vila MaLiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica drugače pa indy0024 tudi meni se ne piše dobro glede zaposlitve...zaenkrat še delam do konca marca še preko študenca, pol sem pa prosila za določen čas...vendar obstaja majhna verjetnost, da bom dobila. izvem naslednji teden. se bova pa več časa ukvarjali same s seboj,, hodili na sprehode itd... vsaka stvar je za nekaj dobra. Upam, da boš dobila za določen čas - samo pazi! - na dan nastopa porodniške moraš biti zaposlena. Porodniška pa se nato obračuna po naslednjem ključi: za vse tiste mesece (rabiš jih 12 za povprečje), ko nisi bila zaposlena, ti upoštevajo 55% minimalne plača (povsod je pisana v bruto, tako da naj te višina ne zavede, pride še manj) in to delijo z 12. Če pa na dan začetka porodniške nisi zaposlena ti na žalost pripada samo starševski dodatek. IZVIRNO SPOROČILO: sontschica v takšnem tonu sem včiri samo napisala. ko sem ji to povedala, sem ji čist lepo, nisem nič povzdignila glasu in ji tudi razložila, da je ne napadam, ampak da me ta stvar pač moti...mnenje lahko povem, kajne. ampak je preveč otročja še v glavi, da bi razumela....zato se je odzvala s protinapadom....kaj češ. jaz sem čist mirna. tudi jaz zmeraj v vsaki službi naletim na prave "cvetke". očitno smo res mi norci dej se slikaj in prilepi svojga bušija, da bomo me ocenile, če se ti res še nič ne pozna.... Aha... potem si taka kot jaz. Napišem oz. povem "grozno", v resnici pa povem na lep način . Zdej zmeraj, ko povem kaj sem rekla, zraven dodam, da sem to povedala v lepšem tonu Me bo možek zvečer slikal, ko je morda buši malo večji
|