|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009
10.6.2009 18:41:13   
Steffi
IZVIRNO SPOROČILO: leo*tia

oj čveke..povejte mi a se tud vaši malčki dvigujeo gor?jaz imam tako lupinico da je v ležečem položaju(mal ima dvigjeno vzglavje,da se naštelat),in mala se mi dvigne skoraj v sedeči položajuser posted image .saj to ni mogoče,lahko bhi ven padla će bi se malo naginjala na stran.še 3mesece nima pa je začela..in v posteljici se obrne tako da nogice ima med rešetkamiuser posted image

Glede lupince mi nimamo težav, saj naš piki zaspi takoj, ko zasliši brnenje avta user posted image . Posteljica je pa podobna zgodba, kot pri tebi. Pikec se obrača v posteljice, največkrat se vrti, kot da bi risal kroge, središče mu je popek. Vendar je sedaj prevelik in se ponavadi zagozdi, ko nogice skozi rešetke potisne user posted image .

Čudež življenja lahko doumemo le tedaj, ko pustimo, da se dogodi to, česar ne pričakujemo.

Paulo Coelho

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
10.6.2009 18:47:18   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00

Hoj!
Se samo javim, da je imel Brin včeraj UZ kolkov in da so kolki ok user posted image
Je pa pri nas zelo pestro, kadar je tudi starejši doma. Včeraj sem uspela nekaj prebrat s spečim Brinom na rami, medtem ko je starejši spal, a nisem mogla komentirat, ker sem z roko dosegla le miško, tipkovnice pa ne user posted image  No, do danes sem pa že pozabila kaj sem hotla napisat user posted image

Najaa user posted image za Tijo!

Super za kolke! user posted image

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
10.6.2009 18:47:38   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica

IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32

IZVIRNO SPOROČILO: lejca

Ciao..

no,nas je pa danes dobil pikico in je bil zelo priden...malo pojokcal in se potem umiril..sedaj pa spi ..zgleda ,da ga je ta pikica zmatrala...bomo videli do vecera ,ce bo kaksna reakcija..upam da ne

lp lejca

user posted image user posted image user posted image

Mi pa imamo jutri 1. cepljenje.user posted image Kaj se da bebijem, če pride do kakšne vročine oz. druge reakcije po pikecu? Je možno dobiti brez recepta?

baje da dobiš recept kar ob cepljenju za svečke al pa sirup proti vročini. ne vem pa če se da dobit tudi brez recepta....

Nekateri P dajo že pri cepljenju recept za svečke. Jaz sem moji dajala calpol sirup ob vročini nad 38,5 in če ni bila bolezenskega izvora. Se pravi zarad reakcije na cepljenje, izraščanja zobkov ipd. Pri bolezni pa ji sirup skoraj ni prijel in sem dala svečko.
Oboje dobiš na recept ali brez njega. user posted image

(odgovor članu MalaČebelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
10.6.2009 19:08:52   

IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

IZVIRNO SPOROČILO: cita

Da še jaz kaj napišem sem tko žalostna povejte kaj naj nardim...

Midva sva danes mogla it v cerkev na priprave za krst ki ga imamo v nedeljo in ker naša Lia gre spat ob 18 sem jo dala spat že tko težko je zaspala seveda potem le zaspi in jo je moja pol sestrca pazla ki jo ima fulll rada...midva greva in jo jaz pokličem ob 19:15 ko je bilo koinec pa rečem kako je in zadaj slišim Lio kako joka pa ne joka joj hudo hudouser posted image user posted image user posted image mi je bilo midva sva se peljala res hitro pridem domov Lia je bila čist boga sem jo prijela ji mal govorila jo stisnala in je lahko rečem takoj zaspala res takoj...danes popoldne sem želela it mal počivat ko je ati doma in jo gre hranit tamal je tko jokala da sem se vstala jo nahranila pa je bilo vse ok...sej je lepo da je navezana name ampak po drugi strani pa tudi ne lahko rečem da nikamor ne morem it pa ne da bi kam šla žurat ampak tko mislim...ko vidi koga in če jo imam v rokah ali pa če sem zraven pa jo nekdo ugovarja Lia začne takoj jokat sedaj že pr babici ni šans če pa ne vidi mogoče malo malo ampak prej ne kot ja...a mi lahko poveste kaj naj nardim...sploh nočem pomislit kako bo ko bo treba it v varstvo glede na to da vrteca nismo dobiliuser posted image user posted image user posted image ...nikoli nisem imela teh problemov ker je Laura čist drugačen otrok bila kot je sedaj Lia...pa sem mislila da še to ni mogoče ampak očitno je...

PROSIM POVEJTE SVOJE MNENJEuser posted image user posted image user posted image

cita, dala ti bom moje iskreno mnenje... jaz nikoli nebi pustila 3 meseca starega otroka v varstvu 10 letnice kot prvo, kot drugo pa je normalno da je mala navezana nate, sej je popolnoma odvisna od tebe... čas za odvajanje od tvoje prisotnosti bo prišel šele čez kako leto... no to je moje mnenje, pa brez zamere...

Pupa ni pol sestrca stara 10 let...Laura je stara 10 let ampak njej jo nikoli ne pustimo samo...

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
10.6.2009 19:13:15   
Vidim da niste razumele čist moj problemček ok bom drugič raje obdržala zase...vem pa da ne bi pustila jokat otroka sej sem že mama 10 letnice...ok pač niste razumele kaj sem želela povedat ali vprašat tko ste me napadle kot da ne znam nč...ok

uživajte ob čvekanju...

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
10.6.2009 19:46:32   
Lolita23

IZVIRNO SPOROČILO: Piruri

Pocka...sem mislila nate s poroko...če boš rabila cvetlični aranžma, se obrneš lahko na mojo sestro, ki ima cvetličarno v Luciji...sporoči-jo bom kaj našunatala za kakšen popustič user posted image

Primorke...mi pridemo čez vikend dol, ma mislim, da ne bomo utegnili kaj preveč laufat okoli (pride tudi naš tatko)...tako, da user posted image ...kar ne vem, kaj bi si še zmislila, da bi lahko otroke spokala na morje, ker me moj in tašča postrani gledata user posted image ...ufaaa...

Piruri, glej jih nazaj postrani, pa ne sekiraj se... če ti paše it na morje ne rabiš izgovora samo naredi kot se boš ti boljše počutila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma razumem, da bi te postrani gledala, če bi sama spokala na morje user posted image , tako pa user posted image  Ti jih kar spokaj in uživajte user posted image user posted image user posted image

Men pa moj pravi, vsaj vedve uživajte, pa je čist nor na malo, pa se mu tudi vidi, da mu ni vseen.Tašča je pa čist nora od sreče, da bom z njo na morju, ker tast zdrži sam 2 dni na morjuuser posted image user posted image user posted image

18.3.2009

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
10.6.2009 19:49:21   
Lolita23

IZVIRNO SPOROČILO: NoBady

hvala vsem za čestitke!!!!
čas res hitro beži, ne morem verjet...

cita - joj to je pa kriza, tak je navezana na tebe... če karkoli pride je ne moreš pustit v varstvu kar je res problem... ma pomoje bo najbolje da jo počasi provajaš nazaj na druge in da jo vedno pustiš malo jokat, da ko bo vidla da z jokom ne bo nič dosegla da bo vredu...  ma ne vem, res.. sem čist zelena še o vzgoji otrokuser posted image upam da se čimprej porihta (objem) in ( pikapoke)

Jaz tako majhnega otroka ne bi pustila jokat, ker joka zato, ker nekaj rabi ali se ne počuti ok. Dojenčki so pač različni, eni so cigančki, drugi pa ne. Jaz bi jo čim več cartala in jo sicer dala drugim v naročje, a ob prvih znakih nelagodja pri joku pa sploh, bi jo vzela nazaj, tako da bi vedla, da je mami vedno tu - da bi se počutila varno. Potem bo že sama postopno začela raziskovat svet, ko bo vedla, da se vedno takoj lahko vrne v varno mamino naročje. Kdaj pa bo to pa ne vem user posted image  Lahko, da bo še dolgo trajalo.
Se mi pa zdi, da se večinoma da stvari tako organizirat, da imaš lahko dojenčka ves čas ob sebi.oš vidla, še prehitro bo minilo to obdobje user posted image
B

Cita sem razumela, kaj si mislilauser posted image

Jaz kar ne grem nikamor breze nje, pač organiziram se tak da njen urnik ne rušim.Tako kot je rekla Nina še prehitro mine.user posted image

18.3.2009

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
10.6.2009 19:50:19   
Lolita23

hvala vsem za čestitke!!!!
čas res hitro beži, ne morem verjet...

cita - joj to je pa kriza, tak je navezana na tebe... če karkoli pride je ne moreš pustit v varstvu kar je res problem... ma pomoje bo najbolje da jo počasi provajaš nazaj na druge in da jo vedno pustiš malo jokat, da ko bo vidla da z jokom ne bo nič dosegla da bo vredu...  ma ne vem, res.. sem čist zelena še o vzgoji otrokuser posted image upam da se čimprej porihta (objem) in ( pikapoke)

Jaz tako majhnega otroka ne bi pustila jokat, ker joka zato, ker nekaj rabi ali se ne počuti ok. Dojenčki so pač različni, eni so cigančki, drugi pa ne. Jaz bi jo čim več cartala in jo sicer dala drugim v naročje, a ob prvih znakih nelagodja pri joku pa sploh, bi jo vzela nazaj, tako da bi vedla, da je mami vedno tu - da bi se počutila varno. Potem bo že sama postopno začela raziskovat svet, ko bo vedla, da se vedno takoj lahko vrne v varno mamino naročje. Kdaj pa bo to pa ne vem user posted image  Lahko, da bo še dolgo trajalo.
Se mi pa zdi, da se večinoma da stvari tako organizirat, da imaš lahko dojenčka ves čas ob sebi. Boš vidla, še prehitro bo minilo to obdobje 

Nina00 popolnoma se strinjam s teboj, v vsem kar si rekla!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image
Znanost o vzgoji, je knjiga, ki lahko razjasni marsikaj user posted image user posted image user posted image

jaz se tudi s tem bolj strinjam - da počasi navajaš in prilagajaš... sicer se itak vsak po svoje odloči v konkretni situaciji.

cita - mogoče da se probaš čim več družit z drugimi ljudmi, da nista z Lio vedno sami, da se navaja na druge ljudi počasi, ampak jaz je tudi ne bi pustila jokat. sicer ne vem no. moja tudi včasih tečnari, ko jo dam komu, ampak pol še bolj tečnari, ko jo vzamem nazaj - ne mara da si jo podajaš. je pa odvisno tudi od tega, komu jo dam. če vidim, da jo tisti, ki jo pestuje uspešno animira in zamoti, potem je ne vzamem takoj ob prvem pisku nazaj. če pa vidim, da nima pojma, kaj si naj z njo počne, potem jo pa vzamem takoj nazaj, ker drugače je še samo bolj in bolj nervozna... mogoče da ubereš isto taktiko kot pri uvajanju v vrtec - da se skupaj igrate s tisto osebo, ki bi jo naj kdaj pazila pa pol jo najprej pustiš tej osebi za 15 minut al pa še manj pa pol podaljšuješ... no, to je samo moje mnenje...

Se strinjamuser posted image user posted image

18.3.2009

Neposredna povezava do sporočila: 4233
10.6.2009 19:51:49   
Lolita23
IZVIRNO SPOROČILO: cita

Vidim da niste razumele čist moj problemček ok bom drugič raje obdržala zase...vem pa da ne bi pustila jokat otroka sej sem že mama 10 letnice...ok pač niste razumele kaj sem želela povedat ali vprašat tko ste me napadle kot da ne znam nč...ok

uživajte ob čvekanju...

Ne pać niso najboljš razumele, ne bit jeznauser posted image

18.3.2009

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
10.6.2009 21:02:05   
KOKICA32
Cita user posted image user posted image user posted image ne bit jezna. Jaz sem te popolnoma razumela! 

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
10.6.2009 21:06:24   
lejca
evo..zdej me mal skrbi..ima mali vrocino po cepljenju pa nc kej velik ni pojedel...sm ga mal namocla v banico pa je kr malo boljse, zdej ga kontroliram ,ce bo zaspanckal

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
10.6.2009 21:12:02   
KOKICA32

evo..zdej me mal skrbi..ima mali vrocino po cepljenju pa nc kej velik ni pojedel...sm ga mal namocla v banico pa je kr malo boljse, zdej ga kontroliram ,ce bo zaspanckal

Ojoj, upam, da bo lepo zaspančkal... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
10.6.2009 21:20:10   
KOKICA32
Grem malo pred TV! Lahko noč! user posted image

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 4238
10.6.2009 21:38:08   
Anonimen

Pikepoke za vašega fanta.

Če je to reakcija po cepljenju ti priporočam, da pred naslednjim cepljenjem preverite imunoglobine in kožni test za alergijo na sestavine cepiva.

(odgovor članu lejca)
  Neposredna povezava do sporočila: 4239
10.6.2009 21:56:54   
MalaČebelica
POZOR POZOR!!

MARIBORSKE MARČEVKE, ALI BI SE LAHKO ZMENILE ZA ENO KAVICO V PONEDELJEK DOPOLDNE? KDO JE ZA NAJ DVIGNE ROKO user posted image

Do zdaj prijavljene:
Tasa
MalaČebelica
Tulipan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
10.6.2009 22:09:13   
Piruri
IZVIRNO SPOROČILO: julam

Pocka...sem mislila nate s poroko...če boš rabila cvetlični aranžma, se obrneš lahko na mojo sestro, ki ima cvetličarno v Luciji...sporoči-jo bom kaj našunatala za kakšen popustič user posted image

Primorke...mi pridemo čez vikend dol, ma mislim, da ne bomo utegnili kaj preveč laufat okoli (pride tudi naš tatko)...tako, da user posted image ...kar ne vem, kaj bi si še zmislila, da bi lahko otroke spokala na morje, ker me moj in tašča postrani gledata user posted image ...ufaaa...

Piruri, glej jih nazaj postrani, pa ne sekiraj se... če ti paše it na morje ne rabiš izgovora samo naredi kot se boš ti boljše počutila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sej večinoma jih...ma, imam tak glup občutek, ker po njihovo je tako, da "družina spada skupaj"...in jaz z otroci cele dneve tukaj čakam, da pride tatko domov...user posted image user posted image ...ma, sej bom kar spokala en dan...nimajo vsi otroci te sreče, da imajo nono na morju user posted image

kaj pa tatko pravi? Edino, kar šteje, je njegova beseda! Jaz grem vsako leto z otroci sama na morje, za 14dni. Sej nisem nora, da bom čakala doma, če smo lahko vsaj poleti na morju. Je že res, da familija paše skupaj, ampak saj ne greš za celo življenje user posted image . Take izjave me pa res pogrejejo. Upam drugč, da tvoja taščica ni tako pametna kot moja user posted image .

Naš tatko...naš tatko reče "sej jaz ti ne branim"...ampak ob kakšni "posebni" priliki mi zna kar fajn vržt naprej...
Dokler sva živela stran od obojih staršev je bilo vse 1A...ker smo hodili na vsake 14 dni k enim in drugim...od kar sem se preselila k njegovim in kasneje v hišo čez dvorišče, pa je postalo vse kaotično...kakšen dan se počutim kot v zaporu obdanem z bodečo žico user posted image ...njegova mama je zelo posesivna in vse bi rada bila na tekočem...ima priliko videt otroke in nas vsak dan...pa celo popoldan spi in pol pride, ko jih moramo dat spat, valda nam zmeša čel protokol...če mojemu kaj omenim, mi reče, da mojih nebi vrgla iz hiše, če bi prišli na obisk user posted image  user posted image ...ma je malo drugače, ker moji živijo 90 km stran?!...in pol je tukaj ljubosumje, ker imajo moji več od vnukov kot oni...ma cela telenovela...kakšen dan me ima, da bi se za vedno odselila z otroki v kakšno podnajemniško stanovanje, samo, da bi imela mir v sebi...

www.by-ab.si

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
10.6.2009 22:14:21   
Piruri
Cita...jaz tudi opažam pri Neu, da bo bolj navezan name kot Mia, ker že če se pri kom pestva, me ne spusti iz oka, če sem v bližini...in takoj ko me zasliši začne cmihat...mislim, da so to takšne mamine maze...

www.by-ab.si

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
10.6.2009 22:20:53   
KOKICA32

POZOR POZOR!!

MARIBORSKE MARČEVKE, ALI BI SE LAHKO ZMENILE ZA ENO KAVICO V PONEDELJEK DOPOLDNE? KDO JE ZA NAJ DVIGNE ROKO user posted image

Do zdaj prijavljene:
Tasa
MalaČebelica
Tulipan

Jaz tudi! user posted image user posted image user posted image Razen, če kaj vmes pade. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4243
10.6.2009 22:23:17   
KOKICA32
Sem nazaj, ker ni bilo nič pametnega na TV. Tukaj pa nobene. user posted image

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
10.6.2009 22:43:24   
lejca
jaz sem nazaj..vsake tolko malega kontroliram , se vedn je vroc

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
10.6.2009 22:47:26   
NoBady
Dober večer... kak ste kaj?
mi smo se danes cel dan potepali, je blo tkoo fajn... malemu taju sem kupila slinčke, in to tak cute... na enem piše "I love my mommy" na drugem pa " I love my daddy " user posted image ...

ej to ko sem citi napisala glede jokanja... ma se mi zdi da sem ful grdo izpadla, ko sem napisala da naj pusti otroka jokat... sem potem še enkrat prebrala pa sem kr debelo pogledala, je čist drugače izpadlo... tudi jaz ne bi pustila 3 mesece starega otroka jokat, to se mi zdi da pride v upoštev potem pri 2,3 letih ko nastopi tista trma ko mislijo da lahko dobijoo kar hočejo... ma drugič bom raje tiho če ne znam prav napisat... jaz s tem nimam težav, ker sma skos v družbi drugih ljudi in je navajen družbe, že v naši hiši je 10 ljudi ki mrgoli okoli njega in je prav fajn da je tak navajen... sicer pa tudi ve če mene ni in zadnjič ga je imela tašča neki časa in se je začel jokat, se mi je prav dopadlo da sem ga lahko vzela in se je pri meni potolažil, a ni to znak neke ljubezni in navezanosti? too je lepa stvar...

kdaj vaši user posted image hodijo zvečer spat?
Taj se je navadil da gre ob 7,8 spat, se mi zdi tako ful dobro da tak kmal, tudi ko bo starejši da ima tako rutino...in tudi spi ponavadi do 5 recimo in potem še do 8 zjutraj... potem pa ga dam zraven mene v pojstlo in zna potegnit še do kakih 10...  ka je to vredu?

Nobady is perfect, l'm NoBady ;)

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
10.6.2009 22:47:41   
Dali*

ejla lejca...

jaz sem mu dala po cepljenju malo žličko Calpola, za preventivo in zvečer še eno, ker sem namerila 37,4 C, ampak to za dojenčka ni neka vročina. Ne se velik sekirat, kak dan bo kriza, potem pa mine. Mi 2 sva bila cepljena v ponedeljek, in je bil OK, včeraj je bil pa full razdražljiv. Tako je sledilo...jok...ziza...na roke...jok...ziza...na roke...in tako je blo od 10. - 17. ure. Danes je pa čist OK.

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
10.6.2009 22:49:31   
NoBady

o lejca user posted image za malega da bo vse vredu...

Nobady is perfect, l'm NoBady ;)

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
10.6.2009 22:49:57   
Dali*

Taj se je navadil da gre ob 7,8 spat, se mi zdi tako ful dobro da tak kmal, tudi ko bo starejši da ima tako rutino...in tudi spi ponavadi do 5 recimo in potem še do 8 zjutraj... potem pa ga dam zraven mene v pojstlo in zna potegnit še do kakih 10...  ka je to vredu?

Naš že od vsega začetka ob 20.uri in tudi lepo zaspi, tudi ko smo bili na enem rd, je lepo zaspal v vozičku in odspal prvo rundo, 4 ure...Jst sem ga takoj začela na to navajat, ker se mi zdi fajn, da ima eno rutino.

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
10.6.2009 22:54:44   
KOKICA32

Valentin zaspi najkasnje ob 20h, pa spi do 05h. Pa potem še do 08h ali 08.30h!

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vse, kar potrebuje otrokov trebušček
V nobenem drugem življenjskem obdobju se človek ne razvija tako hitro kot v prvem letu življenja.Pri tem odločilno vlogo...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Praznik češenj - Goriška brda
Miška2006

Se boste udeležili Praznika češenj 5.,6. ali 7.6.2009 v Goriških brdih (http://www.agency-jota.com/index.php/praznikcesenj/splosnopraznik)?

DA (10%)

NE (90%)

Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!