muca*maca
|
Jutro Jst sem pa super spala, pa z najdražjim že pojedla zajtrk. Sem gledala konec tekme včeraj, haha, zmagaaaaaaaaaaaaaa!!! Moj je bil navdušen. Stuhica - kar se tiče dopusta: delodajalec ti mora omogočit, da ga izkoristiš, vsaj dva tedna pa v kosu (to je deset deovnih dni) v tekočem koledarskem letu. V primeru prekinitve delovnega razmerja pa lahko delavec in delodajalec skleneta sporazum, da se za dopust, ki ga delavec ni mogel izkoristiti zaradi porodniške, bolniške odsotnosti ali bilo katerega razloga že, delavcu izplača odškodnina. Vse to najdeš v Zakonu o delovnih razmerjih. Običajno se izračuna, koliko je vreden en tvoj delovni dan, pomnoži z številom dni letnega dopusta in izplača. Vendar samo v primeru prekinitve delovnega razmerja, kar je tdi v tvojem primeru. Drugače je tak sporazum prepovedan in ničen - nima veljave. Upam, da sem ti kaj pomagala. Glede na to, kakšni so odnosi v tvoji firmi, pa najbrž itak ne boš šla nazaj tja delat in jim kar zateži, da hočeš dopust ali pa odškodnino za dopust. Ne se jim pustit, ko jih j***, kaj pa mislijo, da lahko delajo kar hočejo. Magari jim zagrozi s tožbo, delovna sodišča so zelo naklonjena delavcem. Moj trebušček je zadnje ni zelo priden, miga ravno prav, me ne brca pod rebra - zelo je prizanesljiv do svoje mamice Danes imam pa delovno akcijo,k je dragi privlekel domov včeraj toliko robe, ki jo je treba danes dokončat. Ampak komaj čakam!!! Previjalna, posteljica - jupi, jupiiii!!!!!!!!!!!!!! Sončne pozdrave v oblačno jutro!!!
|