|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
23.7.2009 8:39:04   
Kasija
Dobro jutro!

Izkoriščam dejstvo, da en otrok spi, drugega je babica peljala v vrtec. Kako paše eno tiho, mirno jutro. Naslednji teden je elian že doma, tako da bo zanimivo. Čeprav se kar veselim več časa preživeti z njim. Škoda, ker se nikakor ne spomnim, kako bi lahko spravila oba na bazen. Me je preveč strah pustiti gala samega v vozilčku, elian pa tudi ne more biti sam v vodi - tudi v otroš'kem ne, ker rad uide. Mogoče bo šel oči kaj zraven?

2ursae lepe fotke user posted image  A in B sta si zdaj bolj podobna, se mi zdi. Mogoče, ker sta oba tako lepo zagorela. se ravsata - no, take bodo potem moje fotke čez eno leto user posted image

ukvarjanje s sabo - kaj je že to? aja, ko se zjutraj sama stuširam user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
24.7.2009 10:28:38   
micla
dobro jutro še do mene.

Danes še zadnji dan doma. Mi je dala bolovanje kar cel teden, ker je rekla, da sej ja da me ne boli več grlo, ma da je tolko teh grip in viroz po Gorici, da je nevarno , da kej staknem, ker pač nisem še prou OK. Sicer pa bi bla itak še kar naprej doma, ker je Elena že od prejšnjega tedna imela drisko (tko enkrat ja, pol spet ne) in še zakuhala v sredo in sem klicala P in mi je dala navodila kar po telefonu in je rekla, da če rabim nego naj kar pridem.
Zdej vidim, kako je to s temi bolovanji...najprej si ti bolan, pol k bi lahko šel delat pa nega. Še dobro da je naš direktor na dopustu. user posted image

10ka, skuštrana, kasija.....vas prou občudujem kako sfolgate z dojenčki in malčki. Jst si sploh ne predstavljam, kako bi štimala dva. Ker moja Elena je tipo tvoj Elian Kasija, samo daje punca - kar je po mojem še slabš. V glavnem ona je IDRIJA cel čas, ko je z mano. Non stop cvili, in bi opa in se me oklepa ku klop in bog ne daj, da si da kej v glavo, kar ji ne dovolim. Temu sledi taki izpad trme, da ga moraš prou videt, da verjameš.

user posted image  In kaj mi gre najbolj na živce pri vsej stvari? Da vsi okoli mene pametujejo, da je pač taka,  ker sm jo razvadla in da me izkorišča, ker ve da bo vse dosegla. V glavnem nič ne naredim prou, ker kao, ko je pri drugih (recimo pri moji mami al pa pri mojmu tatu), je pa pridna ko angelček. Tudi pri drugih vse poje - brez zbirčnosti, pri meni pa bi jedla samo riž, pa hrenovko pa puding. user posted image  Očitno sem padla na izpitu "MAMA" na celi črti user posted image user posted image user posted image .

Pa da ne boste mislile, da ji vse ustrežem. Ko se začne trmat jo preprosto položim počasi na tla, da se izihta in pol do naslednje faze je pol urce miru in pol spet. Pa ji ne dajem vseh veljav, samo ona ko mene zagleda se takoj loti.  Razvajam jo pa kot vsi drugi, pač jo med drugim tudi pestvam in ljubčkam in crtam....ma ne vem če je to tko zelo narobe.

Tko, zdej sm vam malo naložila.   Uživejte v poletni vročini.   Se beremo.

micla

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
24.7.2009 17:53:27   
majoli
2ursae, lepe slikce! A tista hiša ob plaži ima apartmaje? Bi kar šla tja drugo leto, je res ful lepo. A je gneča na tej plaži? Daj prosim kaj več povej....

M je imel danes 2. zobarja. Higiena je začuda ok, naj bi pa začeli uporabljati pasto s fluorom. Ima pa M zg. zobke za sp., ko jih stisne skupaj in če se ne bo kaj spremenilo, bomo morali k ortodontu čez eno leto.

Ja, čas zase... No, jaz ga bom zdaj imela malo, saj je M na vikend paketu. Je pa noro že z enim, tako da bravo mamice z več sončki!

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
24.7.2009 20:46:10   
2ursae
majoli, glede zobne paste si lahko malo pogledaš TUKAJ, seveda si še posebno pozorno preberi moj prispevek user posted image .
Tale plaža, v Zavali, je super, so apartmaji, polni slovencev user posted image . Gužva je nekje do 10.7. znosna, sploh lokalci imajo prednost, ko že zjutraj navlečejo svoje brisače tja, pol gredo pa nazaj spat user posted image . Mi smo hodili tko, da smo bili pred deveto tam, si pogrnili, pol pa šli v zgornji bife na kavico in rogljičke, ki smo si jih prinesli s sabo.

moram it, kaj več kasneje ...

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
24.7.2009 21:26:20   
mehurčica
Oj, mame! user posted image
Se že tako dolgo nisem javila, da sploh ne vem kaj naj napišem.user posted image

Najprej: Klaudia, čestitke za službo!user posted image

Trma: ponavadi če je kaj povezano z Davidom. Ko se za kako igračo kregata in začne cvilit in se dret. In pa tu in tam jo zgrabi, ko česa noče ali hoče...recimo da bi se še kopala mpa je treba že ven - se pač dere malo in jo zamotim. Nič takega. Je hitro spet dobre volje, brez kakih posebnih ukrepov.user posted image

Kaznovanje: še ni neke potrebe. Če je kaj takega, jo samo skregam: "ti, ti" ali "zdaj pa je dovolj" ali "to pa se ne dela..",... Po ritki verjetno ne bo dobivala...jih tudi David ne. Če pokuri še moj zadnji živec, ga primem za roko in mu zelo odločno povem kaj me moti in s čem se ne strinjam.

Kahlica: en teden je že suha podnevi, kake 4 noči tudi ponoči. Ampak za ponoči ji bom še raje pustila. Kako bo v vrtcu, pa bomo videli drugi teden.

Duda: smo jo dali stran v nedeljo. Še vedno včasih reče "dudooo" in se potem sama spomni kje je in reče "koš". user posted image

Dojenje: "Mami, pidi. Toto."user posted image

Včeraj mi je zapela za rojstni dan: "Bojše za te, bojše za te, mami..." Sem bila spet v user posted image . Pa objame me in mi reče "moja moja".
Govori že zelo dosti, čeprav še malo po svoje, sploh če je črka r kje. Obožuje rožice, rada nosi kiklce(in potem preveri, če imam tudi jaz kiklco oblečeno), obvezno klobuček za ven, najboljše če je tisti z rožicami. Rada nosi špangice in pusti da ji delam čopke. Odkar jo je pičila osa, se boji vseh žuželk, tudi mravljic.user posted image Obožuje vodo in če gremo kam na bazen je ne dobimo ven - parsekundni jok obvezen.
Na gugalnici se lepo drži in guga, hodi po majajočih se stopničkah do tobogana, po štoplih do tobogana, vozi se po vseh toboganih, doma dela prevale, skače sonožno, pleše pa itak..user posted image
Tako.....mogla sem jo malo pohvalit. Sej jo lahko še, ampak pol bi bilo že preveč kičasto.user posted image

Lane31, držim pesti!

2ursae, lepe fotke!

Micla, ne sekiraj se zaradi drugih. David je tudi tak, čeprav sedaj, ko je večji, je tudi recimo pri babicah kdaj neposlušen. No, na srečo sta mojadva trdna in se mu ne pustita. In zato nimam občutka, da sem padla na izpitu "MAMA". Sama sebe vidim kot dobro mamo, s polno potrpežljivosti in razumevanja in ne krivim sebe za Davidovo trmo. Res pa je, da je moj user posted image včasih premalo dosleden in sva se te dni kar dosti o tem pogovarjala.

Majoli, nama je tudi rekla zobozdravnica, da so kao prišle nove študije in da se otrokom mora umivati zobke z navadno otroško pasto, ampak se je uporabi le kak 1- 2 milimetra. No, midve bova Weledo še uporabile do konca, potem pa na navadno. Sva pa naročene komaj čez eno leto, ker ima lepe zobke. user posted image Trojkic in petkic še nima.

Tako....zaenkrat je to to.user posted image

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3680
25.7.2009 22:36:01   
10ka
ojla, kako ste mamice? upam, da ste se danes kaj shladile. meni je tole vreme prav pasalo.

janja - user posted image user posted image user posted image upam, da ste se že kaj pozdravli

2ursae - krasne fotke, se vidi, da ste imeli super počitnice.

micla - jaz nisem kaj preveč dobra za bit s malčico in dojenčico dolgo sama. tko da daj une druge občuduj user posted image pozdravi se in ne se preveč z goriškimi maturanti družit.

mehurčica -a kar vse najboljše ti je zapela user posted image . kolk luškan

mi smo šli danes družinsko na sprehod v mesto. katja je spala v vozičku, tjaša je tekala okoli in mahala vsem mimoidočim. v stari ljubljani smo kupili bombone. NAPAKA!  Od takrat naprej se je Tjaša vsakih 15 metrov vrgla na tla in se v joku drla "ŠE BONA". to je "trajalo od prešernovega spomenika pa skoraj do tivolija. valda se je pri nami začela dreti še katja. nekako smo se ob tej glasni spremljavi uspeli privleči do lokala ob operi, kjer se je tjaša zavlekla na visečo mrečo, katja pa si je postregla s popoldanskim obrokom. in midva s user posted image sva v miru lahko malo uživala. tako da moram kljub vsemu rečt, da je bil prav prijeten sprehoduser posted image i pa res ne predstavljam, kako bi šla sama s punčkama na tak sprehod.

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
25.7.2009 23:01:09   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: 10ka

v stari ljubljani smo kupili bombone. NAPAKA!  Od takrat naprej se je Tjaša vsakih 15 metrov vrgla na tla in se v joku drla "ŠE BONA".

tko kot pri nas na morju, ko smo enkrat v trgovini kupili lizike in potem so vsakič, ko smo šli spet tja, prodajalci namesto "dobar dan" poslušali "LIZO BI!" in pol sta oba tekla tja, kjer jih imajo in jih pulila ven iz stojala (pri tem je Bor pošteno prednjačil) in se čist tresla in nikakor nista mogla zdržat do blagajne. Svašta.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
26.7.2009 0:58:32   
živa
user posted image  So brihtni naši malčki, kaj? Že vejo, kaj je dobro user posted image . Moja dva sta tudi vsak dan pri istem sladoledarju hotela sladoled user posted image .

Skratka, midva z možem sva z morja, otroka pa sta ostala pri tašči še malo na morju, v petek greva k njim čez vikend, da potem pripeljeva otroka domov. Imeli smo se res lepo, celo tako lepo, da sem sedela ob vodnjaku na trgu, ob meni so bili vsi moji fantje user posted image  in sem pomislila, da bi bilo res lepo imeti še eno bebico, ko tako uživamo user posted image . Prebrala sem pet knjig user posted image , lenarila, ko sta mala dva letala po ograjenem dvorišču, kjer je bila celo pipa za vodo user posted image  user posted image , se malo naplavala in nakolesarila, najedla sladoleda in "napila" špricarja (končno spet eno poletje ne dojim user posted image ). Sicer upam, da si bomo letos še privoščili kak teden dopusta, nisem pa prepričana, če ne bomo kar doma.  

Čvergija smo začeli odvajati od pleničke, med spanjem je že suh, celo ponoči user posted image  - čeprav mu še dajem pleničko, ki pa je zjutraj dosledno suha (in zdaj ne vem, ali naj mu jo kar odvzamem ali še malo pustim), čez dan pa včasih pove, da ga lulat, včasih ne, včasih se sam vsede na kahlo, včasih lula, kjer pride (zunaj), včasih hoče na stranišče, če ga vprašaš, če bi šel lulat, in ga tišči, reče ja, če ga ne tišči, reče ne ... Imeli smo dve nesreči v celem tednu, da so bile polulane hlačke. Skratka, meni se zdi, da nam gre kar dobro. user posted image  za mojega čvergija.

Evo, to je bilo poročilo z morja, zdaj grem pa spat - sem čisto sama doma, ker ima dragi en špil, in sploh ne vem, kdaj se je to nazadnje zgodilo, da sem bila čisto sama user posted image . Lahko noč,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 26.7.2009 1:05:26 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3683
26.7.2009 1:08:53   
VANILI
helou mamčice!

evo prišli z novalje, bilo super do zadnjega dne, ko je živa zbolela - vročina 40 in cela pikasta. In dobili izkušnje zzdravstvom v Cro. Skratka - vsi ful prijazni, nas poslali na pediatrijo v zadarsko bolnišnico, potrjena škrlatinka, potem smo prespali v zadarskem hotelu in daens lepo na izi domov. Kako smo se pa meli, pa povedo fotkice, ki so na fejsbuku - jih ravno nalagam.

zdaj pa hitro spat.

lp od spidi-vanili

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3684
26.7.2009 12:24:40   
Ulaa
Ojla,
no mi smo tudi prijadrali z morja, kjer smo se imeli super. Mali je uzival v vodi, da ga je gledala cela plaza. Seveda je bila obvezna oprema tudi lopata in bager user posted image .
Za nkrat smo se zdravi in se jutri podajamo v nove delovne podvige user posted image Meni bi kar pasalo biti se malo doma. No saj upam da bomo sli se malo na dopust.
Pozna katera kaj primernega v Bovcu, Bohinju?

pelene: mi smo bili tudi vceraj cel popoldne v gatkah - se mu je tako imenitno zdelo!

Vas se malo preberem.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
27.7.2009 8:29:40   
miska1
Pozdravljene punce! Malo se spet oglasim po dolgem času, pa brez zamere. Kako je kaj s srečanji, se še kdaj uspete dobiti? Pri nas je že kaj novega, no odvisno ali pa tudi ne po branju sodeče, da se z vsemi našimi malčki dogaja podobno. Vidim, da lepo napredujejo.

Klaudija, čestitke za službo!
Urša, lepe fotke. Pravi zamorci se sprehajajo mimo naše hiše user posted image

Enkrat smo že z morja. Ker smo šli v predsezoni, nam vreme ni blo ravno naklonjeno smrk smrk tako, da ga zelo zelo pogrešamo in se menimo, da bi šli v avgustu še malo. Šli smo na Murter, prvi teden je blo vroče, smo se nakopali, potem naslednji teden pa slaba napoved za cel Jadran, da smo šli kar v terme Olimlje, kjer tud cel teden skoraj deževalo. No in zdaj nas spet vleče, se moram dons v službi zmenit za dopust.

Novička, sem konec 4. meseca user posted image  in imam rok 10.1. Ko vas berem nevem, kako bom sfolgala z dvema. Martin je ravno tolk velik, da sam leta naokoli, da si lohk vzamem kako minuto, da kaj malega naredim zraven. Pol me spet čakajo plenice. Ko poslušam kako zgodbo, kako ima katera poporodno depresijo, me spreleti srh. Še posebej zato k sm imela pri Martinu težave z dojenjem in izčrpanostjo, takrat je pa to bistvo, da se doji in da vsaj malo spim.

Kasija - kako gre vam? Je blo kaj otožnosti po porodi, al je šlo?

mere Martin - 10600 g, velik 87 cm, 21 mesecev

Martin trma - malo že potrma, vztraja še naprej na svoj način, pa ga poskušava zamotit s čim drugim, al pa se z njim pohecava. Odvisno od dneva.

kahlica - Čestitke mamicam, ki jim je že skoraj uspelo!!! Pri nas ni to utečeno. Komaj ve, kaj je to kahlica in da se gor lula in kaka. Če ga opozoriva, se kar v plenici usede gor. Verjetno bo še trajalo in se bo šele v vrtcu navadil, ko bo videl ostale.

Enako velja pri hrani, kadar kateri malček zraven je, da ga vidi, potem je tud on. Vedno mu ponudiva, da naj je sam, ampak obupa. Veliko ima za počet zraven obroka. Med drugim ima kaseto iz katere vleče trak in pol jo da v radio, da trak previje nazaj. Najboljš je tipkanje po tipkah za kaseto, odpiranje in zapiranje CD itd.

duda - podnevi je nima več razen, če je zares hudo, da je kaj tečen. Odvajali ga nismo nič. Za spanje pa samo, ko zaspi, potem jo sam vrže ven in celo noč spi brez. Spimo fajn, brez zbujanja.

sladkarije - ima zelo rad slano, sladkega ne toliko. Skoz bi jedu prestice, smokije, pol pa ne bi on zajtrka kruhka, ampak ze kaze na skatlo s piskotki, presticami. Kako takemu malemu skratku dopovedat, da naj je kruhka, da je treba zajtrkovat in se pol je piskotke. Pa ze mislim, da razume, pol spet pokaze na skatlo.

posteljica - smo se kar v 60x120. Zdej je videt majhna k naš lubček tako raste.

beseda mama - kaj je to?! Ko rečem mama, se heca in mi reče teta. Bolj, ko se hecam, večkrat sm teta.

vrtec - ga dobim po novem letu v naši občini, mogoče sredi leta tud v Lj zraven službe. Skori boljša varianta je ta druga, da gremo lohk se skupaj z Martinčkom kam.

Aja pa poročila sm se, to sm skoraj pozabila povedat.

Res pa brez zamere. Ko pridem gor, se razpričam, pol kar izginem. Ma ni mi opravičila. Berem vas pa skoz.

Zdej grem delat, da ne bo dan prekratek. Čau!

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
27.7.2009 14:51:02   
skuštrana
Hojla...

Gospa Miška1, ja, kje se pa vi potikate..Še dobro da je tu fb, da vemo kaj se z vami dogaja. Pa čestitke za nosečnost, a že veste kaj bo?

Morje, joj, ko gledam te slikce, jaz bi se tudi kopala...Pa ne morem, imam še vedno malo čišče, tako da mi je čist kul da smo v Laškem, nimam luštuser posted image Grem pa po pregledu, ki ga imam 5.8 končno domov, Liza gre pa z mojima za 1t na Lošinj.

Drugače smo pa mi ok, mali je takšen kot vsi moji otroci - non stop na zizi, v vozičku tako, tako- dokler se vozi je še kar, ko pa ustavimo pa jok, pa cel čas brundauser posted image user posted image šE PONOČI. čEZ DAN SKORAJ NIČ NE SPI, PONOČI PA TISTO PRVO RUNDO KAR OK POTEGNE, TAKO DA SE NASPIMO, POL PA SPET BRUNDA DO 8 ZJUTRAJ, KO SE VSTANEMOuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu miska1)
Neposredna povezava do sporočila: 3687
27.7.2009 21:51:30   
Klaudia
user posted image     

13.09.
JULIJA (2540g, 45cm), sanwebdra  

18.09.
JAKA (2980g, 51cm), pingi      

03.10.
LIA (4030g, 53cm), Klaudia      
ZOJA (2510g, 49cm), suzanamai      
TEJ (3360g, 52cm), tave     

04.10.
ŽAN (4520g, 55cm), *kinnie*     

06.10.
ELENA (3600g, 52cm), Micla       

07.10.
ZARJA (2660g, 49cm), maja zarja

08.10.
MAX (3620g, 51cm), teka     

11.10.
ARSEN (3740g, 55cm), skuštrana      
ELIAN (3840g, 54cm), Kasija      

NINA (2990g, 50cm), kmarija

12.10.
NEO (3660g, 51cm ), *pikijakob*

13.10.
ZARJA (2890g, 50cm), oktoberka       
NELI (3950g, 54cm), Jasna

14.10.
MAKS (3880g, 53cm), majoli     
ZALA (3900g, 52cm), Pandica      
LUNA (3050g, 50cm), metkica1    

15.10. 
URBAN (3950g, 54cm), janja      
DONA (3300g, 51cm), mišk    

16.10.
NIK (2720g, 48cm), Ulaa     

17.10.
TEVŽ (3050g, 48cm), *Lana*
AJŠA (3590g, 48cm), noa1     

18.10.
LANA (3240g, 51cm), JennyAnny     

19.10.
ENI (3340g, 50,5cm), mehurčica     

20.10.
TJAŠA (4010g, 55cm), 10ka

22.10.
NINA (3450g, 50cm), valči     
BOR (3750g, 53cm), 2ursae    
LAN (3000g, 50cm), vedra     

23.10.
ŽIVA (3140g, 54cm), drobižek     

25.10.
ZOJA AIKEN (3100g, 48cm), ditta     

26.10.
BRINA (3220g, 49cm), sanosan      
MARTIN (3210g, 52cm), miska1     
TEO (3490g, 53cm), VANILI     

29.10.
ANŽE (3810g, 52cm), Živa     
OSKAR (3600g, 52cm), pot

30.10.
ANETA (3650g, 50,5cm), lane31     
TJAŠA (3190g, 48cm), Alina_alin     

03.11.
JERNEJ (3400g, 49cm), mama06     

15.09.2005
ANŽE (3570g, 54cm), 2ursae

20.04.2009
AJDA (3380g, 53cm), oktoberka 

30.04.2009
VITA (3560g, 53cm), mišk  

03.05.2009
GAL (4050g, 56cm), kasija   

16.05.2009
ŽIGA (3550g, 51cm), kmarija  

19.06.2009
KATJA (3400g, 51cm), 10ka

20.06.2009
OTON (3750g, 53cm), skuštrana

23.06.2009
??? (3600g, 51cm), ditta

06.09.2009     pingi   user posted image
20.09.2009     noa1   user posted image  
10.01.2010     miska1

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3688
28.7.2009 0:05:21   
2ursae
je že prepozno za učit pa še prezgodaj za spat user posted image . Zdaj ponoči celo spim, ne dojim več user posted image , sicer moj možo je včasih še bogi, ker na jokcanje on vstaja (če jaz, je takoj zahteva po zizi), ampak gre. Dojim tudi sicer le še ob šestih zjutraj, po tem pa mali nazaj zaspi. Počasi bomo še to sneli ... smo pa Borčka tudi preselili k A. v sobico in to čisto slučajno - ko smo zvečer prišli z morja, je moj v spalnici opazil, da so si ose začele nekaj gradit v našem tramu (med tem, ko nas ni bilo, je bilo okno odprto na kip, pa so not prišle user posted image ), kar je bilo seveda treba takoj pošpricat, pa sva umaknila kinderpet k A., da ne se ne bi Bor zastrupljal z biokilom. pa je potem kar tam ostal user posted image .

Sicer pa je Bor osvojil že nekatere pojme, pove, da je nekaj majhno ali veliko (njegova skala od manjšega k večjemu je: majhen, velik, ful velik, ogromen user posted image ), mrzlo ali vroče, da je mokro, da je lačen ali žejen, okroglo (včasih tudi trikotno, samo teh stvari niti ni veliko user posted image ), da ga zebe ... barve je tud začel lepo odkrivat, dokler ni pogruntal barve "modrardeča" in zdaj je obdobje, ko je vse modrordeče, pa kakšna stvar je kdaj tud rumena, če se mu da. Ponovi vse črke abecede, od napisanih prepozna A in I. Te dni je začel tvorit stavke (danes je rekel: veliko cev bi user posted image ), pozna tudi precej pesmic, če mu pomagaš recitirat, te zna dopolnjevati (npr poveš verz, razen zadnje besede, ki jo pove on).
Od risank trenutno rula Krtek, pri obeh tamalih. Res sta ful navdušena, meni je tudi zelo všeč, risanka je strašno simpatična.

Drugače nič novega, kaj še, da mal pogledam ...

čas zase: letos ni (oz je kdaj v službi - spijem kavo, počvekam s sodelavko, ja, pa zdaj pišem na RR), drugo leto bo bolje. Komaj čakam. Nasploh je za naju z možem to leto zelo naporno. No, samo da smo zdravi user posted image

plenice: na morju smo se trudili, pa še ne gre. Teorijo pozna, praksa pa šepa. Se polula in začne kazat na kahlo "tam, tam" user posted image . Pač ni še pripravljen. user posted image  vsem, ki vam uspeva user posted image . Mi ga imamo tud doma kar v gatkah, morda pa uspe proti koncu poletja ... če bo le vreme zdržalo.

živa, a si na Dunaju ali si kupila tuš kabino? user posted image

oho, čez polnoč user posted image , čas za spanje. Nočko

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3689
28.7.2009 22:16:30   
valči
Ojla mamice!

Da malo napišem,kaj se nam dogaja.

Nina me strašno preseneča,tako zlato dete je.Presega vse meje mojih pričakovanj.

Spanje iz malega tirana,ki bi bila ves čas na zizi in večkratnem prebujanju,s tem,da zjutraj nisem mogla niti mignit,da se ni prebudila,je sedaj,mir od mira.Pred enim mesecem sva za foro prestavila posteljico v Larino sobo,ker sem pač čistila na veliko.In par dni se je upirala,jaz pa vztrajala,ležala v posteljici na njo naslonjena,jo božala.Sčasdoma sem začela odhajat z nežnim,Lahko noč,punčke,slado spita!In to je to,ko se prebudi vlčasih,ji dam dudo in spi dalje.Zbuja se redno okrog 7.,raje prej.

Dojenje odkar spi z Laro,sva nočno in jutranje dojenje total opustili,se pa željno doji ob prihodu iz vrtca.Reče zizi,zizi in me začne slačit.Mi je fajn,res.

Plenice,ja to je pa zadeva,ki me res preseneča.Že maja sem jo poskušala dajat na kahlo,gatke so bile skoz mokre.Po kakih 10. dneh pa sem dala plenico gor.Prejšnji teden pa pride z vrtca suha,ji dam dol plenici in v gatke.In je začela.Lulat v kahlo.Si ploskava iob vsaki luži.Zunaj je kahla na njenim vidikom.Vlčasih jo je treba spomnit,včasih gre sama.In tako prejšnji teden njeno vzg. prosim,če bi lahko bila brez v vtrcu.Pa reče,da je veliko otrok,pa da septembra.Ta vikend pa je res,enkrat na dan nesreča,pa tutam,kaj naj z vtcem naredim,ker mi je žal,da jo zmoti nazaj plenica.Pa jo dobim domov brez plenice pri drugi vzgojiteljici,je tista šla na dopust.user posted image In grem prosti to,pomočnico,ča se ji da trudit z njo,če bo le čas in jo na kahlo dajat.Pa je čisto navdušena,da saj optrok ve in da je treba vzpodbujat,ne zavirat.Torej jo danes dam brez plenice v vrtec in jo dobim brez plenice.Samo eno nesrečo je imela v vrtcu danes,doma pa že par dni nič.

In to je to.Jaz sem res ponosna in vesela,za ponoči še dobi bombažno plenico-imamo Štorklje,dnevno spnje še dobi,kljub suhosti.Vglavnem,nisem upala pomislit,da tako gladko in hitro to gre.Je res frajerka.Mihael je bil suh pri 2.5 leti,Lara pa šele pri 2 letih in 10. mesecih.
Nina pa je šele 1 leto in 9 mesecev stara.Je frajerka,ni kaj,da se tako sama odloči.Samo kakanje še naj osvoji,pa me niti ne skrbi,ko bo,bo.

Se opravičujem,ker se spet predolgauser posted image user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
28.7.2009 22:28:16   
valči
2ursae,luštne fantke imaš,zamorčke prave.Lepo,da ste uživali na moru.

Mehurčica,po dolgem času te je bilo prav fletno prebrat,mala ti obvlada zadeveuser posted image

Skuštrana,ja,kako je to o času zase,ne,ga ni.Vidim po sebi.Dopoldne norin od dela,ko so doma,pa skoz nekaj,ali sde Lara dere,ker ji Mihael nagaja,ali Nina hoče na roke.Skoz nekaj pestrega,je treba imet jeklene živce.Jih jemljem iz pet.Daj mi napiši iz kod ste v Laškem,center,ali vas?Ker ima moj tam kolega,Veljka Seme?Si slišala zanj?Morda?Ker drugače je Laško veliko.
Vložki so res super,ti jih toplo priporočam,da jih kupiš.Sem v soboto dobila M,ko je bilo treba it na tržnico,pol si nisem mogla vzet bombažnih zraven,valjda,kaj bom v torbi nosila in kuhala vse to v vročem kombijuuser posted image In sem bila primorana vzet ono plastiko..Joj,kako se odvadiš,tamponov pa imela nisem.Ja,bombaž je zakon.

Miška 1,čestitke za user posted image in porokouser posted image

Klaudia,kako sta kaj z Lio zrihtali z plenicami v vrtcu,jih ima,ali ne?Poročaj,me zanimauser posted image

Še kera naj kaj napiše...

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3691
28.7.2009 23:04:16   
mama06
miška1 čestitke še z moje strani za user posted image in poroke. Pa poskusi se večkrat javituser posted image

kahla - pri nas je še to samo igrača user posted image user posted image

KLAUDIA - a je še možno dobit kak lonček od Tuppervera? Bi ga nujno rabila?user posted image

morje - bi rada šla kot vedno v tujino, pa se bojim te gripe. Sicer gremo v Portorož, samo smo kot vedno računali še TU, pa po moje ni vredno. Razmišljava še o Kr. Gori, ker bo moj ponorel, če bo moral bit skupaj 14dni na morjuuser posted image user posted image

lep se imejte!

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3692
29.7.2009 8:35:45   
skuštrana
Helou..

Pri nas je pa trenutno MIR, ars in liza še spita, mali pa brca tule poleg mene...

Valči, no, me veseli da si z vložki zadovoljna, jaz si jih nabavim sigurno, ko pride spet teta s krvavca (upam, da je ne bo dooolllggooo).

Plenice, mi smo še daleč...Na kahlici sploh noče sedet, tako da ga ne silim. Sicer že ve kdaj lula in kaka, pride povedat, ampak to je to. Vse ob svojem času, se ne sekiramuser posted image

V ponedeljek sva imela z Otonom kao UZ ledvičk, jah, prišla sva tja ko neka vesoljca, ker je bistra mama zamešala datumeuser posted image Skleroza, itak...user posted image No, grev v čet, sva dobila nov datum..So rekli - se zgodiuser posted image user posted image

Naš Oton pa, čeprav je rojen v avtu, nima rad vožnje..Že ko ga dam v lupinico je dretje..in traja in traja..ko se ustavim, ga dam ven - super..pol pa jovo na novo. Sploh ne vem kakao bom šla do Rijeke, jao...Pa še sama z njimiuser posted image user posted image Misija nemogoče.

Arsen je v zadnjem tednu osvojil nove besede, ki niso povezane z voznim parkom - ključuser posted image user posted image ( da lahko odklene avto)...
Moram ga pohvalit, spi v svoji veliki postelji odkar se je Oton rodil - brez problema. Zvečer se pocarta v moji postelji, potem pa ga dam v njegovo in spi celo nočuser posted image user posted image   Mu pa kar pogosto teče kri iz nosa, včeraj sem mu jo komaj ustavila. Se je vlila, full pomešano z nekakšno sluzjo. Ga moram peljati k pediatru, ko pridemo nazaj domov.

Majoli, če te zanima, jaz imam 2 kontakta v Zavali - enega čisto na plaži, pa enega malo višjeuser posted image Če hočeš ti pošljem na ZS.

Imejte se lepo, upam da ne bo prevroče, tiste ki ste pa na morju pa upam da bo vroče..

Hm, kaj je sedaj s tistim vseslovenskim srečanjem??? Kaj pa če ga naredimo konec sept, ko so dopusti že za nami, pa ni tako zelo vroče.?

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
29.7.2009 9:39:50   
2ursae
skuštrana, majoli .. ne mi o Zavali govort user posted image . Kolk je tam lepo ... danes mi je Bor rekel, da bi šel v Zavalo ... tak mali pikec, pa že zna pogrešat morje. Ah, bi šla. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nč, pejmo delat

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3694
29.7.2009 9:41:29   
Kasija
Pozdravljene!

Zadnjič sem napisala en prav dolg odgovor in mi ga ni objavilo user posted image

gospa miska1 čestitke user posted image  Lepo slišati od tebe po dolgem času. Čestitke za nosečnostuser posted image .
O otožnosti po porodu ni bilo ne duha ne sluha, razen pač čisto običajnih par dni nihanj v razpoloženju. No, moj mož bi mogoče lahko kaj dodal k temu user posted image

klaudia lep nov seznam user posted image

ulaa A kaj ustvarjate? Kaj že zmorejo naši malčki? Z elianom sva že risala, pekla piškote... razmišljam o štempiljkah, plastelinu in prstnih barvah (saj v vrtcu to že veliko delajo). Če imaš kak dober nasvet, povej.

micla se jaz tudi sekiram. moj nasvet tebi bi pa bil, da se ne sekiraj. samo če bi lahko še sama upoštevala svoj nasvet user posted image  otrok je najbolj divji in neobvladan tam, kjer se počuti varnega.

jasna kako pa kaj neli? glede na njen hiter napredek verjetno že vozi kolo ali kaj takega user posted image  Kaj nagaja bratcema? V drugi polovici avgusta bom doma in vabilo za obisk še vedno velja!!!

vanili a septembra pa spet dobimo kak tvoj bolj sočen in zabaven zapis? nekam nas zanemarjaš zadnje čase

Neposredna povezava do sporočila: 3695
29.7.2009 9:42:42   
janja
miška1 - dobrodošla spet med nami. Sem vedla, da nekaj pleteta. Saj je prav tako. Želim ti lepo nosečnost in pridnega Martina. Saj boš zmogla, boš videla. Še vse so. Zadnjič, ko sem opazovala Kasijo, se mi je zdela tako mirna in kar žarela je.

kahlica - mi tudi nekaj probavamo, ampak ni še čist pripravljen. Vsakič, ko mu snamem plenico gre lulat na kahlico, pa na morju je tud lulal vsevprek. Če mu pa dam gor hlačke, pa so hitro polulane (čeprav čisto malo). Ne vem, bomo še malo počakali. Vem, da so Andraža tudi odvajali jeseni, ko so bile spet njegove vzgojiteljice. Pa je bil kar naenkrat suh (v enem tednu). Vendar on ni hodil na kahlico, ampak kar direkt na WC. Smo kupili tisto plastično pručko, da je lahko lulal po moško in nastavek za kakat.

vanili - a Živa je tud zbolela na morju? Božica. Andraž je tud na morju dobil angino. Drugače pa vidim, da ste res uživali.

2ursae - lepe slikce. Ma tvoja malčka sta res ko prava zamorčka.

vseslovensko srečanje - sem ravno razmišljala kaj bo z našim srečanjem (komentirajo vedno ene in iste), pa me je skuštrana prehitela. Kaj če bi res prestavili? Velika verjetnost je, da tudi mi ne bomo utegnili avgusta, ker gremo še najmanj dva vikenda v Novigrad (bomo pustli otroka dol)! Bi pa meni tud bolj ustrezal september (druga polovica). Upam samo, da nam bo vreme služilo. Kaj pravite na 19. ali 26.9.2009. Jaz bi vseeno prosila, da vsaj okvirno napišete, kdo misli priti.

klaudia - za seznam bratci: Andraž (3600 g, 51 cm) 7.9.2003

srečanje LJ - a je še kdo v LJ, al ste vsi na dopustih. Jaz sem za kako kratko srečanje (kavico), mogoče kak popoldan, ali pa soboto dopoldan. Lokacije: Grad Kodeljevo, Tivoli...povsod kjer je kako igrišče in senčka.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

Neposredna povezava do sporočila: 3696
29.7.2009 9:43:51   
Kasija
Čestitke vsem malčkom in malčicam, ki obvladajo kahlico user posted image

skuštrana daj arsena rahje nauči kako febnsi besedo, recimo vplinjač ali kuplunga. če je že ozko specializiran user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
29.7.2009 9:46:33   
Kasija
pa že dolgo nisem bila tu v taki gužvi - 2ursae, janja in moja malenkost istočasno na strani user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3698
29.7.2009 10:17:25   
2ursae
a nede user posted image .

Glede ustvarjanja: pri nas je pač tako, da kat počne A., hoče tud B. (kako se to sliši user posted image ). Tko da Bor: se igra s plastelinom (par kosov da skup in oznani "riba" user posted image ), riše z vodenkami, voščenkami, flomastri, barvicami, kredami (po dvorišču), lepi nalepke, ful ima rad magnetke na hladilniku (smo kupili magnetke od Krtka user posted image ) ...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3699
29.7.2009 14:00:08   
majoli
skuštrana, daj mi prosim pošlji kontakte za Zavalo.

srečanje LJ, janja, jaz sem ZA. Tudi glede slo. srečanja se mi zdi sept. bolj ok.

miska1, čestitke!!!

Ko berem kaj znajo Neli, Eni, Bor... kar ne morem verjeti.

Spanje: M zelo težko zaspi, zaspi od osmih do pol desetih - ful odvisno od dneva, jaz moram biti zraven ali vsaj v bližini dokler ne zaspi. Potem spi v svoji postelji nekaj ur, ko se zbudi in joka oz. kliče dokler ne pridem. Ko je pri nama, spet takoj zaspi in se zbuja okoli osmih. Popoldan gre največkrat spat okoli enih in spi pribl. eno uro. Zaspi pa lažje in se vidi, da mu prav paše, ko gre v posteljo.

Lulanje:eksperimentiramo; malo se mu sanja, za kaj gre. Tudi na stranišče gre rad in se potrudi, da stisne vsaj par kapljic. Večinoma pa zgleda stvar takole: oblečen je v gatke, zraven je kahlica. Začne lulati v gatke in veselo vpije ka-ka. Potem po lužici stopa, packa... Je pa zoprno, ker lula velikokrat po malo. Ker sem že upala, da ga bom lahko dajala na WC na pol ure in bo ok. On pa lahko v eni uri lula 7X. Tako da priznam, večinoma je v plenički. Saj bo...

Jaz bi tudi še fuuuuuuuul šla na morje, ampak slabo kaže.

< Sporočilo je popravil majoli -- 29.7.2009 14:01:17 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj vaš otrok vpije "Balerina kapuči...
To ni prava italijanščina. Komaj da je sploh pravi jezik. A otroci so navdušeni – to morajo vedeti starši.
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?