|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 16:53:05   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Potem nimas nic proti, da je kompletna sola kjer hodi tvoj otrok "okrasena" z muslimanskimi, budisticnimi, stanisticnimi in inimi simboli?

Jaz ne bi imela nič proti. Nimam fobije pred katerokoli vero (ali vernikom) - razen pred fanatiki, ti so pa tako ali tako v vseh verah. Verski simboli v javnosti ali državnih ustanovah pa zame še ne pomenijo fanatizma, ampak samo izkaz pripadnosti neki veri. In če so na šoli učenci treh ver, potem naj bodo, če bi že morali biti, izobešeni trije verski simboli.


POdpis.
Dodala bi samo še tole  - simboli fanatikov, ki pobijajo, so zame nesprejemljivi, ker ljudi novačijo za kriminalna dejanja ali razširjanje hude nestrpnosti, ki vodi h kriminalnim dejanjem. Od krščanske, muslimanske ali katere druge vere pri nas v sloveniji še nihče ni umrl niti me ne ogrožajo Živim z njimi v sožitju, pa jih vsakodnevno srečujem. Ravno tako me ne ogrožajo nekateri hudo nestrpni  ateisti, ki enako nasilno zahtevajo svoje neverovanje, kot verstva verovanje. Ravno tako ne hrvati, ali kdo drug, tako da če bi v hrvaški ambasadi ali zastopstvu ne vem česa njihovega visela hrvaška zastava medtem ko bi moji otroci imeli tam pouk, bi mi bilo čist ok. Ne vidim težave.

No, kaj pa če otrok v šoli pobarva eno božično slikico, kjer je angelček, tak otroški kot iz risanke gori narisan, a to vas moti, ker gre za simbol vere? Al pa če na božično novoletnem koncertu zapojejo odrasli Sveto noč? Meni je to vse ena in ista zadeva.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 16:58:06   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Gina


Niti ne vsiljuje verouka v šoli, kot predmet učnega načrta, ampak da šola samo omogoči prostor, kjer se bi ga izvajalo, ker so nekateri otroci precej oddaljeni.


Meni se to, da šola oddaja prostor cerkvi za njene dejavnosti, ne zdi nič spornega. A za jogo pa fuzbal pa lahko oddaja popoldne, pa sta ravno tako "ideologiji"user posted image user posted image ?


Ja, samo plac za jogo in fuzbal se zaračunava, ker se to šteje kot tržna dejavnost......

plac za verouk pa se ne zaračunava, ker "izjemoma lahko minister na predlog ravnatelja v prostorih šole izven pouka in izven časa delovanja šole dovoli verouk ali konfesionalni pouk religije, če v lokalni skupnosti za tako dejavnost ni drugih primernih prostorov."


Aja, to pa nisem vedela. Poznam primer, kjer je cerkev najela prostore. Ministra je seveda treba vprašat. Je pa res občina lastnik prostorov šole. Lahko se odloča sama, komu odda zastonj, pa komu zaračuna. Šola tu nima besede, če župan nekaj odloči po svoje, pa če določi minister tudi ne. Ne vem pa kako je pravnoformalno to urejeno, kdo mora zgotovit prostore za delovanje neke verske skupnosti. Po moje ne država, niti ne lokalna skupnost. Ker v tem primeru bi morali zagotoviti prostor vsem verskim skupnostim - in to zastonjuser posted image . Lahko se pa motim. Evo, bi pa rada vedela, naj me kdo pouči, ker me zanima.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 17:03:16   
mika
Tud plac za fusbal oz. druge športe  se ne zaračunava, kadar gre za učence dotične OŠ. Vsaj na vaških šolah je tako in tam bi tud najbolj potrebovali prostor v šoli za verouk.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 17:10:40   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Na Facebook-u skupina z imenom "Proti veruku v šolah" vztrajno raste - članov je vedno več. In več, kot jih je, manj mi je jasno, kaj imajo ljudje toliko proti.

Jaz sem ateistka, moj mož tudi, najina otroka nimata pojma, kaj je Bog, pa vseeno nimam nič proti, če bi jim dali kakšno uro tedensko verouka v šoli. Saj verouk ne pomeni prerpičevanje v verovanje (zame, no), ampak učenje o veri, v čemer pa ne vidim nič slabega. Pa naj se otroci naučijo, kakšna verstva vse obstajajo na tem svetu in kako so sploh nastala. Jasno, da bi bila pri nas krščanska vera v ospredju, ampak morda bi pa otroci tako vsaj spoznali kakšno od krščanskih vrednot (ki v svoji osnovi sploh niso slabe) - ali bi jo potem upoštevali ali ne oz. ali bi potem verovali ali ne, je pa njihova stvar. Saj so v OŠ že dovolj stari in inteligentni, da se sami odločajo.

Ljudje pa ne in ne in proti do amena. Tudi meni se cerkev kot ustanova zdi skorumpirana, ampak to še ne pomeni, da je vera slaba. Slabi so ljudje, ki vodijo cerkev (pa še to ne vsi).

No, ja... ste za verouk ali proti njemu - in zakaj?


Zelo lepo napisano Foxy  user posted image No, jaz nisem ateist, temveč sem katolik. To pomeni predvsem da verjamem v večno ljubezen in v Očeta in Sina in Svetega duha user posted image Kar pa dandanes v Sloveniji ni preveč enostavno...Namreč odziv na Fačabooku je samo prezentativni primer nestrpnosti ki je nekako na vrhuncu do vsega krščanskega ki se dogaja pri nas. Deloma je za to kriva 60 letna gonja priti Cerkvi, deloma pa nekritičnost in vodljivost naroda.  Narod sploh ne razmišlja, temveč sledi nekim trendom. In če dandanes pljuvaš proti Cerkvi, potem si nekakšen frajer. Hecno pa je, da ravno ti pljuvalci nimajo najmanjšega pojma o tem, kaj Cerkev sploh je. Ne vedo, da je Cerkev tudi tista redovnica ki redno kuha za klošarje na prešernovi, ne ve da je to tudi tista vzgojiteljica ki v Afriki dela po 16 ur, da bi pomagala k večji civiliziranosti populacije, ne ve da je to tudi trojni doktor v tretjem svetu ki se trudi ZASTONJ pomagati revčkom ki so brez vsega.

Da pa ne bom izpadel zaslepljena ovca, pa moram vseeno povedat da je za vso to gonjo deloma kriva tut Cerkev sama, ker se premalo trudi popucati pedofilske izprijence v lastnih vrstah. In tega se naši vrhovi Cerkve zavedajo in to tudi večkrat povedo javno.

Foxy Lady...kot vidiš jaz osebno kot kristjan, ne grizem in sem sposoben spodobne komunikacije. Bodo tudi proti meni uvedli Fačabook stran? Čudil se ne bi user posted image

Grega


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 17:19:35   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
....muslimani, pa če že bodo omenjeni, bodo omenjeni kot neverniki......user posted image


Liliana, te lahko vprašam, od kje ti ideja da širiš takšne laži in sovraštvo?
Muslimani so naši bratje v enem Gospodu in naš nauk je praktično identičen. Da ne omenjam skupnih prerokov, Angelov in nauka v sami ideji. Prosim premisli, preden se lotiš takšnih lapsusov!

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 17:22:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 17:45:06   
kaya2007
jaz pa sem za neke vrste izobraževanje o verah v šoli..ampak na splošno, o vseh verah-ne le o "naši".
bolj iz zgodovinskega vidika, kot verskega. ker mislim, da premalo vemo o stvareh, ki nas spremljajo že toliko časa.

sem pa proti klasičnem verouku.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 17:58:51   
Anonimen
sicer nisem brala (vseh) ostalih postov, bom podala samo svoje mnenje.

verouk v šolah? ne. sem bolj za to, da se v šole uvede poučevanje etike in verstev,... sicer bi nekateri rekli, da je to isti "šmorn", a ni...

vsekakor mi je bolj všeč ločevanje šole in verouka... ...tako kot pri porokah. naj tisti, ki si želijo še v svoji veri potrdijo svojo zakonsko zvezo, ali pa naj bodo samo civilno poročeni,...

(aja, če vas zanima: sem rimokatoličanka,...)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 18:05:05   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

IZVIRNO SPOROČILO: botrca
kaj se smeješ če pa je res user posted image

Saj ti verjamem, ampak smejim se pa temu, da ženska, ki še od daleč ni videla ku*ca (ajde, vsaj uradno user posted image ), predava o tem user posted image .


ja saj to je največji absurd...pa še smešno je ja user posted image mislim ono za ku*ca.


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 18:05:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 18:15:08   
2ursae
tudi jaz nisem za - ampak ne zato, ker ne maram vmešavanja verskega v posvetno življenje, ampak obratno: posvetnega v versko. Vsak, ki ima pet minut časa se vtika v naš način verovanja in si predstavlja da ve, kaj se dogaja v cerkvah in pri verouku. Hočem in za svoje otroke želim, da hodijo k verouku v župnišče, kjer so sprejeti z odprtimi rokami in dobrim srcem, ne pa da ga v šoli grdo gledajo, ker pri verouku uživa in starši štejejo in se zgražajo nad takimi otroci oz njihovimi starši. Žal je pri nas večina ljudi še vedno nestrpnih, čeprav se deklarirajo za odprte in en vidim potrebe, da bi takim ljudem dali še eno priliko več za zlivanje žolča na Cerkev.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 18:20:15   
Colt
Spoštovana predhodnica, že samo ta tema oz. replyi  so zelo velik pokazatelj strpnosti in sprejemanja. V ''''''' seveda.  Nestrpnost in sovraštvo ter strah do amena.




_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 18:23:52   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Vsak, ki ima pet minut časa se vtika v naš način verovanja in si predstavlja da ve, kaj se dogaja v cerkvah in pri verouku.

Hkrati pa pozabljajo ljudje, kako zelo je današnja mladina ausglajzana (preklinjajo, ne spoštujejo, ne pozdravljajo, se ne zahvalijo, ne rečejo prosim itd itd) torej zgrešen točno tisti element ki ga uči Cerkev in vera user posted image Kako fletno kontradiktorno user posted image

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 18:42:14   
Anonimen
sicer ven iz konteksta, a vseeno:

sem ravno včeraj videla enega "starčka" na kolesu in si mislila, kako bom v njegovih letih zagotovo rekla:"p***a, sem stara" pa drugače ne preklinjam,... verjetno bom nosila enake cunje kot mladostniki, le moja koža bo bolj povešena...

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 18:47:33   
Anonimen
Sem proti verouku v šolah, ker se mi zdi, da bo tudi pri tem 90% učiteljev nesposobnih in nekompetentnih širiti pravo resnico - to je:

- da je vera samo stvar posameznika
- da je vsaka vera prava
- da so nauki vsake vere pravi, le ljudje si jih prikrajajo po svoje
- da so ljudje, ki počnejo grozote v imenu vere, navadni morilci in grešniki

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 18:49:09   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Vsak, ki ima pet minut časa se vtika v naš način verovanja in si predstavlja da ve, kaj se dogaja v cerkvah in pri verouku.

Hkrati pa pozabljajo ljudje, kako zelo je današnja mladina ausglajzana (preklinjajo, ne spoštujejo, ne pozdravljajo, se ne zahvalijo, ne rečejo prosim itd itd) torej zgrešen točno tisti element ki ga uči Cerkev in vera user posted image Kako fletno kontradiktorno user posted image

G



Ma dej nehaj no, to ucijo v prvi vrsti starsi; ni treba, da so verni, da poznajo pravila olike a ne?

Mal vec strpnosti na vseh straneh bi prineslo veliko vec spostovanja in prijetnega medsebojnega bivanja. Strpnosti in spostovanja pa se ucimo ob zgledih tistih, ki so nam ze od malih nog blizu, ker njihove zglede ponavljamo in njim zelimo biti podobni.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 18:50:55   
Colt
Tu se z Meto popolnoma strinjam user posted image   Zanimiva debata, ampak vseeno prenaporna za marsi katero RRovko (predvsem intelektualno) user posted image

Tanja, se vsekakor strinjam...ampak pojdi v bližnji vrtec in jasne ti bodo moje besede user posted image

G

< Sporočilo je popravil Colt -- 8.12.2009 18:55:22 >


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:03:45   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Potem nimas nic proti, da je kompletna sola kjer hodi tvoj otrok "okrasena" z muslimanskimi, budisticnimi, stanisticnimi in inimi simboli?


Jaz ne bi imela nič proti. Nimam fobije pred katerokoli vero (ali vernikom) - razen pred fanatiki, ti so pa tako ali tako v vseh verah.


Hm.. in kako po simbolih locis kateri so od vernikov, kateri od fanatikov?

Verski simboli v javnosti ali državnih ustanovah pa zame še ne pomenijo fanatizma, ampak samo izkaz pripadnosti neki veri. In če so na šoli učenci treh ver, potem naj bodo, če bi že morali biti, izobešeni trije verski simboli.


Vidis, s tems e pa RKC ne strinja, ker RKC mora biti nad ostalimi verami v Slo, ker je najstevilcnejsa in ji zgodovinsko pripada posebno mesto. pa smo enakopravni, ne....

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:10:19   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

..... Ravno tako ne hrvati, ali kdo drug, tako da če bi v hrvaški ambasadi ali zastopstvu ne vem česa njihovega visela hrvaška zastava medtem ko bi moji otroci imeli tam pouk, bi mi bilo čist ok. Ne vidim težave. ...


Popolnoma se strinjam! Mene ne moti da je v cerkci verski simbol, ce bo moj otrok tam imal pouk. Ne vidim tezave.
Tezavo vidim, ce bi hrvaska zastava vidsela v OS sred Ljubljane, ker nimamo nic proti hrvatom.

No, kaj pa če otrok v šoli pobarva eno božično slikico, kjer je angelček, tak otroški kot iz risanke gori narisan, a to vas moti, ker gre za simbol vere? Al pa če na božično novoletnem koncertu zapojejo odrasli Sveto noč? Meni je to vse ena in ista zadeva.


Tocno tako - tebi je to ista zadeva.

Zanimivo pa je, da nekatere nikoli nic ne moti, vsaj na papirju.



_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:17:07   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
....muslimani, pa če že bodo omenjeni, bodo omenjeni kot neverniki......user posted image


Liliana, te lahko vprašam, od kje ti ideja da širiš takšne laži in sovraštvo?
Muslimani so naši bratje v enem Gospodu in naš nauk je praktično identičen. Da ne omenjam skupnih prerokov, Angelov in nauka v sami ideji. Prosim premisli, preden se lotiš takšnih lapsusov!

G



Tebi se pa že skoraj vidi, da sta z onim Tehnofilom brata v enem in edinem gospodu......user posted image

Od kod mi ideja....? Ki pa na žalost ni laž in sovraštvo......

Nekoč pred leti sem v bolnici ležala z eno redovnico....ki je bila sicer čisto vredu ženska, dokler ni načela njej izredno priljubljene teme vera.....in ona je poimenovala muslimane za nevernike (kdo bi ji zameril, saj so jih tudi tisti, ki so se šli križarske vojne in pač tako so jo učili)....mene, kot pripadnico protestantske vere pa je poimenovala kot pripadnico sekte, ki se je ločila od ene in edine prave vere....točno s temi besedami....

Zato Colt, brat v Gospodu našem, nemoj ti meni o kar tako v vato zavito o enem in edinem Gospodu in o bratstvu.....še manj pa o tem, da govorim o lapsusu......in ne govori z mano tako pokroviteljsko kot, da govoriš iz prižnice prosim......user posted image

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:18:45   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Vsak, ki ima pet minut časa se vtika v naš način verovanja in si predstavlja da ve, kaj se dogaja v cerkvah in pri verouku.

Hkrati pa pozabljajo ljudje, kako zelo je današnja mladina ausglajzana (preklinjajo, ne spoštujejo, ne pozdravljajo, se ne zahvalijo, ne rečejo prosim itd itd) torej zgrešen točno tisti element ki ga uči Cerkev in vera user posted image Kako fletno kontradiktorno user posted image

G



Res kontradiktorno. Spominja me na debato o dekriminalizaciji prostitucije na hrvaskem in izjava enega tipa, da je Hrvaska katoliska drzava pa to na hrvaskem ni potrebno, saj to itak dela samo mali delcek nevernikov. Po hitrih izracunih stevila prostitutk (uradno zavedenih) ter podatka o nevernikih se je pokazalo, da vsak nevernik ima spolne odnose vsaj vsako uro enkrat in to nenehno - petkom in svetkom. user posted image

Tako je tudi s tem obnasanjem / vedenjem mladih. V casu, ko naj bi bila cerkev zatirana se mladina ni tako obnasala. Sedaj, po 18 letih kar cerkev lahko svobodno zadiha, pa je mladina nikakva.... mora da so to samo tisti, ki ne hodijo k verouku. user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:21:32   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Zanimiva debata, ampak vseeno prenaporna za marsi katero RRovko (predvsem intelektualno) user posted image

Tanja, se vsekakor strinjam...ampak pojdi v bližnji vrtec in jasne ti bodo moje besede user posted image

G


Zanimivo, razmišljanje......polno strpnosti do drugače mislečih.....user posted image

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:27:05   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Zanimivo, razmišljanje......polno strpnosti do drugače mislečih.....user posted image



Ja, ti kar "toplo" postane okoli srca...

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:28:23   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada
Vidis, s tems e pa RKC ne strinja, ker RKC mora biti nad ostalimi verami v Slo, ker je najstevilcnejsa in ji zgodovinsko pripada posebno mesto. pa smo enakopravni, ne....

Aha, ji pripada ja. Med Drugimi je tudi tebe naučila govoriti Slovensko user posted image Si vesela? user posted image Naučila te je tudi ljubiti, biti ponosna slovenka in sprejeti osnove zdravega ćloveškega vedenja,ne?  Štala,ne? Adjo pamet!

G

ps. Če bi bil mal poreden, bi lahko vprašal mišek, kdo jo je naučil pisat slovensko user posted image In kdo je uvedel osnove materinščine v slovenske šole user posted image Ja, jebi ga,  škof Anton Martin Slomšek user posted image Dokaj neugodno,ne?


< Sporočilo je popravil Colt -- 8.12.2009 19:35:27 >


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah?
8.12.2009 19:28:57   
LoCa
moje skromno mnenje glede tega je: 1. niti verouk niti verska vzgoja kot pojma nimata veze z verstvi. 2. verouk imejte lepo kot prostočasovno aktivnost, v šolo pač ne spada. če spada, pol naj imajo svoj predmet tudi vse druge vere pa še vsi "ateisti" naj dobijo nek svoj predmet, pol vsi ki trenirajo šport/se ukvarjajo z umetnostjo itd, kjer najdejo svoj smisel. to pa najbrž ne, ali pač? za moje pojme je verouk ena velika indoktrinacija.
cerkev je pa itak no comment....moja babica je bila verna, ampak se je v mladosti že odpovedala cerkvi. cerkev pere dnar na veliko, mislijo si pa da so lahko povsod prisotni. pa ni da ni, da veliko slabega, k se zdej dogaja po svetu, je ravno rezultat naših, torej tako imenovanih krščanskih vrednot, k so ohranile svojo originalnost samo v govorih.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?