|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
20.10.2009 16:56:55   
babajči
glede pregledov in odsotnosti od dela:

-pri ginekologu dobiš potrdilo, da si bila na pregledu in greš k svojemu osebnemu zdravniku, ki ti za ta dan napiše bolniško (cel dan). pri moji zdravnici je tudi dovolj, če pokažem materinsko knjižico. nimam več dopusta, ker nam delodajalec razporedi ves dopust, oziroma 1 dan mi je ostal, da sem lahko prosto izbirala. zato mi drugega ne preostane, kot bolniška.

-druga varianta, ki pa je ne prakticiram, pa je ta, da ti med nosečnostjo mora delodajalec upoštevati čas, ko si bila na pregledu, kakor da bi bila v službi. tega še nisem nikoli naredila, mi je pa sodelavka povedala za to možnost. meni je lažje bolniško vzet za cel dan, ker se v službo vozim 50km. če bi pa delala v istem kraju, bi si 100% vzela to pravico. se bom pa probala pozanimat, po katerem zakonu je to...

lp

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
20.10.2009 16:59:40   
zvesta
Pri nas imamo letno 20 ur v službi na razpolago, da jih porabimo za zdravnika, a največ 3 ure dnevno. Ostalo lahko koristimo ure, ki jih moramo potem spravit not. Tako da se poslužujem kar tega.

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
20.10.2009 18:24:16   
Lara73
pri nas G dela samo popoldan (3× na teden), oz mislim da še en dan dop. in tako ni problema. Je porodničar v Trboveljski porodnišnici, G v Medvodah (sem hodim jaz), pa še v Jeseniški porodnišnici dežura.... sem prepričana, da ne ve kje je doma.

Tako, zdaj sem doktorirala na vozičku! Uspelo mi je razstaviti in sestaviti zadevo, dat gor košaro in lupinco, skratka jupi.
Moj mlajši sinko je že čisto neučakan user posted image in danes sva skupaj štimala vozek.

pod levo joško (na joški) se mi je naredik ogromen mozolj al pa je tur ali kaj podobnega. opazila sem ga včeraj, danes že od zjutraj teče ven gnoj! Upam, da se kmalu to pocajta. Ga bom jutri zdravnici pokazala. Sej verjetno ni nič takega, ne upam pa nič namazat...

u saj res, zadnjič sem videla vederčka za umivanje novorojenčkov. A ima katera izkušnje?

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
20.10.2009 18:27:30   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

u saj res, zadnjič sem videla vederčka za umivanje novorojenčkov. A ima katera izkušnje?

Mi imamo čebriček. Neprecenljiv. Vsak dan smo ga uporabljali do 9. meseca. V banici je jokal, v čebričku užival. pa še enostaven, v dveh litrih skopaš dojenčka :)

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
20.10.2009 18:48:46   
Nattasha
Ojla!

No mi smo danes imeli drugo morfologijo v porodnišnici, ki je po dveh urah čakanja trajala točno 5 minut. No priznam, da sem bila že mal sitna in sita vsega in sem res komaj čakala, da grem domov. Zelo sva bila vesela, da se je vse videlo, pa da najina pupa lepo raste in je lepo pridobila na teži. Moram pa pohvalit ginekologinjo, ki mi je dala 2 slikici za domov, česar mi recimo moja ginekologinja ni, pa sem zelo zadovoljna z njo;)))

Skratka jutri grem še na cukr test, pa drugi test za toxo in KKS, pomoje bom dobila železo, ker sem že zadnjič bila zelo na meji. Mi pa meso še vedno smrdi, zelenjave pa imam preko glave.

Sem pa zdaj že drugi teden na bolniški, me je ena viroza fajn zdelala in se me je vročina držala skoraj en teden, pol pa driska, zdaj pa recimo naredim en sprehod, pa sem cela zdelana. Sem se odločla, d abom vseeno do petka doma.

Lepo se mejte, pa božajte trebuščke....papa

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
20.10.2009 18:58:38   
bipi
Lara73, ali je tvoj ginekolog dr. Pogačnik?

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
20.10.2009 20:06:09   
rožca26
Tole je pa fotka našega enoletnika. Je bil bolanček, ampak je blo v treh dneh vse mim user posted image  Se dobr drži, glede na to, da ima vročino, a ne?

user posted image

Mi je pa moja soseda vlila upanje glede teh pretokov. Je rekla, da je ona zdržala do 36t, tko da jest upam na najboljšuser posted image  Če pa ne bo ratal, pa je važno le to, da ne bo zahirano in da bo zdrava.

Lahko noč punce!

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
20.10.2009 20:20:09   
valentinčica30
Bolj ko se poskušam spomnit kok pajackov bodijev sem mela za prvih 3-4 mesece na slabšem sem. Koliko katerih stvari in katere številke si boste priskrbele. Včasih mam občutek da mal pretiravam s količino. Gledala sem te sezname na forumu, pa mam že zdej recimo več stvari.
Punce s številkami na plano, da mi mal pomagate, drugače bom kot moj pravi kmalu naju ven selila in delala prostor samo za user posted image .

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
20.10.2009 20:22:55   
valentinčica30
Rožica26 tvoj miško pa zgleda ko cuker.  Sem že pozabila kak taki mali izgledajo, komaj čakam našo bebiko.

Neposredna povezava do sporočila: 3459
20.10.2009 21:13:54   
punsha
Lara73, pa te bom še jaz vprašalauser posted image ... je tvoj G dr. Jurca? NO jaz sem pri njem v Medvodah, vem pa da je tudi v Trbovljah in pa dežura na Jesenicah. Sicer ga še nimam dolgo, a sem zelo zadovoljna z njim. Sicer ne sprejema novih, ker ima žetako preveč pacientk, ampak me je sprejel glede na moje težaveuser posted image . No ga grem ravno jutri zjutraj pogledat...oz bo bolj on mene pogledaluser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3460
20.10.2009 21:26:11   
zirafa76
Pozdravček...

da si malo čas vzamem za napisat kajuser posted image ....

Vidim da debatirate o mnogih stvareh...no, mogoče lahko kaj pomagam..user posted image

Oblačila.....sem naredila že inventuro vsega kar sem imela od prej, razdelila, opralauser posted image ..moj bog....dosti sem pripravila za žlahtnico, ki imajo user posted image , pa je na koncu še vedno ostalo toooliko...user posted image
bodiji--jaz sem imela full bodijev, uporabljala polovico..5-7 je več kot dovolj, ker hitro rastejo...se sppomnim, da smo imeli full št.56, pa tri 45, ker se je rodila prej, pa smo preživeli s tisto 45 prav super...ker je pa res nisem vsak dan preoblačila v svež bodi kot to delam sedaj, ker je naša pravi mali čunekuser posted image ..imam še okrog 5 pajackov-pliš, brez rokavov, pa nekaj z dolgimi rokavi, pa par dvodelnih kompletov, navadnih za doma, pa dva termo za ven..majčke, teh imam 4 za te pajacke brez rokavov, pa dve pižamice, spalno vrečo sicer nikoli nismo uporabljali, sedaj jo bom kupila...user posted image ..4 kapice, navadne bombaž, ter 3 za ven-termo..nogavičk imam celo morje, pa žabice 3....hmm...rokavičke, pajac zimski, termo čeveljčke-no bolj nogavičke za ven..

Veliko je tudi odvisno od tega, kako toplo imate v stanovanju, hiši..mi imamo zelooo toplo stanovanje, tudi pozimi, zato nisem pretiravala z oblačenjem...zato sem imela ogromno oblačil, polovica od tega je še popolnoma novih, ker jih nisem uporabljala....user posted image ..zato sedaj prav pridejo..hehe...sem pa imela več bodijev nato 62 in naprej....še posebej poleti je bila večkrat doma v bodiju in pajacku ali čem podobnem...

Vem, da se je težko zaustaviti pri nakupihuser posted image , ampak jaz sedaj vidim, da sem v prvo kar pretiravala..in še vedno ti kdo kaj prinese....in tako...bolje kupovati kasneje več, ko so leto ali več, ko začnejo sami jesti, pa hoditi..ko res dnevno pereš in potrebuješ več..moj nasvetuser posted image

Meni j tudi zelo prav prišla zimska vreča, ki smo jo uporabljali tudi na bugiju ali globokem delu kasneje, ko je presedla iz košare, tiste ki jo boste imele..jaz jo imem in je bila super...

čistilni robčki..uporabljala od začetka skupaj z vodo prve tedne nato samo robčke in nikoli vnete ritke..samo 1x, ko sem kupila poljske pampersuser posted image ..drugače pa še vedno uporabljam samo Sensitive Pampers...

cuker test..hmm, še nisem imela, mogoče naslednji teden, sem pa videla na rezultatih krvi, sladkor negativno, tako da..hmmm..v prvo se spomnim samo par deci sladke tekočine, ampak ker sem odvisnik od čokolade je to bilo zame samo daljša dozauser posted image

No, pri nas smo končno potrdili dejstvo, da lahko zaenkrat kupimo samo največ zibelko, ker se še ne selimo in je to edina pametna rešitev, da ne izgleda spalnica kot skupek pohištva in natlačeno vse skupaj..user posted image
Si pa dnevno skrbno hranim,user posted image da je vsaj en prostor komot in prostoren, čeprav če bi bila fulll sila, bi razmislili kaj in kako...ampak saj bo...smo na dobri poti do selitve, malo bo še treba počakati...user posted image

Predvsem pa se spomnim ene zadeve za konec...user posted image ..V prvo sem fulll komplicirala in pazila in ne vem kaj..v drugo se mi zdi, da gre vse skupaj tako hitro mimo in da sedaj vidim, kako brezpotrebno sem se ubadala s stvarmi, ki sedaj izgledajo čisto enostavno....user posted image ..in predvsem, nobene panike....user posted image

lahko nočuser posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

Neposredna povezava do sporočila: 3461
21.10.2009 7:16:29   
ninček1
Jutro!

Danes pa pregled, pa mi sploh ni ven za it.Slišim kako doli pod blokom iz avtov led šobajo. Presneti mraz.

Zanima me, če ve tudi tako bolj v presledkih čutite svoje male.Moj je npr. pred dvema dnevoma brcal kot zmešan, včeraj pa ga čez celi dan nisem skoraj nič čutla .

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
21.10.2009 7:47:18   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

Jutro!

Danes pa pregled, pa mi sploh ni ven za it.Slišim kako doli pod blokom iz avtov led šobajo. Presneti mraz.

Zanima me, če ve tudi tako bolj v presledkih čutite svoje male.Moj je npr. pred dvema dnevoma brcal kot zmešan, včeraj pa ga čez celi dan nisem skoraj nič čutla .

Ne se s tem obremenjevat - lahko da spi.Vseeno pa to omeni G in jo prosi naj naredi uz. V katerem tednu si?A je dons že kej brcnu?

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
21.10.2009 7:55:52   
MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: babajči

glede pregledov in odsotnosti od dela:

-pri ginekologu dobiš potrdilo, da si bila na pregledu in greš k svojemu osebnemu zdravniku, ki ti za ta dan napiše bolniško (cel dan). pri moji zdravnici je tudi dovolj, če pokažem materinsko knjižico. nimam več dopusta, ker nam delodajalec razporedi ves dopust, oziroma 1 dan mi je ostal, da sem lahko prosto izbirala. zato mi drugega ne preostane, kot bolniška.

-druga varianta, ki pa je ne prakticiram, pa je ta, da ti med nosečnostjo mora delodajalec upoštevati čas, ko si bila na pregledu, kakor da bi bila v službi. tega še nisem nikoli naredila, mi je pa sodelavka povedala za to možnost. meni je lažje bolniško vzet za cel dan, ker se v službo vozim 50km. če bi pa delala v istem kraju, bi si 100% vzela to pravico. se bom pa probala pozanimat, po katerem zakonu je to...

lp

nam v službi dajo 3 možnosti:
- vzami bolniško cel dan
- vzami dopust cel dan (ne smem ga koristit zgolj po urah)
- za pregled daj ure, ki jih imaš v dobro (pri nas so prepovedane nadure, zato tu pa tak pride do kake ure v + in jo pol pač za dr izkoristim... ).

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
21.10.2009 8:02:07   
MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

vsem, ki čakate in upate na podaljšanje bolniške, upam da vam podaljšajouser posted image

me pa nekaj zanima, a je res da na začetku za čiščenje ritke ne smeš uporabljat vlažilnih robčkov in koliko časa?

jaz sem jih začela uporabljat šele okrog 6 meseca, pa še to samo takrat, ko smo kam šli... zdaj ji tudi ritko zjutraj in zvečer z vodo umijem, vmes pa z robčki. na začetku je koža še preveč občutljiva in jo robčki radi še izsušijo, rade pa se pojaviju tud kakae alergije ali pač občutljivost na sestavine...

jaz sem pol začela s pampers sensitive, prešla na mullerjeve in zdaj sem na dm-ovih sensistive, so ful fajn, od prvega do zadnjega vsi lepo mokri in naša nima problemov z njimi. ko pa se pojavi kaki izpuščaj (zaradi antibiotikov ali kaj takega), pol pa tak spet samo voda pride v poštev.

aja - čebrički in banjice - jaz sem takrat patronažno ob prvem obisku (še pred porodom) vprašala kaj priporoča. rekla je, da ima najboljše izkušnje z banjico, ki pa naj bo čim večja, da lahko otroka čim dlje noter kopaš. jaz sem pol tako banjico v pikapolonici našla (brez stojala in brez tistih zadev za sedet noter). ko pa je ta mala lahko samostojno sedela, pa se je skupaj z nama kopala v veliki bani...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
21.10.2009 8:04:50   
MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

tako zdaj sem doma. Da vam obrazložim kaj se je zgodilo:

Bolniško sem imela potrjeno do 13.10.. En teden prej je dala moja zdravnica na podlagi priporočila ginekologa vlogo za podaljšanje. Prejšnji teden (14.10.) pa sem dobila obvestilo komisije: zavrnjeno, ker 29.09. niste predložili kopije materinske knjižice!!! Komu so poslali obvestilo, pa še nisem uspela ugotoviti. Torej sem 16.10. vložila pritožbo (rok za obravnavo je 60 dni!!!) in zdaj čakam. Ker pa nisem več na bolnisški, se me izbrisali še s seznama zzzs, kamor se za 30 koledarskih dni  prijaviš po prenehanju delovnega razmerja (pri njih dobivaš nadomestilo).  Danes sem uredila dokumente, vrnili so mi delovno knjižico in lepo sem se prijavila na zavod za zaposlovanje.....zdaj sem do porodniškega dopusta tam. V kolikor bi moji pritožbi ugodili, spet en krog letanja..... nekako tako.

a je mogla it firma ravno zdaj v likvidacijo!!!!!!!!!!!!!! Pišuka! Imam 17,5 let neprekinjene delovne dobe, zdej pa hodim okoli ko en klošar in prosjačim na vseh vogalih!! Uf kok sem togotna!!

jaz sem bila lani 6 mesecev na bolniški pred porodniško in jim nisem rabla matrinske niti enkrat kopirat ali pošiljat... bolniško mi je gin. podaljševala sproti (njeno potrdilo sem nesla svoji splošni) in to je bilo to...

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
21.10.2009 8:10:57   
MATEJKA_
jaz pa sem zdaj spet 14 dni na bolniški. v ponedeljek me je spet ta ledveni del na levi zažel bolet in sem sredi službe šla k dr., ker več nisem mogla niti sedet. pa nisem hoterla do večera čakat, da bi mogoče spet morala sredi noči na urgenco letet, kot prejšnjič... in še dobro, da sem šla, ker sem očitno še preprečila tisto ta pravo razbolelost mišic in je včeraj bilo že dosti boljše. dr. pa je rekla, da ne smem več moje user posted image dvigovat (ima 14m in še ne hodi, se pravi je to zdaj mali izziv) in da moram malo počivat. že prejšnjič so mi ugotovili, da niso ledvice, zato zdaj predvidevajo, da pride vse to od hrbtenice in njene trenutne obremenjenosti.

pa sem spet doma... no, tokrat vsaj otrok ni niti malo ogrožen, tako da v tem smislu že napredujem z mojimi bolniškimi user posted image .
pol pa me je še dr. vprašala, če že vemo kaj dobimo, pa sem ji rekla, da ne da naj le ne pove (ker mi je ravno uz delala, da preveri če je z otrokom vse ok). njen odgovor: no, pol pa zdaj samo jaz vem... me je malo firbec spet zgrabil, ampak ne, ne bom vprašala kaj bo...

no, bom pa ta čas zdaj doma probala še malo za šolo izkoristit, če bom lahko tu pa tam daljši čas sedela...

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
21.10.2009 8:35:01   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: bipi

Lara73, ali je tvoj ginekolog dr. Pogačnik?

dr. Miroslav JURCA

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
21.10.2009 8:44:39   
bipi
Lara 73 Dr. Jurca me je pri prejšnji nosečnosti dvakrat obravnaval in je dober. Drugače pa je on v Trboveljski porodnišnici in kolikor vem jih ful pride rodit iz gorenjskega konca saj je tudi dr. Pogačnik iz trboveljske porodnišnice pa tudi dela še v Medvodah tko da jih je kar nekaj iz vašega konca pri nas na porodu. Sem namreč iz Zasavja in sem ful vesela, da imamo vsaj ginekologe krasne.
A je še katera iz Zasavskega konca? Lahko mi tudi na seznam napišete zasavje, če se boste glih spomnile.

Pri nas danes ni mraza tako, da mi ni bilo treba strgat ledu iz šip.
Pozdravček

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 3469
21.10.2009 8:55:31   
Lara73
punsha: ja Jurca je super. Sem pa tudi pritožbe že slišala... Kar se mene tiče je odličen. Prejšnja dva sta bila Dr.Franjič (k je dojenčka v smeti vrgel v Jeseniško por.) in potem dolgoletni penzjonist dr.Kukec. Prava osvežitev, ko se je Jurca prikazal, ženske so kar na kup letele!

Rožica26, cukerček ni kaj. Tudi jaz sem že pozabila kako so bili moji mali....

Vidim, da je z bolniško zeeeelooooo različno. Kar bo pa bo. Zdaj sem na zavodu za zap. in se ne bom več sekirala.

Matejka: si pa karakter, ko ne vprašaš za spol. Mene bi pobralo od firbca.

Tile čebrički menda obstajajo majhni in veliki. V BC imajo samo še velike in meni se zdi pa res prevelik za male bebice. Respa je, da nimam prakse s tem in ne vem nič.  http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160582
Banjico sem pa že dobila. Danes ali jutri grem še po eno rundo cunc, kmalu me bo zasulo...

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
21.10.2009 9:00:21   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

Jutro!

Dobro jutro vsem user posted image

ninček1: ti bom dala nekaj linkov, kaj o gibih pravi pušenjak, kar sm ga jaz brala te nima kaj skrbetuser posted image

http://med.over.net/forum5/read.php?19,968628

http://med.over.net/forum5/read.php?19,5032440

http://med.over.net/forum5/read.php?19,974735,974735

http://med.over.net/forum5/read.php?19,968790

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
21.10.2009 9:02:17   
mucica2
ninček1: sicer pa tudi pri meni, so včasih zelo močne brce pa ful, kak dan pa jih je nekaj, pa niso tako močne. Se mi je pa dete obrnilo na glavico v tem času in se mi zdi, da je tud zarad tega razlika. Nič ne skrbi user posted image

maš pa tega na forumu med.over.net, kjer pušenjak odgovarja še ogromno, lahko malo še sama pogledaš, jaz sem ti poiskala samo nekaj primerov user posted image

jaz karkoli me takega zanima al če imam kak problem, grem kar na ta forum ali pa mu kar sama zastavim vprašanje.

< Sporočilo je popravil mucica2 -- 21.10.2009 9:03:52 >

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3472
   [Brisano sporočilo]
21.10.2009 9:08:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lara73)
  Neposredna povezava do sporočila: 3473
21.10.2009 9:21:39   
mucica2

zimska:  luškan, zelo luškan čofotalkouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
21.10.2009 9:24:27   
punsha
Punce, tako sem žalostna...
Ravno sem iz pregleda. seveda nisem pričakovala ničslabega, sploh ker se dobro počutim. Odprta sem 1 cm...user posted image , kri imam pa tudi zelo slabo... predpisano imam strogo ležanje z dvignjeno rito. čez 14 dni imam naslednji pregled in po vsej verjetnosti bom morala v bolnico...da vse pripravijo , da dobim inekcijo za pljučka...user posted image
džite pesti da čim dlje zdržim...naj mali ostane še pri meni...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?