|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvedba novega mleka in ali beba pro ali pre
12.4.2010 11:56:02   
rhanna
Pozdravljene!
Doma imam tri 14 dni starega sinčka, pred parimi dnevi se je začelo polivanje, potem tudi umirilo.Uporabljamo Hipp bio, ker je v porodnišnici dobival Hipp, mož pa je pač kupil formulo bio.Mali nima nikakršne energije jesti, najprej mu damo moje, nato Hipp, ponavadi ostane samo na mojem, čeprav ga je količinsko močno premalo.
Prijateljico sem poslala po Nestle bebo, od dveh prijateljic močnoi svetovana, vendar mi je prinesla formulo pro, ki pa je kot sem prebrala za tiste dojenčke ki jih pre formula ne nasiti.
Svetujete da zamenjam mleko ali bi škodilo če štaratam z pro in preidem na pre?
In kako svetujete zamenjati mleko, postopno nadomeščat obroke ali je prehod lahko direkten?

Hvala za odgovore!Vprašanja so mogoče nekomu smešna, mi pa smo začetniki, oziroma mislial sem da bom polno dojila in se o teh stvareh nisem niti pozanimala, niti pogovarjala.Usoda pa..sedaj hoče drugače!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvedba novega mleka in ali beba pro ali pre
12.4.2010 13:00:22   
zaspancek1
Tako PRO kot PRE sta zacetni mleki, tako da ne bo nic narobe ce bos dala katero koli. PRE je malenkost lazje prebavljivo, na njem celo pise, da se ga lahko daje tako kot materino mleko, vendar to ne bo cisto drzalo (kaloricno sta kar enaki), je pa zato po tem otrok hitreje lacen.
PRO je ravno tako zacetno mleko in ce otrok nima nobenih tezav, bi jaz dajala kar tega. Ce bi se pojavile kaksne tezave (krci, napenjanje), pa se je pri nas izkazala za super Beba Sensitive.
Kako menjati? Ce menjas Bebi, potem lahko mesas, ostala pa poskusi postopoma - en obrok dopoldan, da bos videla, ce bodo kaksne tezave. Pri nas so se namrec pokazale zelo hitro.

(odgovor članu rhanna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uvedba novega mleka in ali beba pro ali pre
12.4.2010 13:04:44   
rhanna
Prešla bi iz Hipp na Bebi.Nekateri pravijo da je bolje preiti takoj na novo formulo, drugače je to za dojenčkov želodček prevelik šok, drugi postopno, je pa res da če postopno naletiš na težve obdržiš staro formulo in je.A senzitiv tudi obstaja...nisem šla sama kupovat in se pozna, bom drugič malo pobrskala po polici.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uvedba novega mleka in ali beba pro ali pre
12.4.2010 13:39:36   
zaspancek1
Ja, beba sensitive dobis samo v Muellerju, ampak ce nimate problemov, raje daj kar navadno bebo (je tudi cenejsa in bolj nasitna).
Ja, glede menjave mlek so vedno deljena mnenja, poleg tega pa je zelo odvisno od otroka samega. Nas je npr. sprejel vsakrsno mleko, res pa so se krci takoj pojavili po aptamilu in milumilu. Najbolje, da poskusis eno varianto (seveda dajes eno vrsto mleka nekaj dni, da res vidis, ce mu ustreza). 

(odgovor članu rhanna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uvedba novega mleka in ali beba pro ali pre
12.4.2010 20:30:32   
kalypso
Js sem svojmu tud mogla dodajat in je bil ful problem, ker se je najprej mojga glih tok najedu, da mu pol dodatek ni dišal. In smo se v bolnišnici potem zmenli, po tistem ko smo ga 2 dni vagali pred in po obroku (z mojim mlekom) - pojedel je skoraj vedno cca 60-70 ml več ni blo - da naj mu prej dam dodatek in potem podojim, in je zlaufalo. Vedno je potem še z veseljem se podojil, čeprav je prej jedel. Sicer ti noben pediater ne bo tako reku, ker pač saj veš DOJENJE!!! in pika, pa ni glih narobe če poskusiš tako, ampak blo bi dober da bi vsaj približno vedla koliko poje tvojega. MI smo potem končno zaživeli, mali se je najedu, in jedu na vsake 3 ure, včasih na 4, ne pa prej ko je hotu bit skoz na joški... Naj pa bi bilo tako: 100ml + otrokovi meseci. Se pravi, moj je bil takrat 3 mesece star, in naj bi pojedel nekje 130ml na obrok, kar pa so seveda samo orientacijske vrednosti, nekdo poje več nekdo manj.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno lahko utišam to kozo s piškoti. (Neznana avtorica)

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uvedba novega mleka in ali beba pro ali pre
14.4.2010 9:50:08   
rhanna
Moje mleko si tako ali tako brizgam, ga je pa ravno za vzorec, včasih manj včasih več.Prakticiramo tako da mu najprej dam če ga je dovolj, po steklenički mojega, potem pa do predvidenih mililitrov adaptiranega.Včasih poje samo mojega včasih oboje, včasih je obojega premalo...toraj naš malček živi in je svobodno, patronažni nikoli ne znam reči koliko poje na obrok, ker velikokrat tistih 120 ml predvidenih ne dosežemo, čeprav se malček redi normalno.

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uvedba novega mleka in ali beba pro ali pre
18.4.2010 16:45:41   
ptiček
Ojla! Pri nas je bilo toliko problemov z dodajanjem, da kar res ni! Na koncu sem imela doma že 9 različnih vrst AM, dokler nismo končno pristali pri Bebi PRE Ha. Hippa ni hotela jesti, ker ji ni bilo dobro, Bebo pa z veseljem. Če še vedno dojiš, predlagam PRE, ker je po gostoti bolj podobno materinemu mleku, PRO pa ima že dodan škrob, zato bolj nasiti. Pri nas smo imeli PRE vse do 7. meseca, saj sem vse do takrat malo dojila, malo dodajala. Srečno user posted image !

(odgovor članu rhanna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?