudi za sladice.

(odgovor članu tominikapiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj jeste
10.12.2008 3:27:00   
manja143
Pozdravljeni obe,

ko vaju poslušam kako pazita in skrbita, nisem mogla da vama ne odpišem.

Tudi mi smo imeli takšne probleme. Potem smo šli na bioresonanco in istočasno uvedli dieto. Na pregledu so ugotovili, na kaj vse je bila naša pupa alergična in pričeli smo s terapijami. Moram povedat, da so bili rezultati zelo hitri in obetavni. Sedaj smo večino alergenov že odpravli in lahko jem že skoraj čisto vse, Lini pa tudi že uvajamo določeno hrano. Zelo smo veseli in ta terapija je zakon.

Če potrebujeta kaj vprašajta.

lp

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj jeste
10.12.2008 7:05:45   
Ursi2
Ja, sej tudi midva se pogovarjava, da če bo tako še naprej ostalo, da bova šla ne bioresonanco. Problem je samo, da še čakama na vse izvide in so naju preventivno že dali na dieto. Je pa problem, ker se našemu ni nič kazalo na koži. Ima res čisto kožo, nikjer nobenega flekeca ali pikic. Je pa imel hemoglobin zelo nizek in po preiskavah so ugotovili kri v blatu in zaradi tega so naju dali na dieto, ker sumijo, da bi lahko šlo za kako črevesno okužbo.

(odgovor članu manja143)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj jeste
10.12.2008 7:56:49   
Naty*
Tudi jaz imam strogo dieto brez vsega, kar je napisala Ursi2, poleg tega pa je moj mali alergičen tudi na banane, hruške, perutnino, beli sladkor, konzervanse in barvila. Odkar sem na dieti brez čisto vsega tega, se je stanje izboljšalo, tko da vem, da se splača potrpeti in upam, da bo mali to prerasel.
Js mu za zajtrk kuham jabolka (ker edino to lahko je od sadja) in potem na tisti vodi skuham royalov puding vanilija in sladkam z rjavim sladkorjem. Če ješ veliko zelenjave in (dovoljenega) sadja bi mogla met pokrite vse potrebe po vitaminih in mineralih, kalcij dobiš pa z riževim mlekom +Ca. Špinača in solata imata veliko železa, brokoli ima veliko vseh vitaminov in mineralov. Kot je že Ursi2 napisala se da veliko naredit iz suhega sadja. Ajdova kaša, riž, krompir, teletina, govedina (če ješ tud zajec in konjsko meso - js tega ne jem), pirin kruh, pirine testenine, polenta, zelenjava, sadje, rižolino, riževi kosmiči, polenta, ovseni kosmiči, za sladico kak košček črne čokolade, čips na sončničnem olju, kokice, riževi vaflji. Tko nekako zgleda moj jedilnik in zaenkrat ne morem rečt, da mi kej manjka user posted image . Je blo pa od začetka hudoooo user posted image  zdržat.

Tudi midva sva bla na bioresonanci, kjer so odkrili res en cel kup alergij, je pa ta ženska predlagala, da terapije naredimo, ko bo malo večji. Nekako upam, da jih bo nekaj do takrat tudi izzvenelo, čakamo pa alergološki pregled, ki bo v januarju, da vidim, če bo tudi uradno kaj pokazalo. Pri 4,5 mesecih so bili namreč testi na mleko in jajca na pediatrični k. negativni. Ker je bil gastroenterolog prepričan, da je kljub temu alergija, sem jaz na dieti.

Na temi pikci in pikice je napisanih tudi nekaj receptov iz pediatrične za sladice pa si lahko tud tisto pogleš (za primere ko ti cukr pade user posted image ). Boš videla, sej ko se enkrat navadiš...gre user posted image . Veliko sreče!



_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj jeste
10.12.2008 8:13:19   
pomladno_dete
pirin kruh, pirine testenine


Živjo punce, se opravičujem, ker skačem v vašo debato, dodala bi samo opozorilo za tiste, katerih bebe imajo alergijo na pšenico (ali celiakijo): pira je tudi pšenica (vsebuje tudi gluten). Zato ni primerna za alergike na pšenico ali za celiakične dojenčke. Pred kratkim je dr. Tanč (na MON) eni mamici napisala opozorilo pri točno taki temi.
LP in čim manj pikic :)

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj jeste
10.12.2008 8:20:00   
Naty*
pomladno_dete hvala za opozorilouser posted image . Imaš prav za celiakaše pira ni primerna. Pri nas smo pa alergični na pšenične beljakovine, ne pa gluten (recimo tud na mlečne beljakovine, ne pa laktozo), tko da so žita z glutenom kljub temu dovoljena.
Je pa seveda to dobro vedeti za vse mamice, ki bojo še brale to temo.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu pomladno_dete)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj jeste
10.12.2008 9:28:24   
pomladno_dete
No, ne vem, dr. Tanč pravi tule takole:

"Pri alergiji na KML in jajce lahko uživate katerikoli kruh, samo da ni pripravljen z mlekom!
Če pa obstaja sum, da gre tudi za alergijo na pšenico, se izogibate tudi piri."

in tule takole:

"pira je starodavna pšenica, sicer ni gensko tako spremenjena v svojem razvoju, kot se je spreminjala pšenica, je pa vendarle pšenica. Zato je pri alergiji na pšenico odsvetovano živilo."

Prav to sem hotela reči: ne samo pri celiakiji, tudi pri alergiji na pšenico pira ni ok. Vsaj glede na tale dva odgovora pediatrinje. Nekateri pa poročajo, da jim pira pri alergiji na pšenico ne dela težav, ampak to je treba prej preveriti. No, samo tako, če se recimo stanje ne izboljšuje, pa ste na dieti in morda ne veste za piro :)

LP



(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj jeste
10.12.2008 10:24:06   
nuala
Če obstaja sum na jajca in mleko ( a testa nista delala? ), lahko vseeno ješ ( in otrok tudi ) kruh, kosmiče, kaše, riž, testenine brez jajc, krompir, meso, zelenjavo, sadje in s tem dobiš vse potrebne stvari.
Pazi samo, da je kruh narejen brez mleka in jajc ( morda ga peči kar doma ), namesto mleka pa pijta riževo mleko ( naš je bil alergičen tudi na sojo ).
Je pa naš imel težave z železom, kar pa sva zelo hitro ( 14 dni ) popravila z mesom ( govedina ), suhimi slivami in sokom rdeče pese. Ta hrana vedno v kombinaciji s sveže pripravljenim pomarančnim sokom.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu tominikapiki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj jeste
10.12.2008 10:43:22   
tominikapiki
Se menimo za bioresonanco v lj (kolegica od Riznerjeve, ker je ona prezasedena - Tian Cvek - ima morda katera izkušnje z njo?), nismo p še prišli do nje, ker pri alergologinjo čakamo na krvni izvid, dermatologinja nam je pa predpisala  elidel (ki naj se ga ne bi uporabljalo pri mlajših d dveh let!), pa je trenutno boljše ... Sestra ima celiakijo, ampak obe zdravnici menita da to ni to...

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj jeste
10.12.2008 11:49:00   
Naty*
Pomladno_dete prav da si napisala. Sem vedela, da je pira stara pšenica, ampak priznam, da nisem vedela, da se odsvetuje pri alergiji na pšenicouser posted image . Pri nas očitno pali, ker delam pirin kruh in jem pirine testenine pa ni problemov. Pa tud na biomagnetni nam je pokazalo alergijo na pšenico, na piro pa ne.

Seveda je pa dobro vedet. Moj mali je iz alergije na KML in jajca razvil tudi alergijo na sojo in perutnino (zelo podobne beljakovine) in se celo zna naredit (močno upam da ne!!!!!!), da razvije na piro. Bom vsaj vedela, kaj morm preverit.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu tominikapiki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?