|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 15:19:19   
end1
user posted image user posted image user posted image kolumbo.

jaz sem ena tistih nesrečnih mama, katerih otrok grize. Ni lepo, ne meni ne otroku. Pa ne ,da ji dovolim, govorim, govorim in govorim! Dobro je za mesec dva, pol pa se zgodi spet. in kaj naj jo zato linčam. upam, da tvoj otrok ne bo nikoli kaj slabega počel, če pa bo se spomni tega.

pa tudi moj otrok je žal januar 2006 in še kar, kljub 3 letom plačujem jslični program, pa mi je tako ok, imam vsaj prostor za otroka v vrtcu, čeprav bi ene mame raje vidle, da ga ne bi bilo.

ampak kaj hočem tako je, moj otrok grize, drugi ščipa, tretji klofota, četrti grdo govori, peti se pači, šesti govori kako si ti grd, sedmi pljuva, osmi ne je hrane, ker je slaba, deveti ne spi, deseti kriči, enajsti razmetava, dvanajsti lepo mirno sedi. in je jaslična skupina, kadar dva ne manjkata, ki počenjata ne vem že kaj. spravi jih ti vred.

posledica grizenja je najbolj vidna, posledice drugih so skoraj neopazne.

razmisli.

< Sporočilo je popravil end1 -- 29.5.2009 15:26:24 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 20:24:40   
frutka_
Otroci, ki so isti letniki v vsakem primeru grejo skupaj v šolo. To pomeni, da če je otrok rojen v začetku leta bo vedno najstarejši. In tisti rojen konec dec. bo vedno najmlajši. Če bi ga vključili v vrteško skupino bi ostali otroci šli naprej v šolo, on pa bi ostal in počakal svoje letnike. Upam, da razumete.
End se popolnoma strinjam s tabo. Na žalost je tako, da večina staršev vidi samo svojega otroka. In v življenju bodo okoli otroka vedno taki in drugačni. Eni bodo tepli, drugi grdo govorili, eni bodo nosili sladkarije, tretji bodo potisnjeni v kot, ...Otroka raje kot da ga zavijamo v vato poskušajmo pripraviti na življenje. Da se bo v taki situaciji znašel. Da bo sporočil, ko ga kdo tepe, da si bo sam uredil majčko (ko bo dovolj velik seveda), da se bo znal postavit sam zase,...

Vso srečo!

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 20:32:11   
Anonimen
Kakšne so pri vas razmere in splošni vtis?


Odlicne.
Jaz sem prezadovoljna.

Me je teta vprasala, kako se mi zdi, in se jim rekla tako in to, da mi je najbolj vazno, da gre bejba rada tja :).
In se je hitela neki opravicevat, kako je zdaj, ko je vroce, pa klima, pa zracenje,...in tko. Meni je skoraj vseeno, ker se vidi, da se trudijo. Tako da malo bolj pozitiven pristop bi verjetno tudi v tvojem primeru zalegel veliko bolj kot teh nevemkoliko klicajev in vprasajev.

(odgovor članu lev76)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 20:44:05   
Naja31
Jaz sem z našim vrtcem zelo zadovoljna. Andersen - Ljubljana



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 20:50:13   
benika
Jaz se bom pa samo podpisala pod Ninočkine in kulumbove poste.

Meni se zdi, da pretiravaš u iber. Kljuke na vratih so višje tudi v našem vrtcu in meni je kar prav tako.
Sem pa tudi mamica otroka, ki je grizel. In kot je že rekla end, hudo je predvsem nam, staršem, ko se to zgodi. In še nekaj...ne vem, zakaj se zaradi tega repenčiš na vzgojiteljice. A se ti ne zdi, da je vzgoja in opozarjanje na take stvari predvsem stvar staršev? Jaz nikoli nisem pričakovala od vzgojiteljic, da ga bosta onidve odvadli griženja, ampak sva mu to dopovedala midva z možem.

V našem vrtcu se otroci zjutraj zbirajo vsi v eni učilnici. In včasih je v tej učilnici 30 kričečih otrok, ki zahtevajo pozornost vzgojiteljic,  in niti pod razno ne pričakujem, da bodo sedaj vse spustile iz rok in ljubkovale mojega sina. Pa tudi sedijo večkrat. In prav je tako. Najbrž ne sedijo zaradi ljubega miru, a ne?

Meni se smilijo vzgojiteljice, ki imajo opravka s takšnimi nezadovoljnimi starši, kot ste nekatere izmed vas. Vas bi postavila v njihovo kožoi, potem bi pa videli kako in kaj.user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 21:21:11   
dalara
Kako zanimivo je prebrati tele vaše komentarje na vrtec. Razumem vse- tako tisto mamico, ki je prizadeta, saj smo mame res zelo občutljive, če gre za naše otroke, kot tiste, ki ji razlagate kakšne so razmere v vrtcu pri 14 otrocih, saj sama delam v vrtcu.
Res je, da se zgodi tudi to, da gre otrok neurejen domov, vendar se to ne bi smelo dogajti pogosto, vsaj nam so dajali stroga navodila, da je otroka domov treba oddati urejenega( s tem ne mislim neumazanega, ampak z potlačenimi majčkami, umitimi nosovi...).
O tistem, da sedimo na riti ne bi komentirala, ker prav gotovo se vsi kdaj usedemo na rituser posted image , vsekakor se otroci pridejo takrat raje pocrkljati, saj smo jim bolj dostopne.
O grizenju...Večni problem vrtca. Je pa res da mamice ki so to izkusile na svojih otrocih vedo, da je to težko preprečiti in dopovedati otroku. Lahko si čisto zraven, pa se to v trenutku zgodi. Samo sekundo se obrneš in vzameš npr. robček, pa je že vsega konec.Je pa res, da če se to zgodi v vrtcu, je prav da to vzgojiteljica pove pri oddajanju otrok.
Umazani? Joj, tu pa mislim, da mamica, ki pričakuje, da bo malega raziskovalca dobila domov čistega, se je pa resnično zmotila. Kaj vse morajo raziskati na igrišču, pa pri mizi, kako so zanimive barve, če jih stiskaš z roko....A doma so pa čisti?
Buške, praske? Vsaki mamici s težkim srcem povem, če kaj takšnega nastane v vrtcu, po večini so razumevajoče, tiste pa, ki komplicirajo, pa se jim prej ko slej stvar obrne. Saj otrok prinese tudi od doma kdaj kakšno buško v vrtec.
Zato predlagam razumevanje iz obeh strani. Beseda ni konj in jaz osebno najbolj cenim starše, ki mi povedo, če je kaj narobe oz. me prosijo če lahko to in to spremenim. KAj kakšnemu staršu ustreza in paše, se naučimo šele po nekaj mesecih( eni bi imeli še žabice, drugi bi pa istočasno že bili v kratkih hlačah) ja, kako pa jaz naj vem, če mi pa tega nihče ne pove?

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 21:32:41   
blazka
Najprej naj se pohvalim, da smo mi ful zadovoljni z vrtcem. Sicer naš tavelik hodi v dislocirano enoto na vas, kjer se čez cesto kravice in konjčki pasejo... Imajo se ful lepo, naš gre zelo rad v vrtec in če ga vprašaš, kako je bilo v vrtcu vedno reče samo "lepo". Zvečer pri umivanju pa se ponavadi malo bolj razgovori.

Res je, da bi večina staršev želela, da so njihovi otroci najpomembnejši v vrtcu, da se vse vrti okoli njih oz. njihovih otrok. Vendar se morajo otroci navadit na določen red v vrtcu in tega, da so del skupine.  Čisto verjamem vzgojiteljicam, da je težko ugodit vsem staršem, saj smo si tako različni. Velika večina dela v vrtcu res zato, ker imajo rade otroke in uživajo v svojem delu. Vedno pa se najde kakšna izjema, kot povsod drugje. Takim pa je treba posebej povedat, kaj te muči in kaj je narobe. Če ne poveste, ne morejo vedet, kaj vas muči.



(odgovor članu dalara)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 21:47:37   
pelin
tudi mi obiskujemo vrtec na vasi in moram reči, da smo zeloooooo zadovoljni.Najprej sem bila precej skeptična, ker je to kombinirani oddelek in sem najprej mislila, da  vsi otroci na kupu nikakor ne bodo funkcionirali. Kako sem se zmotila.Naš je med mlajšimi in se krasno počuti in tudi neverjetno napreduje, ko ima okrog sebe tudi starejše. Seveda, se tudi kdaj grizejo, pa tudi kakšno buško znajo dobiti, vendar se nam bi to lahko ( in se nam včasih tudi) dogajalo tudi doma. Vse pohvale tudi zaposlenim, ki se neverjetno trudijo, da vse poteka tako kot mora oz. še bolje.user posted image
Resnično mi je žal za vse, ki imate z vrtcem slabe izkušnje.Po moje ni hujšega, kot če daješ otroka v varstvo nekam, kjer se ti  ne zdi vredu...

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ah, ti vrtci
30.5.2009 14:24:20   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

jaslična skupina se šteje do treh let


ne, ne jaslična skupina je do drugega leta, vsaj pri nas.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ah, ti vrtci
30.5.2009 14:32:59   
botrca
Nikoli ne bodo vsi starši oz. mamice zadovoljne z vrtcem pa da ne vem kaj in kako delajo vzgojiteljice. Jaz imam tudi pripombe na naš vrtec ampak načeloma sem pa zadovoljna...pa to tudi verjetno dokler se mojemu ne bo kaj hujega zgodilo.

Ko sem zadnjič na sestanku omenila jedilnik sem bila jaz čudna ker sem kaj takega omenila ne oni, ker dajo grozne stvari takim malim za jest. Ampak to je naša mentaliteta.

Mislim pa, da je na vasi drugače ker se vsi več ali manj poznamo in če bi se kaj komu zgodilo bi vsi vedeli. Ne vem, kaj bi še dodala razen tega, da je potrebno veliko zaupanja v vzgojiteljice, ker če tega ni potem se lahko vsaka mama pritožuje za vsako malenkost.

< Sporočilo je popravil botrca -- 30.5.2009 14:34:48 >


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ah, ti vrtci
30.5.2009 23:01:45   
nejcko
Saj sploh en vem, če čem kaj komentirati ... no, pa bom vseeno.

Prvič, jaz sem z našim vrtcem blazno zadovoljna in večina staršev, ki jih poznam, tudi.

Imam pa kolegico, ki je že pri ta starejšem otroku imela nenehno neke pripombe (gre za isti vrtec) v stilu: sredi zime okno odprto, smrkavi noski ... tečna vzgojiteljica ... naš je jokal, ona pa ni ... en otrok je našega udaril, ... to mi gre na živce ... ono mi gre na živce ... skratka eno samo negodovanje čez vrtec.
Posledica: otrok ni nikoli rad hodil v vrtec, poleg vsega je bil nenehno bolan, parkrat letno na AB.
Zdaj se ista zgodba ponavlja z njenim drugim otrokom.


Dajte malo pomislite, kako vplivate na razpoloženje in zdravje vašega otroka s tem svojim nenehnim nezadovoljstvom in negodovanjem. Malo več strpnosti in dobre volje, pa sem ter tja na eno oko zamižati in boste videli ... vaši otroci bodo radi hodili v vrtec in bodo tudi zdravi ... vsaj pri mojih dveh to pravilo 100% držiuser posted image


< Sporočilo je popravil nejcko -- 30.5.2009 23:02:45 >

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ah, ti vrtci
6.6.2009 22:42:38   
marelicaa

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Saj sploh en vem, če čem kaj komentirati ... no, pa bom vseeno.

Prvič, jaz sem z našim vrtcem blazno zadovoljna in večina staršev, ki jih poznam, tudi.

Imam pa kolegico, ki je že pri ta starejšem otroku imela nenehno neke pripombe (gre za isti vrtec) v stilu: sredi zime okno odprto, smrkavi noski ... tečna vzgojiteljica ... naš je jokal, ona pa ni ... en otrok je našega udaril, ... to mi gre na živce ... ono mi gre na živce ... skratka eno samo negodovanje čez vrtec.
Posledica: otrok ni nikoli rad hodil v vrtec, poleg vsega je bil nenehno bolan, parkrat letno na AB.
Zdaj se ista zgodba ponavlja z njenim drugim otrokom.

S temle se pa ne bi strinjala. Sama zelo zaupam vzgojiteljicama, sem do vrtca pozitivno naravnana, a sin neče v vrtec in je tudi veliko bolan. On bi bil najraje doma.


(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?