|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   orhideja
12.2.2009 10:12:14   
NEVA-1
Na orhideji mi odganja nov pganjek, a se to lahko presadi oz. naredi novo rožo, ker meni te orhideje živce parajo, ko enkrat odcvetijo mi ne cvetijo več, sedaj mi pa nove poganjke dela, na drugi orhideji se mi je pa posušilo steblo, kjer so cveti, a to ima smisel še čakat, da bo nov zrasel ali je z njo konec?

Nvala za vsak nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: orhideja
12.2.2009 10:28:15   
ona
IZVIRNO SPOROČILO: NEVA-1

, ko enkrat odcvetijo mi ne cvetijo več, sedaj mi pa nove poganjke dela, na drugi orhideji se mi je pa posušilo steblo, kjer so cveti, a to ima smisel še čakat, da bo nov zrasel ali je z njo konec?

Nvala za vsak nasvet


Ko odcvetijo,se steblo posuši,ga odrežeš tam kjer je suho in potem čez dooooolgooooo časa začne spet novo steblo poganjat in cvetet,tako,da s temi rožami je treba kar čakat na nov cvet,ni pa konec z njo,ko enkrat odcvetiuser posted image
Čaka se tudi po več mesecev na nov cvetuser posted image Kar potrpljenjeuser posted image

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: orhideja
12.2.2009 10:46:42   
potepinček
Ko odcveti jo je potrebno dati v prostor cca 15 stopinj z dovolj svetlobe. Čez dva meseca jo daj ponovno na toplo in bo ponovno zacvetela.

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: orhideja
12.2.2009 11:00:41   
NEVA-1
Jaz čakam ža skoraj eno letouser posted image

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: orhideja
12.2.2009 12:19:58   
TadejaF
Pozdravljena.
Meni tudi nikakor niso uspevale. Zdaj pa mi 3 cvetijo, še ena pa že ima nastavljeno, da bo začela. Kolega mi je svetoval, da vse kar je suhega, odrežem. Zalivam jih 1x tedensko tako, da jih čez noč namočim (nalijem vodo do vrha okrasnega lončka) zjutraj pa vodo odlijem. Enkrat na mesec pa jim tudi dam gnojilo. (ampak samo tistim, ki ne cvetijo). Presajale pa bi se naj na vsaki 2 leti.
Zaenkrat mi uspevajo po tem receptu.
Lp, Tadeja

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: orhideja
12.2.2009 13:46:59   
barbaw
Orhidejo so včasih veljale za zelo zahtevne rožice. Meni se sicer ne zdi, ampak ko poslušam in berem razne komentarje opažam, da jih ima veliko probleme z njimi.

Moje orhideje ne cvetijo mogoče 3m v celem letu, drugače pa so non-stop v cvetu. Če se steblo posuši ga odrežeš kjer se konča "suhost". Iz starega stebla čez čas zraste nove steblce s poganjki za cvet.

Prestavljanje v hladen prostor se meni ne zdi potrebno. Meni tega ni treba počet. user posted image  Meni že med cvetenjem poganjajo nova stebla in popke. Zalivam jih 1x tedensko toliko da voda pronica skozi substrat. Zalivam pa zelo počasi. Obvezno jih 1x na mesec gnojim in parkrat letno jih "namočim. Zalivam jih kolikor se da z deževnico, ker lepše rastejo. Namakam pa jih tako, da si natočim vodo v eno večjo posodo in dam vsako orhidejo stat noter za cca 5 min.

< Sporočilo je popravil barbaw -- 12.2.2009 13:47:41 >


_____________________________

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu TadejaF)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: orhideja
12.2.2009 17:25:41   
maca m
Meni so rekli, da orhidejam najbolj škodi pretirano zalivanje. Da je boljše, če jih enkrat pozabiš zalit, kot da jih zaliješ dvakrat.

_____________________________

V sanjah in ljubezni ni nič nemogoče.
(J.Arony)

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: orhideja
12.2.2009 17:32:32   
Felicita
mi mamo naše na zahodnem oknu v kuhinji zraven vrča za vodo gret... ne vem če do zdej so en mesec 'počivale' vse tri... je pa stalna temperatura, veliko svetlobe, veliko vlage v luftu, zalivamo jih pa sploh ne. ampak je res ogroooomno zračne vlage. menda jim zato tok paše.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: orhideja
13.2.2009 21:24:41   
barbaw
IZVIRNO SPOROČILO: maca m

Meni so rekli, da orhidejam najbolj škodi pretirano zalivanje. Da je boljše, če jih enkrat pozabiš zalit, kot da jih zaliješ dvakrat.


V vodi ne smejo stat, suhe pa tudi ne smejo bit. Imajo zelo rade zračno vlago.

_____________________________

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: orhideja
9.3.2009 9:23:26   
zaljubljena23
Pogled na jedilni kot   user posted image   Okno v jedilnici   user posted image   user posted image   Phalaenopsis   user posted image   Čeveljček, ki je v moji oskrbi ponovno zacvetel   user posted image   Tale čeveljček pa cveti že od lanskega 8.marca   user posted image   Phalaenopsis   user posted image   Phalaenopsis   user posted image   Kot zanimivost še tole:   Lani je tale phalaenopsis cvetel takole   user posted image   Letos pa je zacvetel tako   user posted image Čeveljček iz Hoferja   user posted image   Tudi ta je iz Hoferja   user posted image   In za na konec, tudi jaz sem končno dobila Phalaenopsis mini marka, cveti na 5 steblih in v lončku sta kar dve rastlinci (Bauhaus)   user posted image   user posted image   Tale Phal pa je zaokrožil število 81. pri meni   user posted image   user posted image  

_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: orhideja
9.3.2009 9:27:07   
zaljubljena23
Vidim, da se ubadate z vzgojo orhidej, zato sem vam tudi pokazala kako delajo moje ;)

Orhideje niso zahtevne, ne marajo vode v lončkih, ker potem korenine rade zagnijejo, obožujejo svetel prostor, zalivanje naj bo zmerno, prav tako tudi gnojenje. Jaz jih zalivam tam nekje na 14 dni do 3 tedne, vmes jih samo enkrat pošpricam po vrhnjem substratu. To velja za orhideje tipa phalaenopsis, druge vrste orhidej imajo drugačne zahteve. Vglavnem čim manj komplicirat in čim manj jih razvajat tem bolj bodo hvaležne in vam bodo zacvetele. Je pa res, da je treba biti pri njih vztrajen. MOja tašča nima živcev z njimi, ko odcvetijo jih prištuli k meni, da jih jaz spravim spet k ponovnem cvetenjuuser posted image

Jih je pa v moji zbirki trenutno 81user posted image


_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: orhideja
17.3.2009 15:05:18   
Andre
Bom kar tu vprašala - na orhideji, ki jo imam cca 1,5 let, imela je dva poganjka- vejice s cvetovi, so letos na enem poganjku ponovno pognali cvetovi, na drugi vejici pa kot 2 mali rastlinici - listi v manjši izvedbi kot je matična rastlina. Upam, da razumete, kaj mislim. A so to zametki nove rastline, ali lahko to odtrgam in posadim, ali je to kaj drugega. Mogoče bo katera vedela, o čem govorim.

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: orhideja
17.3.2009 16:49:49   
dorotejka
Andre, počakaj še nekaj časa, da bodo koreninice dolge prb. 7 centimetrov, potem pa male rastlinice nežno daj dol s stebla, brez da bi jih poškodovala in jih vsadi v zemljo za orhideje. najbolje je, da steblo opreš s paličico.

lp

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?