mita21
|
Dobro jutro iz prave zimske idile!! Dons bova pa šla na sprehod, če ne bo začel deževat . Starejši je bil nekj prehlajen 2 dni, sem mislila, da bomo spet fasali kakšno virozo (smo se komaj dobro pozdravili), no pa je nahod danes kar nekam čudežno izginil, upam da se ne kuha kaj drugega . Manci čestitke za zobek , tudi nam je včeraj pogledal ven drugi zobek in si sedaj optimistično nadejam boljših noči . Imate super fotke iz zimske idile, mi smo pa kar not čepel zaradi prehlada in ker se je komaj dobro pozdravil, nismo upali izzivat usode Mi imamo dva gosta obroka, večerni je bolj mlečni. Mooney jaz mu pripravim z 90ml aptamila ajdovo kašo in vse zmaže, pa se mi zdi, da bi še in se tud jaz bojim, da bi ga "prenafilala"- pa full je zanič, pa vse poje!!Vendar moj še full ziza in se mi zdi, da mora imeti kar dovolj. Tudi pri kosilu nima nikoli dovolj, ga vedno odmerim na približno 1 jogurtov lonček (ne čist do roba poln), pa bi še kar jedel. Koliko goste hrane pa vaši sončki pojejo?? Od sadja jemo jabolko, banano, od zelenjave pa korenje, cvetačo, krompir, špinačo, kolerabo. Ravno sedaj sem pa v eni knjigi zasledila, da so za dojenčka dobra hladno stiskana olja (napr. sončnično) in sem ga kar nabavila. Uporabljam ga pa za zelenjavne kašice. Svakinja bo vsak čas rodila in je hodila v materinsko šolo v LJ in je rekla, da naj bi imel šestmesečni dojenček dovolj približno pol jogurtovega kozarčka . Če bi mu samo tolk dala, bi jokal in še zaspat od lakote ne bi mogel (preverjeno). Upam, da ga nisem že kej us in mu raztegnila želodček. Ravno vitek pa ni - imamo kar uvrnk šlaufe, prvi sin jih ni imel nikoli. LP vsem
|