|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napihnjen trebušček
17.4.2009 10:41:11   
Jakisonček
Včeraj sem prvič slišala informacijo o napihnjenih trebuščkih, od otroške kirurginje (sicer je to razlagala eni mamici pri frizerju), ampak sama sem bila pa precej šokirana. Povedala je namreč, da vsi otroci, ki imajo težave z alergijami, imajo napihnjene trebuščke. Ker se pri nas z alergijami ukvarjamo že od rojstva mojega sina in sem mislila, da smo jih z bioresonanco nekako odpravili, sem se ustrašila, da pa problema vendarle nimamo rešenega, ker ima moj 15-mesečni fantek že precej časa zelo napihnjen trebuh. Včasih res tako hudo kot, da mu bo vsak čas počil. Pa sem si rekla, ok to je od hrane, ker rad je in včasih tudi kar veliko poje. Zdaj pa sem začela razmišljat, kaj je lahko narobe. Lahko bi šlo za intoleranco na lakzoto (čeprav so nam testi za alergijo 2x pokazali vse negativno). Lahko bi šlo za celiakijo. Ali ne vem kaj.
Če bom šla k pediatrinji zaradi napihnjenega trebušča sploh ne vem, če me bo resno vzela. Kaj ji sploh naj rečem? Noči imamo pa kar pestre, ker se Jaka večkrat na noč prebuja. Zdaj sumim, da to ni neka razvada, ampak ga mogoče res trebuh boli, pa tega še ne zna povedat.

Povejte mamice, ali ve tudi opazite zelo napihnjene trebušče pri vaših otročkih? Kako bi ve odreagirale na to novico. Mene je kar šokirala, ker se mi je zdelo, da bo enkrat konec teh alergij, zdaj pa nisem več tako prepričana. Sicer moj sin drugih znakov alergije ne kaže več. Kdaj pa kdaj mu udari ven atopični dermatitis, takrat ga par dni mažem z Mustelo in je ok. Zdaj me bolj skrbi, da ne prenaša kakšne hrane, pa ga pogostokrat trebuh boli. Ker vmes pridejo dnevi, ko je precej razražen in jokav, temu pa sledijo neprespane noči.
Kako bi ve ravnale ob tej novici, oz. ima kakšna že izkušnje glede tega? Bom hvaležna za vsak odgovor.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napihnjen trebušček
17.4.2009 12:08:51   
oka
Res bo najbolje da pokličeš pediatrinjo in ji poveš kakšno je stanje. Mislim, da te bo vzela resno, ker napihnjen trebušček je res lahko znak za kako alergijo. Spremljaj tudi otrokovo blato. Če je tako zelenkasto, zelo smrdeče in so v njem tudi koščki neprebavljene hrane, potem je to vsekakor znak da nekaj ni tako kot bi moralo biti. Ima mogoče pogosto tako kašasto blato ali pa drisko? Sploh če je jokav in razdražljiv nimaš kaj pomišljati. Pokliči ali pa pelji ga na pregled. Naj mu vzamejo kri in naj ga pošljejo na dodatne preiskave. Včasih je bolje malo "positnariti" in vztrajati.

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: napihnjen trebušček
17.4.2009 18:51:29   
Jakisonček
Oka, hvala za odgovor.
Blato mojega sina je čisto različno. Enkrat bolj kašasto in driskasto, drugič bolj kompaktno. Redko pa, da bi bilo zelo trdo. Barve ni pogostokrat zelene, vonj je pa kar močan. Danes ga ves čas malce stiskam po trebuščku in recimo danes nima tako hudo napetega.
Če se bo to stanje nadaljevalo, ga bom pa res peljala pediatrinji in bom morala biti kar sitna, da me bo sploh poslušala.


(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: napihnjen trebušček
18.4.2009 8:31:32   
oka
Raje nič ne čakaj, sploh ker praviš, da je razdražljiv, jokav in da ima krče. Glej meni je zdravnica naštela naslednje znake, ki lahko pomenijo celiakijo: napihnjen trebuh, smrdeče blato z neprebavljenimi koščki hrane, krči v trebuhu, neješčost, posledično razdražljivost. Sploh če se tako stanje vleče že kar nekaj časa je to lahko pokazatelj, da mu nekaj ne ustreza. Ni nujno, da je celiakija, lahko je nekaj čisto drugega, lahko tudi nič ampak bolje da si prepričana kako in kaj. Imam prijateljico, ki so jo zdravniki odslavljali toliko časa da ima zdaj z otrokom celo kalvarijo. Zato nič ne čakaj, nič ne opazuj, saj te znake opažaš že dalj časa.

< Sporočilo je popravil oka -- 18.4.2009 8:43:45 >

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: napihnjen trebušček
20.4.2009 21:00:58   
TiaSara
Naš je bil tak - ni mu bilo nič drugega, samo napihnjen trebuh. In to toliko, da ni pediatrinja nič oklevala, sva kar hitro dobila napotnico za gastro. So odkrili laktozno intoleranco ampak tudi po dieti ni bilo dosti boljše. Smo šli na bioresonanco, potem, je bilo nekaj boljše, ampak ima sedaj občasno še vedno tak napihnjen trebuh. 

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: napihnjen trebušček
6.5.2009 18:06:50   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Res bo najbolje da pokličeš pediatrinjo in ji poveš kakšno je stanje. Mislim, da te bo vzela resno, ker napihnjen trebušček je res lahko znak za kako alergijo. Spremljaj tudi otrokovo blato. Če je tako zelenkasto, zelo smrdeče in so v njem tudi koščki neprebavljene hrane, potem je to vsekakor znak da nekaj ni tako kot bi moralo biti. Ima mogoče pogosto tako kašasto blato ali pa drisko? Sploh če je jokav in razdražljiv nimaš kaj pomišljati. Pokliči ali pa pelji ga na pregled. Naj mu vzamejo kri in naj ga pošljejo na dodatne preiskave. Včasih je bolje malo "positnariti" in vztrajati.


Zdaj ste mi pa dali mislit. Naš je imel prve dva meseca hude krče, smo bili na testiranju za mleko, jajca, pšenico...vse OK. Smo šli na Pregomin je bilo bolje...postopoma ne takoj. Začeli smo spati celo noč...juhuu. Šli na provokacijo, vse OK začeli z Aptamilom...ponoči spet stokamo, se zbujamo. Sem mislila, da pač zaradi tega, ker je bil pred kratkim bolan...ampak zdaj pa berem in vidim, da imamo tudi mi napihnjen trebušček, zeleno smrdeče blato, s koščki hrane.

Kaj naj še naredim če vsi testi kažejo da je OK???

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: napihnjen trebušček
6.5.2009 20:31:13   
mentos
pozdravljene

tudi moja Hana stara 21m ima napihnjen trebušček. Je alergik na mleko, jajce, lešnike, cvetni prah, pršice itd.. Smo bili na testiranju za celjakijo in je bilo negativno. Je zelo neješča in mislim da je od nerednega prehranjevanja. Me je kar malo zaskrbelo, tako da ko gremo ponovno na testiranje bom vprašala.

lp

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: napihnjen trebušček
7.5.2009 8:23:06   
Jakisonček
Mentos, s temi alergijami je res hudič. Ampak če je imela tvoja hči testiranje na celiakijo negativno, je vsaj nekaj spodbudnega. Jaz pa za našega ne vem kaj točno mu ne paše. Zdaj spet malce bolj hodimo na bioresonanco in tam nam rečejo, da so glavni problem glivice v črevesju. Teh se pa zlepa ne znebiš. Jaka tako ne bi smel jest nič sladkega (pa vemo, da je sladkor skoraj v vsaki stvari), nič iz bele moke, nič svinjskega. No hvala bogu lahko rečem, da mu terapijo bioresonance vedno pomagajo in ublažijo njegove težave. Trebušček je manj napet, čeprav s kakanjem nima težav (razen tega da ga kdaj črviči) in tudi normalno je. Pravzaprav je moj škrat pravi požerušečk. Kar precej rad je.
Je pa na splošno značilno, da če otroci nimajo apetita, da če jim teža ne narašča in da odvajajo čudno (zelenkasto blato), da res gre za hujše težave. Jaz moram še ugotovit točno zakaj gre pri mojem sinu, pa upam, da ostane samo na tem, da mu določena hrana ne paše. Celiakija je za moje pojme huda težava.

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: napihnjen trebušček
8.5.2009 8:12:05   
J.L.
ja kako pa izgleda napihnjen? moja ga ima tudi-izbočenega, pa sem bila prepričana da je pač tako pri vseh. imamo pa nedokazane alergije, kljub vneti koži. user posted image

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: napihnjen trebušček
11.5.2009 10:30:31   
Jakisonček
J.L. napihnjen trebušček je res precej izbočen. Moj mišek mali je drugače res suhec, nikoli ni bil kaj posebej debeluščkom podoben. Zato mu včasih trebuh res izstopi. Jaz mu rečem, da ima pravi bojlerček pred seboj. Pa včasih je tudi na otip trebuh prav trdi. Sej veliko otrok ima takšne trebuhe, zato pa mame težje opazimo, kdaj pa je tako hudo, da to ni dobro. Jaz še vedno nisem šla k P zaradi tega, ampak recimo, današnjo noč se je prav videlo, da ga je trebuh bolel. Celo noč je jokcal, pa mislim da zato, ker je včeraj jedel pečene hrenovke. Očitno mu ne pašejo.
Skratka, ne moreš zagotovo vedeti kdaj je trebušček prenapet. Jaz sem še edino to slišala, da je hudo hudo takrat, ko ima otrok trebuh tako napihnjen, kot otroci v Afriki, ki so podhranjeni. Samo toliko za primerjavo.

< Sporočilo je popravil Jakisonček -- 11.5.2009 10:31:37 >

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?