higuys
|
IZVIRNO SPOROČILO: emaa Higuys ne bodi napadalna, mi smo ti pač povedale kako je, saj zato, da nekdo otroka vodi v veri in mu je za zgled ne potrebuje biti krstni boter. Kdo je na sliki in dejanski krstni boter je pa zame osebno popolnoma nepomembno, pomembno je, kdo otroku dejansko stoji ob strani. Sama sem krstna botra, vendar je bilo že na začetku jasno kaj starša želita od naju. In dejansko ne eni, ne drugi nismo govorili o verskem zgledu, temveč so nam pomembne druge stvari (pomoč pri vzgoji po potrebi, vsekakor pa, da si tam, če te otrok potrebuje). In kar smo se zmenili, tega se dejansko držimo, človeka pa v nekaj kar ne želi, ne moreš prisiliti, tako kot ti botre v stike s krščencem ne moreš prisiliti. Ali ste botri pred krstom sploh povedali kaj pričakujete od nje? Zmenite se med sabo, z drugo osebo, ki bo te stvari izpolnjevala, če ima oseba interes, to ne rabi biti napisano na nekem papirju, če nekaj želiš, boš to delal, ne glede na 1000 papirjev, če pa ne želiš, te pa tudi želje nekoga drugega, papirji in vem kaj še, v to ne bojo prislili. Tako, da ne banaliziraj tega na način, da si botro izbrala zaradi slik, ker tega nihče ni trdil, vendar pa kot sem rekla, če nekdo nekaj noče, tega pač ne boš spremenila. emma, nisem napadalna....samo smešno mi je bilo, da se tri sprašujete "kaj še od botre pričakujem " "kakšna je funkcija botre"... Vaši odgovori so mi dali mislit, da vam je pač samo do obreda kot takega, do verižic....in kaj pač hočem zdaj imet.Če bi tako prvič odgovorila kot si zdaj, bi se ti mogoče ne bi smejala..In ja botra je vedela kaj pričakujemo (sem napisala že v prejšnjem postu) citiram točno tvoje besede "da je tam , če jo otrok potrebuje". To želim in to sem pričakovala. Tudi to vem, da jo ne morem prisiliti v stiki , če jih ne želi. Ampak na zdajšnje izkušnje z njo bi rada to speljala "uradno" , če se le da...zato tukaj sprašujem, kao to speljati , če se sploh da.
|