|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
5.5.2010 14:29:43   
karmen7
Joj punce hvala za tolažbo...glede na to, da mi nihče ne more pomagati oziroma me bolje prisluhniti sem se preselila k vam. Ker vem, da ste šle prav vse čez te zgodbe in ker vem, da me tudi razumete. Bil je to najin prvi pikec, prvič noseča, pa se ni obneslo. Kar se poroke tiče sva se odločila, da je ne bova prestavila, speljala bova to tako kot sva si zamislila, potem pa na dopust. Če bo vse OK seveda. Sedaj itak čakam na pregled, me pa full špika v jajčnikih, povrhu vsega pa me že odkar sem prišla domov iz bolnice bolijo še ledvice. Sej ne vem več če je to normalno ali ne, samo močno upam, da me to do ponedeljka mine, ker drugače ne vem kako bom jaz v službi...trenutno še sedet ne morem normalno, ne znam si ravno predstavljati trenutno, da pa bom morala sedeti osem ur. user posted image

(odgovor članu Nitkica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
   RE: Pogovori o spontanem splavu
5.5.2010 21:03:50   
loremi
Še od mene pozdrav in vsem mamicam user posted image  topel objem!

Moram rečt, da sem vedno rada hodila na ta forum, odkar sem se prvič prijavila tu ... pa sem sedaj nekak kr otrpnila, kot da nimam več volje niti odpret interneta, ker v tisti temi, kjer so dekleta, kot sem jaz, da se matramo zanosit s pomočjo umetne oploditve, ugledajo same pluske in imajo več sreče, kot jaz (sej jim privoščim, da ne bo drugač zvenelo, samo vem ,da se bom tud sama mogla spet nekoč znajt v tisti temi in bo neuspeh spet bolel) in se enostavno čutim dolžno se spet vpisat v to temo, se "skašljat", iskati moč, ki  mi je tako manjka.

Sedaj se počutim ... kot da vse prihaja za mano, kot da se šele sedaj zavedam smrti mojih otrok, ko mi sedaj tako odmeva v glavi ... 12 let sva se trudila, 2x sva ugledala plusek, dvakrat sva izgubila dvojčke, sploh drugič na način, ki je še bolj boleč, kot prvič in tako v 9. mesecih izgubila 4 otroke. Vem, da se to dogaja, vem, da se dogajajo še težja doživetja, vem, da bi bilo težje z vsakim dodatnim tednom doživete nosečnosti in potem izgube, kaj šele, če bi (bog ne daj) otroka izgubila, ko bi bil čas, da res pride na svet. Groza. Zakaj se to dogaja?
Povejte mi, kako ste ostale spale po tem? Jaz se matram z nespečnostjo. Zvečer sicer lahko pred tv-jem takoj zaspim, a ko se okol 22. ure (pa večkrat kasneje) prestavim v posteljo, ne morme zaspat, ne gre (pa če sem prej spala na kauču ali pa ne) in se začnem premetavati n premišljevat ... misli pač delajo svoje. In ko zaspim ... spim, ne vem, dve, tri ure, se zbudim ... vsa premočena, da je vse okolmene tako mokro, da moram še kouter okol obrnit. user posted image  No in spet kalvarija ne-spanja. In sem bolj kot ne nenaspana. Pa poskušam delat, sem se celo spravla delat na vrt, kuham, ma poskušam se utrudit, kar ni težko, po preležani nosečnosti in porodu ter dveh abrazijah in sem zvečer ubita, ampak ne spim user posted image . No če je imela katera kakorkol izkušnjo s tem, kako si pomagat?

anonimna ... poglej, če rabiš resen pogovor, pa okoli sebe nimaš take osebe, ti toplo priporočam psihologa/injo (ne psihiater, da ne boš narobe razumela). Tam se lahko odpreš, se zaupaš, poveš, karkoli ti leži na duši in poslušaš nasvete. Poizkusi, ker resnično nimaš česa izgubit! Jaz bi ti rekla, da pojdi tja. Jaz sem se tega poslužila na mamino pobudo in mi ni žal.

karmen7 tud sama si nisem nadejala, da bom postala mamica user posted image , ker sem se imela kljub vsem težavam (izcedki, krvavitve) med nosečnostjo prav lepo (fino sem se počutla) in sem bila enostavno 1000%, da pridem do konca. In vprašanj ZAKAJ je 1000, pa ni odgovora. Sama si le želim ostat močna, kar pa je, sploh na začetku, težko.
Želim ti, da poroko izpelješ lepo, angelček pa vaju bo spremljal iz svojega oblačka.
Težave z ledvicami ... hm, mogoče bi blo to pripisat še malo hormonom? Ker v nosečnosti ledvica delujejo bolj, predelajo več tekočine in mogoče potem prehajajo v "stari ritem"? Če ne bo boljš, mogoče vprašaj še zdravnike, je pa mene tudi bolelo, ampak je potem popustilo. Sem težko zdržala npr. dobro uro za računalnikom (sem se trudla nazaj navadit sedet za računalnikom, ker imam tako delo v službi in sem se kr matrala par dni, da sem zdržala dlje), me je fajn bolelo v ledvenem predelu.
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan
Rada bi ti rekla da bo bolje in da bolečina mine....kdor ti bo rekel da mine je laž, mogoče se s časom le navadiš živeti z njo.

kako resnično! pač je tako, da ko nekaj takega doživiš, veš, da so vse to le fraze, kako je pa dejansko to preživet, je pa drugo.
Vsem želim le, da bi si pridobile spet moči in upanje.

Nitkica11 jaz si tud ogledujem slike, sicer sama, ker moj je pač drugačen, ni čustven, on drugače preboleva oz. je že bolj kot ne prebolel, mene pa vse skup vsak dan bolj grabi ... je hudo, ko gledam slikice in vsakič jima pošiljam poljubčke in upam, da naju čuvata, ampak imam to kot del slovesa od njiju.

No pa še glede M .... po prvem SS sem jo dobila 10 tednov po abraziji (imam tudi sicer zelo neredne) in je bla normalna, zdej pa sem jo dobila 7 tednov po porodu in opravljeni sem imela 2 abraziji, s tem, da mi še vedno niso vsega dobro sčistli (kaj so potem počeli, ne vem user posted image ) in ta krvavitev je nikakršna (po celem dnevu imam nekak toliko krvi, kot jo imam pri svojih običajnih M v slabih dveh urah v prvih 4. dnevih), čeprav nej bi po besedah G., ki je delal 2. poseg, krvavela zelooo močno, da bi se tisto, kar je ostalo notri, izločno. No pa krvavim vse skup nič in očitno ne bo nič iz tega, da bi se samo sčistlo. user posted image  Samo sra.nje user posted image .

In je s tem moj strah samo še večji ... imam sploh še realne možnosti še kdaj zanosit, ker moje edino upanje so umetne oploditve, naravno ne morem. Strah .. bo še kdaj uspelo in ali pridem takrat do konca? user posted image

Se opravičujem, ker je verjetno zmedeno napisano, ampak trenutno sem tud sama zmedena, žalostna in v strahu.

Punce vsem topel objem in poljubčke našim user posted image !

_____________________________

Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*(

Mogoče mora pa ena izmed velikih želja ostali le želja :(.

(odgovor članu pajkica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
   RE: Pogovori o spontanem splavu
6.5.2010 1:44:16   
Princess Mononoke
loremi user posted image user posted image user posted image
Kako rada bi rekla besedo ki bi ublažila tvojo bolečino pa vem da je ni...
Pišeš da si šla do psihologa in ti to nekoliko pomaga. Kaj morda obstaja v Sloveniji kaka skupina kjer se mamice s podobnimi izkušnjami dobijo in se lahko pogovarjajo? V Avstraliji imamo http://www.sands.org.au/ ali pa http://www.bbf.org.au/ Sama sem tudi prebrala knjige ki jih le te organizacije objavijo in je veliko mamic našlo moč da grejo naprej v teh srečanjih.

Kar se tiče nespanja jaz imam tudi težave s spanjem. Jaz tudi zaspim pred TV in potem v postelji bedim ure in ure. Najhuje je ko se začnem zavedati da bi morala spati pa ne morem in potem postanem čisto panična in je vse skupaj še slabše. Včasih si pomagam s tehnikami dihanja iz joge. Če se osredotočim na dihanje s trebuha in se uspem umiriti potem mi včasih uspe, včasih poskušam šteti in se skoncentrirati na štetje (težko je usmeriti misli na eno stvar) ali pa se skoncentrirati kako grem na sprehod v gozd in poskušam se skoncentrirati na vsak detalj in to včasih pomaga. Noči so vseeno vedno težje kot dnevi... Drugo kar tudi pomaga je akupunture in zelišča. Pri nas je kitajska medicina kar močna in veliko ljudi si pomaga s tem. Spet ne vem če ti bo to sploh v pomoč, ker govorim za situacije tukaj. user posted image

karmen7 jaz nisem imela abrazije in ne vem kaj je pravilno počutje po le tej. Jaz bi se šla kar pokazat zdravniku če bi me bilo česa strah. Tako kot angleži rečejo: Better safe than sorry! Pa nič se sekirat če greš brez veze saj je to njihovo delo da poskrbijo za nas!

Nitkica11 jaz pa sem začela kar vseem po vrsti govoriti o mojih angelčkih, seveda če pogovor nanese na to. Kar tujcem na cesti in če kdo kako mimo useka jih kar poučim, vsaj bodo vedeli kako in kaj do drugih se obnašati. Meni se zdi da edini način da priznamo obstoj naših angelčkov je to da o njih govorimo.

Zvezdan ja slikica je moja Ema ko je bila stara okoli 3 mesece. Je pa vsa podobna očetu...
Kar se tiče ponovnega poskusa pa je odvisno od vsakega posebej. Mene preganjajo leta in res ne vem če nama bo sploh uspelo. Sama se kar poskušam tolažiti da tudi če ne bo ni konec sveta. Sem obdana z ljudmi, ki so se odločili za življenje brez otrok, nekaterim je usoda tako nanesla in pa tudi s takimi ki so šli čez večjo kalvarijo kot mi in nekaterimi ki gre vse po maslu. Življenje pač... Vsak najde smisel v drugi stvari. Zadnje besede mojega očeta pred smrtjo so bile: Moj smisel življenja je bilo imeti tebe (sem edinka rojena staršem pri 40tih letih).

Punce močne ostanite.



(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
   RE: Pogovori o spontanem splavu
6.5.2010 9:10:39   
zvezdan
Punce moje tudi za nas pridejo lepši dnevi boste videle. Meni je tako grozno, ker so mi v bolnici vzeli slikico mojega srčka in sedaj nimam nobenega vidnega spomina nanj. Kako da ste ve dobile slikico? Jaz sem jo držala v roki in poskušala sem jo skriti, da bi jo imela za spomin pa je v tisti smešni halji nisem imela kam dat. Ali mislite, da obstaja kakšen arhiv ali kaj takega?

Loremi grozno ti more biti zaradi teh umetnih oploditev ampak tolaži se s tem da ni malo parov, ki so zanosili po naravni poti čeprav so jim zdravniki rekli da je možnost le z umetno oploditvijo. Sicer bolj jalova tolažba priznam ampak je pa leuser posted image in vsaj mene vsaka bilka upanja drži pokonci. Verjamem in srčno upam, da je tudi tebi namenjen otročiček. Nič še ni izgubljeno....tako kot je rekla Princess Mononoke je bila otrok spočet staršev pri 40 letih.

Karmen7 mene je tudi zelo močno špikalo v jajčnikih po abraziji vse do prve menstruacije in še nekje v naslednjih menstruacijah. Moram reči da sem bila takrat zelo zaskrbljena saj nisem imela nikoli bolečih menstruacija zato sem kar poklicala ginekologa in se naročila na pregled. Sestra je bila totalno nesramna in je rekla da je to normalno in kaj se grem ter da je čas dopustov..uf sem bila jeznauser posted image . Sem ji pred celo čakalnico zabrusila, da če je mogoče ona zdravnik in naj mi da pismeno da je z mano vse uredu in se pod to podpiše če je tako sigurna  pa bom brez problemov šla domov. No pa je samo zapihala in me naročila. Kakorkoli ginekolog je vseeno potrdil da je vse ok ter da je špikanje normalno, ker je bil le narejen poseg na maternici in je sluznica še tanka. če se še vedno ne počutiš da bi šla v službo, raje ne hodi. Doma bodi kolikor je treba. Najslabše je da bi bilo zaradi tega potem v prihodnosti kaj narobe. Jaz sem cel teden ležala doma. Tudi na sprehod nisem šla. Po enem tednu sem bila pa že kar ok. Glede ledvic pa ne bi vedela.

Loremi tako kot si zapisala tudi za mano je prišlo po skoraj letu...kar butnilo je iz mene in sploh nisem slutila v kakšnem obsegu.

Princess Mononoke koliko pa je stara sedaj tvoja Ema?

Res škoda da v Sloveniji ni take skupine kjer se mamice lahko dobijo in potožijo ena drugi o izgubi in žalosti. Mogoče bi se lahko dobile na kavi in same ustvarile tako skupinouser posted image .

Lep dan vsem mamicam user posted image in čim manj bolečih trenutkov.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
   RE: Pogovori o spontanem splavu
6.5.2010 9:22:32   
DIANE
Pozdravljene,

no mesec nazaj je spet sledil drugi ss user posted image tut jaz se sprašujem zakaj. Sm optimist ker vem enkrat bo tut men ratalo upam že da naslednji mesec hehe na user posted image jo k bi me le bog uslišal in bi končno blo vse dobr.

Včeraj dobim sms pa ne da sm grda res nikomur ne privoščim to kar doživljam jaz vrjemte samo novica, da je sošolka rodila me je včeraj kr mal zamorila sploh nism vedla da je noseča bla. Zakaj morem bit pa jaz tak nesrečn človk da morem vse skozi to, vem vem vsi pravijo si mlada bla bla bla najrajš bi kr koga klofnla mlada gor dol tok pa spet nisem sej bom kmal 30.

Me nekaj zanima jst sm prvič šla na pregled k dr.Voglu glede pregrade pa jajčnkov in je blo vse kul. Grem še sedaj do svoje zdravnice da mi temeljito še kri pregleda.
Nvem več na kake preiskave nej grem?? G je vredu sej mi skos dela UZ sm kaj ss je spet bil mal rjavga izcedka in v roku ene ure puf se ulije groza.

Razmišljam da bi šla bioenergetiku!!! Ali genske preiskave... mah nevem veččč...

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
   RE: Pogovori o spontanem splavu
6.5.2010 22:49:37   
Nitkica11
Pozdravljene punce vidim da se to dezevno vreme kar pozna saj je veliko vec postov ko pa ob lepem vremenu.

DIANE en user posted image zate, zal mi je da si morala seenkrat skozi to user posted image . Tudi jaz zavidam marsikomi ki je bil "ups" in user posted image srecno pripeljejo dokonca, jaz pa se matram pred user posted image dobro leto in potem ss user posted image pa ne da jim ne privosim samo zmeraj je vprasanje zakaj jaz nimam take srece. Mogoce bioenergetik ni slaba zamisel probat ni greh!

zvezdan tudi jaz sem mnenja da pridejo lepi dnevi poleti sigurno user posted image , jaz sem dobila slikce na vsakem pregledu imam ful dobro gin. in mi je vsakic dala slikce tudi na zadnjem pregledu ko je bil ze user posted image . V bolnici ko so mi delal seenkrat UZ preden so sprozili splav pa nisem dobila nobene. Najbol prisrcna je iz NS ko je nas user posted image res cisto priblizan.

Princess Monoke jaz tudi ce tema nanese zacnem govoriti o nasem user posted image vendar vsi zmeraj pogovor usmerijo na drugo temo.

loremi da ne bos mislna da je moj kaj bolj custven, ce nebi privlekla slikc vprasanje ce bi se spomnil je vse skupaj prej pozabil kakor jaz. Se zmeraj se vsak dan spomnim na nasega angelcka, pomoje prva misel ko se zbudim je nas angelcek user posted image . Ne obupaj sigurno te nekje caka en lep user posted image .

karmen7 tudi jaz sem vesela da obstaja forum kjer si lahko menjamo mnenja in obcutke, lepogumno naprej mogoce vama je usojeno vasega user posted image spoceti na medenih tednih user posted image

_____________________________

Kar te ne ubije te ojača!

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
   RE: Pogovori o spontanem splavu
7.5.2010 12:17:24   
zvezdan
karmen7 tudi jaz sem vesela da obstaja forum kjer si lahko menjamo mnenja in obcutke, lepogumno naprej mogoce vama je usojeno vasega user posted image spoceti na medenih tednih user posted image


joj Nitkica11 to si lepo napisalauser posted image .

A mislite da vse te kartone in dokumentacijo v bolnišnici vržejo kar stran? Vem da je bila slikica mojega otročka samo so mi jo vzeliuser posted image Tako bi jo rada imela. Ali katera mogoče ve ali se da priti do te dokumentacije?

Tudi jaz veliko govorim o mojem otročku vendar tako kot ste rekle vsi probajo menjati temo ali pa le navržejo kakšno čudno pripombo.

Vsem en veeeeeelik user posted image user posted image user posted image user posted image Rada vas imam punce čeprav vas osebno ne poznam. Skupaj bomo zmogle!

(odgovor članu Nitkica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
   RE: Pogovori o spontanem splavu
11.5.2010 14:30:56   
pajkica2
Loremi, pri spanju pomagajo tudi kakšni prehranski dodatki ali zeliščna zdravila. Če pa nič ne pomaga in se težave ne nehajo pa ti lahko zdravnik predpiše kakšno blago pomirjevalo.

Jaz sem v preteklosti večkrat vzela Persen (zelišča) in mi je bilo to dovolj, sedaj pa vzamem vsak večer z vitamini še eno Happy day tableto, lažje zaspim pa počutje je tudi full boljše. Priporočam vsem.

http://www.healthspan.co.uk/mood/happy-days-5htp/productdetail-p211-c115.aspx

Drugače ni fajn zaspati pred TV, bolje da če si utrujena zlezeš pod odejo kakšno urco prej z sproščujočo knjigo.

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
   RE: Pogovori o spontanem splavu
19.5.2010 17:05:19   
Nitkica11
Ojla punce, kje ste se zgubile?

Sedaj me nekaj casa ni bilo na ringaraji pa nic novega. Naj vam sporocim da je pregled za mano in da je vse OK user posted image in nama je gin. kmalu dovolila da spet zacneva delat na user posted image upam da nama kmalu uspe in da user posted image srecno pripeljemo do konca. Sedaj ko je spet lepse vreme se kar malo bolje pocutim in od pregleda naprej sem kar malo boljse volje sicer pa na nasega user posted image anglecka se zmeraj mislim vsak dan, vendar je po konkretnemu pogovoru z gin. veliko bolje.

Uzivajte in kaj sporocite kako ste.

_____________________________

Kar te ne ubije te ojača!

(odgovor članu pajkica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
   RE: Pogovori o spontanem splavu
19.5.2010 19:50:18   
DIANE
No super Nitkica, lepo je slišat, da si dobro. No moja prva menstruacija poteka sedaj pregled imam pa tut čez 10 dni. Sm midva bova že kr ta mesec delala na otročku ker nema čakala, po prvem sva čakala 3 mesece ker sem mela abrazijo zej pa nema in upam, da se čimprej prime za skos hehehe.

Želim ti, da tudi vama čimprej rata pa da bo vse kul. A te je še dala na kakšen pregled G??

(odgovor članu Nitkica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.5.2010 9:34:52   
zvezdan
oj punce!

Nitkica11 lepo je, da se bolje počutiš. Zdaj bo poletje in vse bo bolj sproščeno. Tudi jaz na nasega user posted image mislim vsak dan. Zadnjič sem šla spet v park zvončkov, se tam pošteno zjokala in našemu user posted image povedala, da ga imava oba z očkom rada, naj pazi na naju, še posebno na očka in upam, da bo kmalu dobil sestrico ali pa bratca.

Na forumu sem zasledila tole misel (upam, da lastnica ne bo huda, ker ga kopiramuser posted image ):
An Angel in the book of life wrote down my baby's birth... And whispered as she closed the book: "Too beautiful for earth..."  Kako resnično....moj maliuser posted image bi bil tako lep dojenček.



Tudi jaz sem šla ta teden k gin. (po 2.mnenje). V bistvu sem tudi fanta zvlekla sabo. Pregledal me je in rekel, da je vse bp, da morava biti le pogumna in poskušati. Rekel je da je  pri vsaki o. nekje 20-25% možnosti za zanositev in da se prav toliko procentov žal konča s ss. Vlil nama je upanje in upam, da greva kmalu novim zmagam na proti.

DIANE vidva kar nič ne čakajta sploh če nisi imela čiščenja in kar hitro v nove bojeuser posted image . Držim pestke da vama rata v prvo in boš preživela lepih user posted image .

Moj za enkrat še ni pripravljen in se boji ponovno poizkusiti pa je že leto naokoli. Ampak sem potrpežljiva in morda bova kmalu spet začela delati nauser posted image . Upam da naslednji teden ko imam ravno o. user posted image user posted image user posted image .



Držite se punce, lahko smo srečne, da smo vsaj ta kratek čas imele v naših bušijih naše male pikice. Nekatere tudi te sreče nimajo.

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.5.2010 9:38:30   
zvezdan
Princess Mononoke, Loremi kje sta? Sta v redu? Že dolgo se nista javili.user posted image

Karmen7 kako je s tabo? Upam da ti je kaj lažje. Drži se!

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.5.2010 19:04:39   
DIANE
Ojla zvezdan hvala upam da gredo tvoje besede v božja ušesa.  Ja vidva kr začnita čbelčkat no tut jaz sm dones še bolna drug tedn pa akcija, dej zvezdan bove skp varvale pa spremljale lepo in zdravo nosečnost.



(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.5.2010 19:31:14   
čmaja
Pozdravljene punce.
Sem se preselila k vam, ker je tudi mene doletela ta tragedija _ SS. Lažje se je izpovedati vam, ki ste to doživele, in veste, kakšni so občutki pri tem. Vprašanja "zakaj" se vrstijo kar naprej, napadi joka in žalosti, ogledovanja slikic UZ, branje o teh nesrečah,... Kako bo naprej, strah, kdaj zažeti, kakšen bi bil ta otrok, komu bi bil podoben,... bi bil fantek al deklica. vprašanj je toliko, odgovorov pa ni.

Jaz sem imela abrazijo 18.5., še krvavim malo. Bila sem v 10.tednu N. sploh nisem imela nobenih problemov do tega dne. bila sem res nosečka srečka.no sedaj sem kup nesreče, še posebej takrat, ko sem sama doma.

Naj nas naše kepice čuvajo in nam dajejo upanje za nove podvige.

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.5.2010 20:52:56   
DIANE
Pozdravljena čmaja,
mi je res žal, da si morala priti k nam tudi ti. No jaz sem pa začela krvaveti 15.5. mal pred tabo sedaj nisem imela abrazije se je samo ščistilo bolelo pa je uf ful...to se mi je zgodilo že drugič  v enem letu na žalost. Sedaj midva čakala ne bova na tretjo M bova ker zej začela na otročku rek pravi v tretje gre rado..jah tudi jaz imam kup vprašanj samo jih ne dobim kaj čem, edin kar sm danes dobila še od svoje zdravnice izvide ki me je totalno pregledala da sem v redu. Na pregled maternice sem šla že po prvem ss vse ok tut nimam pregrade. Tako da nimam pojma. Mož sedaj gre  še na sperminogram sm sej zanosim samo ne donosim nvem kaj je.

čmaja jaz ti pa predlagam, da se čimbolj zaposliš misli pozitivno in bo. Kar te ne ubije te utrdi. Vem je zelo teško mogoče pejdi k bioenergetiku jaz grem konec meseca.
Zej še kako M počakta potem pa spet lepo začnite in držim pesti, da se tedaj vse dobro izteče.

Če boš kaj potrebovala kar piši zato smo pa tukaj da si pomagamo v tako teških trenutkih.



(odgovor članu čmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.5.2010 21:09:22   
tanjusi
meni je moja gin . rekla da je lahko vzrok za ss (za mano sta dva) tudi nepravilno delovanje ščitnice in mi priporočala pregled krvi za ščitnico, čeprav nimam nobenih znakov za težave z ščitnico , raje to izločim,....kako pa so kaj drugi tvoji hormoni?

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.5.2010 23:58:14   
xoxox
Pozdravljene punce! Danes je točno 2 tedna od dne, ko sem izvedela, da moje pikice ni več. user posted image To temo spremljam že od tistega dne, vendar nikakor se nisem mogla spraviti, da kaj napišem. Srce je bilo še preveč prepolno bolečine. Zavedam se, da je marsikatera izmed vas doživela še marsikaj hujšega, vendar mi to ne zmanjša tesnobe, ki jo občutim, ko zagledam kakšno srečko nosečko ali pa vidim dojenčka. Se tolažim, da je še prezgodaj in, da se bo bolečina verjetno sčasoma zmanjšala. Upam. Saj mi drugega ne preostane. Večkrat grem pogledati na temo Pričakujemo decembra, kjer sem sodelovala še dva tedna nazaj. Zelo me stisne pri srčku, ko zagledam vesele komentarje kako so punce videle svoje sončke na NS, kako hodijo v šoping, kako je vse super lepo. Jim zelo privoščim, vendar boli pa zelo. Še težje mi je pa videti komentarje, ki opisujejo zgodbo podobno moji. Punce, če ste tukaj. user posted image user posted image user posted image Ne zamerit, ker ne komentiram na ostalih temah. Je čisto preveč boleče tudi zame. Sem se totalno distancirala z "veselih" tem, saj preveč boli. No pa, da ne napišem celega romana.. Mamicam našim malim user posted image pošiljam velik objem. Upam, da se nam uspe prebiti skozi težke čase in, da kmalu doživimo najlepši trenutek, ki ga nestrpno pričakujemo.




_____________________________

...An Angel in the book of life wrote down my baby's birth... And whispered as she closed the book: "Too beautiful for earth..." ...

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.5.2010 8:39:09   
DIANE
Jutro punce,
petek jeeee user posted image user posted image . Tanjuši sem dala pregled krvi tudi za ščitnico baje je vse tako kot mora biti. Veš da sem 1 mesec prej dala kri pri G za pregled nekih hormonov mogoče mi bo zej povedala če je kej narobi.
Kaj so teb zej rekl pri dveh ss??
No mn nazadnje ko sem šla k G sem bila tok v šoku namesto da bi pikico prvič videla ni blo nč in sm user posted image  tok da sva raje prestavle.
xoxox pogumno naprej poznam tvojo bolečino veš tudi jaz zej skočim med decemberke pogledat. Včer sm bla prav zgrožena ker je ful ss. Skos se ena poslavlja žalostno, kako se moramo trudit za naše pikice. Jaz si pravim imam že dva angelčka ki me čuvata ta tretjega angelčka bom pa držala v rokah.

(odgovor članu xoxox)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.5.2010 9:14:22   
zvezdan
joj punce moje...vsakič ko se nam pridruži kakšna nova ali pa "povratnica" me je groza in zelo sem žalostna. XOXOXO tebe sem spremljala na drugi temi - ta veseli...zelo mi je žal instiskam pesti in upam zate, da ti kmalu posije sonček. Preveč je tega in ne vem zakaj se to tako pogosto pojavlja. user posted image user posted image user posted image
Verjetno sama veš...hudo bo in težko ti bo še dolgo ampak nekoč bomo vse uspele donositi zdrave user posted image

Ali mislite da kaj narobe delamo, da se nam to dogaja? Ali da se ne čuvamo dovolj...ne vem!
Z mislimi sem ob tebi XOXOXO. Bodi močna. Vse moramo biti. Tašča mi je po ss rekla, če mati preživi otroka potem preživi vse. In me smo bile v nekem trenutku mamice. Zdaj smo močnejše.

Punce pogumno naprej in vsak dan znovauser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.5.2010 9:16:45   
zvezdan
tijo k
IZVIRNO SPOROČILO: čmaja

Pozdravljene punce.
Sem se preselila k vam, ker je tudi mene doletela ta tragedija _ SS. Lažje se je izpovedati vam, ki ste to doživele, in veste, kakšni so občutki pri tem. Vprašanja "zakaj" se vrstijo kar naprej, napadi joka in žalosti, ogledovanja slikic UZ, branje o teh nesrečah,... Kako bo naprej, strah, kdaj zažeti, kakšen bi bil ta otrok, komu bi bil podoben,... bi bil fantek al deklica. vprašanj je toliko, odgovorov pa ni.

Jaz sem imela abrazijo 18.5., še krvavim malo. Bila sem v 10.tednu N. sploh nisem imela nobenih problemov do tega dne. bila sem res nosečka srečka.no sedaj sem kup nesreče, še posebej takrat, ko sem sama doma.

Naj nas naše kepice čuvajo in nam dajejo upanje za nove podvige.



čmaja tudi tebi en velikuser posted image . Bodi močna. Naši user posted image nas čuvajo.

(odgovor članu čmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.5.2010 10:15:10   
xoxox
Hvala zvezdan in DIANEuser posted image Jaz zase vem, da sem se čuvala. Živela zdravo. Naredila (skoraj) vse kar sem vedela in znala v dobro svoje male pikice. Potem pa tako. Kar brez opozorila. user posted image Edino na dogajanje v službi nisem imela vpliva. Itak, da je stres v službi. Na to res nisem mogla vplivati. Pa vendar.. veliko jih ima verjetno še bolj stresno službo pa normalno donosijo otročka. Najhuje mi pa je, ko narediš res vse, potem pa v kafiču zagledaš nosečko s čikom v ustih. To mi res ni fer. Pa vem kako je, ko kadiš. Sem sama dolga leta kadila, pa sem nehala predno sem se spravila delati user posted image . Ne vem no. To mi je kar malo egoistično. Ah brez veze sedaj iskati dlako v jajcu in se primerjati z drugimi. Ne bo nič pomagalo. Samo škodi mi lahko. Tolažim se, da nam je tako usojeno. Je že moralo biti za nekaj dobro. Bolje sedaj, kot pa kasneje. Mi je pa G našla majhno pregrado. Sicer pravi, da ni nujno, da je to vzrok, lahko pa da je. Sedaj pa ne vem ali naj po dveh menstruacijah še probavava ali naj raje počakam na operacijo. user posted image

Koliko ste stare punce, če ni skrivnost? 

_____________________________

...An Angel in the book of life wrote down my baby's birth... And whispered as she closed the book: "Too beautiful for earth..." ...

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.5.2010 10:43:23   
čmaja
Hvala punce za objemčke in besede tolažbe! Vaše upanje mi daje energijo iz dneva v dan. Pridejo pa trenutki, ko me ne potolaži nič, in se vse spet odvija po isten scenariju: zakaj, kaj pa če,.....
XOXOX - skupaj sma ble pri decembrkah. Pogosteje kot so se začele te stvari dogajat, manj sem bla na forumu, češ, mogoče pa se to meni ne bo zgodilo.Pa se ne moreš izogniti usodi. Bodi močna, polna upanja,da bomo tudi me držale kepice v naših naročjih. Tudi jaz si tak želim dojenčka, še kar berem neke revije o teh stvareh in gledam opremo za sobico... Enkrat bo vse prišlo prav. Meni je lažje, če gkedam, in se pomirim s tem, da bom to vse potrebovala, kot pa da se distanciram od teh tem, ker bi potem preveč vse pogrešala in kot praviš, bi me že pogled na nosećko ali bebo vrgel s tira. Tako je pri meni, nismo pa si vse enake.
jaz sem stara 29 in to je bila moja prva N. midva bova poskusila še letos, ampak ne prekmalu. 
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu xoxox)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.5.2010 11:02:58   
xoxox
Ja čmaja sem videla ja nazadnje tvojo zgodbo. user posted image Drži se punca. user posted image user posted image user posted image Jaz sem tudi počasi začela gledati stvari za dojenčka. Berem revije, malo brskam po netu. Saj si vendar tega želim in ne želim, da bi me ob tem preplavila žalost ampak sreča. Zato pa moram začeti malo gledati na te stvari tudi drugače. Po eni strani sem vesela, da nisem sama.. po drugi strani bi bila pa bolj vesela, če bi bila in se take stvari ne bi dogajale. Ampak žal usoda tako hoče. Kaj dosti ne moremo spremeniti. Lahko obupamo ali pa se poberemo in gremo dalje še bolj močne. Moj dragi mi je rekel, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Prej sva bila oba v dvomih. Ali si res tako močno želiva dojenčka? Želela sva si ga itak, če ne nebi na tem delala, vendar je to moja 1. nosečnost in obstaja nek strah pred neznanim. No in sva sicer na sicer zelo neprijeten način dobila potrditev, da si otročička zelo zelo želiva. Tudi odnos se nama je po vsem tem hudem močno izboljšal (trkam.. user posted image ). Ne kregava se več zaradi malenkosti. Vsak trenutek šteje in ga izkoristiva za lepe stvari. Pogovori so bolj sproščeni. Se mi zdi, da ga po 8 letih zveze še bolj spoznavam. Kako je pa na vaš odnos s partnerjem vplivala ta tragedija (no nekatere ste jih žal imele več)?


_____________________________

...An Angel in the book of life wrote down my baby's birth... And whispered as she closed the book: "Too beautiful for earth..." ...

(odgovor članu čmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.5.2010 11:26:42   
čmaja
xoxox, prav maš glede vsega. naju je nosečnost res presenetila, načrtovala sva jo proti koncu leta; ampak ne glede na to, sma bila tako vesela in srečna, verjetno sma kar prehitevala čas, moj je že zbiral nalepke za otroško sobo, jaz sem že skoraj kupila elektronsko varuško s kamero, za ime sva se že zmenila (no, skoraj), naročila sem si nosečniška oblačila, knjigo o dojenčku, v glavnem, čist sma bla notri, in do sedaj sploh nisva vedela, kako si to v bistvu želiva. Potem pa se to zgodi!
s fantom sma skupaj enajst let in pol, v septembru sva se preselila v svoje stanovanje in si ga skoraj že do konca opremila. sploh nisma nameravala iti letos na dopust, samo da bi lahko porihtala in nakupila vse za najino kepico. Midva sma ji rekla kar kepica, ker se nama je tak, okrogel dojenček zdel po sliki iz UZ.
Moj lubi me zdaj v teh trenutkih še posebej razvaja in skrbi zame. Še ko sem bila noseča, ni hotel, da se kaj naprezam, čeprav sploh to po moje ni bilo naprezanje, če kuhaš ali kaj podobnga. On je sesal stanovanje, vrečke iz trgovine nosil, me filal s sadjem, in z s pitjem vode...
Sedaj pa ko mam predpisano ležanje, pa mi sploh ne pusti, da se česarkoli dotaknem. vse mi prinese k roki, naj jaz lepo počivam. ampak ležati pa tudi ne morem nonstop! njegove besede pa so zlata vredne.čeprav sem mu že sto krat povedala zakja jokam in zakaj sem žalostna, vedno mi priskuhne, potolaži, razvedri pove kako bo naprej in ... njegov objem pa i pomeni najvarnejši in nedotakljiv moment, ki mi ga pa res ne more nihče odvzeti. To naju je res še bolj povezalo, čeprav nikoli nisva mela nobenih problemov. Ne predstavljam si, če ga ne bi bilo sedaj ob meni.

Dvignimo glave pokonci in zberimo moč za naprej!

(odgovor članu xoxox)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
   RE: Pogovori o spontanem splavu
21.5.2010 16:32:05   
DIANE
sej bo punce gremo pozitivno naprej. Se pa strinjam s tem, ko vidiš nosečko s čikom halooooo. Tut jaz sm se čuvala obakrat pa je šlo naprej nimam pojma kaj je, drugi še mnj.
xoxox jaz bi prosila G nej te da še k specialistu na pregled glede pregrade in on doreče stvari kako in kaj glede operacije.

jaw tok sm pa žalostna ker vidim da smo kar 3 ble pr decemberkah10, sam jaz sm hitro tudi odšla od teme tok sm se veselila tega decembra sm si rekla lej za božiček bomo pa že 3, počutla sm se fenomenalno in ekole en dan v službi grem na wc mal rjavkast izcedek pridem dam in se ulije groza...user posted image

No jaz sem stara 29 nism najbl mlada stara pa tut ne. Tok k rečejo drugi mah sej si mlada, me tok razjezi kaj mlada mlada a pol morem pa glih jaz skozi tako trnovo pot do otroka al kaj...

Tut jaz mam zlatega moža. Jutr mava vikend zase in greva malo v savno, se kopat, itd...malo se sproščat...

Nč babike lep vikend, pejte z partnerji kam v naravo se mal pomuckajte in imejte radi.



(odgovor članu čmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?