|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
22.5.2010 22:12:08   
n74
Ojla!

Jaz bi bila tudi decembrka, pa se nisem hotela sploh pridružiti, tako iz slabih izkušenj od prej. Bi bila lani tudi novembrka, pa aprilka, pa julijka,....ah brezveze jamrat. Sem pa že kar starejša od vas, zato me tudi daje panika (36).

Včeraj sem dobila izvide od genetike glede splavljenega zarodka. Kot sem razumela niso našli nobenih nepravilnosti, imeli pa bi fantkauser posted image . Ampak kot večkrat slišim se fantki težje obdržijo, imate tudi ve take izkušnje, da so ugotovili na pregledu, da bi bil fantek, če bi se obdržal? Je bilo hecno, ko sem na decembrkah brala tisto foro o verižici, da ti napove spol. In sem takrat,ko sem bila še noseča poskusila. Je napovedalo enega otročka, fantka. Pa sem probala večkrat. Je pa nihalo zelo švoh, zato sem tudi slutila, da se bo nehal borit. Da je napovedalo enega otročka, razlagam zato, ker sem bila na umetni oploditvi in so vstavili dva zarodka, tisti dan, ko sem probavala z verižico, so na uz-ju videli dve vrečki. Zato sem tudi iz firbca delala tale testek.

Zdaj na veliko delam zapiske katere preiskave moram še narediti do naslednjega postopka. Jaz imam tudi ščitnico ok. Ampak me je ena punca opozorila, da če so ščitniški hormoni ok, še ne pomeni, da so ok ščitniška protitelesa, ki ne smejo biti povišana. Pa da je treba narediti tudi pregled za avtoimune bolezni, ki jih naredijo na revmatološki kliniki. Uglavnem lahko se zgodi, da telo samo zavrže zarodek kot tujek iz telesa, če imaš v telesu ta protitelesa. Uf, ko mi tega ne bi bilo treba vedeti, bi bil svet veliko lepši. Bi se veliko raje ukvarjala s pravilno izbiro pleničk, pa kremc in podobnimi stvarmi...

Lp, N.

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
   RE: Pogovori o spontanem splavu
23.5.2010 8:38:35   
Nitkica11
DIANE - meni pa je gin. rekla da nej pocakam se 2 user posted image , ker je bila malo visja nosecnost in poleg tega sem mela se abrazijo, vendar me mika da bi ze naslednji mesec probala, ker ne vrjamem da nama bo prvi mesec ratalo. Sicer pa je z mano vse vredu naredila tudi UZ. Dala me ni na noben pregled ker naj bi blo z mano vse vredu, dali pa so user posted image vendar vprasanje ce bodo kaj najdli.
zvezdan- kako lepo da obiskujes park zvonckov upam da ga men tudi kdaj uspe. Ja na zalost je samo do 25% v vsakme ciklu da zanosis user posted image pri meni je nazadnje trajalo eno leto da se je prijelo upam da bo to rundo kaj boljse in da bomo drugo leto takle cas ze zibali user posted image

čmaja, tanjusi, xoxox - zal mi je da ste se morale pridruziti nasi temi user posted image upamd da bomo drugo leto za nas bolj veselo.

No glede kajenja mam iste misli dve prijateljici kadita med nosecnostjo jaz pa nisem pa je nas user posted image med user posted image . Zmeraj se bom sprasevala pa zakaj jaz pa res sem se trudila ziveti in jesti zdravo.
Ve decembrke ste se veselile da vam bo bozicek prinesel user posted image , jaz pa sem za bozicka izvedela da sem user posted image in sem si mislna to leto bo pa moje pa nazalost bo treba seeno leto pocakati.

_____________________________

Kar te ne ubije te ojača!

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
   RE: Pogovori o spontanem splavu
23.5.2010 8:46:27   
Nitkica11
n74 en user posted image zate. Vrjemi da ti bo enkrat ratalo v rokah drzati user posted image !

Jaz sem tudi probala z verizco in je prisla puncka in na koncu je bila res puncka. Ceprav sem mislna pocakati do poroda s spolom vendar je ta "porod " prisel prezgodaj user posted image . Upajmo da mi naslednjic tudi napove pravi spol, ker ne mislim sprasevati.



_____________________________

Kar te ne ubije te ojača!

(odgovor članu Nitkica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
   RE: Pogovori o spontanem splavu
23.5.2010 22:01:39   
pajkica2
ojoj, spet nove punce tukaj. žal mi je da ste se nam morale pridružiti. user posted image

Tudi nama je SS pokazal kako zelo si želiva otroka in naju še bolj povezal. Hudo mi je ker so vse moje najožje prijateljice trenutno noseče, z eno sva imeli skupaj rok in me vedno zaboli ko vidim njen lepo rastoč trebušček ter se zavem da bi tudi moj moral biti sedaj takšen.

n74, glede ščitnice ne skrbi, če imaš normalno hormonov je zelo zelo mala verjetnost da bi imela avtoimuna protitelesa povišana, saj če je le teh veliko napadajo ščitnico in zelo hitro neha delovati pravilno. Če ima ženska preveč teh prostiteles, tega se ne da zdravit ali pozdravit, pa so hormoni ok oz nadomeščeni z umetnimi potem ščitnica kjub avtoimunemu vnetju (avtoimuna protitelesa povzročajo vnetje) ne more bit vzrok splavu. Nekaj o avtoimunem zavračanju ploda sem prebrala tukaj na RR, ampak to menda pri nas ni raziskano in ne vem če se dajo opraviti kakšni testi (če imaš kakšne info to tudi mene zanima). A že imaš napotnico in datum za revmatologa? Jaz grem v kratkem pa bom še vse to povprašala.






(odgovor članu Nitkica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
   RE: Pogovori o spontanem splavu
25.5.2010 21:20:47   
Anonimen
Oh ja, punce, tut sama ne vem kaj nej nardim (razen, da čakam), pa vas malo berem, pa se že skoraj vključim v debato, pa si spet premislim. Ker je že tako hudo, da ne bi razmišljala o tem, da mi je boljše. Kaj se mi dogaja? V bistvu sem ok, potem me spet vrže - vedno ista zgodba, mislim, da je ok, pa ugotovim, da ni. Momentalno gre, momentalno ne. Ne morem se več veselit, najbolj se bojim prihajajočih porok in dekliščin, ker me je strah, da bom slabe volje. Sem že razmišljala o psihologu, ampak se ne spravim, ker že slišim njegove napotke (pejt mal vn, zabavi se, ne obremenjuj se ... pa ne gre). Nasplošno se mam fino, ampak vedno bolj ugotavljam, da se nimam. Imam občutek, da zgubljam čas. Ker ne zanosim. In potem pomislim na pikico, ki sem jo pred več kot 2 letoma izgubila, ker mi je odtekla plodovnica. V 20. tednu, tik pred morfološkim pregledom. Imam 2 prijateljici, z ostalimi smo se v kriznih časih (2 leti nazaj razšli, ker so bile vse srečno noseče, jaz pa na dnu). Od teh 2h je zdaj ena visoko noseča, skrivam svojo žalost in nikomur se ne izpovem. Niti lastnemu fantu. Ker me nihče ne razume. pred zanositvijo sva s fantom čakala mojo zaposlitev, dolgo časa, zanosila sem spontano (bi se reklo- po nesreči), po splavu sem zaposlitev dobila in sva zaradi poskusne dobe (ki je trajala 1 leto - ne sprašujte!!!) počakala, sicer manj, nekje 8, 9 mesecev sva čakala, potem sem bila vsa srečna, da lahko začneva delat na dojenčku. Od tega je že leto in 3 mesece, pa še vedno nič. Testov za nosečnost ne kupujem že 1 leto, saj je menstra točna kot urca, pa itak jo vedno pričakujem. Sedaj, kmalu imam prvi pregled na neplodnostni. Vse ok, če ne bi začela izgubljat socialnega življenja zaradi tega. Daje me, zelo. Prijateljica je začela delat na dojenčku za mano (če štejem splav celo 3 leta kasneje, saj prej na otroka ni bila pripravljena), pa bo čez 2 meseca rodila). Trga se mi, ne veselim se dekliščin niti porok. Ker bom tam srečala mamice, s katerimi smo včasih žurali, danes pa so že vse iz porodniške. Ne želim si biti v stiku s tem, pa vendar nočem izgubiti še ene prijateljice zaradi moje nočne more.

(odgovor članu pajkica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 1805
   RE: Pogovori o spontanem splavu
26.5.2010 12:05:50   
pajkica2
Anonimna, žal mi je da si tudi ti v tako težki situaciji. Težko je poslušati vprašanja "kdaj pa bosta vidva kaj naštimala" če si to želiš in ne gre, ali pa si izgubil nerojenega otroka ali ali v tvojem primeru celo oboje. Verjetno se nas večina zato izogiba prijateljev z majhnimi otroci. Jaz se jih po splavu še bolj, sploh tistih, ki niso vedeli za mojo nosečnost. In s kislim nasmehom se razveselim novic o novih nosečnostih, vedno skupaj z mislijo "zakaj nisem to jaz". Čeprav sčasoma morda manj boli ker dobiš debelejšo kožo, izgine pa ne. Sicer pomaga če imaš druge preokupacije v življenju, da ni nosečnost vse o čemer razmišljaš in okoli česa se vrti tvoj vsakdan. Tudi psihologi ti dajo takšne napotke, ampak večina ti da tudi znanje o tem kako sebe premakniti iz te točke da si boš zastavil tudi druge cilje in se naučil živeti v danih okoliščinah. Da teh čustev ne potlačuješ, vendar jih sprejmeš in predelaš. Meni res ni žal da sem obiskala psihoterapevta.

Jaz sem na začetku ta forum le brala, se mi je zdelo da če ne bom pisala ne bom del tega, se meni to ni zgodilo. Pa ni tako, tukaj smo punce s podobnimi izkušnjami in občutki. Lahko nekaj napišeš in veš da te razumejo. Dobiš nasvet, daš nasvet in se počutiš bolje ker lahko pomagaš.

Občutek da izgubljam čas, da nekaj zamujam oz da sem svoj vlak že zamudila je tudi meni zelo poznan. Kak dan ga potlačim, kak dan ga predelam, kak dan se mu tudi preustim in zjočem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
   RE: Pogovori o spontanem splavu
26.5.2010 19:08:21   
DIANE
Točno vem kakšne so te bolečine tudi jaz se izogibam parov, ki so noseči in z dojenčki. Vesela sem za njih da ne bo pomote samo potem nastajajo vprašanja zakaj pa jaz ne, kaj sem naredila narobe v življenju da morem skozi tole itd...v glavnem psiha včas adijo pamet, da raje kr kak persen vzamemuser posted image user posted image

Drgč pa, res teško je s kom o tem govoriti ko tega ni doživel tudi meni tile forumi ful pomagajo. Če je pa katera iz Lj pa kamot se kdaj kje dobim v centru na kaki kavici.

Lep sončen dan vam želim in da čimprej zagledate user posted image , ki bo do konca vse kul.

(odgovor članu pajkica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
   RE: Pogovori o spontanem splavu
27.5.2010 15:09:31   
tulipan13
Pozdravljene!

Tudi jaz sem bila nekaj časa decembrka2010 - žal od 19.5. nisem večuser posted image user posted image user posted image
Na prvi dan 12. tedna sem imela abrazijo. Zdaj še po malem krvavim, bolj rjavi madeži.

Ostaja pa bolečina, ki noče in noče biti vsaj % blažja. Vedno imam v mislih mojo pikico, ki nas je zapustila - očija, mami in sestrico, ki je predvčerajšnjim praznovala 2 leti.
Tako smo je bili veseli!!! Imeli smo že vse načrte za otroško sobico, vse filme smo že pregledali v mislih, kako se bosta lepo igrali skupaj, potem pa krvavitev.... konec sanjuser posted image
Hčerka še vedno kaže moj trebušček in govori "mimi", kar v njenem jeziku pomeni "punčka" - ja, si je zamislila, da bo dobila sestrico. Vsakič ji moram s solzami v očeh odgovoriti, da "mimi" ni več. In me zbegano gleda. Na srečo ne razume...
In da bi bilo še težje, dobimo skupaj s čestitko za 2 leti tudi novico, da bo hčerka dobila novembra bratranca ali sestrično. ojega je kar sesulo. Seveda je vesel za brata, vendar je novica res prišla v napačnem trenutku.

Vem, da je meni mogoče lažje kot nekaterim vam, ki še nimate otrok. Vsaj strah, da jih nikoli ne bom imela, me ne preganja. Ampak bolečina ob izgubi otroka je pa enaka. Imam pa tudi strah, da bi ostali z edinko. Stara sem 33.

Zvečer user posted image  v mislih kar uspavanke pojem. Ne morem razumeti, kako spat dajem samo enega otroka..kaj pa moja druga pikica???user posted image user posted image

Vsem en velik user posted image

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
   RE: Pogovori o spontanem splavu
27.5.2010 17:58:54   
DIANE
tulipan13 te razumem vrjamem ti, da je bolečina ob izgubi enaka kot npr. pri meni ko nimam še nobenega otročka. Čimbolj se zamoti s svojo princesko in ne bit žalostna glej pozitivno naprej pa bo boš videla.
Žal mi je, da se ti je moralo to zgoditi.
user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu tulipan13)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
   RE: Pogovori o spontanem splavu
28.5.2010 13:43:36   
zvezdan
hej punce pa se spet malo oglašam tudi na tej temi.

XOXOXO jaz sem stara trideset. Ko sem imela abrazijo sem bila še 29 in so mi na urgenci rekli joj pa saj ste še tako mladi bo že user posted image mlada gor al pa dol...roko na srce prou rosno mlada nisem a neuser posted image
Drugače sem pa imela tudi jaz obdobje ko sem se krivila za ss. Da se nisem dovolj pazila, pa stres v službi pa tako. Pa mi je rekla kolegica da pozna neko ki je bia na kokainu cel mesec nosečnosti ker ni vedela za nosečnost pa je donosila zdravega otroka. tako da narava očitno že ve kako in kaj.

Z mojim dragim naju je pa izguba otročka na nek način sprva oddaljila...danes pa  sva, se mi zdi, zaradi vsega tega močnejša in še bolj ljubeča en do drugega. Imamo pa še vedno probleme tam spodaj (na moški straniuser posted image ) Pa saj bo, po majhnih korakih do cilja. Očitno je tudi mojega dragega to zelo prizadelo.

Včeraj sem dobila zadnjo uz slikico mojega user posted image "prek vez" ker nisem imela nobenega oprijemljivega spomina nanj. Še po enem letu od moje pikice v trebuščku jokam. Moj slikice sploh ni hotel pogledati, meni pa veliko pomeni ker je bil v meni in me spomni na čas ko sem bila noro srečna, da sem ga imela.

Nitkica11 meni je park zvončkov zelo pomagal. tam sem bila trikrat. Prvič z mojim fantom- sva oba jokala kot dež, naslednjič sama in tretjič včeraj. Sem gledala slikice od gašperčka na forumu user posted image od dadaegon. Tako sem bila pretresena da sem letela prižgat svečko in mojega malegauser posted image prosila naj čuva gašperčka in vse vaše otročke. Sej se sama sebi čudim, da se pogovarjam z njim v parku zvončkov ampak imam tak hecen občutek kot da je tam in me posluša. No sej ko sem tole napisala se počutim kot da sem norauser posted image

No pa sem se razpisalauser posted image Punce glavo po konci in ne obupajte.user posted image

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
   RE: Pogovori o spontanem splavu
28.5.2010 13:49:08   
zvezdan
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE
Če je pa katera iz Lj pa kamot se kdaj kje dobim v centru na kaki kavici.



Diane jaz sem iz Lj. in mogoče bi se res lahko kdaj dobili na kavici ko bo sonček in malo poklepetale.

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
   RE: Pogovori o spontanem splavu
31.5.2010 19:06:38   
n74
IZVIRNO SPOROČILO: pajkica2


n74, glede ščitnice ne skrbi, če imaš normalno hormonov je zelo zelo mala verjetnost da bi imela avtoimuna protitelesa povišana, saj če je le teh veliko napadajo ščitnico in zelo hitro neha delovati pravilno. Če ima ženska preveč teh prostiteles, tega se ne da zdravit ali pozdravit, pa so hormoni ok oz nadomeščeni z umetnimi potem ščitnica kjub avtoimunemu vnetju (avtoimuna protitelesa povzročajo vnetje) ne more bit vzrok splavu. Nekaj o avtoimunem zavračanju ploda sem prebrala tukaj na RR, ampak to menda pri nas ni raziskano in ne vem če se dajo opraviti kakšni testi (če imaš kakšne info to tudi mene zanima). A že imaš napotnico in datum za revmatologa? Jaz grem v kratkem pa bom še vse to povprašala.








Ojla,

jaz sem čakala na datum pri revmatologu več kot en mesec. So rekli, da bodo vse naenkrat poklicali, zdaj imam v bolnici Petra Deržaja v Lj. 10.6. ob 13:30. Ti imaš slučajno tudi takrat, če si iz Lj? Za katere preiskave boš pa ti tam rekla? Mogoče veš, če moraš biti tešč za odvzem krvi?

lp, N.

(odgovor članu pajkica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
   RE: Pogovori o spontanem splavu
31.5.2010 19:15:12   
pajkica2
N74, ne rabiš biti tešča. Jaz imam prej, ti javim na privat.

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
   RE: Pogovori o spontanem splavu
31.5.2010 19:53:03   
xoxox
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan

IZVIRNO SPOROČILO: DIANE
Če je pa katera iz Lj pa kamot se kdaj kje dobim v centru na kaki kavici.



Diane jaz sem iz Lj. in mogoče bi se res lahko kdaj dobili na kavici ko bo sonček in malo poklepetale.



Jaz sem sicer iz okolice ampak, če bom le imela čas z veseljem pridem kdaj do centra.


_____________________________

...An Angel in the book of life wrote down my baby's birth... And whispered as she closed the book: "Too beautiful for earth..." ...

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
   RE: Pogovori o spontanem splavu
1.6.2010 9:17:39   
DIANE
No superca, se pa lohka res kedi zmenimo pa mal pokofetkamo.

Jaw mn se tok nč kej ne da ne delat ne učit. Mam ta tedn v četrtek izpit fuj fej bom tok pogrnla na celi črti. V petek pa še na pregled k G.

Nč lep dan vam želim.user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan

IZVIRNO SPOROČILO: DIANE
Če je pa katera iz Lj pa kamot se kdaj kje dobim v centru na kaki kavici.



Diane jaz sem iz Lj. in mogoče bi se res lahko kdaj dobili na kavici ko bo sonček in malo poklepetale.


(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
   RE: Pogovori o spontanem splavu
1.6.2010 9:25:40   
zvezdan
DIANE veeeellliiikkkooo sreče v četrtek na izpitu. Ne smeš že prej vreči puške v koruzo. Jaz pa kar malo pogrešam faks. Sem hotela prejšnjo jesen se vpisat na magisterij pa sem mislila da bo otroček prej spočet in bi bila lahko domauser posted image bomo pa malo še počakaliuser posted image

važno da je spet sonček jeeeeeeeeeeeuser posted image

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
   RE: Pogovori o spontanem splavu
1.6.2010 11:22:27   
DIANE
Hvala zvezdan ja upam, da bo kej koker koli. Tut jaz sm se mag. vpisala sm je kr naporno služba, ostale obveznosti pa še tile ss in zle nazadne me je kr mal vrgl in nekak ne morem se zbrat pri učenju nekak ni vole.

Boš pa drug let zibala pa bo, bove pa skp po ljubljani vozičkale pa kafetkale user posted image user posted image

Lep dan

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan

DIANE veeeellliiikkkooo sreče v četrtek na izpitu. Ne smeš že prej vreči puške v koruzo. Jaz pa kar malo pogrešam faks. Sem hotela prejšnjo jesen se vpisat na magisterij pa sem mislila da bo otroček prej spočet in bi bila lahko domauser posted image bomo pa malo še počakaliuser posted image

važno da je spet sonček jeeeeeeeeeeeuser posted image


(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
   RE: Pogovori o spontanem splavu
1.6.2010 11:30:01   
zvezdan
Boš pa drug let zibala pa bo, bove pa skp po ljubljani vozičkale pa kafetkale user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE

user posted image user posted image user posted image te držim za besedo. kaj pa študiraš če ni skrivnost?

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
   RE: Pogovori o spontanem splavu
1.6.2010 11:31:12   
zvezdan
user posted image neki sem zamutila spet s temi citati.....ahhhh računalnik mi ni jača stranauser posted image

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
   RE: Pogovori o spontanem splavu
6.6.2010 19:24:26   
Nitkica11
No da se vam pa dolgem casu spet javim, tale soncek prav pase da ti ni treba viseti doma.

Zal mi je vseh novih v tej temi upam da bomo kmalu vsi spet ugledali user posted image

Pocas se ze veselim morja da se malo odpocijem in se pripravim na nove boje. Sem prav vesela da bova naslednji mesec spet poskusala narediti kaksen + in da bi blo vse bp, saj je zelja po user posted image postala se vecja. Okoli mene je toliko prijateljic nosecih da jim kar zavidam da ne morem biti med njimi. No ja upjamo da bomo drugo leto vse srecke user posted image



_____________________________

Kar te ne ubije te ojača!

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
   RE: Pogovori o spontanem splavu
11.4.2011 8:26:02   
tanja22
Pozdravljene punce...
Vem da je tema že zastarela, a bom najprej poskusila tu. Mene sicer ni doletel spontan splav, bila pa je IMN. Kot pri vseh najbrž nepopisno veselje ob user posted image , kakšni nosečniški znaki, ipd. Na 1. pregledu pa razočaranje in potem laparoskopska operacija z odstranitvijo jajcevoda.

Vem, da se ne morem primerjati s tistimi, ki ste svoje otroke izgubile kasneje, ampak vseeno imam kar veliko krizo kakšen dan. Trenutno sem še na bolniški in mislim, da to še pripomore k slabemu počutju.

Če se najde (na žalost) kakšna, ki trenutno preživlja podobno, bom zelo vesela...
lp

(odgovor članu Nitkica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
   RE: Pogovori o spontanem splavu
11.4.2011 8:44:05   
zvezdan
tanja razumem tvoje razočaranje in žalost. Tudi sama  še nisem uspela ugledati  + po ss ampak pri meni so problemi drugje. Vseeno vsak dan upam da se stvari uredijo. želim ti veliko sreče in optimizma.


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
   RE: Pogovori o spontanem splavu
11.4.2011 12:18:20   
pathra
tanja22 ... jaz sem doživela isto izkušnjo. Prvo je bila indikacija na spontani splav in povedali so mi da bom verjetno se sama ščistla, potem pa šok ob ponovnem pregledu - IMN, laparoskopija in odstranitev desnega jajcevoda. To je bilo konec februarja, sedaj bi bila 3 mesece noseča.... točno vem kako ti je. Dokler nisem začela hodit med ljudi in se ukvarjat z drugimi stvarmi nisem mogla pozabit. Zdej mi je že boljše... začela sem s hujšanjem, ker sem po IMN dobila ene dodatne kilograme, začela sem se ponovno učit ker imam maja izpite, najbolj pa mi je pomagalo misel, da bom lahko ponovno začela delat na otročičku.

Jaz sem se opomogla šele po pregledu po laparoskopiji, ker me je ginekologinja pomirila in povedala da je z drugim jajcevodom vse v redu, da nimam nobene pregrade in da lahko kar začnem delat na otročku... malo me prime žalost ko zvem za nove znane nosečnice, ampak se tolažim da bom naslednji mesec pa jaz začela čakat na tiste dve črtice. Je pa res, da včasih mislim na to, če se bo ponovilo, kdaj bo uspelo, ker je zdej samo en jajcevod, ampak me moj dragi takoj ustavi in reče da morem bolj pozitivno razmišljat... kar je res... strah samo škoduje..

No to je moja izkušnja... Če želiš mi pišeš tudi na ZS če se hočeš pogovorit o tem...

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
   RE: Pogovori o spontanem splavu
11.4.2011 16:01:55   
tanja22
zvezdan - hvala, pa tudi tebi čimprej +!!!

pathra - sem ti poslala zs

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
   RE: Pogovori o spontanem splavu
19.8.2011 17:49:33   
Ga_ga
Živjo punce.

Prosim, povejte mi, kako ste se po vsem tem pobrale? Jaz sem danes 6 tednov po ss s tableto, zanosila sem po IVF (2. postopek, huda hiperca, dvojčka). Šlo je za missed abortion, plodkoma je prenehal biti srček. Prve dni sem bla good, vesela da je šlo hitro...

Zdaj pa razglabljam in razglabljam o pomenu vsega s čimer se moram ubadat, 4 leta, 2 neuspela IUI, 1 neuspel IVF, drugi uspel, pa potem tako razočaranje... Medtem nimam več niti ene kolegice ki nebi bila noseča ali nebi imela otroka, vsi okrog mene se pogovarjajo samo še o tem katera je noseča in katera je rodila. Na živce mi grejo, kolegice sem skenslala vse... Ne vem kaj bom s tem pridobila, ampak nimam energije in volje za njih. Vsak dan mi gre slabše res...

Kako ste se pobrale? A se res pobereš šele pri novi zanositvi? Prenos zamrznjenčkov mi planirajo šele oktobra... Čas je res moj največji sovražnik. Vedno sem bila močna, vedno, zdaj pa zapadam v tako depresijo.

Spoštujem vas vse in vsako posebej, zelo sem vesela za vse, ki ste se pobrale in vse, ki vam je po dolgih borbah uspelo. Ali res za vsako pride enkrat čas, ko ji uspe?

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?