VANILI
|
OJ mamčice! joj kok se vam dogaja, saj sploh ne sledim več!! Čestitke vsem za uspehe n vsem bolnim pikapolonice za čimprejšnje okrevane. To sem napisala tko hladno in splošno a vseeno iz srca. Jaz mam noro gužvo v službi in doma. V službi - bližamo se finišu in je podivjano stanje, doma pa hitiva z urejanjem okolice hiše. Končo se je moževa sestra odselila in s seboj so odnesli tudi vso "navlako"okoli hiše, tako da zdaj sadiva travico in parcela postaja bolj zračna. Pa kupila sva lesena igraal in jih je treba vbetonirat, pa pesek oz. tla pod bazen, pa to pa uno... dela ne zmanjka, meni je pa največji užitek, da gremo po kosilu ven in zunaj norimo do večera, ko odneseva blatna in premočena otroka direkt v bano in po večerji zaspita - najraje bi še jaz, a kaj, ko se delo noče samo naredit... utrujena pa sem tko da vse poteka v počasnem ritmu. Moj pa v pisarni dela še za službo. No kaj je pri nas novega? Mi2 se veselva počitnic na Pagu, čeprav nas kolegi vabijo na Korziko. Saj je mamljivo, ampak trenutno nisva ravno finančno močna tako da razmišljava o tem malo kasneje. Pa prikolico nameravava kupit pa tudi ne vem od kod bova vzeladenar... saj na koncu se bo vse uredilo. Jaz? poleg vas super mamic ki kar iz rokava stresate izpite (svaka čast vsem, kapo dooool) se počutim prav bedasto in butasto. Pravzaprav sem po moje res kar mal neumna. Sploh se ne morem lotit strokovca. Ja, še vedn ne... pa ima rok oddaje seminarske 31.5............. Živa je ful hecna ker je škrbasta - brez zgornjih enkic, še kose kaj jezi, je smešna. Drugač se ji pa ful dogaja - danes so bili z vrtcm v Kekševi deželi, pa skor vsak dan ima treninge s plesnimi, ker imajo v četrtek "veliki" nastop.. matr, skor da nima časa zame, hehe.Malo pretiravam. To je edina aktivnost, na katero hodi, in prav je tako, saj je otrokova prvenstvena dejavnost do sdesetega leta IGRA. No Živa želi se učit flavto igrat, a bomo vidli, če je ne bo minilo hitro. Teo? Raste in se razvija 100/h. Ponavlja za Živo vse neumnosti kar jih lahko. Zna biti prefrigan. Vse bolj ga zamenjujejo za punčko, kar mi je ful smešno. Zadnič smo pili kavo v lokalu in ena mamica reče svojemu sinku za sosednjo mizo: "Glej punčko, ko ma spajdermen majčko!" Nč ne rečem, da ne bi smele met punčke spajdermenove ajčke ampak dajte no, pa čist v modro oblečen paprav po fantovsko je naš mal žabo norel naokoli. Sej men je vseeno, se ne razburim, bolj je nerodno folku, ko povem, da je fantek. Ko bo pa sam dost velik e bo pa že postavil zase, če ga bo motilo.Ko sem bila jaz majhna in sem se ugrala z dolgolaso Aljošo, sem le-to zlasala, ko sem zvedla, da je v resnici fantek!! Mislim, dolge las pa še na -a ima ime, pol pa oni meni da je poba, pih! Dojiva se še, zjutraj, ko pridem domov, zvečer in ponoči. Samo da zdaj lepo pove, da bi on njam.njam. In to tko pokaže, da razpre dlani češ kaj ti tu ni jasno, mami?! Drugače pa na veliko šarmira okoli. Vsakega pozdravi "Dan!" In vztraja tako dolgo, dokler mu ne odgovorijo. včasih se prav dere za kom, ko npr stojiva v vrsti in on se zapiči v koga in začne "dan! dan! DAN!" sem se mu smejala zadnjič, ko je enega pbertetnika tako pozdravljal. Uni je bil itak v svojem svetu ko mu je ta svet tu čist preveč brez veze no ker je žabo vztrajal, se je pubo na koncu le vdal. In mu je žabo poklonil taaaak nasmešek, da se mu je fante nasmehnil nazaj. In ko čakamo npr, kruh, se začne dret TEEEEETA! in to tak ozki e, širokega ne zna. Kaj rad počne? trenutno je našel en stari voziček - igračko in ga praznega vozi okoli ali vozi noter žogo. Ali se igra s punčkami ali avtki. Zadnje čase zelo rad zlaga kocke, tiste lesene, duplo in mega blocks. rad pleše in se afna - dela take face da se mu moraš smejat. Sicer pa nima strahu pred višino, pred tujci - on kar gre kot bager ruši vse pred sabo in si misli, da ga bo verjetno že kdo rešil pred nesrečo. Pranje zob - si hoče sam, sicer ga moram ful motivirat, da uspem kaj podrgnit. Kopa se zelo rad, češe malo manj. Sicer je ful nežen, rad ima pse in mačke, je pa hecen, ker maček je Mjav-mjav, naša psica Juna (Đuna) pa djun-djun. vsako besedo podvaja. Ko kaka, pokaže na rit "tata" in nato s prstom te pošlje "tam", da v miru opravi potrebo. Ne mara nosit copatkov, ne mara bit pokrit, rad grize, ko mu sestrica nagaja, da ima kar orng uriz na licu in na riti. Ko ga kregamo, ne morete verjet, kako užaljen zna bit - gre ležat na tla in skrije obraz v dlani, če se mu zdi, da se mu je zgodila krivica,pa tako hlipka, da se tisrce trga. Žogo raje meče kot brca. Sovraži slinčke, že če se mu približujem z njim, se začne razburjat in čist ven pade. Bog ne da, da mu ga zavežem - se ga otepa z vsemi 4. Tako da nimam kaj kot da menjavam majčke dnevno, ker hoče seveda jesti sam. In tudi je, le pri juhi si zadržujem ekskluzivno pravico do tega početja jaz. To je vse, kr se zdaj spomnim. bom probala še kako fotko nalimat, d anas ne pozabte. Srečanje - z veseljem bi prišla, če bom le lahko. Zdaj pa še standard pred spanjem . pospravljvanje.....
< Sporočilo je popravil VANILI -- 19.5.2009 22:28:21 >