|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pritožba?
24.1.2009 16:15:49   
xerox
Znanka mi je rekla,da občina MOL mora zagotoviti prosto mesto za otroka tudi med letom,ne samo za september in da naj pokličem na MOL in mi bodo to uredili, da dobimo vrtec za april 2009. V vrtce, ki sem oddala vlogo so mi namreč rekli da ni šans vpis med letom, pač ni prostora in adijo.
Ali imate kakšne izkušnje s tem??? Ali se je katera pritožila? Oziroma koga poklicati? Če je to tako,bom morala za naslednjega otroka preračunati, da se slučajno ne bo rodil spomladi,ker potem revež ne bo imel pravice do vrtca....user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pritožba?
24.1.2009 16:19:03   
Anonimen
Če se boš potrudila, boš imela več točk že zato, ker boš že imela enega v vrtcu in s tem tudi več možnosti za sprejem. Za pritožbo pa ne vem.

(odgovor članu xerox)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pritožba?
24.1.2009 17:23:32   
emina22
na istem smo...

5 različnih vrtcev in 3 so mi odpisali da ni mozen vpis ker nimajo mest do septembra 2009....je pa tolazilno da sewm iz enega vrtca dobila da smo 1 v čakalni listi....

nimam pojma kaj narest..morm it delat....kam naj z otrokom, moja mati na jesenicah, tašča pa se zas ene more skrbet ker je odvisna od pomoci drugih...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pritožba?
24.1.2009 17:34:04   
lukec
Sem malo šla po zakonu pobrskat pa nikjer ne piše, da morajo zagotoviti prosta mesta, niti septembra ni nujno, da sprejmejo vse. Na žalost. Če pa je interes za vpis večji (za en oddelek) pa sprejem morajo zagotoviti.

Še člen:
Besedilo 20. člena se spremeni, tako da se glasi:
»Javni vrtec vpisuje in sprejema predšolske otroke v svoje programe na podlagi prijav in prostih mest vse leto. Vrtec lahko sprejme otroka, ko je dopolnil starost enega leta oziroma ko je dopolnil starost najmanj enajst mesecev.
Vrtec najmanj enkrat letno objavi javni vpis novincev za naslednje šolsko leto, ki ga uskladi z občino ustanoviteljico. Vodenje in izpeljavo postopka vpisa otrok v vrtec lahko občina ustanoviteljica podrobneje uredi s svojim aktom.
Če je v vrtec vpisanih več otrok, kakor je v vrtcu prostih mest, odloča o sprejemu komisija za sprejem otrok. Sestavo komisije za sprejem otrok ter kriterije za sprejem otrok v vrtec določi občina ustanoviteljica na predlog sveta vrtca.
Starši morajo ob vključitvi otroka v vrtec predložiti potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka.
V skladu z odločbo pristojnega organa ima prednost pri sprejemu v vrtec otrok s posebnimi potrebami. Prednost pri sprejemu v vrtec ima tudi otrok, za katerega starši predložijo mnenje centra za socialno delo o ogroženosti zaradi socialnega položaja družine ...

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu emina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pritožba?
24.1.2009 17:41:28   
Sonnja
Ojla!
Meni so tudi rekli, da je na čakalni listi deset dojenčkov pred mojim in da dobimo prostor, če se kateri izpiše se pravi 11 otrok bi se moralo izpisatuser posted image , če me ne pokličejo do aprila (začeli bi februarja ker marca grem delat) bo pač plac septembra in sem jim rekla, da to ni možno, da moram delat.
Je rekla kaj naj rečem še drugje poskuste. no potem so me klicali čez dve uri in pol, da je prostor za mojga malčka. Malo tudi pretiravajo po moje. je res malo noro, da moraš rodit septembra, da lahko vpišeš otroka v vrtec. kako je s pritožbo ne vem.
vlogo za vpis si že oddala?
pokliči kaj pa malo tečnari.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pritožba?
24.1.2009 19:50:05   
lukec
Pri nas je bilo septembra to dobro rešeno, sicer so res naredili mešane skupine, kar pomeni, da je v njej lahko več otrok in vsi otroci so bili sprejeti. Tako, da določene rešitve obstajajo. če niso že izkoriščene.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pritožba?
24.1.2009 21:10:41   
CatJa
V končni fazi ga lahko tudi Jankoviču pelješ, pa naj reši kakor ve in zna, glede na to, kako se je pred volitvami hvalil user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pritožba?
24.1.2009 21:17:38   
atanja
Drugače je po zakonu da mora občina priskrbeti mesto v vrtcu če se pošlje pisno prošnjo in je spodaj podpisanih za en oddelek. Drugače jim ni potrebno.

je pa tako da jaz sem mela probleme samo ker sep.ni bil star 11m ampak 10 in mi niso sploh obravnavali eno leto. Nasljednje leto pa so obravnavali samo niso prišteli točke kljub temu da smo že poslali prošnjo.


(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pritožba?
24.1.2009 23:09:03   
* Mateja *
Če imajo skupine polne, ni šans da vam bojo otroka sprejeli med letom. Če se kateri izpiše, pol lahko, sicer pa ne. za septembra pa morda odprejo še novo skupino in bo takoj več placa. med letom je res težko glede vpisa.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pritožba?
28.1.2009 14:28:02   
tojeto1
Tudi pri nas je bilo isto. Oba otroka sta rojena aprila in maja in smo imeli problem z vrtcem.
Po zakonu ti mora občina v kateri živi otrok in vsaj eden izmed staršev zagotoviti javni vrtec, ne glede na mesec vpisa.

Jaz sem lansko leto naredila pravo halo glede tega. Pisala Jankoviču, vsem medijem in tudi na Ministrstvo za šolstvo, šport in predšolsko vzgojo. No, ko so mediji pritisnili na Jankoviča se je skoliral in začel akcijo.
Tko da bi jaz na tvojem mestu naredila isto. Najprej piši mail Jankoviču in mu povej, da moraš v službo in nimaš kam dati otroka in da ti po zakonu pripada vrtec, pol pa naj njegovi sodelavci rešijo zadevo.

Glej moje prejšnje debate:
http://www.ringaraja.net/forum/protest_proti_%C5%BEupanu_zaradi_vrtca%21/m_3142736/tm.htm

Pa srečno!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Splav.
пеперутка16

Splav, če drugi otrok ni moški, ker je prvi ženski.

Nisem za to. (79%)

Da, kolikor se oba partnerja strinjata. (0%)

Rodi, čeprav si ne želiš ženskega otroka. (21%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!