lillchy123
|
jencili, pa ste mogle najt glih ta datum k mam jst službeno zabavo? mi smo se mal napotepal, zdej pa ne vem, a nej ta malga zbudim, pa mu probam uturit še kej za jest al nej ga kr zrihtam pa dam spat? eno ? ktere jogurte oz mlečne namaze oz. kar koli na mlečni osnovi jim dajete. moj mulo noče mleka. poje sam še kako skutico pa če mu dam mal mleka v krompir. drugač pa mami riš se nekam. pina, moje najljubše opravilo je likanje. to je edina stvar, k jo lohk nardim s amalim. zgleda pa nekak tkole. dam ta malga v otroški kotiček in se par minut igram z njim. mu naštimam kako igračko in ko jo hoče prijet hitr letim v špajzo po desko. prišibam nazaj, se spet mal poigram, naštimam drugo igračko, ko jo hoče prijet šibam postavt desko. pri tretjem poskusu grem po lkalnik, pri četrtem naštimam cunje. včasih celo uspem nardit več korakov hkrati, preden vklop alarm. pol se pa začne žur. začnem likat in se zraven pogovarjam in ploskam in se pačim in se skrivam za srajco in steber in delam ku ku... ponavad mi rata tko zlikat nekje 2-2,5 srajce, pol se pa ulijejo krokodilje solze in na igračke ne padaveč. takrat pokličem psa, ga dam na prostor par korakov stran od Luka in mi običajno uspe zzlikat drugo oz tretjo srajco do konca. pol pa izštekam likalnik in vzamem malega reveža v naročje. in to je največ, kar mi uspe. nočeš vedet sploh, kako zgleda pri nas kuhanje kosila. včasih mam pa celo srečo, pa spi 20 minut namesst deset, pa lohk takrat še kej zlikam al pa pospravim. včasih patud lulat ne morem. morm dat ta malga v stolčk, mu dat piškotka in mu pred oči naštimat psa, k valjda čaka, kdaj bo mulotu piškot iz rok padu. ampak je moj mali škrat še vedno angelček v primerjavo z mano, ko sem bla dojenčica. ja ja, vse se vrača.... nočko