|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del
25.1.2009 11:14:47   
polly80
ninny-tudi kak zelenjavni riž,pa mesno-zelenjavne juhce,potem pa zmanjka idejuser posted image

od 7.6.2008 naju razveseljuje najina zlata princeska Vita

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
25.1.2009 11:15:04   
polly80
oooooooooouuuuuujjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image

od 7.6.2008 naju razveseljuje najina zlata princeska Vita

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
25.1.2009 11:49:29   
beyba
teletino ji pripravim tako kot zase, nasolim dam v vodo da se poduši, potem pa če ni nič maščobe dodam kako kapljico repičnega olja . Potem ko je narejena pa z pairnato brisačko olje popivnam da ga na mesu ni skoraj nič....

solato ji pa naseckam potem pa ji dam žlico tiste tekočine, ki je v skledi od solate na dno  najine, pa je tudi čist zadovoljna...

Ela je moj največji zaklad, ki dopolnuje moje življenje v popolnost!

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
25.1.2009 12:06:42   
Cofijana
En dobr dan za vas zame je zal slab ker je moj Jan bolan pa kaslja pa vrocino ima user posted image . A mi lahko katera pove kako se vrocina zbije dol, a ja pa enkrat ste govorile kej za kasel pomaga.Hvala vam ze v naprej se se kej slismo.

http://cofijana.moj-album.com/

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
25.1.2009 12:10:55   
Anonimen
Cofijana koliko pa ima vročine? Če meriš v ritki moraš 0,5 stopinje odšteti in vročina se začne zbijat pri 38,5 prej pa ne. Če ima več kot 38,5 mu daj paracetamol svečko, če jo imaš doma. Za kašelj pa pomaga krema materine dušice.

(odgovor članu Cofijana)
  Neposredna povezava do sporočila: 1830
25.1.2009 12:11:07   
Anonimen
pa veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1831
25.1.2009 12:25:14   
Cofijana
Ninny hvala za odgovor ja Janu se skoz neki dviguje pa pada vrocina tako da jo merim na vsako uro mam pa svecke doma za vsak slucaj ce pride kej tazga ja jz tud upam da bo bols ce ne bomo pa jutri sli k zdravnici. Hvala se enkrat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
25.1.2009 12:38:00   
Anonimen
Moja tamala spancka,jaz ji pa kuham cvetaco,brokoli in riz.upam,da bo jedla.Od sadja je imela mango z banano,pa je koj zacela odkimavat,ko je pa le probala,je pojedla v susuuser posted image .

Midva z mozem sva imela nocoj eno tezko noc.On ni spal nic,jaz sem pa imela more in sem vpila,tako,da sem se Meri zbudilauser posted image .Vzrok:pred spanjem sva gledala en nemski nacisticni film Poslednji vlak.Prikazovalo je pot zidov do taborisca.Vozili so se 6dni,brez hrane in vode.Bila sta tudi 2dojencka....tako grozen film,da si ga se danes ne moreva spravit iz misli,se kar debatirava o njemuser posted image .

Ko se tamala zbudi in poje,gremo na kosilo in na jezero,ze dolgo nismo sli.Komaj cakam,ker vreme je prekrasno.
Cofjanauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,lahko preprazis tudi cebulo,in jo zavijes v krpo,ter polozis na prsi.Mu bo zmehcalo kaselj.Ali pa samo olje segrejes,lahko kar skupaj s plenicko polozis na stedilnik,in mu to polozis direkt na prsi pod body.Samo pazi,da ne bo prevroce.Toploto preveri na svojem licu.Tako sem jaz delala pri Tali,pa hitro se pozdavite.

(odgovor članu Cofijana)
  Neposredna povezava do sporočila: 1833
25.1.2009 12:43:40   
Tina 28
Cofiana...mi smo imeli krizo ta teden

Tako da:
Če je vročina od 38.5 - 39 daš svečko (prej ne, da se telo samo zdravi). Če gre vročina čez 39 do 40...pa bo samo svečka verjetno premalo (pa še lahko jo daš samo na 4 ure)...takrat je treba otroka ohlajati zaradi nevarnosti vročinskih krčev. Če taka vročina kar vztraja je treba k zdravniku, da najde vzrok.

Kako ohlajaš pri vročini čez 39 - 40:
- v kopel, ki je eno stopinjo manj od otrokove telesne T in potem ohlajaš počasi do 30
- daješ kisove obkladke po nogah (voda 2: 1 kis)
- daješ mlačne obkladke po rokah nogah po čelu pa ne, ker je možnost šoka
- lahko ga oviješ v mokro rjuho in nato še v suho brisačo za par min....
- in ne smeš ga še bolj pregrevat...nič stiskanja. fajn oblačenja pokrivanja...mora se ohladit in biti v tankih lahkih oblačilih (mi smo jo v najhuhši krizi meli le v bodiju in ohlajali)
- svečka
-zdravnik

Tako se meni prejšnji teden pisale mamice, ko smo meli z Anjo dva dni vročino do 40 in je padlo po svečki samo za malo časa pa spet gor...tud ponoči. Nekaj sem sama vedla, velik sem pa še tu zvedla.

Še enkrat odgovor od TANČ na MON:

Vročina ni nič posebej kruta, je pač obrambni odgovor telesa na bolezen. Pomembno je, da je to obrambna telesa, torej se telo z vročino brani.
Ni vam potrebno kar naprej meriti in misliti, kaj se dogaja. Vročina naraste, običajno ostane kakšno uro visoka, potem pa sama pade, morda za stopinjo ali dve. Ker pa je otrok bolan, bo vročina ponovno narasla. Dokler ne bo zdrav.
Z zdravili poskušamo vročino znižati na sprejemljivih 38-39, ni pa cilj in tudi ni možno, da bomo vročino zbili na 37 in bo tam ostala. Kajti - otrok je bolan!
K zdravniku je potrebno, če otrok nima nobenih drugih znakov poleg vročine (smrkanje, kašljanje, driska, vnete oči, bruhanje). Pa še v tem primeru je pogosta šesta infekcijska bolezen.
Le ima torej otrok samo vročino (n jeno gibanje in padanje ni vzrok za pretirano skrb) in nič drugega, potem svetujemo obisk 2. ali 3. dan vročine. Takoj pa morate k zdravniku, če ima otrok vročino, je mlahav, slabo odziven in bruha oz. se po koži pojavljajo vijolični izpuščaji.

No, jaz sem vseeno skoz merila, ker nimaš občutka kolk je otrok vročičen, tudi če je živahen.

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4080682    Še o vročini

(odgovor članu Cofijana)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
25.1.2009 12:55:13   
Tina 28
Še za kašelj

Prezrači sobo v kateri ste največ...
daj mokro brisačo čez radiator, da bo zrak vlažen
po podpladkih ga namažeš malo z materino dušico...na tanko in nič vtirat
daš odkladek, tak kot je napisala Kleo, lahko pa tud prepražiš krpo na svinjski masti in daš na prsi
čisti nosek

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
25.1.2009 13:03:02   
Cofijana
Hvala za odgovore bom probala pa bomo vidli kako bo pa vam napisemse enkrat hvalauser posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
25.1.2009 14:36:46   
sasa.vracko
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

IZVIRNO SPOROČILO: sasa.vracko

No, babe jaz grem počas v moževo deželo...mater me jezi, zvečer se nikakor ne morem odlept od rač., pol si pa zjutraj vsakič rečem, nocoj bom šla pa prej spat...user posted image  sam vam moram priznat punce, da HURA za tehniko, ker ne vem kok so včasih mamice brez RR zdržale, mene ful v dobro voljo spravte zmeraj! user posted image user posted image user posted image

Nočko, grem mojga zbudit, ko na kavču smrči (smučarija ga je zmatrala user posted image )

Pa lepo se imejta.user posted image

ups, sem se mal zmočla... pa itak ni nč blo, razen smrčanja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
25.1.2009 14:42:25   
sasa.vracko
Kleopatra - jaz takih filmov sploh ne gledam, ker se pol preveč sekiram! user posted image

(odgovor članu sasa.vracko)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
25.1.2009 14:47:22   
sasa.vracko
Didlinna - ja, mal sem blond user posted image  sem šele zdejle vidla, da sem prav napisal, ti si mal navihana user posted image  pa ne jamri o šlaufih, kot je že Kleo rekla, si ful prekla na slikah!

Polly - Vita je tud lahko kandidatka za našga, komot! user posted image

Dons je tud en tak dolgocajtn dan, ko se tamal zbudi gremo na en roj. dan...Aja, Samsa - user posted image user posted image user posted image  za tvojo čmrliko Laro! Pa danes ma Toše Proeski rojstni dan!!! Škoda, da ga ni več, men so ful všeč njegovi komadi, pa tak luštn fant je bil!user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1839
25.1.2009 15:36:53   
Anonimen
bo

< Sporočilo je popravil kleopatra28 -- 25.1.2009 15:43:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 1840
25.1.2009 15:43:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

ssss

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1841
25.1.2009 15:51:58   
Anonimen
Madonca kaj pa stvaramuser posted image user posted image .
Sasa,filmi...jaz to tudi ponavadi ne gledam,pa je vceraj moz na ta kanal prestavil,sem rekla,samo 5min,da vidim zakaj se gre,pa sem gledala do konca.
Isto se mi dogaja z kroniko,pogledam,ce vidim kak grozen naslov,si recem,preskoci,preskocim,pa mi nekaj ne da...in nazadnje vseeno preberemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1842
25.1.2009 16:09:01   
mtinca1
hej-ho!
je pa nedeljsko popoldansko zatišje tu gor.
kleo - ne strašit! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
25.1.2009 16:10:33   
mtinca1
pogledala sem slikce;
vsi škratki so tako luštni user posted image  user posted image  user posted image .

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
25.1.2009 16:12:31   
Anonimen
Ej punce,skoda ker nobene ni,ker nujno rabim kaksen objemcek ali spodbudno besedo......

(odgovor članu mtinca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1845
25.1.2009 16:17:31   
mtinca1
kleo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kaj pa je narobe?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
25.1.2009 17:16:46   
Anonimen
o Mtinca,vseuser posted image ,mojga bi najrajs kr.....pa hvala no...sej pomaga

(odgovor članu mtinca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1847
25.1.2009 18:22:50   
Anonimen
uvuv  (Miha, 25.5.2008) - za 8 mesecev

Samsa (Lara, 25.6.2008) - za 7 mesecev

kleo -    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1848
25.1.2009 18:57:00   
sasa.vracko
Kleo - user posted image user posted image  pa ne obremenjuje se tolk zarad tvojga, sej so vsi včasih tečni...so pač moški user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
25.1.2009 19:23:47   
Samsa
čer user posted image

madona... sem včeraj gledala, da bo 25. praznoval Miha od uvuv (VSE NAJBOLJŠE user posted image ), a sploh nisem poštekala, da bo tudi Lara; danes sem pa za Laro naštudirala, pa sem skoraj Mihca spustila ven ( sam po nyni zaslugi nisem)...

Pa hvala za čestitke

Včeraj ste tako lepe fotke objavljale...vsi so taki cartiji user posted image user posted image user posted image user posted image

cofijana: upam, da ste zbili vročino

ninny: si dobila ideje za kuhanje?

kleo: user posted image user posted image user posted image

uvuv: kje si?  Večkrat se javi

Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako vzgajati otroka z močno voljo?
Otroci z močno voljo, zelo trmasti otroci, avtonomni otroci, neuklonljivi otroci ... Po navadi so označeni kot razvajeni...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

ime za punčko?? <3
mag3

Hana (34%)

Naja (16%)

Neli (19%)

Lia (19%)

Ina (12%)

Število vseh glasov: 2666

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!