Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 13:52:15
|
|
|
|
onina
|
K zdravniku pa bolje, da ga ne peljete, če res ni resno...če ni bil prej resno bolan, lahko pri zdravniku kaj stakne. Zamašen nos, kihanje...to rešiš doma s fiziološko ali ga daš na kolena (otrok na trebuhu) in tapkaš po hrbtu, da izkašlja sluz ven. Če ima vročino več kot 3 dni, potem k zdravniku. Ali pa, da bi grozno kašljal, potem k zdravniku. Pa čiščenje noska s fiziološko...to ne pomeni le par kapljic v nos, ko je otrok v ležečem položaju...temveč, mož na otroka dvigne, da je nagnjen nad umivalnik, ve mu pa v eno nosnico fajn brizgnite fiziloško (najbolje s tako flaško v kateri prodajajo npr. koroške kapljice proti krčem v lekarnah). Fiziološka nato priteče skozi drugo nosnico ven in zraven še smrkelj. Če sem sama doma, dam malega kravce past in pod vrat brisačo in mu brizgnem fiziološko v eno nosnico...ne moreš verjet, kakšni smrklji ven pridejo. Če ima nos zamašen, morava z možem tudi ponoči ene 2x sčistiti, ker drugače sploh ne more zaspat nazaj, potem je pa dosti dnevno čiščenje...uffff, sem se razpisala...grem malce počivat, doker mi otroka še spita.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:03:34
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: simat no pa je men tut ratal
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:11:25
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you lana od pf................. Joj, kaka lušna pupika!
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:14:36
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: AinB A ve otročkom tudi kaj sokce delate, ali so še vedno samo na čaju in vodi? AinB, jaz mu dam dopoldne sokec (razredčen z vodo 1:3), popoldne pa čaj. Vode noče, zato mu jo kamufliram v sok.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:16:34
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: AinB IZVIRNO SPOROČILO: gold fish ...mali spi...grem hitro lazanjo nardit hitra lazanja ... Njami!
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:21:51
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda Ali mislite da bi morala it prej? ponavad je tko, da če ma otrok tri dni vročine, se šele gre k pediatru. ampak to morda velja za večje. težava pri prehladu s kašljem je, da je lahko kak bronhiolitis, to pa je treba zdravit in to ne samo s fiziološko. kar v praksi pomeni, da je treba bit pozoren na oteženo dihanje; znakov je več, ampak jaz sem jih večino dokaj težko prepoznala, čeprav smo mel pri taprvi 3 epizode tega. pozoren je treba bit na to a piskajoče diha, a pretirano diha s trebuščkom in a se mu grodnica (al kaj že) vdira. vse to po malem pa prehlajen dojenček itak počne, tko da zame je bil najbolj zihr pokazatelj štetje vdihov in in izdihov. to je treba počet v trdnem spancu (ponavad se počaka, da spi vsaj dvajset minut) in v tej mladosti ne sme met več kot ene 35 x vdih/izdih na minuto. če je brez vročine... Meni je rekel, da če ima nad 38,5 vročine in če noče jest.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:24:27
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Jaz sem bubiki kupila še koruzo od Linota. Se mi tudi zdi fajn za zgoščevanje ali pa mlečno kašico naredit Da ni ravno vedno riž. Pa še žličke so bile not gratis Evo, sem ravno hotela vprašat, če mu lahko malo koruznega zdroba dam .... lahko?
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:27:40
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna Punce, kako date pa ve kaj spati svoje dojencke oz. kako vam zaspijo? Virtualna, pri nas kar gre, je pa res, da če še ni za spat, ne bo iz tega nič, je in ga moram ven vzet. Drugače pa mu dam ene dvakrat vrtiljak in zaspi. Poskusi postopno s kako animacijo, mogoče pali.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:28:08
|
|
|
|
pf
|
Čarli jaz mislim, da mu lahko daš koruzni zdrob, saj v bistvu je to skor kot polenta, pa jo lahko jejo.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:28:30
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna ...ampak mama tudi rabi cas zase, ali pac ne... Seveda!!
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:29:18
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Čarli jaz mislim, da mu lahko daš koruzni zdrob, saj v bistvu je to skor kot polenta, pa jo lahko jejo. Hvala, sej polento sem imela v mislih, samo imam doma samo instant, pa je po mojem boljše, da kupim navadno ...
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:32:13
|
|
|
|
Čarli08
|
Simat,
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:33:48
|
|
|
|
Virtualna
|
Joj, vi ze svojim ponujate polento, meso, juhico, krompir, cvetaco, brokoli...nasi Leyli se pa vse to gabi...dama bi samo sadne kasice jedla...in se to ne vse...samo breskev in marakujo...
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 14:52:32
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: onina Jaz ne vem...naš je tako priden... Dam ga v posteljo, dudo v usta in grem ven. Kdaj takoj zaspi, kdaj vrže dudo ven, pa se nekaj sam s seboj pogovarja, potem mu dam spet dudo in zaspi. No, v večini zaspi kar takoj. O ti pa imaš srečo. Naša še zdaj ne zna sama zaspat. Je pa res, da je ni treba več eno uro po rokah nosit preden zaspi. Samo ene 5 minut.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 15:37:22
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra1978 za pikeca in za gvorni nastop .... babike je pomagalo.....je super izpadlo in nastop in plakat ...na koncu pa 5....
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 15:37:48
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you a je mogoče kakšna luna sedaj?? ker naši piški dogaja............ ..........zjutraj je od 4.50 do 5.30 pela in vriskala v sobici, da jo je bilo veselje poslušati.......sedaj ni šla še nič spati nazaj, pa sem jo že 3x nesla, pa noče........ mislim, da je 11.3
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 15:40:04
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: simat iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 17:08:05
|
|
|
|
RAČKAPK
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: petra1978 za pikeca in za gvorni nastop .... babike je pomagalo.....je super izpadlo in nastop in plakat ...na koncu pa 5.... BRAWO
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 17:34:17
|
|
|
|
gloria
|
IZVIRNO SPOROČILO: anchy82 ajoj...sam še prav bi jo mogla obrnt Bo mi pa drugič uspelo... Srčki so mi najbolj pasal zraven moje pikice, tak da se opravičujem, ker ponavljam ...iiiiiiiiiiiiiiii kak sonček
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 17:37:40
|
|
|
|
gloria
|
krfjolo
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 17:40:43
|
|
|
|
gloria
|
IZVIRNO SPOROČILO: simat ...kak se že vratek vidi ....mojmu se še nič za enkrat ko ima take polne ličke .....
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 17:42:13
|
|
|
|
Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: petra1978 za pikeca in za gvorni nastop .... babike je pomagalo.....je super izpadlo in nastop in plakat ...na koncu pa 5.... BRAWO
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 17:43:16
|
|
|
|
gloria
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish IZVIRNO SPOROČILO: petra1978 za pikeca in za gvorni nastop .... babike je pomagalo.....je super izpadlo in nastop in plakat ...na koncu pa 5.... ...čestitke
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 17:45:48
|
|
|
|
gloria
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 IZVIRNO SPOROČILO: onina Jaz ne vem...naš je tako priden... Dam ga v posteljo, dudo v usta in grem ven. Kdaj takoj zaspi, kdaj vrže dudo ven, pa se nekaj sam s seboj pogovarja, potem mu dam spet dudo in zaspi. No, v večini zaspi kar takoj. O ti pa imaš srečo. Naša še zdaj ne zna sama zaspat. Je pa res, da je ni treba več eno uro po rokah nosit preden zaspi. Samo ene 5 minut. ...naš isto ne...zaspi sam pri meni...oziroma na zizi ....upam da mi ga rata odvadit pred enim letom .....
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del 5.3.2009 17:48:05
|
|
|
|
gloria
|
IZVIRNO SPOROČILO: anchy82 Ok, Gloria! Upam, da se kej vidimo! ...ma sem za...drug teden če bo sonček računam na to....sicer bo pa Lana Luna kmal v Čatežu .... ...zs ti pošljem čez čas grem v spodnji štuk na kavico ....
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiTo so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Dojenje.
Admin
Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?