Tina 28
|
Cofiana...mi smo imeli krizo ta teden Tako da: Če je vročina od 38.5 - 39 daš svečko (prej ne, da se telo samo zdravi). Če gre vročina čez 39 do 40...pa bo samo svečka verjetno premalo (pa še lahko jo daš samo na 4 ure)...takrat je treba otroka ohlajati zaradi nevarnosti vročinskih krčev. Če taka vročina kar vztraja je treba k zdravniku, da najde vzrok. Kako ohlajaš pri vročini čez 39 - 40: - v kopel, ki je eno stopinjo manj od otrokove telesne T in potem ohlajaš počasi do 30 - daješ kisove obkladke po nogah (voda 2: 1 kis) - daješ mlačne obkladke po rokah nogah po čelu pa ne, ker je možnost šoka - lahko ga oviješ v mokro rjuho in nato še v suho brisačo za par min.... - in ne smeš ga še bolj pregrevat...nič stiskanja. fajn oblačenja pokrivanja...mora se ohladit in biti v tankih lahkih oblačilih (mi smo jo v najhuhši krizi meli le v bodiju in ohlajali) - svečka -zdravnik Tako se meni prejšnji teden pisale mamice, ko smo meli z Anjo dva dni vročino do 40 in je padlo po svečki samo za malo časa pa spet gor...tud ponoči. Nekaj sem sama vedla, velik sem pa še tu zvedla. Še enkrat odgovor od TANČ na MON: Vročina ni nič posebej kruta, je pač obrambni odgovor telesa na bolezen. Pomembno je, da je to obrambna telesa, torej se telo z vročino brani. Ni vam potrebno kar naprej meriti in misliti, kaj se dogaja. Vročina naraste, običajno ostane kakšno uro visoka, potem pa sama pade, morda za stopinjo ali dve. Ker pa je otrok bolan, bo vročina ponovno narasla. Dokler ne bo zdrav. Z zdravili poskušamo vročino znižati na sprejemljivih 38-39, ni pa cilj in tudi ni možno, da bomo vročino zbili na 37 in bo tam ostala. Kajti - otrok je bolan! K zdravniku je potrebno, če otrok nima nobenih drugih znakov poleg vročine (smrkanje, kašljanje, driska, vnete oči, bruhanje). Pa še v tem primeru je pogosta šesta infekcijska bolezen. Le ima torej otrok samo vročino (n jeno gibanje in padanje ni vzrok za pretirano skrb) in nič drugega, potem svetujemo obisk 2. ali 3. dan vročine. Takoj pa morate k zdravniku, če ima otrok vročino, je mlahav, slabo odziven in bruha oz. se po koži pojavljajo vijolični izpuščaji. No, jaz sem vseeno skoz merila, ker nimaš občutka kolk je otrok vročičen, tudi če je živahen. http://med.over.net/forum5/read.php?46,4080682 Še o vročini
|