|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzgoja enoletni otrok
26.1.2009 13:14:04   
martinka
Doma imamo enoletno hčerkico Ano, ki je zelo pridna, živahna in vesela, vendar vsakič, ko nekaj ni po njeno reagira zelo agresivno. Udari me, ali kar me še bolj skrbi začne udarjat samo sebe po obrazu. Z možem imava zelo lep in ljubeč odnos, Ana ne hodi v vrtec, temveč je v varstvu pri babici, ki ji tudi popolnoma zaupam. Doma ji posvečamo veliko pozornosti, se z njo igramo, jo objemamo, ljubkujemo. Res ne vem, kje bi se lahko naučila tako reagirati. Ali je to normalna reakcija za enoletnega otroka? Kako naj jo naučim pravilnega izražanja jeze? Včasih tudi brez razloga udari, kar tako v šali. Prosim, za nasvet, kako naj pravilno reagiramo na to njeno početje. Sem ji lepo povedala, da je to NE NE; pa sem se že pretvarjala, da jokam, da me boli; potem sem jo kregala, da se ne sme tepst, da se mora pobožat, pa sem jo z njeno rokico nežno pobožala po obrazu. Nič ne pomaga. Edino, kar je začela delati je to, da pogosto ko me udari, me takoj zatem objame in se začne stiskat k meni. Kako reagirati? Ali sploh reagirati? Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzgoja enoletni otrok
26.1.2009 13:26:53   
wing
Martinka, pri nas je ista slika. Mala sicer ni agresivna ali kaj podobnega je pa trma olala in če pri svojih "podvigih" naleti na človeško oviro, navadno name, jo včasih fajn pokasiram v obraz. To je refleksen odriv, ali nohtna praska, ki ni nič kaj prijetna, če veš kako ostri so ti majhni nohtki. No, potem ji pa takoj postane žal in se mi začne dobrikat, me božat in lupčkat. Na tem mestu se isto sprašujem kot ti. Odigrati žalostnega račka se mi ne zdi več posrečeno, ker bi morda kdaj kasneje lahko preraslo v občutke krivde, zato ji raje še stotič razložim, da to boli in da se ne tepemo in ne praskamo. Včasih jo okregam, včasih pa ošvrknem po rokici. Mislim, da je to le faza in da si ni dobro tega preveč jemat k srcu. Saj če ji razložiš, da se tega ne dela in vidiš da razume je morda samo vprašanje časa, da bo to uspela osvojit.

(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vzgoja enoletni otrok
26.1.2009 13:38:37   
martinka
Hvala winguser posted image , si me kar malo potolažila. Samo to me je skrbelo, če so to normalne reakcije za enoletnika, ker sem na forumih zasledila, da se večinoma ta "trma" in "jeza" pojavlja pri starejših otrocih, ki tudi več zastopijo, pa se mi zdi, da jim je lažje razložit stvari. Pa ni mi všeč, da sama sebe po obrazu udari, to me res moti bolj kot to, da udari mene.

Drugače imaš pa prav glede občutka krivde, sploh nisem pomislila na to. Ne bom se več pretvarjala, da jokam. Zdej mi je kar žal, da sem se. Ja nič, vsakič bom razložla, da se ne sme tepst, pa tudi če se bom ponavljala kot stara plošča. Je tudi zame ena lekcija, da pri otrocih ne gre na hitro, ampak da jim kar moramo potrpežljivo razlagat tudi 100x, če je treba.

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vzgoja enoletni otrok
26.1.2009 14:10:59   
resika
Živjo!
Pr nas je blo isto, pri cca 1,5 leta. Največ se je pa name spravljal. No potem ga je ati bolj strogo prijel, kao da ne sme mamice tepst in tud jaz sem mu dopedovala, da se ne sme tepst... pa tudi v sobo je šel za kazen (cca 1 minuto) z obrazložitvijo, da se ga mami boji in da mora v sobo. Ampak potem pa je kar nehal, zdej opažam (po treh mesecih), da znova nekaj poskuša, samo je tud takoj kazen oz. opozorilo in se mora opravičit. Pa tud v kot ga dava sedet, če ni priden.

Pomembno je, da ko te otrok udari, da ga ne "udariš"nazaj, ker mu s tem pokažeš, ravno to kar ne želiš, da bi on delal. Kazen mora biti nekaj drugega.

Tle je samo pomembna vztrajnost. Saj se ti včasih ne da naganjat s trmo, samo to pa znajo tud pridno izkoristit.

lp

(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vzgoja enoletni otrok
26.1.2009 15:01:18   
zinkazi
Pri otroku, ki je mlajši od enega leta, zadostuje, da mirno in odločno rečemo »ne«. Otrok šele spoznava kaj je prav in kaj ne, to ga lahko naučimo edino starši. Otrok se že zgodaj uči, kaj je prav in kaj ne. Zato mu moramo takoj, ob prvi taki situaciji sporočiti, da tega ne delamo. Tisto, kar sprejemamo pri otrokovem početju, on razume, da mu dovolimo. Kadar pa razmišljamo, da je otrok premajhen, da bi razumel naše zahteve, razmišljamo, da je to »razvojna faza« ki jo bo otrok prerasel, delamo napako. Otrok se nekaj stvari nauči na izkušnjah, največkrat pa ga moramo mi usmerjati. Starši smo tisti, ki mu to pokažemo, povemo, ga naučimo.
 


_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu resika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vzgoja enoletni otrok
27.1.2009 11:11:28   
bina30
Naš Žiga je star 14m in od enega leta dalje se pojavlja tako obnašanje, kot ga opisujete. Trma, ipika, NE ne razume... Prav zanimivo mi je, da, ko rečem "Ne smeš", točno to naredi še enkrat. Zato ga jaz raje mirno primem za rokico in mu hitro pokažem nekaj drugega. Najbolj se jezim, ko gre do steklene omare, jo odpre in seže po kozarcih. Večkrat sem se že zadrla in skočila proti njemu (sem se vstrašila, da česa ne razbije in se poškoduje) in mu je bilo strašno smešno. Mnoge pišete, da naj take stvari umaknemo iz stanovanja, jaz pa nisem takega mnenja. Raje bom tisočkrat ponovila in mu povedala, da se to ne dela, kot pa, da bi imela prazno in z nekimi varovali polepljeno stanovanje.
Skratka, ne pomaga dretje, ne pomaga udarec po rokici, ne pomaga igrati ubogega starša ki joka... pomaga preusmeritev pozornosti, na lep način povedati, da se to ne dela... Je pa res, da zelo dolgo traja.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vzgoja enoletni otrok
30.1.2009 6:13:50   
majrim
user posted image user posted image user posted image opažam,da imamo kar vse iste probleme..pri nas je bilo tudi to obdobje,ko me je udarila,pa se pol ko klop stiskala k meni in me lupčkala..pa je za novo leto v vrtcu pokasirala eno pošteno dozo od starejšega fantka in zdaj imam miruser posted image ...to so pač obdobja,ki jih moramo dat skozi..jaz rečem,lepa beseda lepo mesto najdeuser posted image

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vzgoja enoletni otrok
4.3.2009 19:00:26   
josephine27
moj sicer tepe ne me pa pogosto za lase vleče. če rečem ne in mu umaknem rokico pa me prestrašeno pogleda in naredi šobo in me zagrabi nazaj in še močneje pocuka če mu nepustim in se odmaknem pa se začne jokat. je imela katera podobne težave - kako ste jih rešile?

_____________________________



(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vzgoja enoletni otrok
4.3.2009 19:02:21   
josephine27
sem pozabila dopisat da ima 9m.

_____________________________



(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vzgoja enoletni otrok
4.3.2009 19:44:09   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

sem pozabila dopisat da ima 9m.


Po moje še ne razume akcije - reakcije. Ne zna zna povezat tega, da si ti huda zato, ker je on nekaj naredil narobe. Samo ve, da si ti huda, ne ve pa, da on s tem, ko te pocuka, naredi nekaj narobe, da si ti zato huda. Torej teh dveh dejanj ne zna povezat.
No, saj ne vem točno, sklepam tako. Sem brala nekaj na to temo, takod a bi to lahko bilo tudi to.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vzgoja enoletni otrok
6.3.2009 20:56:27   
wing
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

sem pozabila dopisat da ima 9m.


Po moje še ne razume akcije - reakcije. Ne zna zna povezat tega, da si ti huda zato, ker je on nekaj naredil narobe. Samo ve, da si ti huda, ne ve pa, da on s tem, ko te pocuka, naredi nekaj narobe, da si ti zato huda. Torej teh dveh dejanj ne zna povezat.
No, saj ne vem točno, sklepam tako. Sem brala nekaj na to temo, takod a bi to lahko bilo tudi to.



Se strinjam s Splišni.Pri 9m res še ne kapira povsem te vzročno posledične povezave. Povdarjam povsem. Pri enem letu pa že veliko ve, pravzaprav zelo dobro ve, ali je ok, če tepe, vleče za lase. Ne vem pa točno, kdaj zaboga vse to ve tako trdno, da to prenese v praksouser posted image user posted image user posted image  Ker pri 14m jih še kar kasiram...pa čeprav se mi še vedno potem na veliko dobrika in "v rit vleče"user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vzgoja enoletni otrok
7.3.2009 13:30:49   
bina30
Zanima me, če ti otroci, ki tepejo, hodijo v vrtec? Moj je namreč star 15m in še niti enkrat ni v svoji ipiki in jezi nikogar vdaril. Me zanima, če to prinesejo od tam?

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vzgoja enoletni otrok
7.3.2009 14:07:44   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: bina28

Zanima me, če ti otroci, ki tepejo, hodijo v vrtec? Moj je namreč star 15m in še niti enkrat ni v svoji ipiki in jezi nikogar vdaril. Me zanima, če to prinesejo od tam?


Ne, po moje da to ni od vrtca. Moj je hodil v vrtec, pa ni nikoli tepel. To je pač eno tako obdobje, pri enih je, pri drugih ni.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vzgoja enoletni otrok
8.3.2009 15:44:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bina28

Zanima me, če ti otroci, ki tepejo, hodijo v vrtec? Moj je namreč star 15m in še niti enkrat ni v svoji ipiki in jezi nikogar vdaril. Me zanima, če to prinesejo od tam?


Ni, ni to od vrtca. Res tam veliko poberejo, tudi kletvice, grizenje, udarce, če tega prej še niso izvajali, ampak slej ko prej velika večina otrok v jezi udari. Huda frustracija, ki jo ne znajo izraziti na drugačen način. Eni starši takoj odreagirajo in s svojo reakcijo dajo otroku vedet, da takšno obnašanje ni sprejemljivo, da tepe se ne, dajo pa otroku možnost izražati jezo na sprejemljiv način in mu tudi pokažejo, kako se jezo lahko izaža.
Veliko pa je staršev, ki otroka, ki tepe, samo gledajo in čakajo, da bo "faza" minila. Pri enih res mine, pri večini pa se zgolj stopnjuje.

(odgovor članu bina30)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vzgoja enoletni otrok
13.3.2009 23:23:21   
najina pikica*
jah tut pri na sje bila ista pesem tam okoli 1 leta...sicer nš ni nikoli tepel drugih,ne mene,ne moža ne ostale je pa  udaril sebe po glavi....no pa so tut  mene potolažili da je to samo obdobje,sam sem mu vseeno vsakič ko je je to naredu poskušala razložiti(včasih lepo drugič sm mal bl uporabla svoj glas,drugič zobe,....user posted image )skratka,da se to ne dela in "da ličke to boli".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vzgoja enoletni otrok
21.3.2009 14:09:07   
mehurčica
To je večinoma samo obdobje. Moj starejši je imel obdobje ščipanja in grizenja. Nekaj časa je to počel, ko se je močno zagnal recimo v mene, me močno objel in hkrati še ugriznil - kot da bi hotel pokazati tako močno radost. Prav strah me je bilo, ko sva se objela. Ko je uščipnil, me je pa gledal, kaj bo. In seveda je vedno bil oster NE. Pol leta smo mu prigovarjali, da se to ne dela, da boli, da je NE! Poleti so združili skupine v vrtcu in je začel iz obrambe grizti otroke(ni jih poznal, pa še v drugi igralnici so bili). Takrat smo ga vzeli iz vrtca za kaka 2 tedna in je nehal. Tudi doma potem več ni ščipal in grizel. Kar minilo ga je in od takrat naprej je nežen in prijazen fant, ki ne bi namerno udaril nikogar.

Smo pa takrat dobili en tako oster pogled ene mamice, ko je ugriznil njeno hčer, kot da ga učimo tega doma.user posted image Meni pa je že itak bilo hudo, ker ga nikakor nisem znala tega odvaditi.


_____________________________

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vzgoja enoletni otrok
21.3.2009 15:24:02   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

Smo pa takrat dobili en tako oster pogled ene mamice, ko je ugriznil njeno hčer, kot da ga učimo tega doma.user posted image Meni pa je že itak bilo hudo, ker ga nikakor nisem znala tega odvaditi.



Jah no, to pa moraš razumet. Če bi mojega otroka en drug otrok ugriznil, verjetno tdi ne bi prav veselo (iz)gledala.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vzgoja enoletni otrok
21.3.2009 17:03:43   
mehurčica
Splišni, tudi on je imel ugriz takšen, da se je videlo in je imel potem še modrico cel teden. Pa je vzgojiteljica rekla, da ga je ena punčka, ko sta se kregala za igračko, pa sem rekla samo, da se pač zgodi. Kaj zdaj čem nekaj krivce iskat in grdo gledat.. Drugo pa je, ko so otroci stari 5, 6 let in so nekateri prav agresivni.

_____________________________

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vzgoja enoletni otrok
21.3.2009 19:52:19   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

Splišni, tudi on je imel ugriz takšen, da se je videlo in je imel potem še modrico cel teden. Pa je vzgojiteljica rekla, da ga je ena punčka, ko sta se kregala za igračko, pa sem rekla samo, da se pač zgodi. Kaj zdaj čem nekaj krivce iskat in grdo gledat.. Drugo pa je, ko so otroci stari 5, 6 let in so nekateri prav agresivni.


Ja, O.K., saj če se zgodi, ko nisi zraven, logčno, da ne greš iskat krivcev. Če si pa zraven, ko en otrok ugrizne tvojega, pa zihr lepo ne gledaš. No, vsaj jaz ne bi. Ne bi se pištolila, ampak lepo pa gotovo ne bi gledala.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vzgoja enoletni otrok
14.5.2009 11:29:29   
novopecena
mi imamo doma 13mes starga fantiča in me zelo moti ko se z glavo udarja v balkonska vrata user posted image
pa sem tudi že lepo povedala ne pa malo manj lepo, pa razložim da to boli ipd. sam haska pa ni user posted image
sicer je imel tudi obdobja grizenja pa samoklofutanja pa ga je minilo-upam da bo to tudi


_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?