MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: buksi dobro jutro!!!!! No,danes sem se malo bolje naspala. sem se pa zbudila s takim krčem v trebuhu. samo po moje je to samo prebava, ker zdaj je pa v redu. A se to tudi vam dogaja? malo bolim samo potem je pa spustilo, ko greš na stranišče. jaz grem na dva dni na wc tako ,da mora biti samo to. porodniška: Zanima me ali moraš vmes med porodniško tudi kaj urejat ali je že vse odločeno z odločbo, ki jo dobiš? Mislim na to, da moraš kao vsak mesec nosit kake papirje v službo ali kaj podobnega kot bolniško? glede wc-ja in bolečin, ko greš na wc. jaz imam že skoraj tri tedne take probleme. mislim, da je to posledica napenjanja, ki je posledica driske, ki pa je posledica zdravil za visoki pritisk, ki jih moram jemat.... tak da mi ni pomoči... če se samo ne uredi, me čaka tako naprezanje do konca. najprej sem si mislila, če bo treba že kam it, ampak pol bi do zdaj že enih 15x rodila, če bi to bilo zaradi tega. samo zdaj me je pa strah, da sploh ne bom vedela, kdaj se bo zares začelo, ker bom mislila, da je prebava... hmmm... bomo videli.... glede porodniške pa - meni so rekli, da dobiš v času enega leta dve odločbi - najprej za porodniško posebej, potem pa tisto za dopust za varstvo in nego otroka. oboje pošljejo tebi in delodajalcu. tako da v bistvu ne rabiš nič več urejat. delodajalec je obveščen iz CSD o vseh datumih... mislim, da je to povsod isto - ne glede na to pod kateri CSD spadaš. ker nekatere stvari, kot sem zdaj opazila po vaših pisanjih se kar razlikujejo (predvsem to, kdaj moreš kaj rihtat... ful različno povejo, očitno od CSD odvisno), ampak to glede odločb pa mislim, da je povsod enako