Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 in kakšni bodo vaši otroci, ko odrastejo. Pa prosim ne odgovorov kao sam da bojo zdravi in srečni- to itak vse želimo svojim otrokom. danes smo se pri kosilu pogovarjali o tem in je moj sin rekel, da bo imel ženo, dve ljubici ( je že vse določil z imenom katera bo katera) in, da bo smučar in tenisač in bo imel veliko denarja ter bo mamici kupil vse kar bo hotela. Dejstvo je, da moj sin ne bo nikoli profesionalni smučar niti tenisač, ker enostavno nima prirojene discipline za vrhunskega športnika -pa tudi midva sva prevelika antitalenta ampak pustimo mu veselje in plačujemo treninge zaradi njegovega zdravja. Bolj si ga predstavljam kot kakšnega arhitekta ali pa mizarja,gradbenika... da bo nekaj gradil - ustvarjal. In takšen se mi zdi od 2 leta naprej. Ter seveda upam, na veliko vnukov, ki mu jih bom čuvala in na eno ženo brez ljubic. Lahko, da se motim ampak sedaj pri 8 letih mi pa izgleda nekako tako. Pa vi si upate napovedati kaj bo vaš otrok... To sploh ni dejstvo, to je tvoje prepričanje . Otrok bo še lahko postal kar koli, v otroštvi še sploh ne kaže nobenih profi usmerjenj . Od kje ti sploh, da je vrhunski šport prirojen . Pusti ga naj počne in se razvija v smeri, ki mu je všeč. Poznam 3 otroke, ki so jim zdravniki v otroštvu napovedali težko hojo, težko učenje, nazadovanje... pa so jih starši s pravilnim pristopom in učenjem, motiviranjem spravili k super uspehom v šoli (prav dober uspeh in dokončan faks) in športom (državni prvaki), seveda z otrokovo voljo in veseljem. Ne o vsak to doživel, ampak obstaja možnost Jaz nisem imela prirojenega vrhunskega športa in sem vseeno pristala tam, isto je s šolskim uspehom. Smo pa v familiji čisti antitalenti za glasbo, ples, umetnost na splošno, pa naš malček raztura in uživa v plesu, petju, igranju na sintesajzer . Zdaj kaže da bi bil glasbenik ali plesalec , ampak mami in ati sanjata da bo igral v NBA K sreči dandanes obstaja toliko dejavnosti, krožkov, tečajev...., da četudi starši nimajo talenta za učenje svojega otroka, da lahko poišče pomoč za učenje drugje . To se mi zdi zelo fajn in pomembno, ker se na tak način otroku omogoči, tisto kar si res želi in tisto v čemur je dober.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 28.12.2009 6:44:50 >
|