|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 9:18:08   
TVN
Včeraj sem prišla do zaključka, da je pri vozičkih tako kot pri večini stvari (recimo avtih). Ni popolnega izdelka, ki bi ti povsem ustrezal.

Dovolite, da podelim svoje razmišljanje z vami.

Najprej sva se z možem zaljubila v Peg Perego Piumotta, elegantni sistem s 4 velikim (a žal fiksnimi) kolesi, fantastično košaro in super sistemom avto sedeža (sestavljen iz plastičnega podnožja, ki se fiksira v avto, ter lupinice, ki se vanj pritrdi zgolj s klikom - izjemno praktično, nič igranja z varnostnimi pasovi). A kot rečeno, motila me je okornost vozička.

Potem sva prišla na Quinny-je - speedy, comfort in buzz. A spet ima vsak svoje prednosti in slabosti.

SPEEDY
Ful prostoren, okreten, športen, a žal brez varnostnega loka in brez možnosti obračanja ležišča. Pa še tisti trakci za reguliranje naklona so precej nepraktični.

COMFORT
Malce velik in rahlo manj okreten kot speedy ali buzz, nekoliko težak (18 kg), ker je kovinski, a s precej prednostmi.

BUZZ
Najbolj "fancy" voziček po mojem mnenju. Težava je v sprednjem malem, plastičnem kolesu in naklonu ležišča (med naslonom in ritko), ki je povsem pod pravim kotom in ga ni mogoče regulirati. Vse ostalo je super, predvsem sistem zlaganja, lahkost, okretnost, videz.

Sedaj sva približno na istem. Racio bi rekel, da bo comfort kar dobra izbira, vendar me matra precej nepriročen avto sedež (pripenjanje z varnostnim pasom) in precej neugledna košara. Oboje primerjam s Peg Peregom, ki je res krasen.
Če bi imel Peg Perego Piumotta eno kolo manj, ga takoj vzamem.

Če ima kakšna punca kako pametno idejo ali refleksijo na tole mojo pesnitev, se toplo priporočam.

Lep dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 10:05:53   
lidia
eno kolo manj...stvar okusa in šminkerije pač...jaz šminkarim s peg peregom pramette, ker je v noro dobrih barvah, sivo rumeni...ogrodje res zelo okusno narejeno, da ne govorim o praktičnosti, ko hodim recimo po mestnih ulicah, trgovinah, tudi v kakšen lokal prav elegantno zavijemo, pa v avto ga zložim, ne da bi me v križu vsekalo in da bi se z velikimi kolesi umazala...

Ko se spomnim npr. trikolesnega hartana, ki je bil na srečo samo sposojen, je kot da bi vozila traktor in ne voziček...

To so pač moje izkušnje brez olepševanja.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 10:06:53   
Tinna
Fanj razmišljanje. Se spomnim tudi mene pred nekaj meseci kako sem delala analizo trga vozičkov.
Finalista sta bila Speedy in Comfort.
In na koncu pristala na Quinny Speedy.
Ker je za moje pojme imel najmanj pomanjkljivosti:
- Comfort je kar težji: 11kg ali 18kg.
- Speedy je tudi lažje vodljiv (za moje pojme- sprobala oba)
- Comfort je kar nekaj ožji- kar pa spoznavamo kot prednost Speedyu sedaj, ko Luka tako udobno sedi in se odbrača v obe smeri - najraje pa ima pol sedeči položaj na stran.
- Za moje pojme pa je glavna prednost in to kar velika ta da se Speeedy zelo zelo enostavno zloži brez da kar koli popravljam ali snamem dol z njega in gre v majhen avtomobil z vsemi tremi kolesi-sicer pa grejo tudi kolesa zelo hitro dol.

Bili pa sta dve stvari, ki sta mi bolj ugajali pri Comfortu to je ta, da ima prednji lok in to da se obrača v obe smeri.

-Prvo sem spoznala, da večji otrok noče več gledati mamico in ga zanima okolica torej nisem več videla tako velikega pomena v sedežu, ki se obrača v obe smeri.
- In drugi problem sem rešila sama tako, da sem dokupila lok in ga namontirala na voziček - čeprav ni original zgleda kot original in pred kratkim naredila še eno inovacijo - da sem spredaj na lok dala tudi varovalo, da ne more vn zlesti...

In zdej je naš Luka kot car v vozičku .... edino to je da zdej bi pa on najraje kar na nogicah stal v njem... Bom dala slikico v album takoj, da lahko vidiš naš izum, če želiš.:)-:)-

To je moja zgodba o moji analizi vozičkov vsak pa ima svoje želje in svoje mnenje.

LP:sloncek::sloncek:

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 10:12:42   
TVN
Sem vesela obeh mnenj in se povsem strinjam, da so okusi in želje različni. Sama želim imeti velika kolesa, ker hočem pač na vsak teren, ne samo po ravnih površinah in trgovinah. Poleg tega so mi velika kolesa všeč.
Zelo pohvalno, Tinna, da si tako inovativna, jaz pa za te stvari nimam preveč smisla, poleg tega se nama z možem - zelo iskreno povedano - ne da preveč ukvarjati s prirejanjem vozička. Rada bi pač imela orginalnega takega, ki je najbližje mojim pričakovanjem.
Obema prav lep pozdravček!

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 10:15:42   
AnBan
No ker že iščete vozičke...meni je bil zakon Asahi Scirocco 4:bravo:...ga pa zdaj prodajam, ker smo ga prerasli...če katero zanima naj mi piše na privat, lahko pošljem slikce.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 11:28:16   
pravljica
pri meni je prevagal comfort - prav zaradi obračanja v obe smeri in tudi lok se mi zdi nepogrešljiv...ker imamo velik avto, mi velikost ne bo delala takšnih problemov, za težo bomo pa še videli :)
a košara in lupinica pa ti nista všeč? meni se pa ful dopadeta...v avto se sedež hitro namontira, nč bat, zmontiran na vozičku zgleda pa za moje pojme nadfantastično

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 11:38:52   
Mina1
Sej veš, vsak svoje hvali in tako:

ampak, če bi ponovno izbirala, bi PONOVNO izbrala MAXI TAXI SPEEDY - definitivno najboljši voziček. 3 leta je maximalno služil prvemu :duda:, sedaj služi drugemu :duda:. Brez najmanjše napakice in podobno. namesto varnostnega loka ima 5točkovno zapenjanje, tako da;)

pa-pa Mina1;)

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 12:28:44   
niki5
jaz bi samo to dodala, da pri meni eno kolo manj pomeni lažje rolanje :) nikoli pa ne kupujem stvari zaradi šminkerije..

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 12:42:52   
TVN
Pravljica, si me malo potolažila glede montiranja avto sedeža. Meni se zdi tisto vezanje z varnostnim pasom hudo komplicirano, vsak dan znova, tudi po večkrat na dan, ne vem, no. Nisem še poskusila, tako da dopuščam možnost, da preveč kompliciram.
Glede izgleda pa je tudi meni zelo všeč. Všeč mi je comfort, ko ima namontirano lupinico in ko ima gor košaro, še najmanj mi je všeč športni del.
Trikolesnik z veliki kolesi želim, ker mi je všeč, ker je uporaben na vsakem terenu (imam kar nekaj makadama in neravnih površin ogledanih, kamor bom šla z dojenčkom), pa tudi za letanje po trgovinah ipd. je takle trikolesnik veliko bolj okreten kot tisti s 4 kolesi. In nenazadnje, Quinny se kar dobro prodaja, tako da bo tudi pri meni najbrž padla odločitev za comforta.
Pozdravček!

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 14:11:25   
pina colada
Ojla!

Mi imamo pa Buzz-a in smo zaenkrat ful zadovoljni. Res pa je, da original sedeža še nismo uporabili, ker je naš mali star šele slabe štiri mesece (pa še 6 t. prej je rojen, tko da ga nekaj časa še ziher ne bomo uporabili). Kolesa ne povzročajo problemov, tudi po makadamu, pesku,...ne. Sprednje malo kolo je pa sploh super, ker je vrtljivo za 360° in je voziček ful okreten kjerkoli si. Voziček je tudi ful lahek, hitro se sestavi in razstavi, pa še veliko prostora ne zavzame. Tiena imam pa v lupinici Maxi cosi cabrio, ki je tud super in s privezovanjem v avtu ni nikakršen problem, saj ko se enkrat navadiš, je vse skupaj sestavljeno in razstavljeno v pol minute. Za košaro se pa pri nas nismo odločili, ker nam je tako svetoval sam fizioterapevt (baje je v lupinici najbolj idealna lega za otroka).
Sprva sva bila tudi midva z možem navdušena nad Peg Peregom, a ko sva videla Buzz-a, je bil problem izbiranja rešen. In nama ni žal!
Ciao, pa dobro izbiro!

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 14:25:11   
pravljica
a fizioterapevt je predlagal lupinico :zmeden: kako dolgo pa bi naj lahko imela otročka v njej (na sprehodu recimo)? se moraš potem pazit, da ne hodiš z njim v lupinici predolgo okoli? a mu moraš kaj podlagat pod ritko?

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 14:58:53   
Errai
Peg Peregov avtosedež je sicer res bolj praktičen glede pripenjanja, je pa zato manj varen. Na testih otroških avtosedežev je ravno Maxi Cosi Cabrio lupinica, ki gre na Quinny-je ena izmed tistih, ki so dobili najvišjo oceno.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 15:21:42   
pina colada
Ja, mogoče se čudno sliši, ampak je res! Tud jaz sem pred rojstvom Tiena absolutno navijala za košaro, ker je kao najbolj idealno za otročka zaradi ravne lege, a mi jo je Tienov fizioterapevt odsvetoval, češ, da so to prej res zagovarjali, zdej, po novejših raziskavah, pa je najbolj ortopedska lega v lupinici in štorklji. In v lupinici je lahko 4-5 ur dnevno. Kar pa mi povsem zadostuje za dnevne sprehode ali kakšno daljšo pot. Ni potrebno nič podlagati pod rito. Pri tej lupinici, ki jo imam, pa mi je fajn, ker ima dve možnosti sedenja, bolj ležeče za sedaj, in bolj pokončno, ko bo malo večji.
Kakšna pa je praksa pri vas??

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 15:28:56   
Mina1
Mi imamo še vedno Dreami košarico, je notri veliko za prve dobre 3 mesece. Ni je čez ravno podlago za pravilen razvoj otročkove hrbteničke in tako.

Meni so glih lupinico odsvetovali za začetek oz. da je lahko notri minimalno. Smo pa res zelo veliko zunaj.

Sicer pa vsak svoje meni, od pediatrov do nas, tako da:zmeden:, kdo bi vedel kaj je bolje.

Kot sem že rekla, mi imamo vse, kar paše na Maxi taxi Speedy, tako da;)

pa-pa Mina1

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 16:14:28   
pravljica
jaz še nimam prakse in je tu gor vse kar preberem, mnenja pa so res različna...v glavnem, ker sem našla rabljeno košaro, sem jo kupila, nove pa ne bi...že tako mi je všeč namontirana na voziček pa še dopade se mi, ker bo v njej spal na morju in pri sorodnikih (večkrat kje prespimo), drugače se bo pa vozil tudi v cabriu

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 17:21:32   
Pia67
O, fajn. Jaz sem ga pred kratkim kupila, MAXI TAXI SPEEDY-A namrec. Kako bo preživel realnost, pa bom videla čez slabe 4 mesece.
Morda bom dokupila kak varnostni lok, odvisno kaka gavnarka bo puncka.

Pia

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 19:10:19   
Annny
Ojla,
evo, tukaj pa ena že izkušena 'voznica' Quinnyja.
Doma imamo Formulo trikolesnika..saj nič ne rečem, luksuzen voz, ampak jaz sem ga pošteno sita. Super je za športne dejavnosti a la rolanje...ampak otrok je notri samo privezan (kot pač v formuli)..jaz bi kar znorela, če bi mene kdo tako zvezal..v njem se mi otrok zdi malo nezaščiten..kaj pa vem, jaz imam slab občutek.
Zato smo kupili Teutonio marelo..ki je res fantastična, na Quinnyju se pa nabira prah:)-
Za naslednjega mulčka bom definitivno izbrala Bugaboo-ja..to je voziček, ki glede na svojo težo nudi največ (težak je 8-10 kg).

Lp

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 20:21:52   
Anja167
Samo en popravek, Nika35. Mi imamo Peg Perego Ganciomatic sistem. Lupinica je ločena od podstavka. Res je, s klikom jo daš na podstavek. Ni pa res, da ni manevriranja s pasovi. Potem, ko jo daš na podstavek, moraš nujno čez (za njo) potegniti še pas. Drugače bi bila res varnost povsem na psu. Pasovi v veliko avtomobilih so komaj komaj dovolj dolgi, da to lahko narediš. Glede na to, da lahko druge lupinice voziš v različnih avtih, tukaj pa lupinica ni uporabna, če v avtu ni podstavka (včasih bi hotel otroka kam peljati z drugim avtom), je tale reč z lupinicami pri PP v končni fazi kar neugodna. Ampak sicer pa moram jaz naš voziček (štirikolesno podvozje Velo Classic) kar pohvaliti. O drugih vozičkih pa ne vem nič...

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 21:53:34   
lacoste7
Meni osebno se je Quinny Comfort zdel kar malo čuden, ker otrok tako nizko sedi, moja finalista sta bila HARTAN RACER S in Teutonia. Pa sem se odličila za Hartana in ni mi žal.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 23:46:34   
Margareta
Živjo,
Jaz sem si tudi omislila Speedi SX, čeprav sem se vmes že premislila, pa je vztrajal moj mož, ker se menda dobro zloži za v avto.:bravo:

Aja, premislila sem si pa zato, ker se mi je zdel malo drag, pa še ko sva šla po voziček je bilo po radiu, da v Indiji mamice prodajajo svoje otroke za 15 dolarjev, zato da otroci preživijo, ker one niti za hrano nimajo. Joj, upam, da vas nisem zamorila. Ampak takrat sem rekla možu: Mi pa Quinnyije kupujemo. :grrr:
V glavnem, joj kolk dolgovezim, zanima ma, ali dojenčke vozite v košarah ali lupinicah?
Jaz košare nimam, pa še zdaj ne vem ali naj jo nabavim, ali ne.:muca:

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   razmišljanje na temo Quinny-jev
10.5.2005 23:48:29   
Margareta
Res vas nisem hotla zamorit s tisto Indijo.:((

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   razmišljanje na temo Quinny-jev
11.5.2005 9:08:57   
TVN
Hvala, Anja167. Imaš prav, sedaj se tudi jaz spomnim, da nama je prodajalec v trgovini Mami na Celovški pokazal, kako je treba sedež pripeti z varnostnim pasom.
Hja, no, mislim, da je pri nama vendarle padla odločitev za Comforta. V Sončku je še v akciji za 79.990, tako da ga bova najbrž kar naročila v prihodnjih dneh.
Hvala za vaša mnenja in komentarje.
Prav lep dan vsem RR-jevkam!

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   razmišljanje na temo Quinny-jev
11.5.2005 9:13:30   
pravljica
ja anny, zato pa meni dosti pomeni lok...jaz ga ne mislim privezovat na vseh koncih in krajih...dovolj je, če je privezan med nogami, da dol ne zleze, tisto čez ramena se mi pa zdi malo preveč...tu pa pride potem prav lok (upam da grejo tisti odvečni pasovi dol z vozička, tega še pa nisem probala :zmeden: )

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   razmišljanje na temo Quinny-jev
11.5.2005 10:49:42   
malika
Jaz imam še "star " model Quinnya - Fashion 3xl, ki pa nima gibljivega sprednjega kolesa. Moram ga pohvalit, da je fenomenalen, ima lok tako da mali ni bil niti enkrat samkrat privezan, kljub fiksnemu kolesu lahko gibljiv, pa tudi zelo prostoren.:bravo:

Ko sem v drugo zanosila sem ga prodajala , ker sem nameravala kupit tandem, zdaj pa sem vesela, da je ostal pri hiši

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   razmišljanje na temo Quinny-jev
11.5.2005 10:51:22   
malika
Ja, pa še to, košara sploh ni grda, je lepo prostorna, pač velika; lupinica pa se čisto enostavno namontira tako na voziček, kot v avto.

pa še ena zelo velika prednost lupinice VARNOST!!!! Nikjer še nisem zasledila testa, kjer bi testirali lupinice per perego

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...




Spanje
Miška2006

za tiste, ki spite na levem boku v času nosečnosti...Zakaj tako spite?

mi tako paše (63%)

je tako bolje za otroka (15%)

mi je svetoval ginekolo (7%)

kar tako (15%)


Število vseh glasov: 312

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!