|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Julijska porodna izkušnja
12.7.2005 17:45:17   
anckabancka
Zdravo punce!

Vidim, da vas julij ni ostalo več kaj dosti. Tudi jaz sem že med tistimi, ki se doma crkljajo. Danes je moj uradni rok poroda, rodila pa sem prejšnji teden v ponedeljek, 8 dni pred rokom. Moram reči, da sem prav vesela, da je tole za mano in da mi ni treba več čakat, kdaj bo...

Na kratko bom malo napisala o porodu.
V nedeljo sva bila na pikniku in šla precej pozno spat (ob 1.30). Zjutraj ob pol štirih sem se vrtela po postelji in nekaj me je šravfalo in bilo ful čudno, da nisem mogla spat. Vstala sem in šla proti stranišču, ko sem začutila, da mi po nogah nekaj teče. Prižgem luč in zagledam kri... Poklicala sem moža, ki je bil v minuti oblečen za v porodnišnico. Počasi sem se še jaz zrihtala in vmes hotela pospravit, pripravit en kup stvari, tko da se je :love: kar razjezil, ampak meni se kar nikamor ni mudilo. Okrog petih sva bila že v LJ porodnišnici. Tam so me sprejeli in moža poslali domov, saj je bilo do poroda še kar daleč. Odprta komaj 1 cm.
Po klistiranju, tuširanju... sem bila ob 6.40 že v porodni sobi na postelji. Imela sem tudi že popadke, ki so postajali vse bolj boleči in dokaj pogosti. Ko sem tako ležala eni dve uri in razmišljala kako je bilo do sedaj, ko sva bila brez otrok in kako bo potem, pa še malo od bolečin - sem začela jokat. Babica me je tolažila in rekla, da lahko počasi pokličem moža. Prišel je ob desetih. Pri popadkih mi je pomagal z masažo križa. Nakaj časa mi je pasalo, potem pa tudi tega nisem več prenesla. Skupaj sva predihavala popadke in postajala sem vedno bolj utrujena. Dobila sem dve porciji glukoze, ker že dolgo nisem jedla, ter nekaj proti bolečinam. Se mi zdi, da je bolelo še naprej v enaki meri, le da sem med vsakim popadkom zadremala in se zbujala, ko je bil popadek. Sicer bolj počasi, a odpirala sem se menda kar v redu. Ure so počasi minevale in mož je vprašal za lekadol, ker ga je bolela glava. Imeli so samo aspirin, pa je rekal, da raje ne, ker ni še nič jedel. Babica, ga je takoj poslala nekaj pojest. To je bilo okrog dveh popoldne. Takrat je prišla k meni ena študentka in mi pomagala dihat. Moram reči, da mi je šla na živce, ker nisem prenesla več nikogar, ki bi se pogovarjal z mano. Začeli so se zelo pogosti in daljši popadki in pričelo mi je pritiskat navzdol. Vedela sem, da zdaj gre pa zares.
Pomislila sem, da bo mož zamudil porod. Tudi babica je rekla, da zdej bo pa zamudil... Vse so pripravile in smo začel pritiskat, ko je končno prišel :love: In v nekaj minutah (največ 5) je bil mali Aljaž zunaj, ob 14.47. :love: je prerezal popkovino (se ne spomnim), malega so zrihtali in mene vmes zašili (me je kar fino prerezala, ker je bil fant velik, pa še ena žila pri anusu mi je počila) in potem smo se do šestih crkljali v porodni sobi. Aljaž je bil težek 3640g, dolg 53 in obseg glavice 36cm.

Pri porodu so mi bili najhujši popadki. Ko smo pritiskali, mi je bilo še najlažje, saj sem parkrat pritisnila pa je bil zunaj. Vesela sem, da je bilo vse tako kot je treba, da sem imela svoje popadke, le šivi, ki sem se jih najbolj bala mi niso bili prihranjeni. Zato pišem šele danes, ko že malo lažje sedim, in me ne zategujejo...

Na oddelku mi je bilo prav fino. Edino bilo mi je kar malo hudo, ker bi crkljala malega Aljaža, pa je prva dva dneva neprestano spal. Nič ni jedel in smo se kar nekajkrat s pomočje sestre pristavljali, da je začel vlečt. Ugotovila sem, da ga najlažje pripravim do sesanja, ko sedim, zato sem se matrala kljub bolečim šivom, da je vsaj nekaj pojedel. Zadnji dan, v četrtek zjutraj, so ga stehtali in je imel 70g več kot prejšnji dan in lahko smo šli domov. :bravo:
Zdaj si pa lahko samo želim, da bi malo več spal ponoči, ker imava vsako noč žurko in sva cele ure pokonci. Podnevi pa spi kot angelček.

Drugače se počutim v redu, razen neprespane noči pustijo svoje posledice... Mleka imam za izvoz, včasih kar šprica naokrog.
Moram reči, da sem se pred porodom grozno obremenjevala s postavo in kaka bom po porodu. Zdaj pa sem čisto zadovoljna, ker razen še čisto malo trebuščka (kože) in velikanskih prsi ni ostalo dosti odvečnega. Iz porodnišnice sem prišla lažja 7 kilogramov, doma sem v štririh dneh izgubila še dva, torej jih ostane še pet. Res se mi ne vidi, da sem pred enim tednom rodila. Zato punce ne se sekirat zarad kil. Pridno dojenje pa nočne naredijo svoje...

Julije želim vam lep porod in lepe :duda: Moj se ravnokar pričenja oglašati...

Lep pozdrav

Anja & Aljaž :duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Julijska porodna izkušnja
12.7.2005 18:01:14   
Anhelo2

Draga Ančkabančka še enkrat čestitke ob tvojem velikem fantu!!

Vidim, da ti ni bilo ravno prihranjeno, pa si vseeno pisala to z veliko mero spodpude, tako,da je nam, ki še čakamo in imamo možnost brati vaše izkušnje, kar lažje.
Hvala ti za delitev tvoje izkušnje z nami in obilo lepih, veselih trenutkov polnih cartanja.

PS: Zakaj pa je bila krvavitev???

LP Buu

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Julijska porodna izkušnja
12.7.2005 18:01:58   
Anhelo2

Ups, spodbude sem mislila!!!

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Julijska porodna izkušnja
12.7.2005 18:09:58   
LONA13
Ančka, še enkrat čestitke!:bravo::bravo::bravo:
Hvala še za tvojo izkušnjo. Željno požiramo vse izkušnje, ki nam jih opišete, ker same (sama) si ravno ne predstavljam kako bo izgledalo vse skupaj!

Pozdravček!

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Julijska porodna izkušnja
12.7.2005 19:19:56   
monči
čestitke in hvala, ker si delila to lepo izkušnjo z nami in nam nosečkam, ki nas to še čaka še malo razjasnila vsa vprašanja, dvome...moram priznat,da je mene vedno bolj strah...ampak bo že.
čestitam in lepo se crljajte!!:bravo::bravo::bravo:
:rozica::rozica:
lp

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Julijska porodna izkušnja
12.7.2005 19:49:09   
anckabancka
buu, ta krvavitev je bila v bistvu plodna voda, ki mi je odtekala, pa še kaj kar zraven paše...

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Julijska porodna izkušnja
12.7.2005 20:27:37   
CIPRESA
anckabancka tole je bila pa res lepa porodna izkušnja, tudi jaz si želim da bi bilo tako.

Pa veliko cartanja :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Julijska porodna izkušnja
12.7.2005 21:47:31   
Nannn
:bravo::bravo: vse naj naj tebi in tvojemu :duda: zanimivo je prebrati kaksno porodno izkusnjo ampak me kar zmrazi od vseh teh bolecin :)

Lp Nannn :nosecka:

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Julijska porodna izkušnja
13.7.2005 0:02:56   
Joni
Uživaj in cartaj Aljaža:rozica::rozica::rozica:, hvala, ker si delila svojo izkušnjo z nami. Sama imam rok 21.7. in vse, kar za enkrat berem na forumu glede porodnih izkušenj, se mi zdi kot znanstvena fantastika!:zmeden: Upam, da jo bom preživela s čimmanj stresa, ker sem že sedaj malo panična:((

Joni:metulj:

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Julijska porodna izkušnja
13.7.2005 0:53:11   
lelaval

:bravo::bravo: ČESTITKE :bravo::bravo:

Bravo mami, za takega korenjaka in izčrpen opis :bravo::rozica::bravo:

Sedaj pa se samo še čim več crkljajte.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Julijska porodna izkušnja
13.7.2005 8:51:10   
Antigona
:bravo::bravo: :rozica: Č E S T I T K E :rozica::bravo::bravo:

Hvala, da si delila z nami svojo porodno izkušnjo, tudi jaz komaj čakam da pocartam svojega :duda:...

Upam, da bo tvoj Aljaž kmalu zamenjal dan za noč in da boste več spali ponoči...

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Julijska porodna izkušnja
13.7.2005 9:32:06   
Nejči
Res lepo Anckabancka, da si si kljub neprespanim nocem vzela cas za vse nas, ki se nestrpno cakamo in si zgolj predstavljamo, kaj nas caka. Hvala ti! :bravo:
Sicer pa me zanima, ali si si porod vsaj približno tako predstavljala kot je bilo ali veliko, veliko lažje?


Pa veselo srkljanje ti želim,
Nejči

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Julijska porodna izkušnja
13.7.2005 9:32:52   
Nejči
Ups, mišljeno je bilo crkljanje!

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Julijska porodna izkušnja
13.7.2005 10:40:22   
malika
:bravo::bravo::bravo:

pridno se cartajte, medtem ko me ostale še kar čakamo :)-


:love::duda:9nebesa

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?