Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: NoBady hvala vsem za čestitke!!!! čas res hitro beži, ne morem verjet... cita - joj to je pa kriza, tak je navezana na tebe... če karkoli pride je ne moreš pustit v varstvu kar je res problem... ma pomoje bo najbolje da jo počasi provajaš nazaj na druge in da jo vedno pustiš malo jokat, da ko bo vidla da z jokom ne bo nič dosegla da bo vredu... ma ne vem, res.. sem čist zelena še o vzgoji otrok upam da se čimprej porihta (objem) in ( pikapoke) Jaz tako majhnega otroka ne bi pustila jokat, ker joka zato, ker nekaj rabi ali se ne počuti ok. Dojenčki so pač različni, eni so cigančki, drugi pa ne. Jaz bi jo čim več cartala in jo sicer dala drugim v naročje, a ob prvih znakih nelagodja pri joku pa sploh, bi jo vzela nazaj, tako da bi vedla, da je mami vedno tu - da bi se počutila varno. Potem bo že sama postopno začela raziskovat svet, ko bo vedla, da se vedno takoj lahko vrne v varno mamino naročje. Kdaj pa bo to pa ne vem Lahko, da bo še dolgo trajalo. Se mi pa zdi, da se večinoma da stvari tako organizirat, da imaš lahko dojenčka ves čas ob sebi. Boš vidla, še prehitro bo minilo to obdobje Nina00 popolnoma se strinjam s teboj, v vsem kar si rekla!!!!! Znanost o vzgoji, je knjiga, ki lahko razjasni marsikaj jaz se tudi s tem bolj strinjam - da počasi navajaš in prilagajaš... sicer se itak vsak po svoje odloči v konkretni situaciji. cita - mogoče da se probaš čim več družit z drugimi ljudmi, da nista z Lio vedno sami, da se navaja na druge ljudi počasi, ampak jaz je tudi ne bi pustila jokat. sicer ne vem no. moja tudi včasih tečnari, ko jo dam komu, ampak pol še bolj tečnari, ko jo vzamem nazaj - ne mara da si jo podajaš. je pa odvisno tudi od tega, komu jo dam. če vidim, da jo tisti, ki jo pestuje uspešno animira in zamoti, potem je ne vzamem takoj ob prvem pisku nazaj. če pa vidim, da nima pojma, kaj si naj z njo počne, potem jo pa vzamem takoj nazaj, ker drugače je še samo bolj in bolj nervozna... mogoče da ubereš isto taktiko kot pri uvajanju v vrtec - da se skupaj igrate s tisto osebo, ki bi jo naj kdaj pazila pa pol jo najprej pustiš tej osebi za 15 minut al pa še manj pa pol podaljšuješ... no, to je samo moje mnenje... Se strinjam