|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec za ali proti
27.6.2005 20:48:03   
Marogica
Rada bi dodala nekaj mojih vtisov o vrtcih/jaslih in me zanima, kakšne izkušnje imate ve. Prvega otroka sem dala v vrtec oz. jasli pri 16 mesecih-s težavo in pomisleki. Vendar sem že po 14 dnevih ugotovila velike spremembe pri mojem malčku. Postjal je samostojneši, zgovornejši. Zato so moje izkušnje naslednje:
1. otrok je po 14 dnevih samostojno jedel
2. prehrana v vrtcih je enkratna (od polnozrnatih izdelkov, tuninih polpet v sojini omaki....)
3. Otroka znajo vzpodbudit tam, kjer mu še manjka skozi igro, glasbo, ples,(mislim, da starši dostikrat ne vemo, kje je meja, ker vedno želimo "prehitevati")
4. Vrtci imajo tudi delavnice za starše, kjer smo se mnogo naučili (od ročnih spretnosti-kaj vse početi z otrokom, obiski psihologov, ki so odgovarjali na naša vprašanja).
5. Otrok je postal tekmovalnejši v pozitivnem smislu (znal se je postaviti zase, si izboriti igračo...)
6. Ugotovil je, da ni sam na svetu in da se vse ne vrti samo okrog njega.
Je pa res, da kljub enotnim programom (govorim za MB), ni povsod enako. To je dostikrat odvisno od vzgojiteljic. Moja pohvala gre na Vrtec Grinič, kjer so se maximalno ptroudili za prav vse enako. Sedaj smo , zaradi selitve, prepisali otroka v "boljši" vrtec in moram povedati, da se razen dobro situiranih ljudi, ta vrtec v nobenem smislu ne more imenovati "boljši". Naša vzojiteljica je eno leto pred upokojitivjo in se čuti, da se ji ne da več. Vse to gre na škodo naših otrok. na njeno in našo srečo, pride septembra mlajša. S tem sem hotela povedati,da je vsak vrtec lahko dober ali pa slab. Dostikrat je to odvisno od sreče. Vendar pa sem v vsakem primeru ZA vrtec in ne privatno varstvo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vrtec za ali proti
27.6.2005 21:05:42   
muki1
Ja Marogica, v večini se s tabo strinjam. Verjetno te bo Vesna skenslala, ker si kar javno oznanila ime vrtca in vzgojiteljico, ki ti verjetno ne paše ravno. ;)
Te razumem, tudi jaz imam eno, ki mi je malo manj pri srcu, saj sem jo slišala kako tuli na otročke ko je mislila da nikogar od staršev ni v bližini ( ko sem hčerkico uvajala ).
So pa tudi slabe strani in to so bolezni. Naša pupa je nonstop bolana. Odkar je v vrtcu ji teče z noska in pokašljuje. Dosti sem doma z njo, po teden ali več je ne pošljem v vrtec, da ja ozdravi, pa je tri dni v vrtcu in spet vse znova. Ko smrka in kiha in kašlja, sveda tudi mi kaj fasamo. Pa zelo slabe volje je takrat saj se ne počuti dobro.
Kar pa se tiče napredovanja otroka, je čista petica, čeprav se ogromno z njo ukvarjamo, je izredno napredovala odkar je v vrtcu. Smešno mi je, ko vidim, da pobira od otrok tudi slabe navade, kaže jezik, nekaj brezveze kriči in cvili, pa neke čudne frise poka. Za poscat.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vrtec za ali proti
27.6.2005 21:07:23   
muki1
Marogica, oprosti, zdaj sem komaj opazila, da si poimenovala prejšnji vrtec, novega pa ne. sorči :rozica:

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vrtec za ali proti
27.6.2005 21:13:14   
Marogica
Draga Muki1
Hvala za opozorilo. Res sem pozabila, da je bil tudi naš otrok veliko bolan. Vendar samo 3 mesece. Nato sva začela z možem in ta malim hoditi 3-4 na teden na pohorje(sprehodi, sankanje, sedaj ko je večji smučnaje). Moram ti povedat, da ne vem več, kaj so prehladi. Pred 14 dnevi sem klicala pediatrinjo, za ta manjšega in je rekla, naj pripeljem še ta večjega (njega pokazat), ker bi ga rada videla, saj ga ni od prejšnje jeseni. Tudi drugače smo vsako minuto (pozimi in poleti) zunaj - tudi ko dežuje (škornji, pelerina, pa gremo po lužah) lp

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
27.6.2005 21:45:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vrtec za ali proti
27.6.2005 23:51:44   
nejcko
Tudi jaz sem absolutno za vrtec - kar se bolezni tiče, pa sem še vedno mnenja, da je kar precej odvisno od samega otroka in njegovega gensko pogojenega imunskega sistema. Primer: trije dečki, približno enako stari (med njimi ni razlike več kot tri mesece) so se začeli uvajati istočasno. Prvo leto je bil en deček non stop bolan, en nikoli, eden (naš) le kakšne dva meseca. Danes, po skoraj treh letih je situacija podobna - dva nikoli bolna ali skoraj nikoli, eden pa še kar pogosto.

Kako pa bo sedaj z našo malčico, pa bomo videli - zaenkrat se mi zdi še kar utrjena.

Drugače pa mene čedalje bolj moti nekakšno "preseravanje" vrtcev, oz. kot je imenovala Marogica - "boljši" vrtci, ki se s tem nazivom ponašajo zgolj zaradi dobro situiranih staršev, ki jim ne gre po glavi nič drugega kot to, kam vse bodo njihovi otroci šli z vrtcem (razna letovanja 2x na leto, izleti v tujino idr.). In tako sem ter tja "vlačijo" celo triletnike, kar se mi zdi resnično brez potrebe.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vrtec za ali proti
28.6.2005 8:00:52   
darjatimci
Jaz sem tudi za vrtec na začetku znajo bit težave z zdravjem tudi sami smo jih imeli,drugače pa OK.mislim,da je za otroke dobro da nekatere nalezljive bolezni prej prebolijo,ne pa potem v puberteti ali celo pri 20,25 zbolijo za kakšnimi noricami itd.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vrtec za ali proti
28.6.2005 9:50:50   
ma-ja
Se Za vrtec. Starejši je šel po dolgem prepričevanju v vrtec šele pri 4-ih letih. Rabil je dolgo časa, da se je navadil. Zdaj pa joka, ker gre jeseni v šolo in bi še kar ostal v vrtcu. Ta mala je pa po sili razmer šla v vrtec pri dobrem letu starosti. Tam se počuti kot doma, ima krasno vzojiteljico, ki je tudi tik pred penzijo ampak je rojena za delo z otroki.
Sicer smo bili tudi zelo, zelo veliko bolani in smo skoraj obupali. Sem pa pristaš tega, da je otroka bolje dati čim prej v vrtec, ker se lažje navadi.
Res pa tudi bolj napredujejo kot v domačem varstvu.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vrtec za ali proti
28.6.2005 12:35:10   
Anonimen
Super, punce, vsem hvala za tole! Prov srkam takele informacije!!!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vrtec za ali proti
28.6.2005 13:59:42   
Seven*
Absolutno ZA!!!!

- odlicna hrana!!
- veliko kreativnosti
- veliko svezega zraka
- moj Jakob je zacel celo JEST!!! In ker vidi druge mocno poskusa sam jest z zlico in kroznikom (13 mesecev)

Verjamem da lahko marsikatera mama nudi vse to in se vec tudi sama doma.. Pri nas je pac situacija taksna, da sem visoko noseca in z njim ne morem ven, ne morem mu kuhat tako dobro, kaj sele, da bi z njim sadila rozice in psenico. :)-:)-

Tak mi je super, ko pridem zjutraj ob 7.30, pa se ze vozijo zunaj s tricikli, poganjalci in norijo.. Pa ko pridem po njega so tudi skoz in vedno zunaj. Vmes pa gredo se na sprehod!!!

Sploh nimam slabega obcutka. Vidim da vzgojiteljicam ni vseeno, celo skrbi jih za njega. Znajo presoditi situacije. Vsec mi je ker je JAkobova vzgojiteljica stroge sorte. On rabi nekaj takega, ker je velik pobalin.

Pa dude jim poskrijejo. :)-:)-:)- Pa hitro jih na kahlico navadijo..

Res ne morem prehvalit!!!

Vrtec Ciciban v Slov.Bistrici mi je ZAKON!!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vrtec za ali proti
28.6.2005 16:37:32   
KatjaP
Še tukaj bom pristavila svoj lonček. Sina sem dala v vrtec z 11 meseci. bil je v skupini,kjer so vsi že dopolnili 3 leta (prostor je bil samo še v tej skupini in to je bila edina možnost ali pa privatno varstvo). Odločila sem se za vrtec ne glede na to, da so bili vsi otroci v njegovi skupini že toliko starejši. Vzgojitelji so se maksimalno potrudili in mu nudili tisto, kar je on kot še ne eno leto star potreboval. V vrtcu je shodil, v vrtcu je začel jesti z žlico, v vrtcu so mi ga odvadili plenic. Seveda ni bil samo vrtec tisti, ki ga je pripravil do vsega tega, veliko truda je bilo vloženo tudi z moje in moževe strani.
V vrtcu imajo primerno prehrano tudi raznolika je dovolj. Po službi ne rabim takoj kuhat kosila, da bo moj otrok jedel kuhano kosilo in svojim potrebam primerno. Postal je socializirano bitje, zna se igrati tudi z drugimi otroci. Vzgojiteljice se potrudijo, da so otroci zadovoljni, da dobijo nežnost tudi pri njih, ne samo doma pri starših. Vsak otrok iz skupine je deležen objema in nežnosti vzgojiteljice in to je meni najpomembnejše. Ni pomembno koliko izdelkov bo prinesel domov, najpomembnejše je to, da se otrok v vrtcu počuti varnega in zadovoljnega. Moj sin je zdaj star 4 leta in gre zelo rad v vrtec, zelo rad ima svoje vzgojiteljice. Skratka ne znam si predstavljat življenja brez vrtca. Tako, da sem defenitivno ZA vrtec!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vrtec za ali proti
29.6.2005 8:22:02   
viv_
Absolutno ZA!

Se strinjam z vsem, kar so punce napisale... Pa pri nas na srečo ni bilo težav niti z boleznimi - v pol leta samo norice!

lp

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vrtec za ali proti
29.6.2005 12:49:51   
al1*
Tudi mi smo bili navdušeni nad griničem (jasli), sedaj je tavelika v istem vrtcu v drugi enoti - še jutri, v jeseni pa šola. V jeseni gre tja še tamali.

Tudi jaz se strinjam, da je vrtec fina stvar v vseh ozirih. Naša niti bolna ni bila veliko: vodene koze, škrlatinka, kakšno vnetje ušes.

Všeč mi je, ker veliko ustvarjajo z različnimi materiali, ogromno so zunaj. Všeč mi je tudi, da dobro sodelujejo z šolo in otrokom na ta način olajšajo prehod v novo okolje.

LP

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?