|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanje o brezplačnem 2. otroku
31.3.2009 19:16:16   
marty5
Nekaj me zanima. Za 2. otroka obstaja možnost, da ne bo sprejet v isti vrtec, kamor hodi prvorojenec. Ali pravilo, da je 2. brezplačen velja tudi, če sta otroka vpisana v dva različna vrtca? Logično se mi zdi, da ja - me pa hoče nekdo prepričati, da ni tako in preverjam.

In še nekaj - pravilo o brezplačnem vrtcu za mlajšega otroka ni vezano na občino, ne? Torej nima veze, če je otrok vpisan v vrtec v drugo občino, saj se strošek za drugega otroka itak krije iz državnega proračuna. Ima kdo tako situacijo in mi lahko s prve roke pove?

Sem iskala zakon, pa nikjer ne najdem prečiščenega besedila...tisto sestavljanko pa je smotano brat.

Hvala vnaprej.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanje o brezplačnem 2. otroku
31.3.2009 20:51:16   
madela
Tudi,če sta otroka vpisana v različna vrtca ima 2 brezplačno. To o različnih občinah pa res ne bi vedela...naj bi tudi veljalo.Samo je problem,da boš morala drugi občini podat dokazilo,da zaprošaš vrtec za dva otroka,vsaj mislim. Namreč podatke ima občina in njim daš prešnjo za znižano plačilo. Če sta napisana dva je tak drugi zastonj.Ti boš pa verjetno mogla za vsakega posebej dajat vlogo za znižano plačilo. Potem je najbolje,da si priskrbiš nek dokaz.
Morda bo pa kdo vedel iz prve roke.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vprašanje o brezplačnem 2. otroku
1.4.2009 10:26:39   
emaa
Vlogo za znižano plačilo daješ na svojo občino, ena je za znižano, druga za oprostitev plačila. Ko odločbo dobiš, bo pisalo, da so jo vročili obema vrtcema in ti s tem nimaš nobenega dela več. Jaz imam vrtec v drugi občini, pa so ravno tako tja poslali. Na vlogo pa moraš napisati ime in naslov vrtca za vsakega otroka posebej, tako da problema glede dveh različnih vrtcev v dveh različnih občinah ni, saj je pomembno le dva otroka  v vrtcu, po moji logiki. Če ti pa vseeno izstavijo račun, pa pokličeš, pri meni so se zmotili.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vprašanje o brezplačnem 2. otroku
1.4.2009 10:30:51   
zmajaz
Sem vprašala kolega, ki dela na občini ravno na tem področju in je potrdil, da ima drugi otrok vsekakor brezplačno, če sta dva otroka hkrati v vrtcu, ne glede na to, če sta v različnih vrtcih in celo različnih občinah. Je pa v skladu z zakonom seveda vedno treba dati vlogo za oprostitev plačila za drugega otroka - če je ne daš, ti vrtec normalno zaračunajo.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vprašanje o brezplačnem 2. otroku
1.4.2009 13:23:11   
marty5
Punce, hvala user posted image

Sploh nisem dvomila v to, dokler me niso "pametne glave" hotele prepirčat v to. Pa me je malo panika zagrabila user posted image .

No, najprej bo treba vrtec sploh dobit...katerikoli user posted image . Hvala še enkrat za pomoč!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Ime
Miška2006

Katero ime za punčko vam je lepše:

Leja (9%)

Tara (16%)

Nina (19%)

Teja (10%)

Sara (25%)

Gaja (20%)


Število vseh glasov: 654

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!