|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
21.10.2009 9:26:27   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Punce, tako sem žalostna...
Ravno sem iz pregleda. seveda nisem pričakovala ničslabega, sploh ker se dobro počutim. Odprta sem 1 cm...user posted image , kri imam pa tudi zelo slabo... predpisano imam strogo ležanje z dvignjeno rito. čez 14 dni imam naslednji pregled in po vsej verjetnosti bom morala v bolnico...da vse pripravijo , da dobim inekcijo za pljučka...user posted image
džite pesti da čim dlje zdržim...naj mali ostane še pri meni...

punsha, drži se..... počivaj, počivaj, počivaj.... držim pesti, da zdržite skupaj čimdalj...

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
21.10.2009 9:29:18   
Kati81
PUNSHA, držim pesti, da se bo vse izteklo tko kot mora. Zdrži! Vem , kako je čakati v negotovosti, ampak saj bo. Važno da uspejo dat inekcije za pljučka, pol pa še malo in bo.

Pa strogo počivaj, nič ne delaj samo leži, leži in leži.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
21.10.2009 9:34:52   
Jada82
Punsha - držim pesti zate .... ne obupat, pa pozitivno misli, pa glej, da vsaj še par tednov zdržiš - v katerem tednu si ti? Drugače pa sem jaz na podobnem ... sicer nazadnje še nisem bila odprta, vendar pa se nikoli ne ve .... jaz zdaj res veliko počivam, oz. kar ves čas ležim, ustanem le, ko grem v wc, jest, pa za par minut na računalnik. Sicer ležim, pa noge imam podložene, tako da ni pritiska navzdol. Tudi jaz se vsak dan borim, da bo vse ok, včasih je težko, pa si spet rečem, da moram zdržat in mislit pozitivno. Sem pa že brala zgodbe punc, ki so bile odprte, pa so zdržale do konca potem .... tako da, očitno je res treba misliti na najbolje. Punsha, resnično držim pesti zate in za tvojo pikico, da zdržita čim dlje.
Po svoje se tudi jaz bojim naslednjega pregleda - čez 3 teden, da ja ne bom že kaj odprta - kako pa ti je ugotovila to - z UZ ali pregled na stolu?

Rožca26 - hvala ti za spodbudne besede, poskušamo misliti najbolje! Kakšne probleme pa imaš ti? Povej malo ...več nas je, bolj se lahko med seboj spodbujamo, ane?

Sicer pa jaz gledam v tem času filme, tv, berem knjige ... pa saj mine nekako .... bo že, jaz mislim, da bo! Mora bit!

Ostalim pa tudi veliko sreče in čim mirnejšo nosečnost!
Lep pozdravček, pa se še kaj beremo! user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
21.10.2009 9:46:15   
Nattasha
Punsha drži se!!Navijam zate in za tvojega malega, naj mu bo lepo v tebi in naj vztraja. Lepo dvignjeno rito met, pa res samo wc in hrana. Če pa že bo treba, pa veliko sreče tudi v bolnišnici. Res držim pesti in navijam za vaju.

Jada zate velja isto, lepo pridna bit naprej in veliko ležat, pa držim pesti, da bo otrok čimdlje zdržal, ti pa tudi!!

No jaz sem danes mela cukr test inmi je bilo prvič po 4 mesecih slabo. Pa ni tako slabo za pit, samo potem, ko se tisti sirup vsede v želodec, ajoj....upam da bo ok. Zvem šele na naslednjem pregledu.

Držite se pupe moje!! Papa

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
   [Brisano sporočilo]
21.10.2009 9:50:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu punsha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3480
21.10.2009 9:50:33   
lana08
Punsha user posted image user posted image user posted image  drži se, počivaj in misli pozitivno.

Mene pa že dva dni zelooo boli desno spodaj in sploh ne vem kaj bi to bilo. Res pa je da sem bolj malo počivala čez vikend, tako da sem sedaj strogo ležečki.

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
21.10.2009 9:56:34   
valentinčica30
Punsha drži se, oziroma naj se tvoja user posted image  čim dlje drži tebe. Resnično strogo počivaj, če bo treba pa tut v bolnišnico, ker čisto realno pogledano, doma je težko non stop ležat. To vidim po sebi, ker sedaj že kr nekaj dni skačem okol čeprav bi mogla lepo ležat pa enostavno ne zdržim več.
Tak da punce tiste k morte ležat lepo v posteljico in ajat druge pa uživejte.

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
21.10.2009 9:58:09   
Cappy96
Jutro!

Sem danes še v našo kadrovsko vprašala, kako je s pregledi in mi je svetovala kar en dan bolniške. Pozabila pa sem vprašati, če je še vedno razlika med trajanjem odsotnosti (do 3 dni).

Punsha user posted image , tudi sama vem, kako je, ko si v negotovosti in čakaš. Želim ti velikooooo pozitivnih misli! In naj mali le še zdrži nekaj tednov!!!  Pa le pridno počivaj!

Rožca, user posted image  za Vida in vajin pregled. Mali je pa res konkretno napredoval v enem letu.

bipi, jaz sem tudi iz Zasavja!

zirafa, jaz tudi ne morem primerjat kompliciranja v prvi in drugi nosečnosti! Zdaj jemljem vse bolj na izi.

Mi je pa cukr test čist mim, razen v primeru, ko obstaja konkreten sum na sladkorno bolezen. Bomo videli, kako bo jutri.

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
21.10.2009 9:59:40   
vaney
punsha, držim pesti, da bo res vse ok...pa počivaj, počivaj, počivaj
Sicer sem pa jaz v 1. nosečnosti tudi dobila injekcijo za pljučka, ko sem bila 3 dni v bolnici, pa je bil že 34. teden...

bolniška
; jaz bom morala v ponedeljek po vsej verjetnosti it po 2 mesecih bolniške nazaj delat, ker na podlagi predloga moje G mi po moji logiki noben ne bo podaljšal bolniške, še najmanj pa komisija (je napisala, da navajam občasne bolečine v sp. delu trebuha in da priporoča počitek). Sicer pa naj bi bilo vse ok in naj bolniška ne bi bila potrebna oz. bom šla pač nazaj na bolniško, če me bo v službi kje zvilo (delam v vrtcu). Edini problem je, da me vsake toliko časa fajn zvije, ko se mi user posted image vsede na mehur, to pa boli kot hudič in ne morem ne sedet, vstat, ležat..nič od nič. Pa...bomo videli, kako bo. Sicer pa, če je res vse ok, tudi rajši grem delat, pa sem preostanek dneva svobodna kot pa da vsako jutro vsa živčna vozim Anžeta v vrtec in čakam, da se bo kje kakšna inšpekcija naslikala, mene pa ne bo...

robčki; mi smo imeli že od samega začetka čistilne robčke (Pampers, zdaj pa bilo katere, ker nima pretirano občutljive ritke), pa ni imel vnete ritke, ima bolj drugo kožo občutljivo. Sem pa opazila, da mu druge kreme (Bubchen, Nivea...), predvsem te goste in težke ne pašejo in mu naredijo rdečo ritko, tako da pri nas uporabljamo že nekaj časa izključno samo Bepanten in ribje mazilo, pa je vse ok. Drugega ne mažem nič. Pa čistilne robčke seveda.

kopanje; uporabljali smo banjico, bila je super, zdaj jo bomo spet.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
21.10.2009 10:30:15   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: bipi

Lara 73 Dr. Jurca me je pri prejšnji nosečnosti dvakrat obravnaval in je dober. Drugače pa je on v Trboveljski porodnišnici in kolikor vem jih ful pride rodit iz gorenjskega konca saj je tudi dr. Pogačnik iz trboveljske porodnišnice pa tudi dela še v Medvodah tko da jih je kar nekaj iz vašega konca pri nas na porodu. Sem namreč iz Zasavja in sem ful vesela, da imamo vsaj ginekologe krasne.
A je še katera iz Zasavskega konca? Lahko mi tudi na seznam napišete zasavje, če se boste glih spomnile.

Pri nas danes ni mraza tako, da mi ni bilo treba strgat ledu iz šip.
Pozdravček

ja velik jih pride k vam rodit. jaz sem šla k vam splav delat user posted image . ja tud to se dogaja......splet okoliščin, ponovila ne bi nikdar!

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
21.10.2009 10:44:38   
Lara73

Ravno sem iz pregleda. seveda nisem pričakovala ničslabega, sploh ker se dobro počutim. Odprta sem 1 cm...user posted image , kri imam pa tudi zelo slabo... predpisano imam strogo ležanje z dvignjeno rito. čez 14 dni imam naslednji pregled in po vsej verjetnosti bom morala v bolnico...da vse pripravijo , da dobim inekcijo za pljučka...user posted image

držim pesti, počivaj in ne se preveč sekirat (brez itak ne gre), ker bo samo še slabše!

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
21.10.2009 10:51:38   
Aja1
Punsha in Jada - počivajta maksimalno in pazita nase in na svoje pikice. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
21.10.2009 11:01:02   
bejbs
user posted image vem da je težko, ampak misli pozitivno, prepričaj sebe in otročička, da bo vse uredu in bosta še nekaj časa skupaj...tudi počivaj, tako kot so ti naročili...ko bo mimo verjemi, da se ti bo obrestovalo. Misli pozitivno, to je poleg tega, da počivaš tudi edino kar lahko storiš...
Sratka držim pesti tudi jaz!!

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
21.10.2009 11:13:30   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Rožca26 - hvala ti za spodbudne besede, poskušamo misliti najbolje! Kakšne probleme pa imaš ti? Povej malo ...več nas je, bolj se lahko med seboj spodbujamo, ane?

Hja, mojim user posted image  v user posted image  pa se ne godi ravno najbolje. Pretoke v maternici imam slabe, kar pripelje do tega, da začne user posted image  hirat. To se je zgodilo že v 1. user posted image  in slabe pretoke imam tudi sedaj. Je pa razlika v tem,da prvič tega niso vedeli in smo našega Vida komaj rešili. Še dobro, da sm bila tok pozorna na brcike, da sm ugotovila, da jih čutim vedno manj. Sm letela sam h G, pa me je babca poslala direkt v P z besedicami SREČNO. Sm prec vedla, da je total s...... . Zaradi slabih pretokov mi je, po mojem, začela plodovnica izhlapevat in zaradi tega je začel tudi Vid hirat. To pa se je kasneje pokazalo kot preeklampsija, ki se je pojavila v treh dneh pred porodom.
Zdaj me pestijo iste težave. Še zdej se pa sprašujem, če je to tudi kaj povezano z mojim zastojem rasti, ko sem bila sama v 29t user posted image  To je user posted image , ker še doktorji niso prišli temu do dna.user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
21.10.2009 11:21:06   
Kati81
No pa pejmo skuhat kosilo.

Danes bo fižolova juha, me je moja mami včer založila s fižolom na polno, pa zeljna solata. Take fajn napenjajoče stvari, čeprav moram rečt da pojem veliko kostanja, pa zelja pa me ne napenja, sam trkam. Res pa dam velik mlete kumine notri.

Se beremo.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
21.10.2009 11:22:35   
bejbs
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Hja, mojim user posted image  v user posted image  pa se ne godi ravno najbolje. Pretoke v maternici imam slabe, kar pripelje do tega, da začne user posted image  hirat. To se je zgodilo že v 1. user posted image  in slabe pretoke imam tudi sedaj. Je pa razlika v tem,da prvič tega niso vedeli in smo našega Vida komaj rešili. Še dobro, da sm bila tok pozorna na brcike, da sm ugotovila, da jih čutim vedno manj. Sm letela sam h G, pa me je babca poslala direkt v P z besedicami SREČNO. Sm prec vedla, da je total s...... . Zaradi slabih pretokov mi je, po mojem, začela plodovnica izhlapevat in zaradi tega je začel tudi Vid hirat. To pa se je kasneje pokazalo kot preeklampsija, ki se je pojavila v treh dneh pred porodom.
Zdaj me pestijo iste težave. Še zdej se pa sprašujem, če je to tudi kaj povezano z mojim zastojem rasti, ko sem bila sama v 29t user posted image  To je user posted image , ker še doktorji niso prišli temu do dna.user posted image

Joj, no sam da se reši oz. da se ugotovi pravi čas.

Jest pa o tem sploh nič ne vem, ker men moja G sploh ni nikol še omenla pretokov,al so dobri al so slabi...niti MV mi ni še nikol omenla, tko da sploh ne vem če ga je zmerla.
Drugač je G ok, mi takoj pregled nardi če sam kakšna stvar ne štima, sam ni pa lih zgovorna oz. jo moram vse sama vprašat.

No važn, da mi zmer srčka pogleda kako pridno bije in da mi potrdi da je vse ok...

Držim pesti tudi za vaju!

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
21.10.2009 11:31:22   
mucica2

Tudi jaz držim pesti, da čimdlje zdržita, pa da bo vse ok. Počivaj, počivaj, počivaj...Misli pozitivno user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
21.10.2009 11:42:11   
bipi
Punsha poskušaj čim več počivat. Jaz sem se pri šestih mesecih odprla tri cm, ful nizko nosila (MV je bil med 0,9cm in 1,2 cm), dobila v sedmem mesecu inekcije za pljučka pa sem vseeno zdržala skoraj do konca. Takrat bi morala it v bolnico počivat pa sem se odločila biti doma in tam počivati. Je pa res, da če si v bolnici potem je tam res strogo ležanje, doma pa sigurno ne. Zdrži še nekaj časa.

Lara73, žal mi je, da si šla k nam delati splav, lahko pa si izkušnjo spremeniš in prideš še rodituser posted image

Cappy kam pa hodiš k ginekologu?

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
21.10.2009 12:20:11   
bili83
PUNCE!!!! Zdaj pa se nekaj zmenimo!! Da mi VSE zdržite vsaj tam do januarja preden greste rodit!!!! Če je le možno, pa kar zdržite do februarja, da ne bomo menjale naziva teme!

Punsha, če se ne motim si tako kot jaz v 26. tednu. Lepo leži, ritko si podloži, pa božaj bušija. Vse bo vredu...

Tudi mene je zelo strah naslednjega pregleda (ko bom v 28. tednu), ker bomo takrat videli kako je s posteljico... če se ni dvignila od zadnjič, tudi meni grozi strogo mirovanje ...

DAJMO FEBRUARKE!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
21.10.2009 12:44:57   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

PUNCE!!!! Zdaj pa se nekaj zmenimo!! Da mi VSE zdržite vsaj tam do januarja preden greste rodit!!!! Če je le možno, pa kar zdržite do februarja, da ne bomo menjale naziva teme!

Ja jaz sem čisto ZA k temu dogovoru in držim pesti, da bo temu tako (za druge kot zase).user posted image

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
21.10.2009 13:01:58   
julieb
Pozdravljene souser posted image ,

nisem imela ravno navade karkoli pisati ali jamrati, rada sem samo prebirala kaj se dogaja pri vas ostalih. Vendar stvari so se mi malo obrnile, in sicer v službi se je začelo vse komplicirati in sem osebnega zdravnika prosila za bolniško, zdaj pa sem v dilemi,če sem naredila prav, saj ko prebiram resne težave nekaterih user posted image , se mi zdi, da samo simuliram in kompliciram, saj mi dejansko ni nič.

Zgodba je taka, da sem napredovala v službi istočasno pa zanosila in mi je začelo vse skupaj oresedati, enostavno ne zmorem stvari, ki so bile v začetku leta total preproste. Začela sem se obremenjevati s stresom in dodatnim delom, v glavnem čutim odpor do dela, ki sem ga rada opravljala.

Ne pričakujem neka strašne tolažbe ali nasvetov, saj mi je g. že takoj rekel naj povem ko ne bom več zmogla.
Samo zdi se mi, da sem kot zdrava nosečnica začela samo komplicirati, to pa sem sama sebi obljubila, da ne bom nikoli komplicirala in delala do zadnjega, zdaj pa požiram svoje besede.

Uh res je lažje ko se malo skašljaš.

Hvala, da ste z mano in prebirate mojo jamrarijo. user posted image

punsha želim ti veliko sreče in naj še v tebi tvoja pikica raste, ne glede na vse, do konca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
21.10.2009 13:03:19   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: bili83

Ja jaz sem čisto ZA k temu dogovoru in držim pesti, da bo temu tako (za druge kot zase).user posted image

Ja, jest to navijam že od začetka user posted image  vsaj do 36t VSE! To bi bil štos in super zadeva, da bi res vse pripeljale vsaj do začetka porodniške. Mislim, da to še nobenim ni uspelo user posted image  Bi bile prve user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
21.10.2009 13:06:42   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: julieb

Pozdravljene souser posted image ,

nisem imela ravno navade karkoli pisati ali jamrati, rada sem samo prebirala kaj se dogaja pri vas ostalih. Vendar stvari so se mi malo obrnile, in sicer v službi se je začelo vse komplicirati in sem osebnega zdravnika prosila za bolniško, zdaj pa sem v dilemi,če sem naredila prav, saj ko prebiram resne težave nekaterih user posted image , se mi zdi, da samo simuliram in kompliciram, saj mi dejansko ni nič.

Zgodba je taka, da sem napredovala v službi istočasno pa zanosila in mi je začelo vse skupaj oresedati, enostavno ne zmorem stvari, ki so bile v začetku leta total preproste. Začela sem se obremenjevati s stresom in dodatnim delom, v glavnem čutim odpor do dela, ki sem ga rada opravljala.

Ne pričakujem neka strašne tolažbe ali nasvetov, saj mi je g. že takoj rekel naj povem ko ne bom več zmogla.
Samo zdi se mi, da sem kot zdrava nosečnica začela samo komplicirati, to pa sem sama sebi obljubila, da ne bom nikoli komplicirala in delala do zadnjega, zdaj pa požiram svoje besede.

Uh res je lažje ko se malo skašljaš.

Hvala, da ste z mano in prebirate mojo jamrarijo. user posted image

punsha želim ti veliko sreče in naj še v tebi tvoja pikica raste, ne glede na vse, do konca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Po mojem mnenju je edino pravilno, da greš na bolniško. Jest sm itak pristašica, da bi bile vse nosečke od 5/6 meseca doma. Predvsem zaradi stresa, ki zelo močno vpliva tudi na razvoj marsikaterih dogodkov, ki ste jih mogoče prebrale na RR. Jest sm pa zaenkrat na porodniški še in močno upam, da mi jo bodo podaljšal. Držte pestke za to. Ker drgač ostanem brez službe, pa se mi ne da še s tem ukvarjat do naslednje porod.

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
21.10.2009 13:42:47   
Kati81
JULIEB, edino prav da si ostala na bolniški, saj stres je ravno tako nevaren za otročička, ali pa preobremenitev.  Tko da kar mirne vesti se umiri in spočij, da boš imela energijo za porod in uživaj v preostali nosečnosti.

Punce, jaz sem ravno iz trgovine in valda sem nakupila tudi čokoladne stvari (rozine v čokoladi),sem že navalila, mi tok paše čokolada da je joj.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
21.10.2009 13:46:31   
valentinčica30
Punce res se vse držte nimam kaj druzga reč. Sicer je pa faj da lahk tle gor ena drugi mal jamramo, ker če bi tuki doma vse vn dala, bi me po moje imeli že vsi dosri, ker se zavedam da prov tečna ratujem, ker sem cele dneve doma.
sicer pa ko je vsega preveč je po mojem mnenju bolniška lih prava stvar, jo eni za total brezvezne stvari dobijo, pa zakaj je ne bi me?

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Izbira porodnišnice: Pomembna vprašanja za...
Če ste se odločili, da boste rodili v porodnišnici, si obvezno shranite tale seznam vprašanj za porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?