Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Natisni

Pol ure svežega zraka na dan zadosti potrebe po tvorbi vitamina D.No pa vsak se odloči po svoje.
me zanima zakaj sploh vozte otroke v posvetovalnico, če dohterji tko nimajo pojma...
. Jaz sem brala v knjigi Essentials od pediatrics, da je dodajanja D vitamina nujno, če otrok že kaže znake pomanjkanja le-tega oz. se ga bolj pogosto daje v področjih z neugodmini podnebnimi razmerami (konstantna megla, polarna območja z manj sonca ...) in če je v družini dokazano povečano pomanjkanje tega vitamina. Za naše območje to ni praksa, ampak ga pediatri vseeno predpisujejo, ker se danes precej manj gibljemo na svežem zraku, tudi stanovanja so v natrpanih blokih ali naseljih premalo osvetljena, onesnaženost mest pa povzroča, da se skozi umazano ovojnico ne prebije dovolj čistega zraka in svetlobe.