|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodajanje po 5. mesecu
21.6.2005 22:44:26   
Lauri mauri
Že po 4. mesecu sm začela z dodajanjem sokcov iz sokovnika (jabolko, banana, korenček) in po nasvetu patronažne tudi sok iz juhe. Na posvetovalnici pa mi je zdravnik svetoval naj ne hitim in naj se samo dojiva do 6., 7. meseca. A mislim da ji sokci ne morejo škoditi tako da ji to 1x na dan sama pripravim. Ker pa se 2x ponoči dojiva:muca: sem ji pred zadnjim dojenjem dala mlečno kašico po žlički da bi dalj spala, a čisto nič ne pomaga. Kako naj mi spi celo noč ali da bi se vsaj 1x podojila?ali naj probam zvečer z nadaljevalnim mlekom?

Kaj pa pravite na presno spasirano jabolko z banano?

Punčka:duda: ima točno 5. mesecev in lepo napreduje.:bravo:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dodajanje po 5. mesecu
21.6.2005 23:00:31   
babylove
1. presno = surovo :zmeden: Jabolko vrži v vročo vodo za par minut, ni takšen problem. Zvečer se odsvetuje eksperimentiranje z novo vrsto hrane zaradi možnih reakcij - nova hrana se uvaja najkasneje zgodaj popoldan, da lahko do večera opazuješ, kaj se z otrokom dogaja.

2. adaptirano mleko moraš vzeti primerno starosti otroka, torej 2. stopnjo. Ali pa iztisni svoje mleko, sama veš, kako ti je najboljše. Zvečer ji poskusi dati kar po flaški mlečno kašo - tako bo mleko gostejše in jo bo bolj nasitilo, zato bi naj dalje spala. Vsaj pri mojem je tako. Ko se ponoči zbudi, ji pa poskusi najprej dudo podtaknit (če jo uporabljaš), da vidiš, če je sploh lačna.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dodajanje po 5. mesecu
21.6.2005 23:02:46   
Seven*
Ce lepo napreduje potem ne vem kam se ti mudi.. Jaz bi dojila se naprej. Teh kasic se bos ze se navelicala kuhat in delat..

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dodajanje po 5. mesecu
21.6.2005 23:06:46   
skuštrana
Jaz sem začela z uvajanjem po 5. mesecu, čeprav se ne priporoča. Začela sem pa zato, ker je ta mala tako gledala, ko smo jedl in mlaskala zraven. Pa sem probala in je že prvič pojedla cel frutek od breskve.
Drugi razlog pa je bil tudi zbujanje ponoči. Začela je že spat celo noč, potem pa se je spet začela zbujat pa sem ji pripravljala riževe kosmiče s svojim mleko in ni nič pomagal..Potem pa sem en dan med kosmiče dala celo banano, je to pomlaskala in spala celo noč..Kot angelček.Je pa že kar veliko, predvsem sadje in zelenjavo, meso ji še nisem dala. Imava pa problem s pitjem...To pa ne. Nič, ne vodo, ne čaj, ne sokce..Samo mamino mleko.Eh,menda se bo ja navadla.
Mislim, da če je otrok pripravljen sprejeti trdo hrano, ni potrebe čakati predolgo.Silit ga pa spet ni treba. Ti najbolje veš, kaj je naj za tvojega otroka.Po moje ne bo nič narobe če ji zvečer daš banano ali pa jabolko...;)

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dodajanje po 5. mesecu
21.6.2005 23:25:10   
lucky 111
Poskusi z riževo kašico zvečer, ker je bolj nasitna in lahko prebavljiva.
Mislim, da bi se počasi morala odvaditi nočnega hranjenja, vsaj meni so tako rekli že pri četrtem mesecu.
Odkar ima naš :duda: večerni obrok riževo kašico, spi lepo celo noč. Pripravim mu jo pa kar v steklenički (se ne dojiva več) z nadaljevalnim mlekom.

lp

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   dodajanje po 5. mesecu
22.6.2005 22:27:40   
Lauri mauri
Hvala vsem za odgovore.:sloncek: Dodajala bi ji samo zato, da bi se čez dan malo bolj nasitila še posebej zvečer in bi spala celo noč.:bravo: A riževe kašice se tudi delajo z mlekom? Za črpat svoje mleko pa nimam pumpice in se mi tudi zdijo drage (mogoče pa pol :duda: sploh ne bo hotla) ker mi tudi ml. kašico po žlički ne poje veliko.
Dojiva se na 2 uri in to iz obeh (ne poje iz ene, ker čaka na drugo iz katere je ugotovila da bolj teče kot tista na pol izpraznjena) in potem mleko vsakič ne priteče takoj (ker se dojiva pogosto) -je dostikrat živčna in imava pri dojenju scene (moram ji peti ali odpreti vodo ali vstati in hoditi).Zato bi ji z dodatki mejčkeno podaljšala čas med podoji (več mleka se nardi)...

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dodajanje po 5. mesecu
22.6.2005 22:35:31   
Seven*
Ce skrajsas cas med podoji se nekaj casa res nabere vec mleka, vendar ga pa kolicinsko zmanjsas po dolocenem casu. Dojke delujejo po sistemu povprasevanje-ponudba in ce je povprasevanja manj, bo manj tudi mleka. Moras biti pazljiva pri tem..

Tudi jaz sem se tolazila da bo dalj spal ko bo na gosti hrani. Pa je na gosti hrani ze dolgo, stari smo eno leto in se vedno ne spimo ponoci. :((

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?